ΟΛΟΙ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ!!!

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2008

Επέτειος σήμερα για το ΠΑΣΟΚ.Αλλά για ποιό ΠΑΣΟΚ;;;


Τρείς του Σεπτέμβρη σήμερα.
Μιά ημερομηνία ορόσημο για το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα.
Πρίν 34 χρόνια,σε μιά Ελλάδα που μόλις έβγαινε από τον γύψο της επτάχρονης δικτατορίας,ένας μεγάλος ηγέτης, αλλά και πολλά αξιόλογα στελέχη με πλούσιες περγαμηνές στον αντιδικτατορικό αγώνα,συνυπέγραψαν την ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ.
Ενός πολιτικού σχηματισμού που αγαπήθηκε από την μισή Ελλάδα και μισήθηκε από την άλλη μισή.
Απ'όποια πλευρά και να στέκεται όμως κάποιος,δεν μπορεί παρά να παραδεχθεί ότι το ΠΑΣΟΚ εκείνων των χρόνων είχε γνήσια φιλολαϊκές και σοσιαλιστικές θέσεις. Θέσεις πρωτοπόρες και ριζοσπαστικές με κυρίαρχα συνθήματα την λαϊκή κυριαρχία, την εθνική ανεξαρτησία και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Σήμερα πολύ περισσότερο από άλλες επετείους προβληματιζόμαστε όλοι μας για το σημερινό ΠΑΣΟΚ,ένα κόμμα που τα μόνα του κοινά με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα είναι το όνομα και το σήμα.
Από την εθνική κυριαρχία καταλήξαμε στο "ευχαριστώ τους Αμερικάνους".
Από την λαϊκή κυριαρχία καταλήξαμε στις βίλες και στα σκάφη πρωτοκλασάτων στελεχών.

Από την κοινωνική δικαιοσύνη καταλήξαμε στα αντεργατικά μέτρα και στα κολλητηλίκια με το επιχειρηματικό και εκδοτικό κατεστημένο.
Κάποτε στο ΠΑΣΟΚ συμμετείχαν προσωπικότητες σαν την Μελίνα,τον Γεννηματά,τον μπάρμπα Γιάννη τον Αλευρά.
Σήμερα έχουμε Ρόντο,Βαλλιανάτο,Κοππά,Ανδριανόπουλο και Μάνο.
Κάποτε ήμασταν περήφανοι όταν βροντοφωνάζαμε μαζί με τον Αντρέα "η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες".

Σήμερα κάποιοι στο ίδιο κόμμα περηφανεύονται επειδή βοήθησαν στην πτώση του Μιλόσεβιτς και στην σύλληψη του Κάρατζιτς.
Κάποιοι στο ίδιο κόμμα προωθούν με λύσσα την "Νέα Τάξη",την "πολυπολιτισμικότητα",το ξερίζωμα όλων όσων μας ενώνουν σαν Ελληνες.
Κάποιοι και κάποιες στο ίδιο κόμμα αρέσκονται στο να συμμετέχουν ως τακτικοί θαμώνες στις συνεδριάσεις της Λέσχης Bilderberg,να συχνάζουν στο Grand Resort και στην Αθηναϊκή Λέσχη.
Κάποιοι στο ίδιο κόμμα ενώ κόπτονται δήθεν για την δημόσια παιδεία,σπουδάζουν τα βλαστάρια τους στα ακριβότερα κολλέγια και πανεπιστήμια,καμαρώνοντας στις αναμνηστικές φωτογραφίες δίπλα στους μεγαλοκαρχαρίες του εγχώριου κεφαλαίου.
Κάποιοι τελικά διέγραψαν,ξέχασαν,προσπέρασαν όλα αυτά που κάποτε μας έκαναν περήφανους σαν πασόκους,σαν σοσιαλιστές,σαν πατριώτες.

Οχι όμως όλοι.
Γι'αυτό εγώ σήμερα δεν θα παραστώ στην συγκέντρωση του Γιωργάκη στο Θησείο. Γιατί ακόμα και σήμερα παραμένω θιασώτης μιάς άλλης πολιτικής φιλοσοφίας και πρακτικής,που δεν έχει καμία σχέση με όλους αυτούς τους ατσαλάκωτους λακέδες και τις ιδέες τους.
Αντί για το Θησείο,θα πάω με δυό-τρείς φίλους σε κανά κουτούκι της Δραπετσώνας να πιούμε στην μνήμη του μεγάλου Ανδρέα Παπανδρέου και να αναπολήσουμε το όχι και τόσο μακρινό παρελθόν.
Να θυμηθούμε τους αγώνες μας,τα οράματα μας,τα λάθη μας,τα χαμένα μας νιάτα.
Να θυμηθούμε και όλους όσους αγωνίστηκαν για τα κοινά ιδανικά μας και δεν είναι πιά μαζί μας.

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

mizeriazeis re sy... ta blepeis ola arnhtika. entaksei eimaste patriotes alla oxi e8nikistes, oute ratsistes. coolare ligo.

Ανώνυμος είπε...

Θόδωρε,

πιείτε και κανένα ποτήρι και για μένα. Νοερά τουλάχιστον θα είμαι μαζί σας, κι ας μη σας έχω συναντήσει ποτέ. Περιττό να επαναλάβω, για πολλοστή φορά, την ΠΛΗΡΗ ταύτισή μου με τις αρχές σου και τις ιδέες σου, όπως αυτές εκφράζονται στο κείμενο αυτό.
Όσο για τα παλικάρια, όπως το παραπάνω, που τα βλέπουν όλα καλά και αποκηρύσσουν "εθνικισμό" και "ρατσισμό", γράφοντας σε greeklish και μας προτρέπουν να ηρεμήσουμε πετώντας αμερικανιές ("coolare"!!!), απλώς επιβεβαιώνουν αυτά που λες (λέμε). Επέτρεψέ μου να τους πληροφορήσω (πιστεύω ότι συμφωνείς) ότι δεν θα ησυχάσουμε ποτέ. Θα συνεχίσουμε να μοιράζουμε κλωτσιές όπου δει. Και για να το κάνω σαφές, θα τους το πω στη μόνη γλώσσα που, ως φαίνεται, καταλαβαίνουν. We keep kicking asses.

Ανώνυμος είπε...

Άντε, καλά να περάσετε...
Και να μη ξεχάσετε να τραγουδήσετε και κανένα αντάρτικο στο τέλος...
Αχ, τι ωραίες εποχές...

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά μην ψάχνετε τον Αντρέα στο πρόσωπο του Γιώργου! Οι γονείς μας έψαχναν τον Γεώργιο στο πρόσωπο του Ανδρέα? Δε νομίζω.. Ο κάθε πολιτικός, κ ο κάθε άνθρωπος, έχει τις δικές του ιδέες, τη δική του τακτική κ γενικά είναι διαφορετικός από τον άλλο! Το να αναπολούμε την εποχή του Αντρέα μόνο πίσω(κ κάτω)μπορεί να μας πάει! Ακούστε για μια φορά το Γιώργο! ΤΙ λέει κ όχι ΠΩΣ! Ο άνθρωπος ήρθε για να μας πάει μπροστά κ εσείς του ζητάτε να μας ξαναστείλει στο, δοξασμένο μεν, 1981! Θα μας πάνε οι δεξιοί αν συνεχίσετε να ακυρώνετε τον Γιώργο! Κ δε θα μας πάνε στα τότε ποσοτά του Κινήματος αλλά στον τότε τρόπο ζωής κ είναι σε πολύ καλό δρόμο!
Αριστείδη, μαζί σου! Κι εγώ συχένομαι τα γκρηκλις αλλά όσο για τα υπόλοιπα θα σου πω κάτι μου είπαν το καλοκαίρι κ γέλασα! Δεν ήθελα να το πιστεψω κ δεν το πίστευα. ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ Κ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!

Ανώνυμος είπε...

Αριστείδη eimai o Ανώνυμος 7:53 μμ. katarxhn me prosbaleis. san na les oti eimai an8ellhnas kai den kserw kai gw ti allo epeidh grafw me greek lish.egw den eipa oti eiste ratsistes. aplws den mporoume na kolame 20 xronia pisw, opws poly swsta leei o "4:53 πμ". ta greeklish einai profanws logo ilikias. tespa, h nea genia 8a ta kseperasei auta pou lete, prin na to katalabetai. opws ginetai panta. etsi einai h zwh: proxoraei kai den perimenei kanenan.

Ανώνυμος είπε...

Προς ανώνυμο των 7:53 μμ., αλλά και αυτόν των 4:53 μμ. Η ηλικία σας είναι προφανής και ικανοποιητική εξήγηση γι αυτά που γράφετε. Καμία πρόθεση δεν έχω να προσβάλω κανέναν. Πριν όμως γράψετε ο,τιδήποτε, σκεφθείτε μήπως προσβάλετε, πρώτοι εσείς, κάποιον. Σκεφθείτε επίσης ποιος μπορεί να είναι ο αποδέκτης των σχολίων σας. Μπορεί να είναι κάποιος, όχι πολύ μεγαλύτερός σας, που λίγα χρόνια πριν, άκουσε και πίστεψε, κουβέντες σαν κι αυτές που λέτε. Η νέα γενιά θα τα ξεπεράσει..., μην κολλάτε στο παρελθόν κτλ. Και αφού έφαγε "σφαλιάρες" με το κουτάλι, τι διαπίστωσε; Ότι αυτοί που έλεγαν όλα αυτά τα "ρομαντικά", με την πρώτη ευκαιρία και εν ριπή οφθαλμού μεταλλάχθηκαν σε κεφαλαιοκράτες, όπως τους περιγράφει ο Θόδωρος παραπάνω.
Αγαπητοί φίλοι μη γίνετε σαν κι αυτούς. Μη γίνετε "ρηχοί γιάπηδες αναθρεμμένοι με αγγλοσαξονική ποπ κουλτούρα", όπως έγραψα αλλού. Θα καταλήξετε χλιδάτοι-γκλαμουράτοι κολαούζοι του κεφαλαίου.
Σκεφθείτε και πείτε μου: τι σχέση μπορεί να έχει "ηγέτης" που κόπτεται για κοινωνική δικαιοσύνη (ΓΑΠ) με κλειστές λέσχες τύπου Μπίλντεμπεργκ; Από πού κι ως πού "σοσιαλιστής" ΥΠΕΞ (ΓΑΠ) μπορεί να είναι "εκλεκτός" της κυρίας Ολμπράιτ; Από πότε "πατριώτης" αρχηγός (ΓΑΠ) πετάει από το ευρωψηφοδέλτιο την αθλήτρια που τα έδωσε όλα "για την Ελλάδα ρε γαμώτο" για να βάλει τη Δραγώνα;

theodore είπε...

Καλησπέρα σε όλους.
Ας βάλουμε τα πράγματ σε μιά σειρά.
Το πρόβλημα δεν είναι ο Γιώργος ως πρόσωπο,κάθε άλλο.
Συμπαθέστατος είναι σαν άνθρωπος.
Το πρόβλημα είναι αυτό που εκφράζει.
Αν κάποιους τους ικανοποιεί,πολύ καλά.
Καποιους άλλους όμως,κάποιους που έχουν συνηθίσει να ψάχνουν κάτω από τα ρηχά συνθήματα περί αντιδεξιάς πολιτικής,δυστυχώς δεν τους ικανοποιούν οι ιδέες του Γιώργου.
Από αντιδεξιά συνθήματα έχουμε χορτάσει.
Και το ΚΚΕ μιλάει κατά της δεξιάς κι αμέσως σπεύδει να την στηρίξει όσο μπορεί γιατί έτσι το συμφέρει ως κόμμα.
Ρωτώ λοιπόν και περιμένω απαντήσεις.
Τι εκφράζουν άνθρωποι σαν τον Βαλλιανάτο,την Κοππά,την Λάμψα,τον Γερουλάνο και τον Ρόντο;
Γιατί ο Ρόντος παραμένει ακόμα μέλος του ιδρύματος Α.Παπανδρέου ενώ είναι γνωστός ο ρόλος του και τα αφεντικά του;
Γιατί ο ΓΑΠ υπερασπιζεται θέσεις όπως το κατάπτυστο ΝΑΙ στο σχέδιο ΑΝΑΝ και η νομιμοποίηση των εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών που μόλις χθές αποδείχθηκε ότι μας τους κάνουν πεσκέσι οι Τούρκικες αρχές;
Γιατί στηρίζει τα τσιράκια του προξενείου της Τουρκίας στην Κομοτηνή όπως την Καραχασάν ή τον Τσετίν;
Γιατί υπερασπίζεται με τόση μανία τα ιδιωτικά κολλέγια;
Γιατί δεν παίρνει ξεκάθαρες θέσεις για τον δημόσιο χαρακτήρα επιχειρήσεων κρίσιμων για την εθνική οικονομία;
Υπάρχουν πολλά ακόμα ερωτήματα,αλλά ας λάβω πρώτα απαντήσεις γι'αυτά και μετά συνεχίζουμε.

Ανώνυμος είπε...

Λυπάμαι αγαπητέ Θεόδωρε αλλά ο "μεγάλος" (πολιτικός απατεώνας) Ανδρέας Παπανδρέου είναι ο φυσικός αυτουργός αυτής της κατάντιας που βιώνουμε σήμερα.
"Μένουν οι βάσεις που φεύγουν και φεύγουν οι βάσεις που μένουν" όπως σχολίαζε ο (πραγματικά) μεγάλος Χάρυ Κλυν. "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο" για να ακολουθήσει στην συνέχεια φιλοαμερικανικότερη πολιτική απ' όλες τις κυβερνήσεις της δεξιάς μαζί.
"Είπαμε να πάρουμε ένα δωράκι, αλλά όχι και 500 εκατομύρια"
Τα 'χουμε ξεχάσει αυτά;
Το ανδρεοπαπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ διέφθειρε τον Έλληνα και σάπισε την Ελλάδα μέχρι το μεδούλι. Οι λεγόμενοι "εκσυγχρονιστές" 'ηρθαν με την ελπίδα ότι θ' αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο, αλλά όχι μόνο δεν τ' άλλαξαν, αλλά τα έκαναν ίδια και χειρότερα.
Η 3η Σεπτέμβρη που αξίζει να θυμάται κανείς στην Ελλάδα είναι η 3η Σεπτέμβρη του 1843 που αποκτήσαμε Σύνταγμα για πρώτη φορά στην ιστορία του νεο-ελληνικού κράτους.

theodore είπε...

@γιώργος
Οπως έγραψα η μισή Ελλάδα αγάπησε το ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα και η άλλη μισή το μίσησε.
Μάλλον ανήκεις στην δεύτερη κατηγορία.
Γίνανε λάθη αναμφισβήτητα και τότε,αλλά και μόνο το γεγονός ότι με τον Ανδρέα πήραν ευκαιρίες άνθρωποι που μέχρι τότε χρειάζονταν πιστοποιητικο κοινωνικών φρονημάτων,ήταν κάτι πρωτοφανές.
Τέλος πάντων αυτά αποτελούν παρελθόν.
Το παρόν αλλά κυρίως το μέλλον θα πρέπει να μας ανησυχούν.

Ανώνυμος είπε...

o andreas prosfere polla kai ekane polla la8h. gia auto, an kai ton euxaristoume gia ta kala tou den 8eloume allon andrea. twra einai o gap. einai ikanotatos nomizw kai 8a to apodeiksei. oso gia ton ronto klp.. to oti enas filos mou pairnei narkwtika den paei na pei oti pairnw kai egw.
sthn politikh prepei na exeis gnwstous. o rontos kai o ka8e rontos mnporei na fainetai oti kanei kako sthn ellada, opws esy les, alla mporei na boh8aei ousiastika. ksereis sthnekswterikh politikh, pou thn kserei paaara poly kala o gap, ta zhthmata lynontai me diplwmatia. ee fantazomai pws o gap exei panw apo ola eksypnous an8wpous, kai xrhsimous, gia symboulous.
o gap einai entimos kai panw ap ola den einai pseuths. an htan enas dikhgoriskos rhtoras san ton karamanlh twra 8a htan kai prw8ypourgos.

Ανώνυμος είπε...

"Το παρόν αλλά κυρίως το μέλλον θα πρέπει να μας ανησυχούν".

Αυτό το προσυπογράφω και με τα δυό μου χέρια (παρά τις προηγούμενες ενστάσεις μου). Να' σαι καλά.

Ανώνυμος είπε...

Εκπληκτικό άρθρο. Απλά ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ!!! Αν οι ηγεσίες των κομμάτων κοίταζαν και λίγο τι πραγματικά θέλουν οι υποστηρικτές τους, τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα. Και αυτό είναι που με κάνει να σκέφτομαι, πως τα χρήματα ενός κράτους (ΗΠΑ) έχουν εξαγοράσει συνηδήσεις, πολιτικές, και πολιτικούς σε όλα σχεδόν τα άλλα κράτη.

Αν οι απόψεις κάθε πολιτικού ήταν με κριτήριο την αγάπη προς την πατρίδα, λίγη σημασία θα είχε ποιος κυβερνάει. Και το χειρότερο από όλα είναι ότι τόσα χρόνια που μας παρουσιάζουν το "politically correct" σαν σωστό, είναι λογικό ότι κάποια στιγμή θα το αφομοιώσουμε.

Και πάλι μπράβο. Και επειδή θυμάμαι που μου είχες πει ότι ψηφίζεις όχι με σταυρό (που το θυμάμαι ε;(!)), θα σου πρότεινα να ψηφίζεις με σταυρό τους υγιείς πολιτικούς, που σίγουρα υπάρχουν σε όλα τα κόμματα.

Hellas-Orthodoxy είπε...

Συμφωνω σε ολα με το αρθρο.Οσο στο ΠΑΣΟΚ επικρατει οικογενειοκρατια,ρουσφετολογια και πελατιακες σχεσεις,ακομα & να ξαναδει εξουσια θα ειναι ενα καχεκτυπο της δεξιας.Θελουμε ενα ανεξαρτητο,υγιες και κυριως πατριωτικο-λαικο κινημα.Μπορει να το κανει αυτο ο Γιωργος Παπανδρεου σημερα?Πολυ αμφιβαλλω.

Υ.Γ.Συγχαρητηρια για το ιστολογιο σου.