ΟΛΟΙ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ!!!

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2007

Σκοπιανή θρασύτητα!


Στην ΜΚΟ "Παρατηρητήριο για τις Συμφωνίες του Ελσίνκι",ως γνωστόν πρόεδρος είναι ο πολύ καλός φίλος του ΓΑΠ και μέλος του τομέα ανθρώπινων δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ,Γρηγόρης Βαλλιανάτος.
===================================================================
Από την ιστοσελίδα του ιδρύματος του Βαλλιανάτου υπάρχει σύνδεσμος με την ιστοσελίδα του "Ουράνιου Τόξου",του επονομαζόμενου εκπρόσωπου των "Μακεδόνων της Ελλάδας".
Στις 5/11/2007 το εν λόγω κίνημα απέστειλε μία επιστολή στον Μάθιου Νίμιτς.
Αντιγράφω κάποια αποσπάσματα.
2.1 Κατ’ αρχήν οφείλουμε να επισημάνουμε ότι δεν είναι δίκαιο από θέση αρχής, η μία πλευρά (η Ελλάδα) να ζητάει από την άλλη πλευρά (Δημοκρατία της Μακεδονίας), να αλλάξει το όνομά της χωρίς αυτό να συμβαίνει visa versa δηλαδή και αντίθετα.
2.5 Με τα παραπάνω θέλουμε να τονίσουμε ότι πολιτικές σκοπιμότητες κυρίως οδήγησαν τις ελληνικές αρχές, στην υιοθέτηση της χρήσης του όρου «Μακεδονία» στην Ελλάδα. Στόχος αυτών των «τεχνικών» ενεργειών ήταν να ενισχυθεί και αν είναι δυνατόν να «κατοχυρωθεί» με τη πάροδο του χρόνου η «μακεδονικότητα» ως έννοια και ως όρος στην ελληνική πλευρά ιδίως τα τελευταία 15-20 χρόνια.
2.6 Στην άλλη πλευρά των ελληνικών συνόρων υπάρχει κρατική οντότητα που φέρει την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Από το 1945 έως το 1991 υπήρχε η «Λαϊκή Δημοκρατία της Μακεδονίας» και στη συνέχεια η «Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας», ως ομόσπονδη συνιστώσα της πρώην Γιουγκοσλαβίας και από το 1991 ανεξάρτητη κρατική οντότητα, η Δημοκρατία της Μακεδονίας.
3.2 Όλοι σήμερα γνωρίζουν και είναι μια πραγματικότητα ότι όταν ο διεθνής παράγοντας διαπίστωσε ότι υπάρχει βάναυση καταπάτηση των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη αλλά και στο Κόσοβο δε δίστασε να προβεί σε δραστικά μέτρα, υπό την έγκριση μάλιστα του ΟΗΕ, ακόμη και σε στρατιωτική επέμβαση, για να προστατέψει τον άμαχο πληθυσμό αλλά και «συνετίσει» πολιτικά ένα απολυταρχικό και αντιδημοκρατικό καθεστώς όπως ήταν το καθεστώς Μιλόσεβιτς στη Σερβία.
===================================================================
Βλέπετε ότι οι φίλοι μας οι "μειονοτικοί" όχι μόνο έχουν αποθρασυνθεί πλεον από την ανοχή,αν όχι και από την συμπαράσταση κάποιων,αλλά προτείνουν κιόλας την λήψη μέτρων αντίστοιχων της Βοσνίας και του Κοσόβου κατά της χώρας μας.
Εύγε σύντροφε Βαλλιανάτο.Αξιες οι επιχορηγήσεις σου.
Το ότι οι ίδιοι παραδέχονται πως το όνομα "Μακεδονία"το χρησιμοποίησε ο Τίτο για πρώτη φορά το 1945,φαίνεται δεν συγκινεί πλέον και πολλούς.

2 σχόλια:

Grammateas είπε...

ή αλλιώς πολιτικές θέσεις του κώλου. να χαρώ εγώ απόψεις. Ανδρέας Παπανδρέου που χρειάζεται...

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί κάαποιος να μου πει γιατί η Μακεδονία είναι ελληνική;