ΟΛΟΙ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ!!!

Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2008

Γιάννης Λουλης:Η κρίση στο ΠΑΣΟΚ,τρία ανησυχητικά σημάδια.

Ακολουθεί μία έξοχη ανάλυση για την παθογένεια του σημερινού ΠΑΣΟΚ,από τον γνωστό πολιτικό επιστήμονα και εκλογολόγο Γιάννη Λούλη.
Τα σχόλια δικά σας.


"Το ότι το κυβερνών κόμμα αντιμετωπίζει δυσκολίες είναι δεδομένο. Και όμως στη φάση αυτή των μεγάλων δυσκολιών του, όπου δεν έχει ξεκινήσει τις μεταρρυθμίσεις, αλλά πιέζεται από τις επιπτώσεις συμπεριφορών στελεχών του, ο κύριος πολιτικός του αντίπαλος περνάει βαθύτατη κρίση. Οι δημοσκοπήσεις βεβαίως δείχνουν πτώση και των δύο μεγάλων κομμάτων. Όμως το πιο εντυπωσιακό φαινόμενο είναι η δραματική πλέον κάμψη του ΠΑΣΟΚ, που φθείρεται όχι απλώς ταχύτερα από τη ΝΔ, αλλά κυρίως βαθύτερα. Το ανησυχητικό για το ΠΑΣΟΚ είναι πως ενώ η κυβέρνηση έχει τις προοπτικές – αν ξεκινήσει κάποιες αλλαγές – να ανακάμψει, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται σε τροχιά φθοράς που τείνει να γίνει μη αναστρέψιμη.
Αν και οι δημοσκοπήσεις του διαστήματος που διανύουμε καταγράφουν ένα πολύ συγκεκριμένο κλίμα που συνδέεται με συγκυρίες ιδιάζουσες, τα άκρως ανησυχητικά σημάδια για το ΠΑΣΟΚ είναι τρία:

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: