ΟΛΟΙ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ!!!

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Η κρίση των παραδοσιακών ΜΜΕ ως αποτέλεσμα της παρακμής τους.


Ολοι πλέον θα έχετε ακούσει για την χοντρή ξεφτίλα των δήθεν έγκυρων εφημερίδων με την ανύπαρκτη συνάντηση Καραμανλή-Ερντογάν.
Δυστυχώς οι έμποροι της ενημέρωσης συνεχίζουν να θεωρούν τους αναγνώστες τους ως υπανάπτυκτους ιθαγενείς που μπορούν να τους πλασσάρουν τα πολύχρωμα μπιχλιμπίδια τους για πολύτιμα πετράδια.
Δεν έχουν κατανοήσει ακόμα ότι στην εποχή των blogs δεν υπάρχει περίπτωση να παραμείνει κρυφή οποιαδήποτε απάτη τους.
Δεν παραδειγματίστηκαν ούτε κάν από τις αποκαλύψεις που έγιναν την περασμένη χρονιά για τα μαϊμού άρθρα του Καπλάνι, της Πανδώρας και της Ξένιας Κουναλάκη.
Και όμως όλοι αυτοί οι μεγαλόσχημοι τολμούν να απειλούν τα blogs και να μας στολίζουν με άπειρα κοσμητικά επίθετα.
Σήμερα έκλεισε τελείως ξαφνικά ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ της Γιάννας αφήνοντας 450 ανθρώπους στον δρόμο.
Κάτι μου λέει ότι θα ακολουθήσουν και άλλα κλεισίματα, κάτι που απ' ότι διάβασα προβλέπει και ο πρώην διευθυντής της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ, Σεραφείμ Φυντανίδης.
Το δυστύχημα για τους επαγγελματίες της ενημέρωσης είναι ότι όταν το χόμπυ γίνεται επάγγελμα, χάνει την μαγεία του.
Οταν δε, συνδυάζεται το συγκεκριμένο επάγγελμα με διαπλοκή, συμφέροντα, πολλά χρήματα, εκβιασμούς από κάθε είδους λαμόγιο, ανακρίβειες και ψέμματα, είναι σίγουρο ότι στο τέλος θα απομείνουν μόνοι τους να αλληλοδιαβάζουν τις φανταστικές ιστοριούλες τους.
Βεβαίως και δεν ανήκουν όλοι οι δημοσιογράφοι στην προηγούμενη συνομοταξία.
Σίγουρα υπάρχουν χιλιάδες έντιμοι επαγγελματίες που χύνουν τόνους ιδρώτα για ένα μεροκάματο και μόνο.
Το κακό είναι ότι στο τέλος αυτοί πληρώνουν την νύφη, ενώ τα λαμόγια παραμένουν πάντα στο απυρόβλητο.
Οσο η ανύπαρκτη ΕΣΗΕΑ δεν λαμβάνει μέτρα εξυγίανσης του κλάδου, όσο δεν πέφτουν κεφάλια για τα τερατώδη ψέμματα που έχουν δημοσιευτεί, όσο η προπαγάνδα έχει υποκαταστήσει την ειδησεογραφία, τόσο θα εκφυλίζεται το δημοσιογραφικό επάγγελμα.
Κι ας σταματήσει κάποτε το παραμυθάκι περί λειτουργήματος και όχι επαγγέλματος.
Και οι παπάδες λειτούργημα υποτίθεται ότι εξασκούν και είναι βουτηγμένοι μέσα στην βρωμιά και στην δυσωδία οι περισότεροι.
Το μόνο σίγουρο και μετά τα τελευταία κρούσματα είναι, ότι θα τρίζουν τα κόκαλα του Καραπαναγιώτη,του Μπότση,της Βλάχου,της Ρεζάν,του Γερμανού για το κατάντημα της Ελληνικής δημοσιογραφίας.
Η συγνώμη του Βήματος και οι δικαιολογίες του Ψυχάρη εδώ:

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί κλείνουν οι εφημερίδες??

http://sfrang2.blogspot.com/2009/06/blog-post_22.html

Μάρκος είπε...

Ως δημοσιογράφος, παρότι αντιπαθώ βαθύτατα τον Ψυχάρη και τον ΔΟΛ γενικά, νομίζω ότι τον αδικούμε στο συγκεκριμένο. Άσε που το ίδιο έκανε και το Έθνος και όλοι τα χώνουν στον ΔΟΛ.
Οι εφημερίδες κάποτε χωρίζονταν σε πρωϊνές, απογευματινές και βραδυνές, ανάλογα με την ώρα που τυπώνονταν. Τώρα έχουν όλα αλλάξει, τυπώνονται την ίδια ώρα,και μάλιστα σε τυπογραφεία εκτός Αθηνών. Ο ΔΟΛ έπεσε θύμα της ίδιας της τακτικής των δημοσιογράφων τόσα χρόνια, που γράφουν ρεπορτάζ του καναπέ από πριν.

theodore είπε...

@Μάρκος
Και καλά να γράψεις ότι απλά συναντήθηκαν όπως έκανε το ΕΘΝΟΣ,αλλά να διαπιστώνεις και ψυχρό κλίμα στην συνάντηση,αυτό ούτε ο...Πήτ Παπαδάκος δεν το καταφέρνει!!!