ΟΛΟΙ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ!!!

Πέμπτη 17 Απριλίου 2008

ΠΑΝΔΩΡΑ ΚΑΙ ΚΑΠΛΑΝΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ.




Χα,χα,χα,εντάξει βρε παιδιά μας πείσατε.


Είμαστε ρατσιστές του κερατά,εθνικιστές,παλιάνθρωποι και μισούμε όλους τους αλλοδαπούς.


Αλλά τουλάχιστον γίνετε λίγο πιο πρωτότυποι.


Αντιγράφω από την σημερινή στήλη της Πανδώρας στο Βήμα:


Αληθινή ιστορία. Συνέβη το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στο λεωφορείο που περνά από την οδό Παπαδιαμαντοπούλου με τελικό προορισμό το Γαλάτσι.


Εριστική κυρία μπαίνει στο λεωφορείο και κατευθύνεται στο μόνο κενό κάθισμα, ζητώντας επιτακτικά και προσβλητικά από τον μαύρο που είναι καθισμένος δίπλα να κάνει πιο πέρα για να καθήσει.


Τα επόμενα πέντε λεπτά η εριστική κυρία, καθισμένη δίπλα στον μαύρο, μονολογεί δυνατά κατά αλλογλώσσων, ξένων και μαύρων, που, ως γνωστόν, με την παρουσία τους εδώ απειλούν την καθαρότητα του ελληνικού DΝΑ.


Κανείς δεν της δίνει σημασία. Επειτα από μερικές στάσεις μπαίνει στο λεωφορείο ελεγκτής εισιτηρίων. Οταν έχει πλησιάσει αρκετά, η κυρία βγάζει το εισιτήριό της ώστε να είναι έτοιμη. Τότε ο μαύρος, σε μια στιγμή όπου οι περισσότεροι δεν τον προσέχουν, κινείται αστραπιαία: αρπάζει το εισιτήριο της κυρίας και το τρώει!


Η εριστική κυρία μένει για λίγο αποσβολωμένη, ώσπου να αρχίσει να φωνάζει και να διαμαρτύρεται. Φυσικά, ο ελεγκτής δεν πείθεται από τον ισχυρισμό: «Εδώ το είχα,αλλά το βούτηξε ο μαύρος και το έφαγε».


Η θέση της κυρίας γίνεται ακόμη χειρότερη, επειδή μια παρέα πιτσιρικάδες, που στέκονται όρθιοι κοντά στην κυρία και στον μαύρο, παίρνουν το μέρος του μαύρου, καθώς η κυρία τούς έχει σπάσει τα νεύρα εδώ και ώρα με τη ρατσιστική της νεύρωση.


Στο σημείο αυτό σταματά η εξιστόρηση. Ο φίλος που παρακολούθησε τη σκηνή και μου την περιέγραψε έπρεπε να κατεβεί. Τελευταίο πράγμα που άκουσε, προτού κλείσει πίσω του η πόρτα του λεωφορείου, ήταν οι υστερικές κραυγές της κυρίας...




Ας δούμε τώρα τι είχε δημοσιεύσει ο γνωστός και μη εξαιρετέος Γκαζμέντ Καπλάνι στο blog του στις 6 Φεβρουαρίου 2008.






Προχθές απόγευμα, μέσα στο λεωφορείο, κάπου στην Αθήνα...


Νεκρική σιγή αν και γεμάτο από κόσμο, μεταφέρει τους ταλαιπωρημένους από τη δουλειά Αθηναίους, αργά. Το ψιλόβροχο και τα κορναρίσματα, μάλλον χαλάνε τη διάθεση ασυνείδητα. Θέσεις πιασμένες, άνθρωποι όρθιοι, κουβέντα καμία.


Η όρθια ηλικιωμένη κυρία με το πλατινέ μαλλί και το ζωγραφισμένο από ρυτίδες και μπογιά πρόσωπο, παίρνει την απόφαση να εκδηλώσει τον αγενή και ρατσιστικό μονόλογο της. Δέκτης της ακραίας συμπεριφοράς της, ένας μετανάστης (πιθανότατα από τη Νιγηρία, κρίνοντας από το βαθύ σκούρο χρώμα του) του οποίου το δεύτερο «λάθος» -το πρώτο ήταν που ήρθε στην Ελλάδα- ήταν ότι είχε θέση και καθόταν.


Με ένα «κόσμιο» λοιπόν τρόπο, η πρωταγωνίστρια της ιστορίας μας, του απευθύνει το λόγο.-Σήκω να κάτσω!-...-Ε, βέβαια! Αφού σας μαζέψαμε όλους εδώ, εμείς φταίμε!-...-Κάνεις πως δεν ακούς? Τι δουλειά έχεις εδώ? Γέμισε ο τόπος από μαύρους και Αλβανούς! Σα δε ντρέπεστε λέω 'γω!-...


Είναι προφανές ότι η αδιαφορία που εισπράττει από τον Αφρικανό επιβάτη την εξοργίζει περισσότερο. Ο κόσμος παραμένει αδιάφορος μπροστά στη σκηνή και μόνο κάτι ψίθυροι από κάποιους που σχολιάζουν το παραλήρημα της, προδίδουν μια ανεπαίσθητη αντίδραση.


Ξαφνικά μια θέση αδειάζει ως δια μαγείας, η οποία τυχαίνει να είναι αυτή δίπλα από τον αλλοδαπό φίλο μας! Χωρίς δεύτερη σκέψη η ηλικιωμένη κυρία κάθεται ακριβώς δίπλα του και συνεχίζει ακάθεκτη να τον κοσμεί με διάφορα προσβλητικά επίθετα. Εκείνος δεν της δίνει καμιά απολύτως σημασία και την αφήνει να εκτίθεται με τον πιο απλό τρόπο. Το γεγονός στο σημείο αυτό παίρνει μία εντελώς αναπάντεχη εξέλιξη και του προσδίδει άλλο ενδιαφέρον. Δύο ελεγκτές που ανεβαίνουν στο «ξεχωριστό» αυτό λεωφορείο θα γίνουν άθελα τους πρωταγωνιστές και αυτοί, στην περίεργη -ως προς την κατάληξη της- αυτή ιστορία.-


Τα εισιτήρια σας παρακαλώ.Μια κλασσική φράση που γεμίζει με άγχος τους λαθρεπιβάτες και κάνει τους υπόλοιπους να βάζουν το χέρι στη τσέπη τους, ψάχνοντας το «μαγικό χαρτάκι» που θα τους γλιτώσει από το να γίνουν το επίκεντρο στα μάτια των υπολοίπων.


Οι ελεγκτές ξεκινούν τη δουλειά τους από τα δύο άκρα του οχήματος, δίνοντας χρόνο στους επιβάτες που κάθονται στη μέση να βρουν με την ησυχία τους το εισιτήριο ή να σκεφτούν μια καλή δικαιολογία (για αυτούς που δεν έχουν).


Κάπου εκεί κάθονται και οι πρωταγωνιστές μας. Η ηλικιωμένη κυρία βγάζει με μιας το εισιτήριο από την άσχημη δερμάτινη τσάντα της και το κρατάει ψηλά λες και έκανε καμιά τρομερή ανακάλυψη! Χωρίς να το πολυσκεφτεί ο ακίνητος και αμίλητος -μέχρι εκείνη τη στιγμή- αλλοδαπός πρωταγωνιστής μας, βουτάει αστραπιαία το εισιτήριο της και το τρώει! Όλοι κοιτούν με έκπληξη αλλά και κρυφή ικανοποίηση.


Ο επόμενος διάλογος μεταξύ του ελεγκτή και της κυρίας είναι όλα τα λεφτά.-Το εισιτήριο σας παρακαλώ.-Μου το'φαγε ο Μαύρος!!! (με λυγμούς)Κάπου εδώ ο κόσμος ξεσπάει σε γέλια, ο ελεγκτής την περνάει για τρελή και το πρόστιμο πλέον έχει γραφτεί στο μπλοκάκι του...



Αναρτήθηκε από Gazmend Kapllani στις 1:10 μμ




Είπαμε βρε παιδιά να μας περνάτε για υπανάπτυκτους,ρατσιστές,εθνικιστές,αλλά μην μας θεωρείτε και τόσο κουτούς.
Κρίμα τους μισθούς σας δηλαδή.


Ημαρτον πιά.




Υ.Γ. Τελικά στην Αθήνα απ' ότι φαίνεται όλοι οι έγχρωμοι τρώνε τα εισιτήρια των αγενών κυριών.Γι΄αυτό κυρίες μου προσέχτε τους τρόπους σας και αποφύγετε ρατσιστικά σχόλια.


Πρώτον θα σας πιάσει ο ελεγκτής ως τσαμπατζήδες και δεύτερον ποιός σας ξεπλένει από τον Γκαζμέντ και την Πανδώρα.Ανέκδοτο θα γίνετε.


Αν και στην προκειμένη περίπτωση,μάλλον γίνανε οι ίδιοι.


Τα σχετικά links:


http://www.tovimadaily.gr/Article.aspx?d=20080417&nid=8219973


http://gazikapllani.blogspot.com/2008/02/e-mail.html

update

Μετά από πληροφορίες του φίλου συνιστολόγου http://maroulakos.blogspot.com/ ανακαλύψαμε ότι η "αληθινή" ιστορία της ρατσιστικής συμπεριφοράς της γηραιάς κυρίας στο λεωφορείο του Γαλατσίου (χα,χα η κοιλιά μου),είχε προφητικά γυριστεί σε ταινία μικρού μήκους,15 ολόκληρα χρόνια πρίν από τον Γερμανό σκηνοθέτη Pepe Danquart,με τον τίτλο Schwarzfahrer.

Μπορείτε να την παρακολουθήσετε ολόκληρη στο παρακάτω link.

http://video.google.com/videoplay?docid=2103841859203199562

Φαίνεται ότι τελικά αντί να αντιγράψει το σινεμά την ζωή,στην περίπτωση του Καπλάνι και της Πανδώρας η ζωή αντιγράφει το σινεμά.

Αλήθεια η ΕΣΗΕΑ έχει να πεί τίποτα γι' αυτού του είδους την δημοσιογραφία;



33 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το συγκεκριμένο σενάριο το είχα δει σεν μία γερμανική ταινία μικρού μήκους πριν 10 χρόνια στην ΕΤ1.
Μου είχε κάνει πολύ εντύπωση για αυτό και το θυμάμαι.
Αλλά αυτό παραπάει.
Σκέψου τι άλλα φαντασιουργήματα θα μας έχει γράψει η Πανδώρα.
Ούτε φαντασιουργήματα δεν είναι, αντιγραφήματα.
Δεν υπάρχουν μηχανισμοί στην ΕΣΗΕΑ ή οπουδήποτε αλλού που να τιμωρούν αυτά τα πράγματα.

Ανώνυμος είπε...

Πάρτε και λινκ για την ταινία.

http://www.imdb.com/title/tt0108056/

Ανώνυμος είπε...

Voila και άλλο λινκ:
http://youtube.com/watch?v=XFQXcv1k9OM

theodore είπε...

@MAROULAKOS
Ευχαριστώ πολύ για τις χρήσιμες πληροφορίες.

Ανώνυμος είπε...

η ταινία έχει προβληθεί περισσότερες από μία φορές στην ελληνική τηλεόραση

μένει να δούμε αν η εφημερίδα και ο συγγραφέας (μήπως πρέπει και στις δύο λέξεις να βάλω εισαγωγικά;), θα έχουν το θάρρος να ζητήσουν συγνώμη από τους αναγνώστες τους

theodore είπε...

@ανώνυμος
Από τέτοιου είδους δημοσιογράφους και συγγραφείς μην περιμένεις τέτοιου είδους ευαισθησίες αγαπητέ φίλε.

Ανώνυμος είπε...

τα πράγματα πάνε σαφώς καλύτερα.
Χαίρομαι που πάμε όλοι μαζί…

όσο για συνεργασία με τον ΣΥΝ θεωρώ ότι είναι κάτι που θα οφελίσει πρώτα απ΄ όλα τον λαό.
Εμας όμως προτίστως πρέπει να μας ενδιαφέρει η πρωτιά με άνετη διαφορά…

Οσο για την συνεργασία αν είναι να ρθει έχει καλώς, αλλιώς ας προσπεράσει…
Οχι παρακαλέματα!

όλα τα λεφτά είναι Φικιώρης στο youtube (εκπομπή Παπαδάκη στον
ΑΝΤ1)να τα χώνει για την Νατάσα!

www.youtube.com/watch?v=_cXvLOM-mKE

doriforos είπε...

Αν διαβάσει κανείς διάφορα σχόλια που γίνονται στο βλογ του "αντιρατσιστή" Καπλάνι θα δει μια περιρέουσα ατμόσφαιρα που στάζει χολή εναντίον της Ελλάδας. Το απόσταγμα αυτής της χολής είναι ότι μας αναφέρουν όπως η προπαγάνδα των Σκοπίων σαν "Γραικομάνους" και έχοντας κάνει ανάλυση του DNA μας έχουν αποφανθεί πως είμαστε κατά 60% Αλβανοί + κάτι άλλες φυλές. Έλληνες πάντως δεν είμαστε.
Για να καταλάβεις δηλαδή τι είδους "αντιρατσιστές" μαζεύονται εκεί πέρα.

theodore είπε...

@DORIFOROS
Εχω δημοσιεύσει παλιότερα αρκετά άρθρα για τον εν λόγω "επαγγελματία μετανάστη".
Οσο γι'αυτούς που μπαίνουν στην ιστοσελίδα του και γράφουν ότι τους κατέβει στο κεφάλι,είναι οι αποκαλούμενοι "χρήσιμοι ηλίθιοι" της Νέας Τάξης.
Ανθρωποι που καθοδηγούνται αποτελεσματικά από τύπους σαν τον Καπλάνι.
Ο Καπλάνι δεν είναι τυχαίος.
Τον προετοιμάζουν για διάφορα πράγματα.
Είναι άλλωστε μιά από τις αδυναμίες του ΓΑΠ.

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω αργήσατε αλλά τους πήρατε χαμπάρι. Πάλι καλά...

Ρεζίλι των σκυλίων, ούτε μια ''αντιρατσιστική'' προπαγάνδα δεν μπορούν να κάνουν σωστά!

Ει, Λαζόπουλε, αυτο θα το σατιρήσεις ή θα μας μπρήξεις με τον Τσίπρα πάλι;

Ανώνυμος είπε...

συμπερασμα δηλαδη, οι μαυροι εχουν πολυ ορεξη;

Ανώνυμος είπε...

Και καλα αν ειναι αληθεια το γεγονος ενταξει χαρηκε ο καπλανι και οι τΣΥΡΙΖΙΩΤΕΣ που τον γλυφουν στην ιστοσελιδα του [..ΘΕΟΣ!!] αλλα και οι Ελληνες στο ΒΗΜΑ το ιδιο? Αυτο που μου κανει τη μεγαλυτερη εντυπωση [οχι εκπληξη παντως] ειναι η υπογεια διασυνδεση ολων των επαγγελματιων του αντιρατσιστικου κινηματος. Ατομα και ομαδες φαινομενικα ασχετα μεταξυ τους αποδεικνυεται καθε λιγο οτι γνωριζονται και διακινουν το ιδιο υλικο για προπαγανδα. Σαν μια καλοστημενη κατασκοπευτικη οργανωση του ψυχρου πολεμου. Απιστευτος ολοκληρωτικος επαγγελματισμος. Και σκεφτομαι αν δεν υπηρχε το διαδικτυο και περιμεναμε ενημερωση απο το ΜΕΓΑ του τσιμα και τη ΝΕΤ, οπου και εκει ..δουλευει ο πολυθεσιτης θυμα ρατσισμου καπλανι οπως στον ΔΟΛ, Παντειο, κρατικοδιαιτη ΜΚΟ κλπ. Και για οσους δεν ξερουν τον περιφερουν κα στην επαρχια σε διαφορες 'πολιτιστικες' δηθεν εκδηλωσεις οπου μας σερνει τα γνωστα. Αληθεια σε πια αλλη χωρα πχ. αλβανια [χα-χα!!] θα γινοταν δεκτο να προπαγανδιζει ετσι?

Παρρησία είπε...

Dear Theodore

για ακόμη μία φορά, πραγματικά πολύ καλή δημοσιογραφική δουλειά. Τούς έσκισες τους επαγγελματίες-δυσφημιστές, δήθεν κοσμοπολίτες "δημοσιογράφους".

Για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται:
(α) η μεγάλη δύναμη του διαδικτύου με τις απεριόριστες πηγές πληροφόρησης,
(β) ότι οι ανώνυμοι bloggers είναι πιο ακέραιοι από όλους αυτούς του μισθωμενους κοντυλοφόρους του συκροτήματος Λαμπράκη και άλλων.

Με βαθιά εκτίμηση
Παρρησία
http://parrisia.blogspot.com/

theodore είπε...

@Παρρησία
Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.
Γνωρίζεις καλά ότι το μόνο κέρδος ενός blogger είναι η εκτίμηση των υπόλοιπων συνιστολόγων.
Γνωρίζεις επίσης καλά ότι η εκτίμηση είναι αμοιβαία.
Και πάλι σ' ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Τι άλλο θα δούμε και θ' ακούσουμε ακόμα...
Ευχαριστούμε για την αποκάλυψη.
Την έχω ήδη αναδημοσιεύσει.

theodore είπε...

@πάρε-δώσε
Καλά έκανες και το αναδημοσίευσες.
Πρέπει να μάθουν όσο γίνεται περισότεροι,για τα άθλια ψέμματα που μας σερβίρουν οι επιτήδειοι.

Ανώνυμος είπε...

Αν είδατε την εφημερίδα εχει φωτο του Μητσοτάκη στο άρθρο. Το γκαντέμιασε και βγήκαν όλα στα φόρα (forum)

Ανώνυμος είπε...

Ἄν παρατηρήσετε, ἀρχίζει τὸ ἀρθρίδιο του μὲ τὴν μετάφραση τῆς ἀγγλοσαξωνικῆς ἐκφράσεως "true story", ποὺ ἀπ ' ὅσο γνωρίζω δὲν χρησιμοπεῖται στὰ ἑλληνικά.

Ανώνυμος είπε...

Θόδωρε,
η ανάρτηση αυτή έκανε διάνα! Την παρομοιάζω με κλωτσιά στα αχαμνά τους!
Αναδημοσιεύτηκε από πολλούς και συζητήθηκε από ακόμα περισσότερους!
Πάντα τέτοιαααα!!!

theodore είπε...

@αριστείδης
Μακάρι να μάθουν όσο γίνεται περισότεροι τα βρώμικα παιχνίδια κάποιων δήθεν δημοσιογράφων.
Παίζεται χοντρό παιχνίδι και έχουν πέσει πολλά λεφτά για να κάνουν κάποιοι την προπαγάνδα τους.
Αλλά όπως έγραψα παλιότερα,η προπαγάνδα της Νέας Τάξης είναι σαν τα Μακντόναλντς.
Πέτυχαν παντού εκτός από την Ελλάδα.

zeitgeist είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ρε φίλε μου!!! Απλά μπράβο. Πολύ καλό post. Έτσι να αρχίσουν να στιγματίζονται σιγά σιγά οι δημοσιογράφοι της συμφοράς.

artois είπε...

Της συμφοράς και της πλάκας, zeitgeist.

Μπράβο Τheodore! και με την άδεια σου, ελπίζω: Γκαζμέντ Καπλάνι & Πανδώρα του Βήματος: Δημοσιογραφία της πλάκας???.

...γιατί αυτά τα θέματα θάβονται συνήθως και αναδεικνύονται άλλα, ανύπαρκτα.

theodore είπε...

@zeitgeist,artois
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια.

theodore είπε...

@artois
Υ.Γ.Πολύ ωραίο το Post σου σχετικά με το θέμα.

Ανώνυμος είπε...

συγχαρητηρια φιλε .απ τα πλεον εξαιρετικα αρθρα αποκαλυψεις που κυκλοφορουν στα blog.περιγραφει αψογα το κλιμα υστεριας και την προχειροτητα με την οποια λειτουργουν καποιες(μαλλον οχι και τοσο αθωες)πενες.

Ανώνυμος είπε...

"Για να καταλάβεις δηλαδή τι είδους "αντιρατσιστές" μαζεύονται εκεί πέρα."

Μακάρι να ήταν μόνον «εκεί πέρα». Ο μόνος ρατσισμός που υπάρχει στην Ελλάδα είναι αυτός που στρέφεται εναντίον των Ελλήνων. Δεν είσαι ανθέλληνας; Είσαι φασίστας! Αυτή είναι η νοοτροπία όλων αυτών των σκουπιδιών. Για το ότι ο Καπλάνι θα έπρεπε να κάνει τις «αντιρατσιστικές» διδασκαλίες του (my ass) στους συμπατριώτες του –καλά του τα γράφουν- οι οποίοι και σαν επίσημο κράτος και σαν ιδιώτες στερούν τις ελευθερίες των συμπατριωτών τους στην Βόρεια Ήπειρο, επειδή είναι Έλληνες, κανείς δεν λέει τίποτα. Σιωπούν για το ότι το κομμάτι αυτό της πατρίδας μας τελεί ακόμη υπό αλβανική κατοχή, παρά το ότι το έχουμε τρεις φορές απελευθερώσει.
Δεχτήκαμε την Αλβανία στο ΝΑΤΟ, χωρίς την παραμικρή ένσταση για την απαράδεκτη ρατσιστική συμπεριφορά τους στον ελληνικό πληθυσμό της Β. Ηπείρου και τις αλυτρωτικές βλέψεις τους εις βάρος της χώρας μας. Γιατί αυτή η διάκριση μεταξύ σκοπιανού και αλβανικού αλυτρωτισμού;

Νίκος Λαγκαδινός είπε...

Μας έχει πρήξει και η Πανδώρα και ο Καπλάνι. Ειδικά ο Καπλάνι έχει βαλθεί να αποδείξει ότι οι Έλληνες είναι ρατσιστές. Τα μεμονωμένα περιστατικά δεν συνιστούν κανόνα. Αλλά δεν θα αποδείξουμε στον Καπλάνι ότι δεν είμαστε... ελέφαντες! Αν βρέθηκε [λέμε... αν] μια γυναίκα που έδειξε αυτή τη συμπεριφορά σε κάποιο λεωφορείο στην ελληνική πρωτεύουσα, τι πάει να πει; Ότι οι Έλληνες είναι ρατσιστές; Το βαρέθηκα αυτό το τροπάριο.
Θα ήταν πιο σωστό ο Καπλάνι να γράφει για τους ομοεθνείς του κι ας μας αφήσει στον πόνο μας. Ωχού... Κι όπως γράφει κάποιος φίλος παραπάνω, "Ο μόνος ρατσισμός που υπάρχει στην Ελλάδα είναι αυτός που στρέφεται εναντίον των Ελλήνων"!

Ανώνυμος είπε...

Είμαστε τόσο ρατσιστές, που αυτός εδώ σταδιοδρόμησε και πρόκοψε. Τον έχουν ακόμη στην ΕΡΤ;

theodore: Γράφεις ότι έχεις κι εσύ δημοσιεύσει παλιότερα αρκετά άρθρα για τον εν λόγω "επαγγελματία μετανάστη". Θυμάμαι ότι κι εγώ είχα διαβάσει κάποια πράγματα γι αυτόν και μάλιστα ότι προωθεί και διορίζει συμπατριώτες του με το αζημίωτο. Ένα είδος νονού δηλαδή. Δεν θυμάμαι, όμως, πού τα διάβασα. Μπορείς να δώσεις κάποια λινκ; Ευχαριστώ.

YΓ: Η εφημερίδα τους (Καπλάνι και Πανδώρας) δημοσίευσε κανένα σχόλιο για το ρεζιλίκι των συντακτών της;
Αν ήμασταν λαός ώριμος, η φυλλάδα αυτή δεν θα έπρεπε να πουλά ούτε ένα φύλλο.

Liondas είπε...

Είναι ρεζίληδες εκεί στο "Βήμα" και στα "Νέα". Κι ο Καπλάνι! Τι θέλει να μας παραστήσει; Ποιος να τον εγκαλέσει; Με τέτοια συκοφαντικά κείμενα θα έπρεπε τουλάχιστον να ντρέπεται. Κι ενώ έχει περάσει αρκετός καιρός, δεν εδέησε να γράψει κάτι που να δηλώνει τη δική του στάση ζωής απέναντι στους Έλληνες που έφτιαξαν μια Ελλάδα ελεύθερη για να μπορεί αυτός να γράφει τις μπούρδες του... Αν αρχίσουμε να γράφουμε για τη ζωή των συν-ελλήνων στη Βόρειο Ήπειρο, τι θα πει άραγε ο Καπλάνι;

Ανώνυμος είπε...

Θόδωρε, γράφεις ότι «έχεις κι εσύ δημοσιεύσει παλιότερα αρκετά άρθρα για τον εν λόγω "επαγγελματία μετανάστη"» και σε ρώτησα παραπάνω (2 Μάϊος 2008 12:09 μμ) πού, διότι θα με ενδιέφερε να τα διαβάσω. Έχεις γράψει ή όχι;

Ανώνυμος είπε...

Το μήνυμα που περνάει η ταινία (ή το «πραγματικό γεγονός»), στην πραγματικότητα είναι ο αντιρατσισμός.
Η κυρία του...Γαλατσίου είναι απλώς το όχημα που μεταφέρει το μήνυμα. Και το μήνυμα δεν είναι ο ρατσιστικός μονόλογος της κυρίας, αλλά η στάση των υπόλοιπων επιβατών του λεωφορείου, οι οποίοι δεν πρόδωσαν τον μαύρο και πήραν το μέρος του.
Αλλά τι να περιμένει κανείς από τον «ογκόλιθο» της δημοσιογραφίας, που του δείχνουν το φεγγάρι κι αυτός επιμένει να κοιτάζει το δάχτυλο...

Όσο για τον επαγγελματία μετανάστη, τον Καπλάνι, δικαιολογείται. Τη «δουλειά» του κάνει το παιδί...

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά, ο άνθρωπος είναι επαγγελματίας αλήτης και θα πάει μπροστά στην Ελλάδα. Τ' αυτί του δεν ιδρώνει του αλήτη για τα όσα του γράφουν και όχι μόνο στο blog toy, αλλά και εκεί. Μετά που έγινε ρόμπα, τον διόρισαν στην ΕΤ1 για να μας βρίζει με τα δικά μας λεφτά. Έτσι δεν είναι πάρε-δώσε;

Ανώνυμος είπε...

Γειά σας. Τυχαία βρέθηκα να παρακολουθώ τη συζήτησή σας. Έχει περάσει πολύ καιρός μάλιστα, αλλά δεν πειράζει...
Θα ήθελα και εγώ να πω δυο λόγια για τον αντιρατσιστή Καπλάνι.
Δίκιο έχει, γαιτί ζει σε μια χώρα δημοκρατική και μπορεί να εκφράζεται ο άνθρωπος όπως θέλει, δεν του το απαγορεύει κανείς. Είναι άριστος γνώστης της ελληνικής απ'ότι βλέπω στα άρθρα του. Εύγε του γι'αυτό βέβαια, αλλά δεν μας λέει ο κύριος πως τα κατάφερε όλα αυτά στη ζωή του εδώ στην Ελλάδα, με ποια χρηματοδότηση;