ΟΛΟΙ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ!!!

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2008

Κατα,κατα,κατα,καταρρέω κι άλλο πλέον δεν μπορώ...


Το 1987 ο Βασιλης Παπακωνσταντινου τραγούδησε σε στίχους Νικόλα Ασιμου το τραγουδάκι "Καταρρέω".
Αυτές τις μέρες είμαι σίγουρος ότι το σιγοτραγουδάνε ο Καραμανλής με τον Ρουσόπουλο.
Νοιώθουν πλέον στο πετσί τους την απαξίωση και την απέχθεια των πολιτών προς τα πρόσωπα τους και τις πολιτικές τους.
Προσπαθούν παρ'όλα αυτά να μείνουν γαντζωμένοι στην εξουσία, παίζοντας για ακόμα μιά φορά επικοινωνιακά παιχνίδια.
Ξαφνικά θυμήθηκε ο Καραμανλής να δώσει το επίδομα θέρμανσης, έστω και κουτσουρεμένο και να πάρει μέτρα προστασίας των δανειοληπτών, μέτρα που είχε βέβαια κατ'επανάληψη προτείνει το ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν και τα οποία είχε απορρίψει μετά βδελυγμίας ο πρωθυπουργός.
Αποφάσισαν οι επικοινωνιολόγοι της ΝΔ να τον βγάλουν από το κρησφύγετο της Ραφήνας και να τον εμφανίσουν δήθεν αποφασιστικό,τσαμπουκά,επιθετικό προς υπαρκτούς αλλά και φανταστικούς εχθρούς.
Την ιδια ώρα η πάλαι ποτέ κραταιά ΔΕΗ οδεύει γοργά προς το δικό της Βατερλό αφού από κέρδη 450.000.000 ευρώ πρίν τέσσερα χρόνια, καταγράφει σήμερα ζημιές 250.000.000 ευρώ.
Ταυτοχρονα οι μικροκαταθέτες νοιώθουν έντονη ανασφάλεια όσον αφορά τα χρήματα τους που είναι δεσμευμένα στις τράπεζες, η οικοδομή περνά μιά από τις χειρότερες κρίσεις των τελευταίων δεκαετιών και το πετρέλαιο θέρμανσης θα ανοίξει στα 82 λεπτά/λίτρο στις 15 του Οκτώβρη,στερώντας από πολλούς συνανθρώπους μας ακόμα και την θέρμανση.
Το χρηματιστήριο καταγράφει καθοδική τροχιά εδώ και πολύ καιρό ενώ τα δημόσια έσοδα παρουσιάζουν τραγική υστέρηση καθιστώντας τον Προϋπολογισμό του 2009 ανέφικτο.
Σ'ένα κράτος διαλυμένο λοιπόν που τίποτα δεν λειτουργεί σωστά, η μόνη έγνοια του πρωθυπουργού και των συνεργατών του είναι η φίμωση του Τατούλη, του Μανώλη και του Μιχαλολιάκου μην τυχόν και χαλάσουν το image του Κωστάκη.
Κάθε κίνηση του Καραμανλή αποσκοπεί στην διάσωση του προσωπικού του προφίλ για να μην καταποντιστεί και ο ίδιος μαζί με το κόμμα του,αφού όλοι στην ΝΔ θεωρούν ότι αυτό είναι το μοναδικό ισχυρό χαρτί που διαθέτουν.
Φτάνει όμως μόνο το χαρτί του Καραμανλή για να πειστεί ο πολίτης να τους ξαναψηφίσει;
Δεν νομίζω ότι ο εργαζόμενος των 700 ευρώ, ο χαμηλοσυνταξιούχος, ο άνεργος νοιάζονται ιδιαίτερα για το προφίλ του Καραμανλή.
Πολύ σημαντικότερο γι'αυτούς είναι η καθημερινή επιβίωση που γίνεται κάθε μέρα και πιο δύσκολη με την ακρίβεια να σαρώνει την χώρα από άκρη σε άκρη.
Υπό αυτές τις συνθήκες καλά κάνουν λοιπόν στο Μαξίμου και τραγουδούν...
"Κατα,κατα,καταρρέω κι άλλο πλέον δεν μπορώ, θα ερωτευτώ τον Παπανδρέου, τον Ποπάυ, τον Ζορρό..."






4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αφού επανεκλέξανε την Κυβέρνηση του "απόλυτου τίποτε" και της δώσανε μια ακόμη 4ετια...
Μα με συγχωρείς: χρειάζονταν πέντε (5) χρόνια για να συνειδητοποιήσει ο ελληνικός λαός ότι κάτι δεν παέι δεν καλά με δαύτους;
Το τραβάει ο οργανισμός του ελληνικού λαού το δούλεμα...ραγιαδισμός παιδί μου!

Και όχι το ΠΑΣΟΚ πήρε κεφάλι...ίσα βάρκα-ίσα γυαλό είμαστε!
Αν και οι εταιρείες δημοσκοπήσεων πρέπει να παίζουν παιχνίδια...Δεν νοείται επειδή βγήκε ο Καραμανλάρας και είπε τις γνωστες του φανφάρες να άλλαξε γνωμη ο κόσμος...
Δηλαδή μπήκανε λεφτά στην τσέπη του?
ΕΛΕΟΣ!

theodore είπε...

@chris
Δεν πρέπει να κατηγορούμε τον λαό για τις επιλογές του.
Αν το ΠΑΣΟΚ κυβερνούσε σωστά δεν θα έπεφτε ποτε.
Οσο για τις δημοσκοπήσεις μην τις παιρνεις τόσο σοβαρά.
Ούτε όταν μας δείχνουν ανεβασμένους, ούτε όταν μας δείχνουν χαμηλά.
Στο μόνο που χρησιμεύουν είναι να γίνεται πολιτικό παιχνίδι από τα κόμματα.Ετσι κι σλλιώς δείχνουν πάντα αυτό που θελει ο πελάτης, στην συγκεκριμένη περίπτωση τα ΜΜΕ.

Zorba the Greek είπε...

Πιστεύω πως οι "κοψοχέρηδες" που ψήφισαν ΝΔ το 2004 είναι πολλοί. Ο Καραμανλής δεν ψηφίστηκε γιατί ήταν καλύτερος ή γιατί αποτέλεσε όραμα γιά τη χώρα το πρόγραμμα της ΝΔ - βγήκαν κυβέρνηση εξαιτίας της κυβερνητικής φθοράς του ΠΑΣΟΚ η οποία αναπόφευκτα θα έρχονταν κάποια στιγμή.

Απέδειξε όμως η ΝΔ πως δεν άξιζε την ψήφο των πολιτών. Τους διέψευσε μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα. Απέτυχε παταγωδώς, γι' αυτό και πρέπει να πάρει δρόμο.

theodore είπε...

@ZORBA THE GREEK
Δρόμο και γρήγορα φίλε.