ΟΛΟΙ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ!!!

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008

Ξέφυγε ο φόν Πρετεντέρης. Αποκαλεί καραγκιόζηδες και βαρεμένους σχεδόν όλους τους Ελληνες!!!


"Δεν πρόλαβε να καταθέσει νέα πρόταση ο Νίμιτς και οι συνήθεις καραγκιόζηδες έπιασαν τους γκράδες. Γιατί έτσι, γιατί αλλιώς και γιατί αλλιώτικα. Η γλώσσα τους μάρανε, η υπηκοότητα τους δημιουργεί ταραχή και το γιατί θα γίνει απλή σύσταση σε όλες τις χώρες του κόσμου να αναγνωρίσουν τα Σκόπια με την επίσημη διεθνή ονομασία που θα συμφωνηθεί, ενώ θα έπρεπε κανονικά να στέλνει ο Νίμιτς κυανόκρανους να βομβαρδίζουν όποιον τολμήσει να μας παρακούσει.

Εντάξει, θα μου πείτε, κάθε χώρα δικαιούται να διαθέτει μερικούς βαρεμένους που διακινούν τέτοιες ή άλλες ανοησίες."


Αυτό είναι ένα μικρό απόσπασμα από το σημερινό πόνημα του γνωστού φερέφωνου του ΔΟΛ.

Εν ολίγοις αποκαλεί ως καραγκιόζηδες και βαρεμένους σχεδόν το 95% του Ελληνικού λαού που διαφωνεί με την πρόταση Νίμιτς για "Βόρεια Μακεδονία".

Δεν πειράζει Γιαννάκη,έτσι κι αλλιώς γνωστός είσαι.

Το άσχημο είναι ότι πολύς κόσμος ταυτίζει δυστυχώς τις θέσεις του συγκροτήματος Λαμπράκη με τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ.


Πράγμα που ασφαλώς δεν είναι αληθές.

Πρακτορίσκοι,μειοδότες και ρουφιάνοι υπήρχαν,υπάρχουν και θα υπάρχουν σε όλα τα κόμματα.


Αλλωστε οι παλιότεροι γνωρίζουν καλά ότι δημοσιογράφοι σαν τον Πρετεντέρη, τον Σωμερίτη και τον Κασιμάτη (Πανδώρα) ήταν γέννημα θρέμμα της δεξιάς που κάποια στιγμή το είδαν εκσυγχρονιστές.


Αν και επιτρέψτε μου να πιστεύω ότι άλλοι ήταν οι λόγοι της ιδεολογικής τους στροφής.

Ο νοών νοείτο!!!

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό Θόδωρέ μου, έχει να κάνει με το μοναδικό ίσως μειονέκτημα της ελευθερίας του λόγου: μιλάνε όλοι, μιλάν κι οι κώλ... που λέει κι ο λαός. Είμαστε δυστυχώς υποχρεωμένοι να ανεχθούμε τον κάθε κώ...,συγγνώμη Πρετεντέρη. Από αυτό βέβαια το σημείο, μέχρι το να καθόμαστε να μας βρίζει, υπάρχει τεράστια απόσταση, οπότε ορθώς αντιδράς όπως αντιδράς, κι εγώ μαζί σου.
Στο ταχυδρομείο σου θα βρεις ένα γράμμα που του 'χα στείλει, τότε που μας ειρωνευόταν-έβριζε υπερασπιζόμενος το βιβλίο ιστορίας (για αγρίους).

Ανώνυμος είπε...

Αν θελουμε να είμαστε σοβαροί αυτή είναι η πιο ευνοική πρόταση για την Ελλάδα μέχρι στιγμής.
Η εξωτερική πολιτική μιας χώρας είναι συνολική.Δεν μπορούμε να χάνουμε δυνάμεις και χρόνο για ένα μικρό κρατίδιο όταν υπάρχει η απειλή της Τουρκίας.Ο διαχωρισμός σε Βόρεια και Ελληνική Μακεδονία σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς είναι αρκετός για τη σημειολογική αντιμετώπιση του θέματος.Εχουμε πολύ μεγαλύτερα προβλήματα.

theodore είπε...

@αριστείδης
Καταλαβαίνεις πολύ καλά ότι ο Πρετεντέρης όπως και άλλοι πολλοί είναι ενταγμένοι σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο προπαγάνδας.
Ενας πραγματικός λαβύρινθος διαπλεκόμενων πολιτικών, δημοσιογράφων,καλλιτεχνών που όλοι έχουν ένα κοινό σημείο.
Την αγάπη που τρέφουν σε οτιδήποτε...Αμερικάνικο!!!

theodore είπε...

@ανώνυμος
Εκτός παό την ονομασία υπάρχει και το θέμα της γλώσσας καθώς και της εθνικότητας.
Πιστεύεις ότι θα αποκαλούνται Βορειομακεδόνες οι κάτοικοι της χώρας ή Βορειομακεδονική η γλώσσα που μιλούν;
Λές ότι η χώρα μας χάνει χρόνο και δυνάμεις στην αντιμετώπιση μιάς μικρής χώρας.
Σκέψου όμως ότι αφού καταφέρνουμε να ηττούμαστε κατά κράτος από την FYROM,τι μήνυμα παίρνουν οι Τούρκοι.
Εν τέλει ο γεωγραφικός προσδιορισμός θα είχε ένα νόημα αν αφορούσε δύο κράτη με τις ονομασίες Βόρεια και Νότια όπως συμβαίνει με την Κορέα που στην ουσία είναι ο ίδιος λαός.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα σας απο γερμανια.Εγω εχω βρει την υγεια μου,απο τοτε που εχω αλλαξει καναλι για να ενημερωνομε,αν και αυτα που ακουω το βραδυ τα εχω ηδη διαβασει απο ολους εσας(τους αγαπημενους μου blogers) αλλα ειναι μια κακια συνηθεια που δεν κοβετε ευκολα.Ομως δεν παρακολουθω ειδησεις στο mega και δεν προκειτε να ξαναδω μεχρι να φυγει αυτος ο χαμενος απο το καναλι.Και οσο σκεφτομε πως τσακωνομουν με φιλους γιατι δεν παρακολουθουσαν ειδησεις απο αυτο το αξιοπιστο και αντικειμενικο καναλι με μουντζωνω.Αλλα ολοι κανουμε λαθη.Ουδεις ΑΣΦΑΛΤΟΣ οπως ειπε και η αντζελα.Καληνυχτα Συντροφοι.

Zorba the Greek είπε...

Αγαπητέ Θόδωρε, είναι αυτονόητο πως ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει γνώμη. Ξεπερνά όμως τα όρια όποιος "βρίζει" τους υπόλοιπους επειδή δε συμφωνούν με την άποψη του. Εάν έχει επιχειρήματα ο κος Πρετεντέρης σχετικά με το γιατί θα πρέπει να αποδεχθούμε την πρόταση Νίμιτς, να τα παραθέσει. Τι περιμένεις όμως από ανθρώπους που σκέφτονται, σχεδιάζουν και γράφουν τα άρθρα τους στα πολυτελέστατα γραφεία τους ή παρέα με τον καπουτσίνο στην Πλατεία Κολωνακίου. Δυσκολεύονται να καταλάβουν τη σημασία που - πιθανόν - έχει "το όνομα" γιά πολλούς πολίτες. Δυσκολεύομαι εξίσου όμως και' γω να καταλάβω το γιατί κάθε φορά θα πρέπει να συμφωνούμε με τις ιδεοληψίες των ρεπούσιων εγκεφάλων, είτε αυτοί λέγονται Πρετεντέρης, είτε Σωμερίτης, είτε Δήμου.

theodore είπε...

@ανώνυμος 11.49
Καλησπέρα σύντροφε.
Κοίτα κάθε κανάλι παίζει τα παιχνίδια του ανάλογα με τα συμφέροντα της ιδιοκτησίας.
Δές τον Αλφα π.χ.
Μέχρι πρόσφατα στήριζε φανατικά τον Καραμανλή και τώρα που ο Κοντομηνάς τα έσπασε μαζί τους,τους τα χώνει καθε βράδυ κανονικά.

theodore είπε...

@zorba the greek
Ε, για να είσαι της μόδας σήμερα πρέπει να το παίζεις και προοδευτικός αυτού του είδους.
Τους υπόλοιπους μας θεωρούν ξεπερασμένους,πασέ που θα έλεγε και ο Πρετεντεράκος.
Τώρα τι είδους προοδευτισμός είναι αυτός αδυνατώ να το καταλάβω.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει και... "αγράμματο" βάψιμο; Τί σχέση έχει με αυτό ο Κίμων Κουλούρης; Οι απαντήσεις στο www.vapsomalliades.blogspot.com