ΟΛΟΙ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ!!!

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2008

Μόνο ο Συνασπισμός αντέδρασε στην ανεξαρτησία του Κοσόβου.


Ανεξάρτητο λοιπόν από χθές το Κόσοβο.

Μιά γεωπολιτική εξέλιξη στην γειτονιά μας,τα Βαλκάνια που ανησυχεί πολλούς.

Πολλούς αλλά όχι όλους απ'ότι φαίνεται.

Κάποιοι θα με πούνε πάλι γκρινιάρη,κάποιοι υπονομευτή,αυτό που εγώ όμως διαπίστωσα είναι ότι το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρος του,που υπ'όψιν είναι και πρόεδρος της αποκαλούμενης "Σοσιαλιστικής Διεθνούς",το έκαναν γαργάρα το θέμα.

Δεν θα σταθώ στο γεγονός ότι θα μπορούσαν να ασκήσουν αντιπολιτευση στην κυβέρνηση η οποία απλά χαζεύει τις εξελίξεις άπραγη και αδύναμη,αλλά στο τι δυνητικά μπορεί να σημαίνει για την χώρα μας και για την Κύπρο η ανεξαρτησία του Κοσόβου.

Οι Τούρκοι,γνωστά τσιράκια των Αμερικανών,μάλλον βρίσκουν μιά μοναδική ευκαιρία για να προωθήσουν τα σχέδια τους στην περιοχή.

Εφ'όσον έγινε δεκτό ότι μιά περιοχή μπορεί να κηρυχθεί ανεξάρτητη μόνο και μόνο επειδή μιά εθνότητα πλειοψηφεί πληθυσμιακά,οι Τούρκοι σίγουρα θα θέσουν αργά αλλά σταθερά θέμα Δυτικής Θράκης.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι μέχρι και την σημαία του κράτους που ονειρεύονται στην περιοχή,έχουν ετοιμάσει.

Στην δε Κύπρο οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες με τους Τουρκοκύπριους να απαιτούν ξεχωριστό κράτος,ισότιμο με το επίσημο Κυπριακό.

Οι Ρώσοι ήδη αντιμετωπίζουν τις παρενέργειες του Κοσόβου,με τις απαιτήσεις της Αμπχαζίας και της Νοτίου Οσετίας.

Πολλές άλλες εθνότητες όπως οι Βάσκοι και οι Σκωτσέζοι βλέπουν θετικά τις εξελίξεις σε ότι αφορά τα αιτήματα τους.

Μέσα σ'αυτόν τον χαμό λοιπόν κρίνεται και η στάση των Ελληνικών πολιτικών κομμάτων και των ηγεσιών τους.

Εψαξα αρκετά να βρώ μιά δήλωση του ΠΑΣΟΚ,έστω μιά γραμμούλα.

Τίποτα απολύτως.

Λές και δεν συνέβη τίποτα.

Μέχρι και για την μακαρίτισα Ντόλη Γουλανδρή βρήκε χρόνο να κάνει δήλωση ο ΓΑΠ,αλλά για το σημαντικότατο γεωπολιτικό θέμα της ανεξαρτησίας του Κοσόβου,γαργάρα.

Αντίθετα βρήκα ανακοίνωση του Συνασπισμού,ο οποίος άμεσα αντέδρασε και μπράβο του.

Σας την παραθέτω για να κρίνετε μόνοι σας.

===============================================

Σχετικά με την μονομερή ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η μονομερής ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου συνιστά βαρύτατο πλήγμα για το διεθνές δίκαιο και προσβολή του Χάρτη του ΟΗΕ. Είναι σε αντίθεση με το ψήφισμα 1244/99 του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Η εξέλιξη αυτή μπορεί να λειτουργήσει αποσταθεροποιητικά για όλα τα Δυτικά Βαλκάνια, όπου πολλές πληγές παραμένουν ανοικτές από τους πολέμους της Γιουγκοσλαβίας με αποκορύφωμα τον παράνομο και βάρβαρο πόλεμο του ΝΑΤΟ το 1999. Επιπλέον, η μονομερής ανεξαρτητοποίηση θα αποτελέσει αρνητικό προηγούμενο για άλλα διεθνή προβλήματα που αντιμετωπίζουν σειρά χωρών στην Ευρώπη και σε άλλες ηπείρους.

Δεν δημιουργείται ένα πραγματικά ανεξάρτητο κράτος, δημοκρατικά θεμελιωμένο, αλλά ένα κράτος - προτεκτοράτο, με διαιώνιση της παρουσίας του ΝΑΤΟ.

Ως ΣΥΝ και ως Ευρωπαϊκή Αριστερά υποστηρίξαμε σταθερά μια αμοιβαία αποδεκτή λύση στο πλαίσιο του ΟΗΕ. Ωστόσο, οι σχετικές διαπραγματεύσεις τορπιλίστηκαν εξαρχής από τη στάση της κυβέρνησης Μπους που δήλωνε έτοιμη να αναγνωρίσει ένα ανεξάρτητο Κόσοβο, ενθαρρύνοντας απροκάλυπτα την ηγεσία των Αλβανών του Κοσόβου να κινηθεί προς την μονομερή ανεξαρτητοποίηση.

Στην ίδια θέση «διολίσθησε» και η Ε.Ε., παρά τις ανησυχίες και διαφοροποιήσεις ορισμένων χωρών-μελών.

Χαρακτηρίζοντας «αναπόφευκτη» την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου, το Συμβούλιο Κορυφής του περασμένου Δεκεμβρίου, έδωσε και το δικό του «πράσινο φως» για τη σημερινή μονομερή απόφαση. Ο ευρωατλαντισμός βάζει για μια ακόμα φορά αρνητικά τη σφραγίδα του και μάλιστα σε ένα κατεξοχήν ευρωπαϊκό πρόβλημα.

Δυστυχώς, στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκαν και οι επιλογές της ελληνικής κυβέρνησης, παρʼ ότι η χώρα μας έχει και ιδιαίτερους λόγους να υπερασπίζεται το διεθνές δίκαιο και το Χάρτη του ΟΗΕ. Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι η πολιτική του «καλύτερου συμμάχου» των ΗΠΑ στα Βαλκάνια δεν υπηρετεί την υπόθεση της ειρήνης στην περιοχή, ούτε τα εθνικά μας θέματα.

Καλούμε την κυβέρνηση να μην αναγνωρίσει την μονομερή ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου. Να πει «όχι» σε νέες αλλαγές συνόρων στα Βαλκάνια.

Οι εξελίξεις απαιτούν εγρήγορση και νέες φιλειρηνικές κινητοποιήσεις. Το μέλλον των Βαλκανίων δεν είναι ο ατλαντισμός, που φέρνει την διεύρυνση του ΝΑΤΟ και νέες στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στην περιοχή. Δεν είναι οι πολιτικές του «διαίρει και βασίλευε» ούτε τα εθνικιστικά μίση. Είναι η ανάπτυξη της αλληλεγγύης και της συνεργασίας όλων των λαών της περιοχής, για την κοινή τους ανάπτυξη, την ειρήνη, τη δημοκρατία και την οικολογική προστασία.


To Γραφείο Τύπου

6 σχόλια:

akrat είπε...

δεν λέω μπούρδα ανακοίνωσις του ΣΥΝ... αλλά τουλάχιστον ανακοίνωσις... έστω και αν είναι ένα ακόμα ναρκωτικό κείμενον...
καλή σας ημέρα

theodore είπε...

Τουλάχιστον είπανε δυό κουβέντες βρε αδερφέ.
Καλές,κακές πάντως καταγράφηκαν.
Οι υπόλοιποι;

Ανώνυμος είπε...

Ισως δεν έχεις καταλάβει ότι ο πρόεδρός σας συμφωνεί με την ανεξαρτησία του Κοσόβου και επειδή δεν μπορεί να το πει δεν λέει τίποτα.Άλλωστε προίσταται ενός οργανισμού,της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που έχει πολλά κόμματα που κυβερνούσαν όταν διέταξαν τον βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας.
Δεν είναι δυνατόν ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς να πάρει θέση κατά της ανεξαρτησίας του Κοσόβου.

Ανώνυμος είπε...

Κολοκύθια και μπαρουφες του κώλου!

Απο την μία αναγνωρίζουν τα Σκόπια ως Μακεδονία και απο την άλλη τους έπιασε κόψιμο κατά της ανεξαρτησίας του Κοσοβου;

Φτηνό προπέτασμα καπνου αφού και δεν θα αλλάξει τίποτα, και θέλουν να βγάλουν απο πάνω τους την στάμπα των δοσίλογων και ανθελλήνων επειδή τους βρίζει ο κόσμος.

Ακόμα και η υποτιθέμενη άνοδος, δεν έιναι τίποτα άλλο παρα μετακίνηση ψηφοφόρων απο το Πασοκ.

Και για το Κόσοβο ο πρώτος που αντέδρασε ήταν ο Καρατζαφέρης και το ΛΑΟΣ που όταν τα έλεγε εδώ και χρόνια ήταν οι φασίστες και οι ακροδεξιοι, αλλα που τώρα επαληθεύονται πολύ θλιβερα!

Μην λέμε οτι θέλουμε. Ειμαστε στην εποχη του ιντερνετ πια και τίποτα δεν μένει κρυφο οποτε να ειστε πιο προσεκτικοι.

Νίκος Λαγκαδινός είπε...

Δηλαδή ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς δεν θα μιλήσει αν οι "Τούρκοι" της Ανατολικής Θράκης σηκώσουν μπαϊράκι; Μην τρελαθούμε τελείως! Μια κουβέντα ρε, μια γνώμη, μια φωνή για τον ακρωτηριασμό ενός κράτους (της Σερβίας)!

Ανώνυμος είπε...

Ο ΛΑ.Ο.Σ. τι στάσησε κρατεί;