ΟΛΟΙ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ!!!

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2008

Ποιός κουβάλησε τον Βαλλιανάτο στο ΠΑΣΟΚ;



Γιατί αποκρύπτουν την ΑΛΗΘΕΙΑ;
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!
Του Μανόλη Γεωργίου
Σήμερα ο κύριος Γρηγόρης Βαλλιανάτος, όπως και πριν τη λήξη της «επαγγελματικής» του σχέσης με το ΠΑΣΟΚ, έχει πάρει “αμπάριζα” τα τηλεπαράθυρα κάθε είδους και αυτοπροβάλλεται, κάτι σαν «εθνικός ήρωας».

Σε κάθε ευκαιρία επισημαίνει ότι ήταν «τεχνικός σύμβουλος» (image maker) του Γιώργου Παπανδρέου. Μάλιστα, χθες κοκορευόταν ότι συνέταξε πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ για τους ομοφυλόφιλους και ότι παρά του ότι το ΠΑΣΟΚ διαφωνεί, ο πρόεδρος εμπιστεύτηκε αυτόν κι όχι το ΠΑΣΟΚ!

Οι έχοντες και «κατέχοντες» το ΠΑΣΟΚ και την «επαγγελματική» σχέση με τον κύριο Γρηγόρη, γνωρίζουν ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ότι αυτός ο κύριος δεν είχε ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Τι συμβαίνει;

Ποιοι και γιατί (δεν είναι ούτε η πρώτη, αλλά πιστεύουμε ούτε η τελευταία φορά) δεν «προστατεύουν» τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ;Γιατί επισήμως δεν ανακοινώνεται ποια ήταν η σχέση (και με ποιον) του κ. Βαλλιανάτου με το ΠΑΣΟΚ;

Έχουμε την «εντύπωση» ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ (με απολύτως προσωπική ευθύνη, που τον βαρύνει εξ ολοκλήρου), δεν έχει αντιληφθεί (ή το επιδιώκει εμμέσως) ότι σ’ αυτόν τον πολιτικό χώρο που συσπείρωσε τις γενιές της Εθνικής Αντίστασης, του 114, του αντιδικτατορικού αγώνα και της Λαϊκής Εξέγερσης του Νοέμβρη και που με ηγέτη τον Ανδρέα Παπανδρέου, ΑΛΛΑΞΕ την μοίρα του τόπου, κάτι συμβαίνει…

Μια σειρά ατόμων που ουδεμία ιδεολογική και πολιτική σχέση έχουν με το λαό (pretty boys, κολεγιόπαιδα –μάλιστα συμμαθητές στο ίδιο «σχολείο» και «στο ίδιο θρανίο» με τα golden boys του Καραμανλή) ασκούν χόμπι στο ΠΑΣΟΚ.

Άραγε για να περνούν ευχάριστα την ώρα τους, όπως διατείνονται στις κοινές τους κοινωνικές εκδηλώσεις pretty και golden boys; Ή απλώς για έναν καλό μισθό, που φυσικά δεν έχουν ανάγκη, αφού όλοι τους είναι από την «καλή» και ευκατάστατη «κοινωνία»;

Σ’ αυτή την «κατάσταση» ο κοινός «εχθρός» δεν είναι καν οι λεγόμενοι εσωκομματικοί «αντίπαλοι», αλλά η ίδια η ψυχή του ΠΑΣΟΚ! Είναι αυτό που - όπως ακριβώς κι η δήθεν «εκσυγχρονιστική» λαίλαπα – χαρακτηρίζουν ως παλαιο-ΠΑΣΟΚ, που δεν βλέπει το μέλλον και τους καιρούς που αλλάζουν…

Όμως, δεν μπορεί πλέον να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση και κανείς να μην αναλαμβάνει πολιτικές ευθύνες για τις συνεχιζόμενες «αστοχίες» (;)

.Οι χιλιάδες απλοί, λαϊκοί αγωνιστές του Κινήματος, δεν χρωστούν τίποτα να «πληρώνουν» τα παιχνιδάκια που παίζονται στην πλάτη του Λαού.

Είχε μεταβεί ποτέ ένα pretty boys σε καφενείο της αγροτικής Ελλάδας, εκεί που τα καλαμπόκια σαπίζουν, που δεν έχουν ν’ αγοράσουν μολύβια στα παιδιά τους και να τους μιλήσει για την αναγκαιότητα ενός καλοπληρωμένου «τεχνικού» συμβούλου σαν τον κ. Βαλλιανάτο; Θα μπορούσαν να τους πουν, ότι για την αναγκαιότητα «διαφάνειας» στα οικονομικά του Κινήματος ότι πρέπει, εθελοντικά, να εκδόσουν τραπεζική πιστωτική κάρτα; (διαφάνεια για να πληρώνονται οι διάφοροι Βαλλιανάτοι;).

Τέλος, ο κ. Γρηγόρης Βαλλιανάτος ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ του Γ. Παπανδρέου, αλλά ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ, ναι υπάλληλος του κυρίου Γερουλάνου!Γιατί αυτό το απλό (ή δεν είναι απλό και αγγίζει όσα περιγράψαμε;) δεν ανακοινώνεται επισήμως, για να πάψει αυτός ο «κύριος» να περιδιαβαίνει τα κανάλια και να λέει ότι ήταν σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου;Ποιοι και γιατί δεν προστατεύον – με την ΑΛΗΘΕΙΑ – τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ;Αν έχουμε έστω και στο παραμικρό λαθέψει σ’ ότι αφορά την υπαλληλική σχέση του Βαλλιανάτου με τον Γερουλάνο, θα κάνουμε ΔΗΜΟΣΙΑ αυτοκριτική!


Άσχετο;Ορισμένοι «ευαίσθητοι» μιλούν για το προσωπικό αναφαίρετο δικαίωμα του κ. Βαλλιανάτου να έχει και να μπορεί δημόσια να διατυπώνει τις πολιτικές του «ιδέες», ασχέτως από τον εργοδότη του. Αυτό είναι γελοίο, τόσο στο Θεό «ελεύθερη αγορά», όσο και στο καρκίνωμα που ονομάζουν «επαγγελματικά στελέχη».


Στη θεοποιημένη ελεύθερη αγορά: Όταν σε πληρώνω να διαφημίζεις την οδοντόκρεμα pretty, για να μιλήσεις και να πεις ότι είναι μια απαίσια οδοντόκρεμα, θα πρέπει να διακόψεις την επαγγελματική σχέση μαζί μου!Στο πολιτικό κόμμα, (αν μπορεί να είναι κόμμα με αμειβόμενα στελέχη):


Ο οποιοσδήποτε κατέχει πολιτική θέση (βάση του όποιου Καταστατικού: απλό μέλος, συντονιστική, νομαρχιακή, βουλευτής…), μπορεί να εκφράζει ΕΛΕΥΘΕΡΑ τις θέσεις του, είτε συμφωνούν με το κόμμα, είτε όχι! Αυτός που αμείβεται, είναι υπάλληλος ελεύθερης αγοράς!

Για παράδειγμα: ο κ. Νίκος Αθανασάκης, αναλαμβάνοντας τη διεύθυνση του πολιτικού γραφείου του Γιώργου Παπανδρέου, γνωρίζει και πράττει σύμφωνα με όσα περιγράψαμε. Ποτέ δεν βγαίνει σε κανάλια (θα μπορούσε κατόπιν εντολής του προέδρου), ποτέ δεν αυτοπροβάλλεται, ποτέ δεν το χρησιμοποιεί ως σκαλοπάτι καριέρας. (ουδεμία σχέση, ή ιδιαίτερη «συμπάθεια» με τον κ. Αθανασάκη, αλλά τα σύκα σύκα και η σκάφη σκάφη!).


Ο σαλτιμπάγκος υπάλληλος του Γερουλάνου; Αυτός ήθελε πολιτική καριέρα ως υπάλληλος και είχε «όπλο» τις σεξουαλικές του προτιμήσεις. Γι’ αυτό είναι σαλτιμπάγκος, ή κάτι περισσότερο επικίνδυνο…

Αναρτήθηκε από SIBILLA

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το κλείσιμο των κεντρικων του ευρωπαικού Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι έγινε δήθεν για οικονομικά σκάνδαλα αλλά στην πραγματικότητα για να μην υποχρεωθούν να πάρουν θέση για την ανεξαρτησια του Κοσόβου και αποκαλυφθεί ο ρόλος τους.
Για να καταλάβουμε αυτό πρέπει να κάνουμε αναδρομή ποιες είναι οι συμφωνίες του Ελσίνκι και τα παρατηρητήρια και το ρόλο έπαιξαν.
Το 1975 υπογράφηκαν από όλες τις χώρες της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής πλην της Αλβανίας του Χότζα που επικαλέσθηκε “αντιμπεριαλιστικούς” λόγους αλλά στην πραγματικότητα επειδή είχε βαλει στο μάτι το Κόσοβο οι Συμφωνίες του Ελσίνκι.
Βάσει των συμφωνιών αυτών τα σύνορα στην Ευρώπη θα έμεναν απαραβίαστα και αναλλοίωτα ενώ όλες οι χώρες εγγυώνταν τα δικαιώματα των μειονοτήτων και την ελευθερία του λόγου.Οι συμφωνίες έδωσαν νομικό πάτημα στους Σοβιετικούς και Ανατολικοευρωπαίους διαφωνούντες να κριτικάρουν τις κυβερνήσεις τους.
Βάσει των συνταγμάτων των χωρών αυτών απαγορεύονταν οι “αντισοσιαλιστικές ενέργειες” και η αμφισβήτηση του “καθοδηγητικού ρόλου ” των κυβερνώντων κομμουνιστικών κομμάτων ενώ υπήρχαν διάφορα άρθρα του ποινικού κώδικα με τα οποία εδιώκοντο οι διαφωνούντες.Αλλά τώρα οι κυβερνήσεις των χωρών αυτών είχαν υπογράψει συμφωνίες με τις οποίες υποχρεώνονταν να σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων και οι οποίες έρχονταν σε αντίθεση με τους τοπικούς νόμους της “δικτατορίας του πρoλεταριάτου”.Αμέσως σχηματίσθηκαν με δυτική χρηματοδοτηση και βοήθεια Παρατηρητήρια των Συμφωνιών του Ελσίνκι στις χώρες αυτές που ζητούσαν την εφαρμογή των συμφωνιών που είχαν υπογράψει οι χώρες τους φέρνοντας σε δύσκολη θέση τις κυβερνήσεις που με τις διώξεις αντιφρονούντων πια παραβίαζαν τις διεθνείς συμφωνίες.
Στην Ελλάδα φυσικά δεν έγινε κανένα τετοιο παρατηρητήριο γιατί το όλο project ήταν αντικομμουνιστικό και αμερικανοκινούμενο και η Ελλάδα ήταν σύμμαχος.
Τα χρόνια πέρασαν και το τείχος έπεσε και ο κόσμος άλλαξε.Το ελληνικό παρατηρητήριο σχηματίσθηκε το 1992 όταν πια δεν χρειάζονταν οι Αμερικανοί την Ελλάδα για να ασχοληθεί με μειονότητες και “μειονότητες” λες και από το 1975 ως το 1992 δεν υπήρχαν αυτές οι ίδιες μειονότητες.
Με πρόεδρο το Δημητρά και αντιπρόεδρο το Βαλλιανάτο ανέπτυξε μεγάλη δραστηριότητα κατηγορώντας την Ελλάδα για όλες τις πιθανές και απίθανες παραβιάσεις δικαιωμάτων.
Η ανεξαρτησία του Κοσοβου όμως παρουσίαζε ένα άλυτο πρόβλημα.Πυρήνας των συμφωνιών του Ελσίνκι είναι το ΑΠΑΡΑΒΙΑΣΤΟ των συνόρων στην Ευρώπη και άρα ένα παρατηρητήριο που παρακολουθεί την καλή εφαρμογή των συμφωνιών θα έπρεπε αν είχε στοιχειώδη σχέση με το αντικείμενο του να καταγγείλει τη σκαστή αυτή ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ των συμφωνιών που υποτίθεται υπερασπίζεται δηλαδή να στραφει κατα των εργοδοτών του.
Καθώς η αντίφαση αυτή ήταν άλυτη προτίμησαν με το πρόσχημα οικονομικού σκανδάλου να κλεισουν τα γραφεία τους λίγο πριν την αναγγελία της ανεξαρτησίας του Κοσοβου για να μην υποχρεωθούν να πάρουν θέση.
Στην Ελλάδα βέβαια που όλα είναι πιο χύμα,πρωτόγονα και βαλκανικά δε χρειασθηκε να κάνουν τίποτε τετοιο και συνέχισαν κανονικά.
Μάλιστα το Παρατηρητηριο επιτέθηκε στο Μίκη Θεοδωράκη ονομάζοντας τον “νεοναζί” γιατί αντιτάχθηκε στην ανεξαρτησία του Κοσοβου.Με την ενεργεια του αυτή στραφηκε ευθέως κατά των Συμφωνιών την καλή εφαρμογή των οποίων υποτίθεται ότι παρακολουθεί καθώς η αλλαγή συνόρων και αρα η ανεξαρτησία του Κοσοβου ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ από τις Συμφωνίες αυτές.Νομικά θα μπορούσε να σταθεί αίτημα διάλυσης του σωματείου αυτού επειδή “διέφυγε των σκοπών του” αλλά κανείς δεν τολμά να κινηθεί εναντίον ενός καθαρά αμερικανοκινούμενου σωματείου.
Αυτό είναι το Παρατηρητηριο και αυτός είναι ο σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου και αυτός είναι ο ίδιος τελικά ο Γιώργος Παπανδρέου.