ΟΛΟΙ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ!!!

Δευτέρα 21 Απριλίου 2008

ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ:ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ.


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας,Κάρολος Παπούλιας παρέστη εχθές στους εορτασμούς για την 182η επέτειο της εξόδου του Μεσολογγίου.

Κατά την αντιφώνησή του στο επίσημο γεύμα που παρέθεσε ο Δήμαρχος Μεσολογγίου, ο κ. Παπούλιας τόνισε μεταξύ άλλων ότι το Μεσολόγγι αποτελεί για τον Ελληνισμό, διαχρονικό σύμβολο των Αγώνων για την Εθνική Ανεξαρτησία, τη Δικαιοσύνη και την Ελευθερία. Χαρακτήρισε την έξοδο σαν άθλο πέρα από τα ανθρώπινα μέτρα και συλλογικό χρέος για εγκατάλειψη της ατομικότητας στο όνομα του ωραιότερου και του υψηλότερου ιδανικού. Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας: "Ο πατριωτισμός δεν έχει σχέση με εθνικές φοβίες, με μισαλλοδοξία και φωνές. Δεν έχει σχέση με πατριδοκαπηλεία και πεποιθήσεις για περιούσιους λαούς. Είναι, κυρίως, μία στάση ευθύνης και απόδειξη σεβασμού σε ό,τι κληρονομήσαμε και σε ό,τι θα παραδώσουμε στην επόμενη γενιά. Είναι ένας τρόπος σκέψης, αλληλένδετος με την ιστορική ματιά στα πράγματα και με την εθνική αυτογνωσία".

Ας ελπίσουμε ότι κάποιοι θα τείνουν τα αυτιά τους στα λόγια του Κάρολου Παπούλια,για να κατανοήσουν επιτέλους ότι δεν πρέπει να συγχέουν τον άδολο πατριωτισμό με τον εθνικισμό και διάφορες θεωρίες περί φυλετικής ανωτερότητας.

4 σχόλια:

Zorba the Greek είπε...

Ο κύριος Πρόεδρος, κατά την ταπεινή μου γνώμη, ασκεί τα καθήκοντα του με παραδειγματικό τρόπο. Μετρημένος και μεστός ο λόγος του. Δυστυχώς, οι περιορισμένες αρμοδιότητες του δεν του επιτρέπει κάτι παραπάνω από εκφωνήσεις λόγων. Τουλάχιστον, όπως λες, ας τον ακούσουν κάποιοι και ας λάβουν υπ' όψιν τους τι λέει αυτός ο έμπειρος και σεμνός πολιτικός άνδρας.

theodore είπε...

@zorba the greek
Ετσι ακριβώς.
Βλέπεις ο Παπούλιας είναι παλαιάς κοπής πασόκος,που δεν αλώθηκε από την κρεατομηχανή του εκσυγχρονισμού.
Γι' αυτό τον εκτιμάνε σχεδόν όλοι.
Γιατί αντιπροσωπεύει κάτι πολύ σπάνιο στις ημέρες μας.
Την λεβεντιά μαζί με την ταπεινοφροσύνη και την αγάπη για την πατρίδα με την σωφροσύνη.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

theodore είπε...

@chris
Επίσης,καλά να περάσεις φίλε.