ΟΛΟΙ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ!!!

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2008

NEW DEAL,GEORGE SOROS και εγχώριοι παπαγάλοι.


Ο Τζόρτζ Σόρος έδωσε μιά συνέντευξη στο Νουβέλ Ομπσερβατέρ όπου μεταξύ άλλων δήλωσε:

GS: Θεωρώ πράγματι πως ένα «νιου ντιλ» είναι απαραίτητο αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το «κραχ», του οποίου σήμερα βιώνουμε μόνο τους προσεισμούς. Αν θέλουμε οι τιμές των ακινήτων να μην κατακρημνισθούν τόσο δυσανάλογα όσο είχαν «φουσκώσει», θα πρέπει κάπως να αυξήσουμε τη ζήτηση των υποθηκών και των στεγαστικών δανείων και των στεγαστικών δανείων, να μειώσουμε τις κατασχέσεις και τις δημοπρασίες και να δημιουργήσουμε έναν οργανισμό που θα αναλάβει να προφυλάξει την ιδιοκτησία ακινήτων, αναμένοντας την επιστροφή της ζήτησης.

Πιστεύω λοιπόν πως οι δημόσιες αρχές οφείλουν αν είναι παρεμβατικές στα δύσκολα. Είναι επίσης εντελώς απαραίτητο να γίνει επαναδιαπραγμάτευση των στεγαστικών δανείων και των υποθηκών, ώστε να μην χάνει ο κόσμος το σπίτι του.

Επίσης θα χρειαστεί να τροποποιηθούν οι νόμοι περί χρεοκοπίας, που προς το παρόν επιτρέπουν μόνο στους δικαστές να αναθεωρούν τον τρόπο εξυπηρέτησης των στεγαστικών δανείων για την πρώτη κατοικία.

Ο επιχειρηματικός κόσμος δυσθυμεί με παρόμοιες κρατικές παρεμβάσεις, θεωρώντας τες βλαπτικές για την κερδοφορία, αλλά δε διαθέτει πλέον την πολυτέλεια της επιλογής.

Είναι φυσικό να αναμένουμε πως τα κερδοσκοπικά κεφάλαια θα πληγούν περισσότερο, αλλά τα προϊόντα αυτά εκπροσωπούν μια εικονική δραστηριότητα, που δεν παράγει τίποτα.

Προσθέτω πως το κράτος θα πρέπει να συμβάλει στην ανάπτυξη νέων μορφών ζήτησης. Ποια θα μπορούσε να είναι αυτή; Σκέφτομαι π.χ. την υποστήριξη ενός δυναμικού κλάδου απορρύπανσης, για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Η μείωση των εκπομπών θερμοκηπικών αερίων προϋποθέτει επενδύσεις μεγάλης κλίμακας, που όμως συν τω χρόνω θα λειτουργήσουν ως κινητήρας της οικονομικής ανάπτυξης, αντισταθμίζοντας κατά κάποιο τρόπο τη μειούμενη κατανάλωση

Στοιχηματίζω ότι παρόμοια επιχειρήματα θα αρχίσουν να ακούγονται και εντός Ελλάδας.
Τι, ήδη άρχισαν να αναμασάνε τα επιχειρήματα του Σόρος;
Ποιοί,πότε,πού;
Ο ευρών αμοίβεται με την νέα πιστωτική κάρτα που προωθεί το Κίνημα.

Ρίχτε και μιά ματιά στο βασικό άρθρο του δημοσιογράφου Νίκου Φελέκη στoν "Κόσμο του Επενδυτή". Είμαι σίγουρος ότι θα το βρείτε πολύ ενδιαφέρον, ίσως δε αντιληφθείτε και τι ακριβώς κρύβεται πίσω από το περίφημο "New Deal".


Update 13/10. Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο του Νικου Φελέκη εδώ.
http://felnikos.blogspot.com/

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάτι τέτοιο δεν είπε και ο ΓΑΠ; Κοίτα ρε παιδί μου κάτι συμπτώσεις!
Κανένα σύνδεσμο για το ενδιαφέρον άρθρο που προτείνεις;

theodore είπε...

@aριστείδης
Σύ είπας!!!
Η σελίδα της εφημερίδας δεν έχει ανανεωθεί ακόμη.
Παρ'όλα αυτά μπορείς ακόμα να την βρείς στα περίπτερα.

Ανώνυμος είπε...

Δε γλυτώνεις με τίποτα.
Αμάν πια να μην καταλαβαίνεις την ιδεολογία του κόμματος σου.

theodore είπε...

@ανώνυμος
Να σε διορθώσω, όχι η ιδεολογία του κόμματος μου.
Ισως η ιδεολογία κάποιων καλύτερα.