ΟΛΟΙ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ!!!

Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

ΟΛΙΒΕΡ ΖΑΜΜΙΤ,ΕΝΑΣ ΗΡΩΪΚΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ.


Από σήμερα το blog αυτό θα αφιερώνει τουλάχιστον μιά φορά την εβδομάδα μιά ανάρτηση σε ανθρώπους που με την προσωπική τους στάση καταφέρνουν να χαρακτηριστούν δίκαια ως"μικροί ήρωες".
Σημερινός τιμώμενος ο Ολιβερ Ζαμμιτ,πατέρας του αδικοχαμένου Ντουζόν που σκότωσαν άγρια το περασμένο καλοκαίρι οι μπράβοι της Μυκόνου.
Ενας άνθρωπος που πάνω απ'όλα μας δίδαξε ήθος και δύναμη ψυχής.
===================================================

ΜΙΑ ΑΛΛΙΩΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΣΤΗ ΣΥΡΟ.

Στο πρόσωπο του Όλιβερ Ζαμμίτ τιμήθηκαν όλοι οι πατεράδες της γης, σε μια συγκλονιστική εκδήλωση, εχθές το βράδυ, στο θέατρο Απόλλων στην Ερμούπολη της Σύρου.
Όπως είναι γνωστό, ο 20χρονος Ντουζόν Ζαμμίτ έχασε τη ζωή του πέρσι στη Μύκονο, κατά τη διάρκεια των διακοπών του στο νησί και ο πατέρας του Όλιβερ συγκλόνισε το πανελλήνιο, όταν δώρισε τα όργανα του αδικοχαμένου παιδιού του σε Έλληνες λήπτες, σώζοντας έτσι τις ζωές τεσσάρων νέων ανθρώπων.
Τον ξεχωριστό άνθρωπο Όλιβερ Ζαμμίτ, συνόδεψαν η σύζυγός του Ρόζμαρι, ο μικρός του γιος Λωράν και ο νεαρός δημοσιογράφος Κώστας Γρίμπιλας, που στο στήθος του χτυπάει η καρδιά του Ντουζόν.
Η Γιορτή του Πατέρα διοργανώνεται για δέκατη Τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη Σύρο, από τον χαρισματικό Μπάμπη Κουλούρα που επιμελήθηκε και πάλι όλη τη διοργάνωση. Ο Μπάμπης Κουλούρας είναι πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σύρου, δημοσιογράφος της ΑΙΓΑΙΟ ΤV και ως οικοδεσπότης της εκδήλωσης, καλωσόρισε τον κόσμο και αφού προσφώνησε όλους τους επίσημους παρευρισκόμενους, άνοιξε την εκδήλωση με μια θαυμάσια εισήγηση που έδωσε την ΑΠΟΛΥΤΗ εικόνα του χρονικού και σκιαγράφησε τον τιμώμενο πατέρα Όλιβερ Ζαμμίτ:
«Πέρυσι τον Αύγουστο είδαμε στην τηλεόραση έναν πατέρα που του σκότωσαν το παιδί στη Μύκονο. Κάποιος ή κάποιοι μπράβοι ενός νυχτερινού κέντρου της Μυκόνου, εξάντλησαν όλη τους τη δυναμική, όλη τους την αγριότητα, όλη τους τη βλακεία, σ' ένα νεαρό Αυστραλό, που θέλησε να απολαύσει τις χαρές και τις χάρες της πατρίδας μας.
Η Δικαιοσύνη θα κρίνει τους ενόχους και την αποτρόπαιη πράξη τους. Εμείς απόψε δεν θα δικάσουμε, εμείς απόψε ήρθαμε εδώ για να τιμήσουμε. Όμως νομίζουμε πως οι τοπικές αρχές, οι τοπικές κοινωνίες και οι αστυνομικές αρχές θα πρέπει να βάλουν αυστηρούς φραγμούς, θα πρέπει να οχυρωθούν και να αντισταθούν απέναντι σε φαινόμενα βίας, διαφθοράς και ασύδοτης συμπεριφοράς, έτσι ώστε ο νεαρός Ντουζόν να είναι το τελευταίο θύμα.
Ο πατέρας αυτός λοιπόν, ο τραγικός πατέρας που είδαμε στην τηλεόραση μας συγκλόνισε όλους. Αυτός ο άντρας πενθούσε πάνω από το νεκρό του παιδί χωρίς κατάρες και κραυγές εκδίκησης. Με έναν πόνο βαθύ?. Είπε ότι δεν φταίνε οι Έλληνες για τον άδικο χαμό του παιδιού του, επειδή κάποιοι παράφρονες άφησαν τα θηριώδη ένστικτά τους ανεξέλεγκτα. Είπε ότι οι Έλληνες είναι ένας υπέροχος λαός. Ζήτησε μόνο να αποδοθεί Δικαιοσύνη γι’ αυτό το φονικό και δώρισε τα όργανα του ακριβού του παιδιού, του νεαρού Αυστραλού υπηκόου Ντουζόν Ζαμμίτ σε Έλληνες λήπτες.
Με αυτή την έξοχη, μεγαλόψυχη στάση και πράξη του, έγινε η αιτία να διπλασιαστούν στη χώρα μας οι δωρητές ζωής. Αυτόν του πατέρα λοιπόν, είδαμε στην τηλεόραση τον περσινό Αύγουστο και συγκινημένοι συμφωνήσαμε ότι αυτός είναι ο πατέρας που οφείλουμε να τιμήσουμε φέτος. Που του οφείλουμε το αντίδωρο της ευγνωμοσύνης μας, το αντίδωρο της συγκίνησης που έδωσε στους Έλληνες.
Αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο, αυτόν τον εξαιρετικό πατέρα και άνδρα, τον Αυστραλό υπήκοο Όλιβερ Ζαμμίτ, που τον έχουμε κοντά μας εδώ, εμείς όλοι συναθροισμένοι - μια πελώρια Ελληνική - Κυκλαδίτικη αγκαλιά, για να του πούμε ένα μεγάλο συγγνώμη για το παιδί του κι ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη στάση που κράτησε.
Και δεν πρέπει να παραλείψουμε ότι συνοδοιπόρος σ' αυτή την υπέρβαση, το άλλο μισό σε αυτή τη διαδικασία προσφοράς, σε αυτή τη δωρεά ζωής, ήταν η γυναίκα του Όλιβερ, η Ρόζμαρι, αυτή η τραγική μάνα που θρηνώντας πάνω από το νεκρό της παιδί συναποφάσισε να δώσει ζωή σε Έλληνες. Δεν φτάνει ένα ευχαριστώ, αγαπημένη Ρόζμαρι, αλλά δέξου εσύ κι ο Όλιβερ απόψε, τα εκατομμύρια ευχαριστώ των Ελλήνων.
Αγαπημένοι μας Ρόζμαρι και Όλιβερ Ζαμμίτ, μικρέ μας φίλε Λωράν, σας ευχαριστούμε που κάνατε αυτό το τόσο μακρινό ταξίδι για να βρεθείτε απόψε κοντά μας. Αγαπημένε φίλε δημοσιογράφε Κώστα Γρίμπιλα, που στα στήθη σου χτυπά δυνατά η καρδιά του Ντουζόν, σε ευχαριστούμε που δέχθηκες να παρευρεθείς και να μιλήσεις στη γιορτή μας?.»
Και ο Μπάμπης Κουλούρας έδωσε το σήμα της έναρξης της εκδήλωσης λέγοντας: " Απόψε γιορτάζουν οι πατεράδες της θυσίας, της προσφοράς, της γενναιοδωρίας και της μεγαλοψυχίας, της τρυφερότητας και της συγκατάβασης. Απόψε δεν γιορτάζει ο πατέρας που είναι μόνο γεννήτωρ, αλλά ο πατέρας γεννήτωρ που ανατρέφει υπεύθυνα τα παιδιά του και τους ανοίγει δρόμους προς ένα φωτεινό μέλλον".
Πηγή:
http://www.e-mykonos.gr/

4 σχόλια:

Μάρκος είπε...

Φαντάζεσαι να αντιδρούσαν οι Αυστραλοί όπως τα "παιδιά" τον Δεκέμβρη; Αλλά είπαμε, σε εμάς τους κωλο-έλληνες ο θάνατος κάποιου διαφέρει αναλόγως με τα κίνητρα...

theodore είπε...

@Μάρκος
Αυτός ο άνθρωπος αξίζει πραγματικά κάθε έπαινο.
Οσο για τα "παιδιά του Δεκέμβρη",δές τον Κουνταρδά και το παρελθόν του και μπορείς να καταλάβεις τι είδους εξέγερση ήταν.
Χουλιγκάνια,αναρχικοί και χαβαλέδες μιά παρέα.

Μάρκος είπε...

Τελικά δεν έχω βρει κάποιον ΠΑΣΟΚ και Γαύρο κι όλας, που να συμφωνώ περισσότερο στα όσα λέει:-))

theodore είπε...

@Μάρκος
Βλέπεις ότι όταν υπάρχει κοινή λογική μπορούν να συνεννοηθούν ακόμα και άνθρωποι με διαφορετικές ιδέες και αντιλήψεις.