ΟΛΟΙ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ!!!

Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΑΠΟΧΗ ΣΤΙΣ 7 ΙΟΥΝΗ.ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΝΗΓΥΡΑΚΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΩΝ.


Τα μίντια θα ευθύνονται για την ενδεχόμενη μεγάλη αποχή στις επερχόμενες ευρωεκλογές, διότι δεν προβάλλουν ούτε ενημερώνουν τους πολίτες για τα ευρωπαϊκά θέματα, ενώ αναλώνονται μόνο στις εσωτερικές κόντρες.

Μαριέττα Γιαννάκου.




Έντονος είναι ο προβληματισμός των πολιτικών δυνάμεων για τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που καταδεικνύουν ότι σημαντικό ποσοστό του εκλογικού σώματος εμφανίζεται απρόθυμο να προσέλθει στις κάλπες. Σε αυτό το πλαίσιο, η αντιπαράθεση Κ.Καραμανλή και Γ.Παπανδρέου αναμένεται να κλιμακωθεί.

Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.



Η ΑΠΟΧΗ ψηφοφόρων από τις κάλπες της 7ης Ιουνίου προβληματίζει ιδιαιτέρως τα επιτελεία των δύο μεγάλων κομμάτων - για διαφορετικούς όμως λόγους το καθένα. Το σύνολο των πολιτών που θα αποφασίσουν να μην προσέλθουν στα εκλογικά τμήματα και θα προτιμήσουν κάποια άλλη δραστηριότητα, εκτιμάται ότι μπορεί να συμβάλει στη διαμόρφωση ενός εκλογικού σκηνικού που θα είναι προβληματικό και για το ΠαΣοΚ και για τη ΝΔ. Σε ό,τι αφορά τα μικρότερα κόμματα, ο προβληματισμός δεν λείπει, δεδομένου ότι- με εξαίρεση το ΚΚΕ- υψηλές τάσεις αποχής παρουσιάζονται και στις δικές τους τάξεις.


Εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ.



Η ανησυχία τους επιβεβαιώνεται και από τα ποσοστά εκείνων που, βάσει των δημοσκοπήσεων, δηλώνουν πως δεν σκοπεύουν να πάρουν μέρος στις εκλογές αυτές. Ισως σε έναν βαθμό το σύνθημα «παραλία αντί κάλπης» να προωθείται σκόπιμα από μερίδα τηλεοπτικών κυρίως μέσων ενημέρωσης, να έχει γίνει ένα επιχείρημα «life style», όπως είπε και ο Α. Τσίπρας χθες. Ακόμα και πολιτικές σκοπιμότητες ίσως να υπάρχουν.

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


Σήμερα, ή το αργότερο αύριο, θα αρχίσει ο νέος κύκλος της διαφημιστικής καμπάνιας του ΠΑΣΟΚ που θα χαρακτηρίζεται από «περισσότερο Παπανδρέου» και ισχυρά μηνύματα υπέρ της συμμετοχής των ψηφοφόρων, και κυρίως των νέων, στην αναμέτρηση της 7ης Ιουνίου, καθώς το ύψος της αποχής φοβίζει την Ιπποκράτους.

Εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ




Οχι στην αποχή! Βολεύει τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, την ΕΕ

Οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ πρέπει να πρωτοστατήσουν για μαζική προσέλευση στις κάλπες. Είναι ώρα ευθύνης για όλους. Οι εκλογές είναι μάχη. Το αποτέλεσμα εξαρτάται από τη συμμετοχή όλων

Το ΚΚΕ έχει καλέσει ξεκάθαρα το λαό να μην πέσει στην παγίδα της αποχής, που του στήνουν τα επιτελεία των αστικών κομμάτων με τη βοήθεια των αστικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Η αποχή βολεύει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Βολεύει, σε τελική ανάλυση, την ίδια την Ευρωπαϊκή Ενωση και την αντιλαϊκή της πολιτική.

Εφημερίδα ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ



================================================================== Τρέμουν άπαντες στο ενδεχόμενο μεγάλης αποχής απο τις Ευρωεκλογές.

Τρέμουν επειδή διαπιστώνουν την απαξίωση τους και την αηδία του κοσμάκη για τις πολιτικές τους και τα κούφια συνθήματα.

Τρέμουν με την ιδέα ότι ο λαός τους σιχάθηκε και ζητάει νέες ιδέες,νέα πρόσωπα,νέα κόμματα.

Ε λοιπόν κάντε τους να τρέμουν περισότερο.

Συνειδητή αποχή απο το πανηγυράκι των Ευρωεκλογών.













Δεν υπάρχουν σχόλια: