ΟΛΟΙ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ!!!

Πέμπτη 29 Μαΐου 2008

Πανίκας Ψωμιάδης.Οπου γάμος και χαρά...η Βασίλω πρώτη!!!


Αναδημοσιεύω ένα πολύ πετυχημένο άρθρο του δημοσιογράφου Παντελή Μπουκάλα από την σημερινή ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Καλλιστεία πατριωτισμού
Tου Παντελη Μπουκαλα
Και στα καλλιστεία; Και στα καλλιστεία, γιατί όχι. Αν είναι να υπηρετήσουμε την πατρίδα και να διαπαιδαγωγήσουμε τη νέα γενιά, βεβαίως και θα συμμετάσχουμε στην κριτική επιτροπή των καλλιστείων. Κι εκεί, καταβάλλοντας εξουθενωτική προσπάθεια για να μην πιάσει ο φακός το βλέμμα μας την ώρα που καρφώνει τις «φαινομηρίδες» (έτσι αποκαλούσε ο Ευριπίδης, όχι ο Στυλιανίδης, ο άλλος, ο παλιός, τις Σπαρτιάτισσες, που φορούσαν κάτι σαν μίνι εποχής και φαίνονταν προκλητικοί οι μηροί τους), θα δώσουμε μαθήματα πατριωτικής επαγρύπνησης.

Παίζοντας συστηματικά το παιχνίδι «εγώ είμαι αυτός που είμαι κι είμαι αυθεντικός», ο νομάρχης Θεσσαλονίκης και Πάντων των Καναλιών, αυτοσκηνοθετούμενος σαν γνήσιος και υποδυόμενος τον αυθόρμητο όπως κάθε καλός λαϊκιστής, εμφανίστηκε και στα καλλιστεία ως μέλος της κριτικής επιτροπής για να βαθμολογήσει όχι μόνο τις περιφέρειες των υποψηφίων, αλλά και τον πυρήνα των γνώσεων και του φρονήματός τους. «Τι θα έκανες αν σε διεθνή καλλιστεία εμφανιζόταν η Σκοπιανή και δήλωνε ότι εκπροσωπεί τη Μακεδονία;», ρώτησε αυστηρά ο κ. Ψωμιάδης μια υποψήφια (με όση αυστηρότητα τέλος πάντων επιτρέπει ένα περιβάλλον κρεοπωλείου και θεσμοθετημένης οφθαλμολαγνίας); Εμβρόντητη η ερωτηθείσα, αφού η ερώτηση δεν ήταν στα SOS, ζήτησε από τον κ. Ψωμιάδη να επαναλάβει την ερώτησή του, μήπως προλάβει να σκεφτεί κάτι. Δεν πρόλαβε. Και ζήτησε βοήθεια από την οικοδέσποινα, την κ. Στεφανίδου, η οποία, ξέροντας τι ήθελε ν’ ακούσει ο κύριος νομάρχης, της ψιθύρισε να πει «Θα έφευγα». «Θα έφευγα» είπε λοιπόν με δυσδιάκριτο πατριωτικό σθένος η κοπελιά. «Μπράβο» της είπε ο κύριος νομάρχης, που, ζαλισμένος από το να βλέπει συνεχώς τον εαυτό του στο γυαλί, δεν κατάλαβε τη στιγμή εκείνη ότι ακριβώς η αδυναμία της υποψήφιας να απαντήσει, ακριβώς το ότι χρειάστηκε να της δώσει σκονάκι η «δασκάλα»-παρουσιάστρια, γκρέμισε όλο το οικοδόμημα που προσπαθεί να στήσει ο κύριος νομάρχης και διάφοροι άλλοι δάσκαλοι της τηλεοπτικής πατριδογνωσίας, ιερωμένοι, βουλευτές, έμποροι ελληνοκοπικών βιβλίων κ.ο.κ.

Φυσικά και είναι δικαίωμα του κυρίου νομάρχη να κάνει και να λέει ό,τι θέλει. Δικαίωμά του επίσης να μη λογαριάζει, σιγά τώρα, τον Καβάφη και τη συμβουλή του να «μην εξευτελίζει» κανείς τη ζωή του «μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου, μες στις πολλές κινήσεις κι ομιλίες». Δικαίωμά του και να πιστεύει ότι οι Θερμοπύλες και τα Δερβενάκια βρίσκονται πια στα κανάλια. Η ταπεινότητά μου κρατάει το δικαίωμα να πιστεύει ότι ώρες ώρες δεν είναι μεγάλη η απόσταση από το «Ελλάς το μεγαλείο σου» έως το «Ελλάδα το γελοίο σου».
Σημείωση του blog:
Ο συγκεκριμένος γελωτοποιός έχει χάσει προ πολλού το μέτρο.
Μέσα από ένα μίγμα νεοελληνικής μαγκιάς,άκρατης εγωπάθειας και υπέρμετρου ξερολισμού,ο νομάρχης Πανίκας διασκεδάζει κάθε μέρα τα πλήθη με τα καμώματα του.
Πότε παριστάνει τον Ζορό,πότε τον μηχανόβιο,ενώ δεν αφήνει τηλεοπτική εκπομπή που να μην την τιμήσει με την παρουσία του.
Από Δρούζα μέχρι Θέμο και από Αυτιά μέχρι Μενεγάκη,όλα τα σφάζει,όλα τα μαχαιρώνει η...νομαρχάρα της συμπρωτεύουσας.
Κλασσικό παράδειγμα Ελληναρά ο Πανίκας,εκμεταλλεύεται στο έπακρον την τηλεοπτική εικόνα.
Προωθεί το image του macho man,του άντρα του πολλά βαρύ που κατά δήλωση του δεν φοράει...στριγκάκια σαν κάτι φλώρους Αθηναίους.
Πρόσεχε μόνο κύρ-νομάρχη μου γιατί κάτι τέτοια έλεγε κι ένας ταξίαρχος στούς φαντάρους του και μετά ψωνιζόταν σε gay sites,φορώντας κόκκινες ζαρτιέρες και δωδεκάποντες γόβες.
Δεν εννοώ τίποτα βέβαια,απλά όπως έλεγαν και οι παλιοί "όπου ακούς πολλά κεράσια,κράτα και μικρό καλάθι".


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα Θόδωρε δεν είναι ο Ψωμιάδης (και ο κάθε Ψωμιάδης).
Το πρόβλημα είναι: 1) Αυτοί που τον ψηφίζουν (και είναι πολλοί). Έλληνες απόγονοι των αρίστων αρχαίων, που ψηφίζουν αυτό το τσίρκο, 2) Το ότι ο πατριωτισμός και η υπεράσπιση των εθνικών δικαίων, έχει ΕΚΧΩΡΗΘΕΙ από τους "αριστερούς", "σοσιαλιστές" και "προοδευτικούς" σ' αυτήν και άλλες μαϊμούδες.

theodore είπε...

@αριστείδης
Δεν ψηφίζουν μόνο τον Ψωμιάδη.
Υπάρχουν πλέον τόσα πολλά τσίρκα που είναι ν'απορείς με τα κριτήρια όλων μας,γιατί κανείς μας δεν είναι άμοιρος ευθυνών.
Οσο για την εκχώρηση του δικαιώματος της υπεράσπισης των εθνικών δικαίων στους σαλτιμπάγκους της ακροδεξιάς,έχεις απόλυτο δίκιο.
Η ευρύτερη αριστερά στην συμπρωτεύουσα δεν τολμά να μιλήσει μήπως και την ταυτίσουν με τον Ψωμιάδη.
Αλλά δεν καταλαβαίνουν ότι έτσι τον ισχυροποιούν.
Στην ουσία παίζει μόνος του στο γήπεδο,επειδή οι υπόλοιποι το παίζουν και καλά διεθνιστές,μοντέρνοι και Ευρωπαίοι τρομάρα τους.
Οσο η αριστερά απαρνείται βασικές της αρχές όπως είναι ο πατριωτισμός,τόσο θα ηττάται στρατηγικά από την δεξιά και τις παραφυάδες της.

Zorba the Greek είπε...

Κοίταξε Θόδωρε,
το "φαινόμενο Ψωμιάδης" είναι πολύπλοκο και ταυτόχρονα οξύμωρο. Ο άνθρωπος είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα "δημόσιου καραγκιόζη", είναι κοινώς νούμερο. Αυτό γίνεται σαφές απ' τη δημόσια εικόνα του στα Μέσα Ενημέρωσης. Κατά τα λοιπά, η εικόνα που βγάζει προς τα έξω δεν είναι εξ' ολοκλήρου αληθινή - το "λαϊκό" παιδί δεν είναι πράγματι τόσο λαϊκό όσο θέλει να νομίζει. Είναι καλός ηθοποιός - αυτό αρέσει στους έλληνες.

Τώρα, το βασικό ζήτημα που αξίζει ανάλυσης είναι γιατί βγαίνει απ' τον πρώτο γύρο παίρνοντας μεγάλα ποσοστά ψήφων. Η απάντηση είναι ότι το "Θέατρο Σκιών" του Πανίκα κερδίζει πόντους στην α-πολιτικ ελληνική κοινωνία. Και επειδή δεν είναι όλοι οι Θεσσαλονικείς μακάκες, ας αναρωτηθεί η αντιπολίτευση τι εναλλακτικές λύσεις προβάλει απέναντι στο θέατρο Σκιών: τις κυρίες Πατουλίδου και Αράπογλου;

theodore είπε...

@zorba the greek
Ακριβώς ρε φίλε.Οταν εσύ υποτιμάς τις τοπικές εκλογές,κατεβάζοντας τόσο αδύναμες υποψηφιότητες,είναι λογικό ο Πανίκας και ο Παπαγεωργόπουλος να κάνουν πάρτυ.
Είναι σαν να παραδέχεσαι εκ των προτέρων την αδυναμία σου να
κερδίσεις.
Εγώ δεν θεωρώ τους Θεσσαλονικείς συντηρητικούς και πολύ περισότερο...μακάκες.
Αλλωστε και η Αθήνα έχει τον αντίστοιχο Ψωμιάδη που ακούει στο όνομα...Γιακουμάτος.
Αλλά είπαμε ο άνθρωπος παίζει μπάλα μόνος του χωρίς αντίπαλο.
Και ας μην ξεχνάμε ότι ο Πανίκας δεν είναι το μοναδικό νούμερο που γίνεται ηγέτης.
Το ίδιο νούμερα ήταν ο Ντούτσε,ο Μπερλουσκόνι,ο νύν δήμαρχος του Λονδίνου,Μπόρις Τζόνσον,ο Μπούς.
Παραδόξως τα πλήθη ελκύονται από τους καραγκιόζηδες.