ΟΛΟΙ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ!!!

Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2008

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ.

Απεργούν αύριο οι δημοσιογράφοι σε όλην την χώρα.
Εμείς σαν blog συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα τους,παρά την έκδηλη εχθρότητα που κάποιοι διακεκριμένοι συνάδελφοι τους εκδηλώνουν κάθε φορά που οι υπολοιποι εργαζόμενοι ξεσηκώνονται.
Το έχουμε ξαναπεί ότι οι εργαζόμενοι μόνο ενωμένοι σαν γροθιά μπορούν να αντιμετωπίσουν την λαίλαπα των αντεργατικών μέτρων της κυβέρνησης.
Κι αυτό πρέπει όλοι να το καταλάβουν καλά.
Οταν καίγεται το σπίτι του διπλανού σου κι εσύ αντί να βοηθήσεις,σφυράς αμέριμνος,μην περιμένεις απο κανέναν βοήθεια όταν θ' αρπάξει φωτιά και το δικό σου σπίτι.
Γιατί μπορεί κάτι νεόπλουτοι σαν τον Χατζηνικολάου,τον Θέμο και τον Τριανταφυλλόπουλο να μην έχουν ανάγκη την πενιχρή σύνταξη,αλλά εκτός από τους συγκεκριμένους υπάρχουν χιλιάδες άλλοι δημοσιογράφοι που εργάζονται σε ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες,με κάκιστες αμοιβές και αβέβαιο μέλλον.
Παραθέτω την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ και ελπίζω την επόμενη φορά που θα απεργήσει κάποιος κλάδος που δεν γουστάρει ο...Κώνστας ή ο...Σπίνος, να μην τον στήσουν στα έντεκα βήματα.


Εικοσιτετράωρη προειδοποιητική απεργία πραγματοποιείται στον Τύπο και τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ από τις 05.00 το πρωί της Τετάρτης 1 ης Οκτωβρίου έως τις 05.00 το πρωί της Πέμπτης 2 Οκτωβρίου 2008, κατά του πρόσφατου αντιασφαλιστικού νόμου και όλων των αντιδημοσιογραφικών, αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων και διατάξεων.

Στην απεργία συμμετέχουν όλοι οι συνάδελφοι και εργαζόμενοι σε εφημερίδες, περιοδικά, ειδησεογραφικά sites και portals, την Ε.Ρ.Τ και τα άλλα ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε., το Α.Π.Ε. / Μ.Π.Ε., το Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ., τις επιχειρήσεις ευρύτερου δημόσιου τομέα και σ’ οποιονδήποτε εργοδότη.

Κατά τη διάρκεια της απεργίας, που κήρυξε η ΠΟΕΣΥ:

  • Δεν θα μεταδοθεί κανένα δελτίο ειδήσεων, καμία δημοσιογραφική, αθλητική και ενημερωτική εκπομπή από το εσωτερικό ή το εξωτερικό.

Το ίδιο ισχύει και για τις ενημερωτικές εκπομπές, που είναι εξωτερικές παραγωγές της ΕΡΤ και των ιδιωτικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, καθώς και για τους συναδέλφους που απασχολούνται σε αυτές.

Στις περιπτώσεις αυτές δεν θα μεταδοθεί ούτε μαγνητοσκοπημένη ή ηχογραφημένη εκπομπή.

  • Δεν θα εκδοθεί κανένα Δελτίο Τύπου και οι συντάκτες δεν θα παραστούν σε καμία συνάντηση, συνέντευξη ή briefing.
  • Την Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου δεν θα κυκλοφορήσει καμία εφημερίδα, πρωινή ή απογευματινή, πολιτική, οικονομική, αθλητική, free press.

Τα ρεπό των συναδέλφων, που έχουν προγραμματιστεί για την 1 η Οκτωβρίου 2008, θα πραγματοποιηθούν άλλη ημέρα της εβδομάδας, με τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων.

Στην απεργία σύμφωνα με το άρθρο 20 του Ν. 1264/1982 συμμετέχουν και τα μη μέλη των Ενώσεων.

Την Τετάρτη 1 η Οκτωβρίου 2008, ημέρα της 24ωρης απεργίας (και ημέρα έναρξης εφαρμογής του αντιασφαλιστικού νόμου) πραγματοποιείται συγκέντρωση στον πεζόδρομο Βουκουρεστίου και Ακαδημίας στις 12:00 το μεσημέρι.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: