ΟΛΟΙ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ!!!

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2008

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ 1500,ΚΟΜΜΑΤΑ 16


Σε έρευνα της εταιρίας δημοσκοπήσεων Public Issue που δημοσιεύεται στην ειδική έκδοση του Economist και της Καθημερινής,διαβάζουμε ότι στις πρώτες θέσεις της εμπιστοσύνης των πολιτών βρίσκονται η Πυροσβεστική και η Μετεωρολογική υπηρεσία.
Χαρακτηριστικό της διαφοράς εμπιστοσύνης είναι ότι η Πυροσβεστική συγκεντρώνει 1500 βαθμούς και τα κόμματα μόλις 16!
Στον αντίποδα, οι πολίτες δείχνουν σχεδόν απαξίωση για τα πολιτικά κόμματα, το Χρηματιστήριο την κρατική διοικητική μηχανή, αλλά και για τους περισσότερους κλάδους τροφίμων, τις κατασκευαστικές εταιρίες, τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, τις διαφημιστικές και τις τράπεζες.
Διαβάστε περισότερα
ΕΔΩ


Δυστυχώς έχει φτάσει η ώρα της πλήρους απαξίωσης του πολιτικού συστήματος,όπως το γνωρίσαμε από την μεταπολίτευση και μετά.
Σήψη,διαφθορά,νεόπλουτοι πολιτικάντηδες.τραγουδιάρες και μοντέλες που συνυπάρχουν με τα μεγάλα πολιτικά τζάκια του τόπου στα έδρανα της βουλής,χρωματίζουν με μελανά χρώματα την εικόνα της δημοκρατίας μας.
Οι άξιοι παραγκωνίζονται συστηματικά από ένα λάϊφ στάϊλ πολιτικό σύστημα,που λειτουργεί με όρους πασαρέλας.
Πολιτική και ιδέες πλέον δεν παράγονται,και τα πολιτικά κόμματα διαγωνίζονται ως προς το ποιοί είναι περισότερο κλέφτες,καταχραστές,διεφθαρμένοι.
Δεν καταλαβαίνουν ότι έτσι το μόνο που πετυχαίνουν είναι να πείσουν και τον ποιό δύσπιστο πολίτη,ότι όλοι όσοι ασχολούνται με την πολιτική,το κάνουν για ιδιοτελείς σκοπούς και όχι για να υπηρετήσουν την Κοινωνία.
Δυστυχώς οι εποχές που οι πολιτικοί έμπαιναν πλούσιοι και έβγαιναν φτωχοί από την ενασχόληση τους με τα κοινά,έχει περάσει ανεπιστρεπτί.
Ο κόσμος γυρνά επιδεικτικά την πλάτη του στα πολιτικά κόμματα,ιδίως τα δύο μεγάλα και τους εκπροσώπους τους.
Στρέφεται προς μικρότερους σχηματισμούς,οι οποίοι με την σειρά τους δεν έχουν να παρουσιάσουν κατι νέο και ρηξικέλευθο.
Αυτός ο κυκεώνας σκανδάλων που καθημερινά αποκαλύπτονται από παντού,η περιρρέουσα ατμόσφαιρα συνεχιζόμενης σήψης,τίποτα καλό δεν προμηνύει.
Κι αν κάποτε οι εχθροί της δημοκρατίας ήταν φανεροί και ορατοί,τώρα κινούνται υπογείως,καλυπτόμενοι πίσω από διφορούμενους και δυσδιάκριτους τίτλους.
Η δημοκρατία μας πάσχει και μάλιστα σοβαρά.Ο νέος εκλογικός νόμος της κυβέρνησης είναι ένα ακόμα δείγμα του βιασμού και της παραχάραξης της λαϊκής βούλησης.
Στην σημερινή τελματωμένη πολιτική κατάσταση πρέπει εμείς οι πολίτες,οι ανήσυχοι και συνειδητοποιημένοι πολίτες,να πιέσουμε για κάτι νέο.Κάτι ελπιδοφόρο που θα εκφράσει τις προσδοκίες μας από την πολιτική.
Χρειαζόμαστε πολιτικούς ικανούς να σπρώξουν την χώρα μπροστά,να συγκρουστούν με κατεστημένα,να υπερασπιστούν τα κεκτημένα του λαού απέναντι στην λαίλαπα του παγκοσμιοποιημένου νεοφιλελευθερισμού.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να ηγηθούμε από ικανούς,τίμιους,τολμηρούς πολιτικούς.

Για να ξαναβρεί η πολιτική την χαμένη της αίγλη και εμείς τα χαμένα μας οράματα.

Ακούει κανείς;

Δεν υπάρχουν σχόλια: