ΟΛΟΙ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ!!!

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2008

Αυξήσεις-φωτιά από τον Χατζηδάκη.

Αυξήσεις στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς

"Φωτιά" παίρνουν σταδιακά από την Πρωτομαγιά οι τιμές των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Οι αυξήσεις που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση, και που σε ορισμένες περιπτώσεις θα φτάσουν ακόμα και το 150 τοις εκατό, έχουν ξεσηκώσει ήδη τις αντιδράσεις των επιβατών.

Οι αυξήσεις θα είναι σε δύο δόσεις μέσα σε διάστημα οκτώ μηνών. Από την 1η Μαϊου θα υπάρχει μια ενιαία τιμή εισιτηρίου για όλα τα μέσα και θα κοστίζει 80 λεπτά, ενώ από την 1η Ιανουαρίου 2009 θα φτάσει το 1 ευρώ. Σημειώνεται ότι σήμερα τα εισιτήρια λεωφορείων και τρόλεϊ κοστίζουν 50 λεπτά, του τραμ 40 και 60 λεπτά, του ηλεκτρικού και του προαστιακού (εντός αστικής ζώνης) 70 λεπτά. Κατά 20 λεπτά, από 0.80 στο 1 ευρώ θα αυξηθεί και το εισιτήριο του μετρό από το νέο έτος.
Σύμφωνα με τους εργαζομένους του ΟΑΣΑ, πρόκειται για ένα εισπρακτικό μέτρο που πλήττει περισσότερο τους περιστασιακούς χρήστες και τους χαμηλόμισθους και συνταξιούχους που χρησιμοποιούν τα φθηνά μέσα μεταφοράς, δηλαδή λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ.

Ο κύριος Χατζηδάκης εκμεταλλευόμενος την αναμπουμπούλα των ημερών με την σκανδαλολογία εν εξελίξει,βρήκε την ευκαιρία που ήθελε να περάσει τις αυξήσεις-φωτιά στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Συνασπισμός,ΚΚΕ και εργαζόμενοι εξέδωσαν διαμαρτυρίες.

Συγκεκριμένα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης,υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ έκανε την παρακάτω δήλωση:

"Η κυβέρνηση, αγνοώντας το κύμα ακρίβειας που σαρώνει τις αγορές και τη σκληρή λιτότητα σε μισθούς και συντάξεις, ανακοίνωσε σήμερα αυξήσεις «φωτιά» στο κόστος του απλού εισιτηρίου στα μέσα μαζικής μεταφοράς, που στην ουσία ξεκινάνε από 13% και θα φτάσουν στο 43% από 1.1.2009.

Οι μειώσεις που εξήγγειλε η κυβέρνηση για τις μηνιαίες και ετήσιες κάρτες απεριορίστων διαδρομών είναι μικρές και έγιναν περισσότερο για να «χρυσώσουν το χάπι» των ανατιμήσεων στο απλό εισιτήριο, το οποίο θα συνεχίσουν, όπως γίνεται μέχρι σήμερα, να χρησιμοποιούν τα πιο φτωχά στρώματα της κοινωνίας μας, αφού, συχνά, αδυνατούν να προκαταβάλουν τα ποσά για μηνιαίες και ετήσιες κάρτες.

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ανακοίνωσε αυτές τις απαράδεκτες αυξήσεις στο απλό εισιτήριο, ο επίσημος τιμάριθμος -πλαστός και εξωραϊσμένος- έτρεχε τον Ιανουάριο, εκτός κάθε ελέγχου, στα υψηλά επίπεδα του 3,9%, παρά το γεγονός ότι αυτό το μήνα είχαμε εκπτώσεις.

Έχουμε μια κυβέρνηση που όχι μόνο έχει αναλάβει το ρόλο του «τροχονόμου» που διευκολύνει το κύμα της ακρίβειας αλλά και του «εμπρηστή» που βάζει κυριολεκτικά «φωτιά» στις τιμές και τις αυξήσεις.

Η κυβέρνηση σπέρνει ανέμους και θα θερίσει κοινωνικές θύελλες. "

Η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΚΚΕ είναι η εξής:

"Οι προκλητικές αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που αποφάσισε η κυβέρνηση δυναμώνουν τη ληστεία του πενιχρού λαϊκού εισοδήματος.

Τα επιχειρήματα της κυβέρνησης είναι προσχηματικά και διάτρητα. Οι συγκοινωνίες είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να υπηρετούν τους εργαζόμενους που παράγουν τον πλούτο.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να απαντήσουν δυναμικά κλιμακώνοντας συνολικά την πάλη τους κατά της αντιλαϊκής πολιτικής και της πλουτοκρατίας.

Καμία αύξηση στα εισιτήρια. Δωρεάν μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τους εργαζόμενους το πρωί, μείωση της τιμής των εισιτηρίων για τις άλλες ώρες. Δωρεάν μετακίνηση για μαθητές, φοιτητές, ανέργους και ΑΜΕΑ. Ενιαίος αποκλειστικά δημόσιος φορέας μεταφορών.

Μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 13 Φλεβάρη σε όλους τους εργασιακούς χώρους με το πλαίσιο και τα αιτήματα του ΠΑΜΕ. Για σύγχρονα ασφαλιστικά δικαιώματα, για κατώτερο μισθό 1400 ευρώ, κατώτερη σύνταξη και επίδομα ανεργίας 1120 ευρώ.

Εσείς κύριοι του ΠΑΣΟΚ σκοπεύετε να αντιδράσετε στις αυξήσεις-φωτιά της κυβέρνησης ή έχετε σοβαρότερα θέματα να ασχοληθείτε;

Μετά αναρωτιέστε γιατί ο κόσμος μας γυρνάει την πλάτη.

Αντί να υπερασπίζετε τα συμφέροντα της φτωχολογιάς,εσείς ασχολείστε με τον Ζαχόπουλο και τον Κλαδά.

Να σας χαιρόμαστε λοιπόν!!!


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εδώ πρέπει να πω ότι έχουν δίκιο.Δεν ασχολήθηκε καθόλου το ΠΑΣΟΚ με τις αυξήσεις-φωτιά στα μέσα μαζικής μεταφορές.
Όμως ο λαός πάει στη δουλειά του με τρενάκι και τρόλεϊ ,σύντροφοι!!
Στοιχειώδη πράγματα...