ΟΛΟΙ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ!!!

Σάββατο 31 Μαΐου 2008

Νεοταξίτικη πρόκληση σε σχολικό βιβλίο.




Διάβασα σε αρκετά blogs για το κείμενο του συγγραφέα Νίκου Δήμου που βρίσκεται στο σχολικό βιβλίο Νεοελληνικής Γλώσσας της Γ' Γυμνασίου.


Προσωπικά δεν θα ήθελα να μιλήσω για προπαγάνδα αν και είναι ηλίου φαεινότερον,ούτε σκοπεύω να καλέσω τους υπεύθυνους του Υπουργείου Παιδείας να αποσύρουν το βιβλίο,αφού διαφωνώ με τέτοιες μεθόδους.


Απλά θα διατυπώσω κάποιες απορίες που μου γεννήθηκαν.


Με τι κριτήρια ένα σχολικό βιβλίο συμπεριλαμβάνει κείμενα ενός συγκεκριμένου συγγραφέα;


Γιατί για παράδειγμα δεν έχει το ίδιο βιβλίο κείμενα του Γιώργου Δελαστίκ;


Πως επιτρέπουν στον συγκεκριμένο συγγραφέα να διαφημίζει μέσα από το σχολικό εγχειρίδιο,το περιβόητο Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι,των Βαλλιανάτου-Δημητρά;


Αυτοί που το ενέκριναν δεν γνώριζαν τις ανθελληνικές απόψεις της συγκεκριμένης ΜΚΟ;


Δεν είχαν ακούσει τίποτα για τα χρηματοδοτούμενα από τον Σόρος περίεργα ιδρύματα;


Κι ακόμα συμφωνούν με τις απόψεις του συγγραφέα ότι το σύγχρονο Ελληνικό κράτος καταπιέζει τους "Σλαβόφωνους" και τους Μουσουλμάνους;


Συμφωνούν τέλος με την αντίληψη του Δήμου και των ομοίων του,ότι υφίσταται "Μακεδονική" μειονότητα στην χώρα μας;


Πολλά τα ερωτήματα...


Περισότερα για το θέμα θα βρείτε εδώ:




4 σχόλια:

Zorba the Greek είπε...

Φαίνεται πως δεν έφτασε ο "Συνωστισμός της Σμύρνης" και τα άλλα μαργαριτάρια που θέλουν να μάθουν στους μαθητές, έπρεπε να διαφημίζουν και μη-κυβερνητικές οργανώσεις. Πάλι καλά που ο κ.Δήμου έγραψε των "σλαβοφώνων" και όχι "Μακεδόνων" (πολύ θα το χαιρόντουσαν ορισμένοι περίεργοι τύποι). Κάποιοι έχουν αποθρασυνθεί υπερβολικά τον τελευταίο καιρό και ξέρεις τι λέει η παροιμία: δώσε θάρρος στο χωριάτη - όπου "χωριάτης" δεν είναι φυσικά οι αξιολογότατοι άνθρωποι της επαρχίας αλλά οι "επαγγελματίες των μειονοτήτων" και όσοι ανακαλύπτουν φαντάσματα εκεί που δεν υπάρχουν.

theodore είπε...

@zorba the greek
Ε ναί,αν έγραφε "Μακεδόνες",μάλλον θα παραήταν χοντρό ακόμα και για τους ιθύνοντες του Υπουργείου Παιδείας.
Η πλύση εγκεφάλου είναι ολοκληρωτική.
Τουλάχιστον μέσα από τα blogs,κάποιοι τους ξεσκεπάζουν.

Ανώνυμος είπε...

Θόδωρε τα ερωτήματα που απευθύνεις, είναι προς ώτα μη ακουόντων.
Λες: "αυτοί που το ενέκριναν".
Θα σου πω την εξής σύντομη ιστορία.
Ο διάβολος τα έφερε να βρεθώ, πριν χρόνια, σε μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο. Εκεί έγινα μάρτυρας τρομερής υπόθεσης. "Κυρία" γιατρός, σωστότερα μεγαλογιατρός, με αβάντες από παντού, είχε ζητήσει 10.000 ευρώ (ναι καλά διαβάζεις, δέκα χιλιάδες), ως αμοιβή, για νοσηλεία λίγων ημερών, από έναν δυστυχή με εγκεφαλικό! Όταν η γυναίκα του διαμαρτυρήθηκε την απέπεμψαν σκαιότατα και την απείλησαν με αγωγή!!
Συζητώντας με γιατρό νεαρής ηλικίας (τον γνώρισα εκεί), από εκείνους που εργάζονται σε τέτοια "ιδρύματα" υπό καθεστώς ομηρίας και λένε και ευχαριστώ, τον ρώτησα, ο αφελής, γιατί για τέτοιους (σαν την κυρία) συναδέλφους του, δεν κάνει κάτι ο ιατρικός σύλλογος. Μου απάντησε στωικά και αφοπλιστικά: "μα, αυτοί είναι ο ιατρικός σύλλογος"!
Ακριβώς έτσι σου απαντώ κι εγώ τώρα: Αυτοί που το ενέκριναν, είναι αυτοί που το έγραψαν. Αν όχι τα ίδια πρόσωπα, εν πάσει περιπτώσει άνθρωποι του ίδιου φυράματος. Δεν είναι πλέον ένας και δυό. Είναι πολλοί, έχουν "στελεχώσει" (σωστότερα "διαβρώσει) όλες τις δομές του κράτους και της κοινωνίας και κάνουν ό,τι θέλουν. Τόσο απλά.

theodore είπε...

@αριστείδης
Εχεις απόλυτο δίκιο,αν αναλογιστούμε ότι ο Θάνος Βερέμης,πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας το οποίοι είναι υπέυθυνο για τα σχολικά βιβλία,διευθύνει και το ΕΛΙΑΜΕΠ,την ναυαρχίδα της νέας τάξης στην χώρα μας.
Εγώ το έχω γράψει επανειλημένα.
Εχουν πέσει πολλά λεφτά στην πιάτσα,από διάφορες πηγές για να προωθήσουν τους σκοπούς τους.
Και πρόθυμοι διανοούμενοι υπάρχουν πολλοί.
Αυτή δυστυχώς είναι η κατάσταση σήμερα.