ΟΛΟΙ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ!!!

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2008

ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ;





Σε μιά εποχή όπου η διαφάνεια στην πολιτική ζωή του τόπου είναι καθολικό αίτημα των πολιτών,κάποιοι φροντίζουν να απαξιώσουν την πρόταση Βενιζέλου για εξεταστικές επιτροπές στα κόμματα.

Κάποιοι,μάλλον συνηθισμένοι στην κουτάλα,δεν λένε να ξεκολλήσουν από την μίζερη κομματική λογική τους.

Το ΠΑΣΟΚ αν θέλει να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη του λαού,θα πρέπει να μπεί μπροστάρης στην επιχείρηση κάθαρση.

Θα πρέπει ο πρόεδρος του να αποδείξει ότι την σκούπα δεν την έχει μόνο για διαφημιστικούς λόγους,αλλά ότι μπορεί να την χρησιμοποιήσει για να καθαρίσει το κόμμα από οτιδήποτε το κηλιδώνει στα μάτια των πολιτών.
Οσο κρύβεται πίσω από δικαιολογίες του στύλ "μα ποιός θα κάνει τον έλεγχο" και "τι θα γίνει άμα βρούν κάτι,θα διαγράψουν τα στελέχη μας",τόσο θα βουλιάζει στην λασπουριά που ξεπρόβαλλε από την υπόθεση SIEMENS.

Σας παραθέτω κάποιες απόψεις που αλίευσα στο διαδίκτυο από υποστηρικτές του ΓΑΠ και σας αφήνω να κρίνετε μόνοι σας.

==============================================================================

23 Ιουν 2008

Οι Ράμπο του ΠΑΣΟΚ
Αυτό πρότειναν "με μια φωνή" Βενιζέλος και Σκανδαλίδης ! "Εσωτερική κάθαρση" λένε! Τόσα χρόνια όλα ήταν καλά και όποτε υπήρχε έστω και υποψία "λαμογιάς" ... "προείχε η ενότητα" ! Τώρα? Είναι ένας κομψός τρόπος να εμφανιστούν ως οι "καθαροί" και να πετάξουν το μπαλάκι στον ΓΑΠ.Έχω μια απορία : Ποιος θα "ελέγξει" ποιον? Τι είναι το ΠΑΣΟΚ ? Δημόσια Υπηρεσία? Ανώνυμη Εταιρεία? Τέτοιες προτάσεις μόνο πικρό γέλιο προκαλούν! Εγώ λέω σύντροφοι να το αποφύγουμε, γιατί οι "πράσινοι Ράμπο" μπορεί να βρουν καμιά ατασθαλία και μετά να ζητάνε "μίζα" από τους εμπλεκόμενους και τους υπεύθυνους οικονομικού για να την καλύψουν!


===================================================================================

Διότι, τι άλλο εκτός από "μπανανόφλουδα" είναι η πρότασή του, το ΠΑΣΟΚ να δημιουργήσει τη δική του "εξεταστική επίτροπή" για την υπόθεση της Siemens; Δηλαδή, τι θα κάνει; Θα συστήσει ομάδα εσωτερικών υποθέσεων; Θα φέρει ορκωτούς λογιστές; Θα φτιάξει το πασοκικό ΣΔΟΕ; Θα φέρει τον επιθεωρητή Clouseau; Και, τι προτίθεται να κάνει με τα αποτελέσματα της "εξεταστικής" αυτής;

==================================================================================

Και όμως, το "εγώ" του και οι προσωπικές του φιλοδοξίες, τον έκαναν για ακόμη μια φορά, να δώσει μια εκτός τόπου και χρόνου συνέντευξη, προσπαθώντας να χαϊδέψει τα αυτιά του λαού με μια απαράδεκτη και εντελώς ουτοπική πρόταση (ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΑ) για.. "Εξεταστική επιτροπή εντός ΠΑΣΟΚ"!!!!!!!!!!!

===================================================================================

από έναν ευφυή πολιτικό, και από τους συνεργάτες του, περιμένει κάποιος ειδικά αυτήν την περίοδο, πιο υπεύθυνη και εμπεριστατωμένη πρόταση ειδάλλως δημιουργείται σύγχυση και αποπροσανατολισμός
επιπλέον κινδυνεύει να χαρακτηριστεί η πρόταση, από αυτούς που είναι λιγότερο καλοπροαίρετοι, πυροτέχνημα, ακόμη και αμοραλιστική κίνηση είσπραξης προσωπικών πολιτικών οφελών
προσωπικά θα πω ότι αν -όπως λέει και δε συμφωνώ- “τα περισσότερα στελέχη δεν έχουν που να πουν τις θέσεις τους”, ο ίδιος παρακάμπτει, επιδεικτικά, τα όργανα στα οποία έχει, de facto, σημαντική παρουσία, και -για ακόμη μια φορά- δείχνει ότι δε διαθέτει αίσθηση του timing και υπομονή


======================================================================================

Πραγματικά δημιουργεί απορία η συντονισμένη επίθεση εναντίον της πρότασης Βενιζέλου.

Μάλλον η διαφάνεια είναι έννοια που για ορισμένους έχει νόημα μόνο όταν αφορά τους αντίπαλους.

Και ξεχνάνε ότι η γυναίκα του καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι τίμια,πρέπει και να φαίνεται.

Κι όσο οι καταγγελίες για εισροή μαύρου χρήματος στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ,ταλανίζουν το κομμα,τόσο μεγαλύτερη είναι η ανάγκη για πραγματική εσωκομματική κάθαρση.

Ολα τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού.
Ιδού τι γράφει η σημερινή ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ για το θέμα:
ΠΡΩΤΗ ΠΡΑΞΗ: Χωρίς καμιά καθυστέρηση θα πρέπει να κινηθούν οι διαδικασίες για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Η θέση του πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, ότι μπορεί να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για τις πολιτικές ευθύνες, αφού ολοκληρωθεί η δικαστική έρευνα, έχει ξεπεραστεί από τα γεγονότα. Γι' αυτό και ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σωτ. Χατζηγάκης δήλωσε, ότι εξεταστική μπορεί να συσταθεί ίσως και μέσα στον Ιούλιο, αφού ολοκληρωθεί η προκαταρκτική εξέταση.
Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ επιτροπή, όμως, έχει άλλο αντικείμενο και δεν συνδέεται με τη δικαστική έρευνα, προκαταρκτική ή άλλη. Οι συμβάσεις της Siemens πρέπει να εξεταστούν, όπως και η εκτέλεσή τους. Και να επανεξεταστούν οι εκλογικές δαπάνες των κομμάτων.
ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΑΞΗ: Τα κόμματα θα πρέπει να διενεργήσουν αμέσως εσωτερικό έλεγχο, με αντικείμενο τα οικονομικά τους, δηλαδή τις χρηματοδοτήσεις, τη διαχείριση των χρημάτων, το ξεκαθάρισμα των διαδρομών του χρήματος, που κατέληξε ή δεν κατέληξε στα ταμεία τους. Να ερευνηθεί αν λειτουργούσαν, εκτός από τα φανερά, και κρυφά ταμεία για τη διακίνηση μαύρου χρήματος, προερχόμενου από οικονομικά συμφέροντα, που έχουν δοσοληψίες με το κράτος.
ΤΡΙΤΗ ΠΡΑΞΗ: Το νομοθετικό πλαίσιο για την οικονομική ενίσχυση των κομμάτων και τον έλεγχο των εκλογικών τους δαπανών και των δαπανών των βουλευτών έχει πάρα πολλά παράθυρα και δεν διασφαλίζει τη διαφάνεια. Ρέει το πολιτικό χρήμα υπογείως και δεν ελέγχονται οι διαδρομές του. Είναι το χρήμα που φθείρει και διαφθείρει. Το νομοθετικό αυτό πλαίσιο πρέπει να αλλάξει εδώ και τώρα, χωρίς καμία καθυστέρηση.












6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σύνθετο πρόβλημα. Η χρηματοδότηση των κομμάτων είναι θλιβερή ιστορία για όλα τα κόμματα σε όλο το κόσμο. Το καλύτερο σύστημα το έχουν οι Αμερικάνοι. Απευθείας χρηματόδοτηση σε κόμματα και υποψηφίους. Εκεί όλοι παίρνουν θέση και όλοι προσφέρουν χρήματα. Μέχρι και η Scarlet Johanson έδωσε 1,2 εκατ δολάρια. Φαντάζεσαι να γινόταν κάτι αντίστοιχο εδώ; Ια προτιμούσα όμως να είμαστε περισσότερο επιφυλαχτικοί στα πορίσματα μέσω των blogs και ας μην καταδικάζουν εκ των προτέρων κάθε πρόταση. Δηλάδη τί πρέπει να γίνει; Να παραμείνουν όλα στο σκοτάδι όπως γίνεται τώρα; Ή έχει διαβάσει κανείς οικονομικό απολογισμό ελληνικού κόμματος;
Grammateas

theodore είπε...

@grammateas
Νομίζω ότι ο Βενιζέλος στην συνέντευξη που εδωσε την Κυριακή,πρότεινε την εισαγωγή του Αμερικανικού συστήματος στην χρηματοδότηση των κομμάτων.
Αλλά αλήθεια πιστεύεις ότι θα μπορούσαν τα Ελληνικά κόμματα να δεχθούν την απολυτη διαφάνεια;
Χλωμό το βλέπω.

Ανώνυμος είπε...

@ theodore
Για μένα δεν είναι τόσο θέμα πρόθέσεων για διαφάνεια, όσο θέμα να αποδείξουν κάποιοι ότι μπορούν να μην υποκρίνονται. Βλέπω και διαβάζω καθημερινά τιμητές των πάντων, βουλευτές, δημοσιογράφοι, θεσμικούς παράγοντες να υποκρίνονται τις "παρθένες" και καταλαβαίνω ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει...
grammateas

theodore είπε...

@grammateas
Αφού ξέρεις πως πάει η δουλειά.
Κλέψε όσο θές αρκεί να μην σε πιασουν.
Σ'αυτήν την περίπτωση δεν σε ξέρει κανείς.
Οσοι όμως παίζουν αυτό το παιχνίδι γνωρίζουν τις συνέπειες των πράξεων τους,οπότε μόνο για λύπηση δεν είναι.
Το άσχημο είναι ότι όσο και να αποζητούμε την κάθαρση,θα υπάρχουν πάντα επιτήδειοι που θα εκμεταλεύονται τις θέσεις τους και την δύναμη τους προς ίδιον όφελος.

Ανώνυμος είπε...

@ theodore
Να θυμίσω στους "Ηρακλείς" του στέμματος, ότι ο ΓΑΠ καθιέρωσε την υποβολή κομματικού πόθεν έσχες. Το υποβάλουν όλα το κομματικά στελέχη από Γραμματέα Ν.Ε. και πάνω και όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές. Ποιός ελέγχει τα στοιχεία του κομματικού πόθεν έσχες ? Τί εξυπηρετεί αν όχι μιά υποτιθέμενη υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων, που προσπαθεί να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ότι "το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ" είναι έντιμο?
Να γίνει τώρα αμμέσως η "Εσωτερική Εξεταστική Επιτροπή" που είπε ο Βενιζέλος. Να δούμε άν είναι μόνο σημιτικοί τα λαμόγια.
Μέχρι και ο Στράτος Μολυβάς του ΣΕΓΑΣ, βγήκε τιμητής της εντιμότητας. ΕΛΕΟΣ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ

theodore είπε...

anonymos 2.35

Συγνώμη αλλά ξεχνάς κάτι σημαντικό.
Οτι ζούμε στην Ελλάδα και το πόθεν έσχες έχει απλά διακοσμητικό ρόλο.
Αν ψάξουμε να δούμε τα περιουσιακά στοιχεια των βουλευτών (τουλάχιστον ενός μεγάλου μέρους),μαλλον θα μετανοιώσουμε όλοι για τις...επαγγελματικές μας επιλογές.
Ετσι κι αλλιώς εγώ δεν είμαι αισιόδοξος ότι η διαφθορά θα χτυπηθεί στην πατρίδα μας.
Είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο,αλλά σε άλλες χώρες υπάρχει τουλάχιστον η ευθυξία όσων συλλαμβάνονται να παρανομούν, που σώζει τα προσχήματα.
Στην Ελλάδα υπάρχει αναλγησία και επίσης σαν λαός ξεχνάμε εύκολα.
Οσο για τον ΓΑΠ,θα μου επιτρέψεις να σου πώ ότι η διαχείριση των κονδυλίων του ΥΠΕΞ πρός διάφορες υπαρκτές και ανυπαρκτες ΜΚΟ,δεν συνιστά και πρότυπο διαχείρισης του δημόσιου χρήματος.
Και δυστυχώς δεν υπάρχει μόνο αυτή η περίπτωση.
Κι οπως λένε και κάτι πατριωτάκια του αρχηγού "Money makes the world go around".