ΟΛΟΙ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ!!!

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008

ΒΑΣΟΣ ΛΥΣΣΑΡΙΔΗΣ,Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΤΩΝ ΜΟΙΚΑΝΩΝ!


* ΛΥΣΣΑΡΙΔΗΣ... Μια συγκλονιστική ομιλία στο δημαρχείο της Αθήνας, όπου τιμήθηκε από τον Νικήτα Κακλαμάνη.

Από το «Παρόν»:

- «Μου επιδαψιλεύετε τιμές, και ειλικρινά αισθάνομαι ευγνωμοσύνη, αλλά είμαι και ανέτοιμος να τις αποδεχθώ γιατί οι καταθλιπτικές καταστάσεις συνεχίζονται, γιατί τ' αηδόνια του Σεφέρη δολοφονήθηκαν, γιατί η αρχαία λαλιά βουβάθηκε στη Σαλαμίνα και την Επεια, γιατί η ελληνική παράδοση δολοφονείται και αισθάνομαι άβολα όταν ο πατριωτισμός λοιδορείται και η αναφορά στις ρίζες προβάλλεται ως σοβινισμός».

- «Αρνούμαι να αποδεχθώ την πλαστογράφηση μιας πολυχιλιόχρονης ιστορίας, γιατί έτσι θα αυτοπυρπολήσω τις ρίζες μου, αρνούμαι να ρυτιδώσω τις σκέψεις μου και να ανεχθώ τη φίμωση της αρχαίας λαλιάς, να χάσω τη φωνή μου και τη γραφίδα μου».


Από την στήλη Εκ των Εσω της Ελευθεροτυπίας.




Πρόεδρε πρόσεχε γιατί θα σε πιάσουν στο στόμα τους οι νεοαριστεράτζες,οι θολοκουλτουριάρηδες και οι γλίτσηδες και θα σου σούρουν ότι σε όλους μας.

Εθνικιστή θα σε ανεβάσουν,φασίστα θα σε κατεβάσουν.

Βλέπεις στον τόπο σου,όπως και στον δικό μας πλεονάζουν σήμερα οι...αριστεροί του σαλονιού,οι...σοσιαλιστές που άνετα θα σκισουν τα ιμάτια τους για τους γάμους των gay,αλλά θα βγάλουν σπυράκια αν τους αναφέρεις την λέξη ΠΑΤΡΙΔΑ.

Η γενιά μου πρόεδρε μεγάλωσε με σοσιαλιστές σαν εσένα,σαν τον Ανδρέα,σαν τον μπάρμπα Γιάννη τον Αλευρά,τον Πάλμε,τον Μιτεράν.

Με ανθρώπους που δεν ντρέπονταν να δηλώνουν ένθερμοι πατριώτες.

Πρόεδρε κράτα όσο μπορείς.

Απέμεινες πλέον ο τελευταίος μιάς τρανής πάστας ηγετών.

Ο...τελευταίος των Μοϊκανών!!!

3 σχόλια:

Zorba the Greek είπε...

Ο τελευταίος των Μοϊκανών ή, εν προκειμένω, ο "τελευταίος των Κυπρίων". Πράγματι ο Β.Λυσαρίδης είναι παράδειγμα αγωνιστή πολιτικού που ποτέ δεν απαρνήθηκε τα αγνά πατριωτικά ιδεώδη. Και αυτό αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον ιδιαίτερα επειδή είναι παιδί της Κύπρου, όπου οι σειρήνες της απάρνησης του ελληνισμού, οι σειρήνες της ύπουλης αποεθνοποιήσης της Μεγαλονήσου, ήχησαν πολλές φορές. Ο Λυσαρίδης όμως αντιστάθηκε.

theodore είπε...

@zorba the greek
Αν σκεφθείς ότι αυτός ο άνθρωπος είναι 88 ετών και παρ' όλα αυτά στέκει μπροστάρης,αρκεί για να του προσφέρουμε τον σεβασμό μας και την εκτίμηση μας.
Ενας γνήσιος ευπατρίδης,ένας πραγματικός αγωνιστής.

Zorba the Greek είπε...

Σωστός. Και να σημειώσουμε πως ο Λυσαρίδης είναι - στις απόψεις του - πολύ περισσότερο Έλληνας από πολλούς Ελλαδίτες. Τουλάχιστον έμεινε σταθερός στην ιδεολογία του ως ευπατρίδης όπως είπες.