ΟΛΟΙ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ!!!

Πέμπτη 10 Απριλίου 2008

ΓΑΠ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε χθές στο 12ο Συνέδριο του Economist.

Μίλησε για πολλά και ενδιαφέροντα.

Για τις κλιματικές αλλαγές,για την πράσινη οικονομία,για την κρίση που μαστίζει τις αγορές.

Επανέλαβε παρ'όλα αυτά ένα ατόπημα,στο οποίο είχε για πρώτη φορά υποπέσει στο Σαντιάγκο,σε μιά συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Εκεί λοιπόν πρωτομίλησε για μιά παγκόσμια κυβέρνηση.

Πολλοί αναρωτήθηκαν τι ακριβώς εννοούσε μ'αυτό.

Ως γνωστόν στους σχεδιασμούς που έχουν γίνει από πολλούς εκφραστές της Νέας Παγκόσμιας Τάξης,ο όρος αυτός έχει κεντρική θέση στην χάραξη της πολιτικής του μέλλοντος.

Μιά παγκόσμια κυβέρνηση που φυσικά με πρωτεργάτες τους Αμερικανούς θα εργάζεται για τους σκοπούς που κάποιοι κύκλοι έχουν εδώ και πολλά χρόνια θέσει.

Σας παραθέτω το αποσπασμα από την χθεσινή ομιλία του ΓΑΠ.

"Η επιστροφή στον Κέινς είναι δεδομένη, αλλά απαιτεί και μια νέα δημοκρατική παγκόσμια διακυβέρνηση, με ισχυρούς θεσμούς ρύθμισης και εξισορρόπησης των μεγάλων ανισοτήτων και περιορισμό της επικίνδυνης συσσώρευσης πλούτου και εξουσίας στα χέρια λίγων και, ουσιαστικά, ανεξέλεγκτων παραγόντων. "

Αλήθεια θα ήθελα να ακούσω απόψεις για το τι ακριβώς εννοεί ο ΓΑΠ,μιλώντας για παγκόσμια διακυβέρνηση.

Επίσης αν πιστεύετε ότι αυτή η έννοια κρύβει από πίσω παγίδες ή θα συμβάλει στην επίλυση των μεγάλων προβλημάτων του πλανήτη.

Ολη η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην διεύθυνση:

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι τόσα πράγματα που ούτε περνάνε από το μυαλό μας.

Απορροφημένοι στα δάνεια και στα έξοδα μας,στον αγώνα για να βγει ο μήνας μπορεί να συμβαίνουν πράγματα που μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας βλέπουμε.

Και σίγουρα κάποιοι άνθρωποι σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες ξέρουν κάτι παραπάνω...

blogger είπε...

Άλλο το "παγκόσμια κυβέρνηση" που γράφεις στην αρχή του ποστ σου, και άλλο το "παγκόσμια ΔΙΑκυβέρνηση" που είπε ο Παπανδρέου.
Ακόμα και παγκόσμια κυβέρνηση να εννοούσε και όχι "αλλαγή σε δημοκρατικότερο τρόπο διακυβέρνησης σε παγκόσμια κλίμακα" που θεωρώ ότι εννοούσε, πάλι δεν με βρίσκει αντίθετο.
Θα ήταν ευχής έργον να καταργηθούν τα σύνορα γιατί θα ησυχάζαμε έτσι από πολλά δεινά. Αλλά δεν το βλέπω να γίνεται μέσα σε αυτό τον αιώνα.

theodore είπε...

@chris
Γι' αυτό προσπαθούμε φίλε να ξεκλέβουμε λίγο χρόνο και να ενημερωνόμαστε για πράγματα που δεν θα μας τα σερβίρουν στα δελτία των 8.
@krogias
Και ποιός θα ηγείται αυτής της παγκόσμιας κυβέρνησης;
Ποιός ή ποιοί θα κινούν παρασκηνιακά τα νήματα;
Ποιός ή ποιοί θα αποφασίζουν και με τι κριτήρια όταν προκύπτουν διακρατικές διαφορές;
Μακάρι να εξέλαβα λανθασμένα τις προθέσεις του ΓΑΠ και να εννοούσε αυτό που λές.
Αλλά αν δεν εννοούσε ακριβώς αυτό,επέτρεψε μου να πιστεύω ότι τέτοιες απόψεις κρύβουν πολλές παγίδες από πίσω.

blogger είπε...

@theodore:
Είπες τις μαγικές λέξεις:
"διακρατικές διαφορές".
Επειδή υπάρχουν πολλές ακόμη τέτοιες, δεν θα δούμε κάτι τέτοιο αυτόν τον αιώνα. Μην σου πω, ούτε και τον επόμενο.
Προς το παρόν ας λύσουμε τις εσωτερικές μας.

Ανώνυμος είπε...

Ε,ναι βρε theodore,το έχεις παρεξηγήσεις κάπως αυτό το θέμα.
Η παγκόσμια διακυβέρνηση είναι ο μόνος τρόπος για να ελεγχθεί ουσιαστικά η παντοδυναμία των αγορών.
Όποιος την υποστηρίζει λοιπόν δεν είναι αυτομάτως μίσθαρνο όργανο της Νεοταξίτικης σιωνιστικής συνωμοσίας και άλλα τινα... Λιακοπούλεια!
Είπε ο ΓΑΠ το αυτονόητο,
ότι καλός ο Κέυνς και αναγκαία η επιστροφή του,αλλά πλέον δεν μπορεί να εφαρμοστεί μόνο ή κυρίως στο επίπεδο του κράτους,και εμείς ψάχνουμε για φαντάσματα.

theodore είπε...

@ανώνυμος
Αρα μιλάμε για μιά παγκόσμια επανάσταση εναντίον του οικονομικού συστήματος που επικρατεί σήμερα παγκοσμίως.
Μόνο που τα ίδια πρέσβευε και ο κομουνισμός και είδαμε τα αποτελέσματα.
Επαναστάσεις γίνονται φίλε μου μόνο από τον λαό για τον λαό.
Είναι ουτοπία να περιμενουμε από κατεστημένες πολιτικές δυνάμεις να αλλάξουν τα πράγματα.
Ο καβγάς γίνεται για την καλύτερη διαχείριση,όχι για την ανατροπή.

zeitgeist είπε...

Ο ΓΑΠ είχε μιλήσει για παγκόσμια κυβέρνηση και μετά από το τρομοκρατικό (;) χτύπημα στους δίδυμμους πύργους. Δεν το λέει για πρώτη φορά... Και τι σημαίνει παγκόσμια κυβέρνηση;

1) Θα μας κυβερνάει κάποιος Μπους. Ευχαριστώ δε θα πάρω!

2) Θα είναι ένα ωραιότατο και πανίσχυρο ολοκληρωτικό καθεστώς. Αυτός που θα κυβερνάει θα ελέγχει όλα τα όργανα ασφαλείας. Έτσι δε θα υπάρχει δυνατότητα επανάστασης πχ. Για να πέσει αυτό το ολοκληρωτικό καθεστώς θα πρέπει να επαναστατήσουν πάρα πολλές χώρες του κόσμου ταυτόχρονα.

Αυτό το ολοκληρωτικό καθεστώς προωθούν όλο και περισσότερο. Ο Μπους ακολουθεί ευλαβικά την πολιτική του Χίτλερ. Μετά την επίθεση στους δίδυμμους πύργους είχε δηλώσει:

"Υπάρχει κάτι κακό το οποίο απειλεί κάθε άντρα, γυναίκα και παιδί αυτού του σπουδαίου έθνους. Πρέπει να προχωρήσουμε προκειμένου να διασφαλίσουμε την ασφάλειά μας και να προστατέψουμε την πατρίδα μας"

Είναι ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ η δήλωση που είχε κάνει ο Χίτλερ όταν ανακοίνωνε την Γκεστάπω στον κόσμο!

Αν δείτε η προσπάθεια να φανούν οι Κινέζοι ως καταπατητές των δικαιωμάτων των Θιβετιανών. Στην Κίνα έχουν στυγνή δικτατορία, δε διαφωνώ. Αλλά όλοι αυτοί οι υποκριτές τώρα το θυμήθηκαν; Όταν τους παρέδιδαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες η Κίνα ήταν η δημοκρατικότερη χώρα στον κόσμο; Ή μήπως είναι κάποιο "σχέδιο";

Τέλος πίσω από τη διαμαρτυρία και τα επεισόδια με τη φλόγα κρύβονται κάτι περίεργες ΜΚΟ όπως oneworld.net (!) και άλλες που μάχονται για τα δικαιώματα των μειονοτήτων σε ...άλλες χώρες όμως και όχι στην Αμερική! Και αυτές οι "περίεργες ΜΚΟ" χρηματοδοτούνται από τον G.Soros και άλλους επιχειρηματίες που νοιάζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα...

Ελπίζω να μη σας κούρασα
zeitgeist-gr.blogspot.com

theodore είπε...

@zeitgeist
Σ'ευχαριστώ για την συμμετοχή σου.
Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σου.

Skinious είπε...

Theodore, συμφωνώ μαζί σου.
Είτε κυβέρνηση, είτε Διακυβέρνηση, κάποιος θα "συντονίζει".

Νομίζω ότι κάποτε θα πρέπει να συντονιστούμε και να απευθύνουμε ένα συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο στους αρχηγούς των κομμάτων. Να πάψει ο ΓΑΠ και όποιος άλλος να το παίζει πατριώτης στη Βουλή και Νεοταξίτης στα διεθνή forums. λέω να το αναδημοσιεύσω με την άδειά σου.

zeitgeist, εντυπωσιακή η λεπτομέρεια για τους Ολυμπιακούς. Παλιά είχα γράψει (μετά τα στημένα επεισόδια στο Θιβέτ), να παρέμβει η Ελλάδα και να θυμήσει ότι οι Ολυμπιακοί είναι αγώνες ειρήνης και συναδέλφωσης τν λαών. Πολιτικά παιχνίδια αλλού και σε άλλο χρόνο.

theodore είπε...

@skinious
Αναδημοσίευσε ελεύθερα ότι θέλεις.

zeitgeist είπε...

Με πληγώνει που άξιοι άνθρωποι από όλους τους πολιτικούς χώρους μένουν στο περιθώριο επειδή δεν ταιριάζουν τα χνώτα τους με το κατεστημένο. Δεν μπορεί τα ανώτατα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να είναι ο Παπανδρέου (50% Αμερικάνος, 25% Έλληνας αν πάρετε το γενεαλογικό του δέντρο), ο Κουλούρης και οι λοιποί, και να μην είναι ας πούμε ο Γιομπαζολιάς.

theodore είπε...

@zeitgeist
Kαλημερα.
Δεν είναι μόνο ο συγκεκριμένος.
Πολλά άλλα στελέχη είναι στην απ' έξω επειδή δεν φρόντισαν να ..."εκσυγχρονιστούν".
Να σου αναφέρω μόνο ένα όνομα,τον Σάκη τον Πεπονή.
ίναι ύβρις προς την δημοκρατία μας,αυτός ο άνθρωπος να μην κοσμεί το Ελληνικό Κοινοβούλιο,την ώρα που πηξαμε στις τηλεπερσόνες.