ΟΛΟΙ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ!!!

Τρίτη 11 Μαρτίου 2008

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ.


Σε ότι αφορά την απεργία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και τα επικριτικά σχόλια που ακούγονται για τους συνδικαλιστές της,θα απαντήσω με ένα απόσπασμα του Μπέρτολτ Μπρέχτ.




"Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους δεν διαμαρτυρήθηκα, γιατί δεν ήμουν Εβραίος.


Όταν ήρθαν για τους κομμουνιστές δεν φώναξα, γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής.


Όταν κατεδίωξαν τους τσιγγάνους, ούτε τότε φώναξα, γιατί δεν ήμουν τσιγγάνος.


Όταν έκλεισαν το στόμα των Ρωμαιοκαθολικών που αντιτάσσονταν στο φασισμό δεν έκανα τίποτα γιατί δεν ήμουν καθολικός.


Μετά ήρθαν να με συλλάβουν, αλλά δεν υπήρχε πια κανείς να αντισταθεί μαζί μου ..."




Μην τσιμπάτε στο τρύκ της κυβέρνησης που αποσκοπεί στο να βάλει τους εργαζόμενους να φαγωθούν μεταξύ τους.


Η τακτική του "διαίρει και βασίλευε" δεν πρόκειται να περάσει.


Οι εργαζόμενοι ενωμένοι πρέπει να δώσουν το μήνυμα στους ανάλγητους κυβερνώντες ότι τα δικαιώματα τους είναι αδιαπραγμάτευτα.


Ας ζήσουμε ρε διάολε και δυό ώρες χωρίς ρεύμα.Σιγά το πρόβλημα.


Το ασφαλιστικό μας αφορά όλους,πάρτε το χαμπάρι.


7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

AN HTAN 2 ΩΡΕΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΦΩΝΑΖΕ. ΕΛΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2- 3 ΕΠΙ 10 ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ. ΑΝ ΧΑΝΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΓΟΝΙΟ ΠΟΥ ΕΞΕΡΤΙΟΤΑΝ ΑΠΟ ΟΞΥΓΟΝΟ ΚΑΙ ΠΕΘΑΝΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΑΜΑΤΑ. ΑΣ ΜΗΝ ΕΡΕΘΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΕΣΟ ΠΟΛΙΤΗ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΗ ΑΠΟΨΕΙΣ.

Zorba the Greek είπε...

Αγαπητέ Theodore,
επέτρεψε μου, με όλην την καλή θέληση, να διαφωνήσω με την άποψη που εξέφρασες. Είναι σαφές και αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμα στην απεργία προκειμένου να διαφυλαχθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων απέναντι σε αντιλαϊκές πολιτικές. Είναι, συν τοις άλλοις, ουσιώδες χαρακτηριστικό κάθε δημοκρατικής κοινωνίας.

Άλλο αυτό όμως και άλλο να ταλαιπωρείς τους συμπολίτες σου. Διότι, κόβοντας το ρεύμα σε εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις ζημιώνεις πολίτες που, επί της ουσίας, δεν ευθύνονται γιά τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Υδρώνει κανενός το αυτί στο Μαξίμου απ' τις διακοπές ρεύματος; Πολύ αμφιβάλω. Αντιθέτως "την πληρώνουν" οι μικροεπιχειρηματίες που ζημιώνονται οικονομικά και τα νοικοκυριά - πόσοι άραγε ηλικιωμένοι με προβλήματα υγείας αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες απ τις διακοπές ρεύματος της ΔΕΗ (την οποία σημειωτέων πληρώνουν αδρά γιά τις υπηρεσίες της);

Στο κάτω κάτω της γραφής, με τέτοιου είδους διαμαρτυρίες στρέφεις τους πολίτες εναντίον των - δίκαιων ή άδικων - αιτημάτων σου. Διότι ξεσπάς επάνω τους και περιμένεις να σε υποστηρίξουν και από πάνω. Συμφωνείς νομίζω πως υπάρχουν και άλλοι τρόποι, πιό ευέλικτοι, λιγότερο κοστοβόροι και περισσότερο αποτελεσματικοί, ως μέσο διαμαρτυρίας γιά την πολιτική της κυβέρνησης

Ανώνυμος είπε...

Symfono mr tous parapano. Aidia katandise.

Grammateas είπε...

Απόλυτη στήριξη στο απεργιακό δικαίωμα των εργαζόμενων της ΔΕΗ, όπως και των εργαζομένων στην καθαριότητα. Μην τρώτε την επίκληση στο συναίσθημα που πλασάρουν τα ΜΜΕ προσφέροντας άλλοθι στην κυβέρνηση.

theodore είπε...

Παιδιά πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι το δικαίωμα στην απεργία είναι ιερό.
Αν σήμερα κράζετε τους εργαζόμενους στην ΔΕΗ,αύριο θα κράζουν κάποιοι άλλοι εσάς,όταν θα απεργήσετε για να διεκδικήσετε τα δίκια σας.
Οσον αφορά τις υπερβολές που έχουν ακουστεί,νομίζω ότι είμαστε όλοι αρκετά ευφϋείς για νακαταλάβουμε τα παιχνιδια που παίζει η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της.
Στην περιοχή μου κόπηκε το ρεύμα την προηγούμενη Τετάρτη για 4 ώρες και την Πέμπτη για 3 ώρες.
Από την Πέμπτη το βράδυ που η ΓΕΝΟΠ κατήγγειλε ότι τους διακόπτες τους κατεβάζει η διοίκηση της ΔΕΗ,ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΚΟΠΕΊ ΤΟ ΡΕΎΜΑ ΟΎΤΕ 10 ΛΕΠΤΆ.
Τυχαίο;
Κι όσο για την περιοχή που μένω δεν είναι ούτε η Εκάλη,ούτε η Κηφισιά.
Ενα φτωχικό προάστιο του Πειραιά είναι.
Μην παραμυθιάζεστε από τον Τράγκα και τον Μίχαλο.
Αυτοί κάνουν την προπαγάνδα τους.
Οι εργαζόμενοι,όχι μόνο στην ΔΕΗ αλλά και αλλού,έχουν παντα κοινωνική ευαισθησία.
Τα αφεντικά την έχουν;
Το ασφαλιστικό είναι πολυ σοβαρό ζήτημα.
Η νεοφιλελεύθερη επέλαση στα δικαιώματα όλων μας,πρέπει να πάρει την αγωνιστική απάντηση που της αξίζει.

Ανώνυμος είπε...

Ελα ρε theodore, μη μας υποτιμας οτι μας παρασυρουν οι Φραγκας και Μιχαλος (ο τελευταιος αξιος γιος χουνταιου υπουργου για μας τους μεγαλυτερους)και δεν μονοπωλεις σε δημοκρατικη ευαισθησια, αλλα στη γειτονια σου δεν ειχες καποιον που να πεθανε απο οξυγονο που του σταματησε λογω ρευματος, και ουτε ΙΚΑ θα υπαρχει για να ανεβαζει γιαγια στην πλατη της τον ανημπορο λογω καρδιας αντρα της συνεπικουρουμενη απο Πακιστανο προφανως. Μην εισαι προσβλητικος με οσους δεν υποστηριζουν την αποψη σου. Ακου να μας σερνουν με προπαγανδα Ο Φραγκας και ο Μιχαλος. ΕΛΕΟΣ.

theodore είπε...

@anonymos
Αν διάβαζες καλύτερα την προηγούμενη απάντηση που έδωσα,θα καταλάβαινες και ποιοί είναι υπεύθυνοι για όλα αυτά.
Αν πάλι κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις,τότε μάλλον εσύ υποτιμάς την νοημοσύνη μας.