ΟΛΟΙ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ!!!

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2008

Γιάννης Σγουρός:"Σόχο κατάντησε το κέντρο της Αθήνας από τις χιλιάδες λαθρομετανάστες".


Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί σιγά,σιγά όλοι ανακαλύπτουν πια το σοβαρότατο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ιστορικό κέντρο της Αθήνας από την συσσώρευση χιλιάδων λαθρομεταναστών.

Είδα αρκετά δημοσιεύματα σε εφημερίδες όπως ΤΑ ΝΕΑ και η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ,ενώ ο Νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός έστειλε ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό στην οποία παρομοιάζει την κατάσταση με "υγειονομική βόμβα".


Παραθέτω ολόκληρη την επιστολή του Γιάννη Σγουρού.

«Εξοχότατε κύριε Πρωθυπουργέ,

Αναγκάζομαι να αναφερθώ δημοσίως σε ένα μείζον θέμα της καθημερινότητας που βιώνουν οι πολίτες της Αθήνας και το οποίο έχω βιώσει και εγώ προσωπικά με τις αλλεπάλληλες επισκέψεις μου στις περιοχές πέριξ της πλατείας Ομονοίας.


Κατόπιν αυτών έδωσα εντολή στους Ελεγκτές της Νομαρχίας Αθηνών να ελέγξουν -στο πλαίσιο των περιορισμένων αρμοδιοτήτων τους- και να ενημερώσουν τους αρμόδιους φορείς, πράγμα που έγινε όπως αποδεικνύει και η σχετική αλληλογραφία.

Δυστυχώς, η ανεπάρκεια και οι αδυναμίες της Δημόσιας Διοίκησης σε συνδυασμό με το διαρκώς αυξανόμενο κύμα λαθρομεταναστών, τείνουν να μετατρέψουν τις περιοχές του κέντρου της Αθήνας σε «Σόχο». Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Τείνει να αλλάξει τη φυσιογνωμία της πόλης, υπονομεύει τη ζωή των κατοίκων και δυναμιτίζει κάθε προσπάθεια παρέμβασης. Αυτό που χρειάζεται είναι να καταπολεμηθούν τα φαινόμενα βίας και παραβατικότητας όχι μόνον στη λογική της καταστολής αλλά και με βάση την αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν.

Τον τελευταίο καιρό εγκαθίστανται στην περιοχή της Ομόνοιας εκατοντάδες οικονομικοί λαθρομετανάστες που χρίζονται μαζικά «πολιτικοί πρόσφυγες». Στοιβάζονται κυριολεκτικά σε πολυκατοικίες με υποτυπώδεις έως ανύπαρκτες συνθήκες υγιεινής με αποτέλεσμα οι χώροι αυτοί να γίνονται εστίες μόλυνσης για τους ίδιους αλλά και τους περιοίκους.

Χωρίς εργασία και πόρους για την επιβίωσή τους, οι άνθρωποι αυτοί εκδηλώνουν παραβατική συμπεριφορά. Κυρίως τις απογευματινές ώρες περιφέρονται κατά εκατοντάδες ή και χιλιάδες στους δρόμους κάτω από την Ομόνοια παρεμποδίζοντας τη λειτουργία των καταστημάτων και τρομοκρατώντας τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής.

Παράλληλα, αρκετοί λαθρομετανάστες -όπως συμβαίνει και με τους τοξικομανείς- γίνονται υποχείρια των εμπόρων ναρκωτικών που «αλωνίζουν» στην περιοχή δημιουργώντας συμμορίες.

Το πρόβλημα είναι εκρηκτικό. Είναι όμως και σύνθετο καθώς για την επίλυσή του, πέραν των άλλων υπάρχουν και θέματα συναρμοδιοτήτων ανάμεσα στα διάφορα υπουργεία.

Ωστόσο, έχουμε χρέος απέναντι στους πολίτες που ζουν και εργάζονται στο κέντρο -κοντά στην πλατεία Ομονοίας- , απέναντι στους ξένους επισκέπτες της πρωτεύουσας αλλά και στους ίδιους τους λαθρομετανάστες, να αλλάξουμε αυτή την άθλια εικόνα και να πάρουμε άμεσα μέτρα.

Η αδράνεια και η ατολμία βάζουν πλέον σε κίνδυνο όχι μόνον την πολιτιστική ταυτότητα της Αθήνας αλλά και την ομαλή ζωή των κατοίκων και των εργαζομένων στο κέντρο της πρωτεύουσας και τη δημόσια υγεία.


Αν επιτρέψουμε να διατηρηθεί αυτή η κατάσταση, τότε το κέντρο της πρωτεύουσας θα μεταβληθεί σε πεδίο φυλετικών συγκρούσεων και μάχης συμμοριών.

Δεν μπορούμε να είμαστε άλλο απαθείς. Η Νομαρχία θα ζητήσει τη συνεργασία των αρμόδιων δικαστικών και αστυνομικών αρχών ώστε η ασυδοσία ορισμένων που μετατρέπουν κτίρια και καταλύματα σε δήθεν ξενοδοχεία, να πάρει τέλος. Ήδη, η Νομαρχία Αθηνών έχει προβεί σε εκτεταμένους ελέγχους σε ξενοδοχεία του κέντρου της Αθήνας, στα οποία συγκεντρώνονται οι λαθρομετανάστες με υποτυπώδεις έως άθλιες συνθήκες υγιεινής και έχει προτείνει στο Υπουργείο Τουρισμού το κλείσιμο αυτών των κατ’ ευφημισμόν «ξενοδοχείων».

Το δράμα των πολιτικών προσφύγων και των οικονομικών μεταναστών δεν μας αφήνει ασυγκίνητους αλλά η σημερινή κατάσταση που υπάρχει με τους χιλιάδες περιφερόμενους αλλοδαπούς στο κέντρο της πρωτεύουσας, δεν είναι η λύση. Χρειάζεται ταχύτητα και αποφασιστικότητα από την πλευρά της Πολιτείας ώστε σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να οργανώσουν την προσωρινή στέγαση των χιλιάδων οικονομικών μεταναστών σε κατάλληλες περιοχές έξω από το κέντρο της Αθήνας.

Θέλω να υπογραμμίσω με έμφαση και με πλήρη επίγνωση αυτών που λέω ότι πλέον υπάρχει μια τεράστια «υγειονομική βόμβα» στο κέντρο της πόλης:

Χιλιάδες άνθρωποι που ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες.

Δεκάδες αλλοδαπές γυναίκες που εκδίδονται χωρίς έλεγχο.

Ήδη, η αύξηση των κρουσμάτων σε αφροδίσια νοσήματα που έχει καταγραφεί το τελευταίο διάστημα, θα έπρεπε να μας έχει αφυπνίσει.

Σας καλώ κύριε Πρωθυπουργέ, όπως και ολόκληρο τον πολιτικό κόσμο να αντιμετωπίσουμε άμεσα, με ανθρωπιά αλλά πάνω από όλα με ρεαλισμό αυτήν τη ζοφερή κατάσταση όσο είναι ακόμα καιρός».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπα. Μάλλον στο βρόντο μιλάει κι αυτός. Αν απαντήσει το βουτυρόπαιδο να μου γράψετε.

theodore είπε...

@αριστείδης
Καποια στιγμή θα αναγκαστούν θέλουν,δεν θέλουν,να κάνουν κάτι.
Η κατάσταση έχει φτάσει προ πολλού στο απροχώρητο.
Η Αθήνα μετατρέπεται με γοργούς ρυθμούς σε τριτοκοσμική πρωτεύουσα.
Ας αναλάβει λοιπόν ο καθένας τις ευθύνες του και ας λογοδοτήσει στον Ελληνικό λαό που πληρώνει φόρους και δημοτικά τέλη για να έχει μιάν πόλη ανθρώπινη και όχι αυτό το αίσχος που βλέπουμε.