ΟΛΟΙ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ!!!

Κυριακή 15 Ιουνίου 2008

Οι αρκουδόμαγκες και τα κουτσαβάκια του ΓΑΠ,μάλλον έχουν ασθενή μνήμη.


Επειδή τις τελευταίες μέρες έχουν βγεί παγανιά οι αρκουδόμαγκες και τα κουτσαβάκια του ΓΑΠ και απειλούν Θεούς και δαίμονες,ας τους θυμίσουμε κάποια πράγματα.


Ενας από τους πολιτικούς που έχει διαρκή ασυλία στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ είναι ο Θεόδωρος Πάγκαλος.Κατά καιρούς έχει κάνει υποτιμητικές και υβριστικές δηλώσεις κατά πάντων,του σημερινού αρχηγού συμπεριλαμβανόμενου.


Μόλις προχθές ο ίδιος αναρωτήθηκε τους λόγους που ο Σημίτης έστειλε την επιστολή και ούτε λίγο ούτε πολύ τον κατηγόρησε για δεκανίκι της Νέας Δημοκρατίας.


Ας δούμε λοιπόν πως συμπεριφερόταν ο ίδιος ο Πάγκαλος κατά του Σημίτη που σημειωτέον ήταν πρωθυπουργός τότε.



11/03/2001
Με νέες βολές κατά πάντων επανέρχεται ο Θεόδωρος Πάγκαλος με συνέντευξή του στον "Τύπο της Κυριακής". Ασκεί κριτική στο περιβάλλον του πρωθυπουργού και αναφέρει οτι "πρέπει να συμμαζευτεί το Μαξίμου γιατί ο κόσμος τους έχει πάρει χαμπάρι και δεν τους αντέχει πιά". Ο κ. Πάγκαλος σημειώνει οτι "το ΠΑΣΟΚ περιθωριοποιείται και οδεύει σταθερά και αμείλικτα προς το 20%" και διερωτάται "αν η ανανέωση θα γίνει με τα κατάλοιπα της Ανανεωτικής Αριστεράς". Αναφέρει οτι "δεν υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας με τον κ. Σημίτη και δεν φοβάται το ενδεχόμενο διαγραφής του αμφιβάλοντας αν ο πρωθυπουργός θα έχει τη στήριξη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος".

===================================================================


Η ΑΥΡΙΑΝΗ εκτιμά ότι «μπάχαλο έγινε το ΠΑΣΟΚ μετά τη δήλωση "βόμβα" που έκανε στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου στα Καμίνια ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Ο πρώην υπουργός, μην αντέχοντας το "φιλολογικό" περιεχόμενο της συζήτησης, ξέσπασε και είπε αλήθειες. Ο Θεόδωρος Πάγκαλος υποστήριξε παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου ότι "από το 2000 και μετά, διαλύσαμε τη χώρα και το κράτος. Τα κάναμε χάλια σε όλους τους τομείς».
ΤΟ ΘΕΜΑ σχολιάζει ότι «το ΠΑΣΟΚ συνέχισε και χθες το μπαράζ επιθέσεων προς την κυβέρνηση, την ίδια στιγμή όμως ο κ. Θόδωρος Πάγκαλος έκανε άνω - κάτω τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, παραδεχόμενος ούτε λίγο ούτε πολύ ότι το σημερινό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ως κυβέρνηση, διέλυσε τη χώρα».
Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ προσθέτει ότι «σε νέο κύκλο εσωστρέφειας μπαίνει το ΠΑΣΟΚ μετά την χθεσινή έκρηξη του Θόδωρου Πάγκαλου στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου. Ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Ανδρέα Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη φαίνεται ότι δεν ξεχνά τον τρόπο με τον οποίο αποπέμφθηκε από τον Σημίτη κι έτσι σε κάθε ευκαιρία χτυπά τον πρώην πρωθυπουργό. Ο Θόδωρος Πάγκαλος είπε στο Πολιτικό Συμβούλιο ότι "από το 2000 και μετά τα κάναμε όλα χάλια". Ουσιαστικά ο Πάγκαλος παραδέχθηκε όλα όσα λένε τα κυβερνητικά στελέχη και δικαιώνει τους υπουργούς της κυβέρνησης Καραμανλή για την καμένη γη που παρέλαβαν

====================================================================

"Χρειάζοταν να αποκαλύψει η Αυριανή οτι έχει ο κ. Μαλέσιος σπίτι απο τον κ. Αθανασούλη, για να μάθει ο πρωθυπουργός οτι μια γενιά στελεχών του, την οποίαν το Μαξίμου διαδίδει ως "διάδοχο γενιά", έχει μέλη που έχουν παίξει στο Χρηματιστήριο με την μετοχή αυτής της ύποπτης εταιρίας;"( Θεόδωρος Πάγκαλος 17-4-2003 )

"Χωρίς λαδάκι, δεν κινείται η μηχανή. Η διαφθορά αγγίζει και αφορά ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία"( Θεόδωρος Πάγκαλος, Απογευματινή 22-10-2002 )

"Θυμάμαι οτι ο πρωθυπουργός Κ.Σημιτης ενοχλείτο κέθε φορά που ανέφερε κάποιος αυτό το θέμα της διαφθοράς. Όχι γιατι δεν υπάρχει, αλλα γιατι το αναφέραμε. Βλέπω οτι τώρα κηρύσσει τον πόλεμο κατά της διαφθοράς. Έιναι αργά, αλλα είναι επιτέλους κάτι..."( Θεόδωρος Πάγκαλος 10-2-2002 )

"Πολλά απο τα στελέχη μας, εχουν ενσωματωθεί στην πλουτοκρατία"( Θεόδωρος Πάγκαλος, ΤΑ ΝΕΑ 17-6-2003 )

====================================================================

Από την πλευρά του ο Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας σε εκπομπή της ΕΤ3, άφησε να εννοηθεί ότι το κυβερνών κόμμα έχει πλήρως ανατρέψει το πρόγραμμά του, για το οποίο ψηφίστηκε από τον ελληνικό λαό στις προηγούμενες εκλογές.Τόνισε μάλιστα, ότι «αν δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε όσα είχαμε υποσχεθεί πρέπει να πάμε σε εκλογές». Καταφέρθηκε εναντίον του Κώστα Σημίτη, καλώντας τον να διώξει από το Μέγαρο Μαξίμου, τον στενό συνεργάτη του, Γιώργο Πανταγιά.Ο πρωθυπουργός, πάντως απέφυγε να απαντήσει στον κ. Πάγκαλο, ενώ το στενό του περιβάλλον άφησε να εννοηθεί ότι οι απόψεις της κυβέρνησης για τον πρώην υπουργό έχουν διατυπωθεί με σαφήνεια.Ο Θεόδωρος Πάγκαλος δεν παρέλειψε να ταχθεί υπέρ του ʼκη Τσοχατζόπουλου, όσον αφορά το σάλο που έχει ξεσπάσει, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε περικοπές των δαπανών για το εξοπλιστικό πρόγραμμα.Ο πρώην υπουργός, ωστόσο, επιμένει στην κριτική της κυβέρνησης, κατηγορώντας τη για διγλωσσία. Αφορμή στάθηκε η διαφωνία του πρωθυπουργού για τη δημιουργία συμβουλίου εξωτερικής πολιτικής, που συζητήθηκε την Τρίτη σε επιτροπή της Βουλής, μετά από πρόταση νόμου της Νέας Δημοκρατίας, η οποία που βρίσκει σύμφωνο τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Παπανδρέου.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας, τόνισε ότι «ο κ. Πάγκαλος επαναλαμβάνει και επαναλαμβάνεται»,

===================================================================

Σχόλιο:Ο Πάγκαλος είναι ο τελευταίος άνθρωπος που δικαιούται να ομιλεί για σωστό timing.

Επίσης το να κατηγορεί ο ίδιος για υπονόμευση άλλους,είναι τουλάχιστον αστείο.

Πρίν τον πετάξει δυό φορές έξω από το Υπουργικό Συμβούλιο ο Σημίτης,ο Θόδωρος έσταζε μέλι για τον τότε πρωθυπουργό.

Μετά τον εξοβελισμό του άρχισαν οι συντονισμένες επιθέσεις κατά πάντων.

Κατά του Σημίτη,κατά του ΓΑΠ,κατά του Παπουτσή που τότε ήταν επίτροπος.

Κι όμως αυτόν τον εριστικό,αθυρόστομο και διχαστικό για το κόμμα πολιτικό,κανένας δεν τον πείραξε,κανένας δεν τον απείλησε,κανένας δεν τον διέγραψε.

Κάθε άλλο αφού πάντα κατάφερνε και καταφέρνει να είναι μέσα στα πράγματα με όλους τους αρχηγούς.Ας μην θυμηθούμε τι είχε σύρει στον Γιωργάκη,όταν αυτός ήταν ΥΠΕΞ.

Ετσι λοιπόν και σήμερα βρίσκει την ευκαιρία του να εξακοντίσει την χολή του προς τον Σημίτη,αντί να του πεί ευχαριστώ που δεν τον είχε διαολοστείλει τότε που μπορούσε.

Σήμερα γλύφει εκεί που έφτυνε μέχρι χθές.Αλλά αυτός ήταν,είναι και θα είναι ο Πάγκαλος.

Ενας μετριότατος πολιτικός,που θα μείνει στην μνήμη μας για το φιάσκο Οτζαλάν και την προτροπή του στον Ναύαρχο Λυμπέρη να δηλώσει ότι την Ελληνική σημαία την πήρε ο άνεμος.Ο εγγονός του δικτάτορα,ο κατ'επανάληψιν εθνικός μειοδότης,ο υβριστής ακόμα και του αείμνηστου Ανδρέα,απλά δεν δικαιούται να ομιλεί.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

άκουσε φίλε Θόδωρε,
το ποιος εχει δικιο απο τους δυο λίγο με ενδιαφέρει προσωπικά.
Το 2004 κάποιος έδωσε το δακτυλίδι (προφανώς για να γλιτώσει την απόλυτη ξεφτίλα) και κάποιος το παρέλαβε.
Τώρα που τα έχουν κανει σκατά τσακώνονται πάνω στις πλάτες του χιλιο-ταλαιπωρημένου κόσμου του ΠΑΣΟΚ.
Να κάτσουν να τα βρουν πριν τους πάρει ο διάολος και τους σηκώσει.
Να ασχοληθούν με τον λαό του ΠΑΣΟΚ.
Τον πραγματικό λαό του ΠΑΣΟΚ. Αυτόν που την 8ετια Σημίτη τον είχαν γραμμένο να μην πω που...(βλέπετε είχαν πέσει με τα μούτρα στη μάσα δεν είχαν χρόνο να ασχολούνται με ταπεινά θέματα).

theodore είπε...

@chris
Η αιτία του τσακωμού τους φίλε έχει βαθύτερα αίτια,τα οποία θα αναλύσω προσεχώς.
Δυστυχώς η πρόβλεψη κάποιων ότι η εκλογή του ΓΑΠ τον Νοεμβρη θα σημάνει και την διάλυση του ΠΑΣΟΚ,σιγά σιγά πραγματοποιείται.
Το κόμμα πλέον δεν σώζεται με τίποτα φίλε.

Ανώνυμος είπε...

Θόδωρε,
δεν είναι προς όφελος κανενός οι περαιτέρω συγκρούσεις εντός του ΠΑΣΟΚ.
Εντάξει το έχουμε καταλάβει ότι το πρόβλημα μεταξύ τους είναι ότι ο ΓΑΠ απαξίωσε τις κυβερνήσεις Σημίτη και γι' αυτό "τα πήρε στα κρανίο" ο Σημίτης.
Ασε που δεν βγήκε το σχέδιο που ΜΑΖΙ καταστρώσανε στην Νέα Υόρκη το 2003...
Αυτά όμως δεν ενδιαφέρουν τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ. Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ θέλει προστασία και λύσεις στα προβλήματά του.
Εχω και γω την αποψη (όπως και συ) ότι δεν με ενδιαφέρουν τα προσωπα, αλλά ο χώρος της Κεντροαριστερας και του Κεντρου.
Λογικά ο ΓΑΠ έπρεπε να έχει ήδη παραταιθεί. Θεωρώ όμως ότι κατι τετοιο δεν θα αργησει, αν συνεχιστει η κατρακυλα. Διοτι πολυ απλα, οι Υποψήφιοι Βουλευτες για να βγουν βουλευτες σπαταλάνε πολυ χρήμα και χρόνο, ώστε να αφήσουν σε κόμμα σε...πειραματισμούς!
Ειδικα στην Β Αθήνας (οπου ψηφιζω) ο ανταγωνισμος είναι τεραστιος και δεν νομιζω ότι ακόμη και οι Παπανδρεϊκοι θα ειναι πολυ ευτυχεις αν γνωριζουν εκ των προτερων οτι θα μειωθουν οι εδρες...
Και δεν παει να 'ταν πρόεδρος οχι ο ΓΑΠ αλλά ο...ΑΓΠ!!!

Ανώνυμος είπε...

Φιλε theodore εισαι ΝΔ σιγουρα, τι να κανουμε? Δεν ειναι ολοι τέλειοι... Αν ο πάγκαλος συμφωνούσε μ αυτά που λες, τώρα θα τον έγλυφες. Αυτος εισαι.

theodore είπε...

@anonymos
Αν διάβαζες καιρό αυτό το blog,θα είχες καταλάβει ότι δεν έχω γλύψει ποτέ κανέναν,είτε συμφωνεί μαζί μου,είτε διαφωνεί.
Οσο για τον Πάγκαλο δεν αμφισβητώ την ευφϋία του,αλλά μου κάνει εντύπωση πως ένας πολιτικός που θα έπρεπε λογικά να έχει διαγραφεί πολλάκις,έχει το θράσος να κρίνει άλλους.

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζω τις δηλώσεις Πάγκαλου απ'το 2001 και μετά που μας παρέθεσες και σκέφτομαι:πέρα από τα κίνητρά του,έλεγε αλήθεια ή όχι;Είχε δίκιο ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν βουτηγμένο στη διαφθορά,το κόμμα διαλυμένο,ότι οι εκλογές είχαν χαθεί από το 2001 και ότι έτσι όπως πάμε θα φτάσουμε 20%;Και το'λεγε από το 2002...
Κι αν είχε δίκιο (που είχε...) ποιοι έφεραν αλήθεια την κατάσταση σε αυτά τα χάλια;Ποιοι έδιωξαν το μεσαίο χώρο και τον έστειλαν δώρο στον Καραμανλή το 2004;Μήπως αυτοί που τώρα ζητάνε και τα ρέστα από τους υπόλοιπους που πάνε να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα;Μήπως αυτοί που εμφανίζονται τώρα ως δήθεν 'εκφραστές του μεσαίου χώρου' και λυσσάνε επειδή κάποιοι κατάλαβαν ότι με σημιτική συνταγή το ΠΑΣΟΚ θα καταλήξει στον πάτο;Μήπως αυτοί που μας λένε ότι είναι ανεύθυνο να διεκδικήσουμε πίσω τον ΟΤΕ και ότι το ξεπούλημα είναι χωρίς επιστροφή;Έτσι θα ανέβει το ΠΑΣΟΚ;
Πες με ΓΑΠικό,δεν με ενδιαφέρει,
αλλά το θέμα είναι πέρα από συμπάθειες και αντιπάθειες να βλέπουμε και την πραγματικότητα.
Χωρίς τα γυαλιά του Πρετεντέρη,
εννοώ.
Αν ο ΓΑΠ δεν μπορεί,θα φύγει.Αλλά το σίγουρο είναι ότι με επιστροφή στο παρελθόν αποκλείεται να πετύχει και κανένας άλλος.

theodore είπε...

@ανώνυμος 4.21
Μα το θέμα δεν είναι αν έλεγε αλήθειες ή όχι ο Πάγκαλος,αλλά ο τρόπος που τις έλεγε.
Αντε να δεχθώ ότι είχε δίκιο.
Αν ο Σημίτης τον διέγραφε τότε για αντικομματική συμπεριφορά,όπως έκανε σήμερα ο ΓΑΠ,θα είχε άδικο;
Οχι βέβαια.
Αλλά είπαμε ο Πάγκαλος πάντα είχε ασυλία στο κόμμα.
Οσο για την επιστροφή στο παρελθόν,είμαι ο τελευταίος που την εύχεται.