ΟΛΟΙ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ!!!

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2008

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ;;;;ΚΙΝΗΜΑ

Τα πράγματα είναι απλά.
Το ΠΑΣΟΚ που πιστέψαμε,που αγαπήσαμε,που δώσαμε μάχες γι'αυτό,δεν υπάρχει πλέον.
Εχει καταντήσει κόμμα-σφραγίδα,όπου η λέξη ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ θεωρείται πλέον από πολλούς περιττή.
Τώρα το κίνημα το θέλουν ΣΟΣΙΑΛΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ,με πάντρεμα της σοσιαλδημοκρατίας και του φιλελευθερισμού.
Παραδείγματα πολλά.

Το νέο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ ανέλαβε να το φτιάξει ο Ανδρουλάκης,γνωστός για τις συμπάθειες που τρέφει στις φιλελεύθερες ιδέες και θαυμαστής κατά τα λεγόμενα του του Ανδριανόπουλου και του Μάνου.Είναι δε γνωστός ο ρόλος που έπαιξε στο να συμπεριληφθούν οι δύο συγκεκριμένοι πολιτικοί στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ το 2004.

Στην ιστοσελίδα www.re-public.gr με υπεύθυνους τους συνεργάτες του ΓΑΠ,Καρούνο και Λάμψα ζητούνται αρθογράφοι για να επιχειρηματολογήσουν υπέρ του παντρέματος σοσιαλδημοκρατίας και φιλελευθερισμού.

Στην ιστοσελίδα του Κώστα Χουβαρδά μέλος της ΝΟΕΣ-ΚΟΕΣ,δεν ξέρω κι εγώ τί,έχει δημοσιευτεί ένα ενδιαφέρον post,όπου διαφαίνεται πεντακάθαρα το νέο ΠΑΣΟΚ που ευαγγελίζονται κάποιοι.http://chouvi.blogspot.com/2008/01/blog-post_10.html
Αντιγράφω απλά δυό παραγράφους.

2. Η σύγχρονη Αριστερά είναι φιλελεύθερη. Αρνείται να παραδώσει στη Δεξιά αυτήν την ωραία λέξη που γεννήθηκε στην Αριστερά. Πιστεύει στη νομιμότητα του κράτους δικαίου, στην αποτελεσματικότητα των πρωτοβουλιών της κοινωνίας των πολιτών και στην αναγκαιότητα των αντιεξουσιών.

11. Η σύγχρονη Αριστερά είναι ευρωπαϊκή. Επειδή η Ευρώπη είναι το μέσο για να ξεπεραστούν οι εθνικοί εγωισμοί στη Γηραιά Ήπειρο και για να υψωθεί στη συναυλία των εθνών μια φωνή υπέρ μιας νέας παγκόσμιας τάξης, αλληλεγγύης και δικαίου.

Μάλιστα,οι "σύντροφοι" μας προτείνουν μιά νέα αριστερά φιλελεύθερη και θερμό υποστηρικτή της νέας παγκόσμιας τάξης.Είπατε τίποτα;

Στην ιστοσελίδα του κατ'εξακολούθησιν υβριστή όλων όσων διαφωνούν με τις ιδέες του,Παναγιώτη Παπαχατζή,που μόνο η ηλικία του θα μπορούσε να σταθεί ως ελαφρυντικό της συμπεριφοράς του,υπάρχει ένας ενδιαφέρον σύνδεσμος.
www.khatzidakis.blogspot.com
Και το σχόλιο του:"Ικανότατος, με ιδέες και ήθος. Ότι καλύτερο διαθέτει αυτό το υπουργικό συμβούλιο."
Ο άνθρωπος που θέλει να ξεπουλήσει την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ,καθοδηγούμενος από τον Μπαρό,ότι καλύτερο διαθέτει η κυβέρνηση.Φανταστείτε τα χειρότερα!!!

Αυτή δυστυχώς είναι η νέα ιδεολογία που διαπερνάει το ΠΑΣΟΚ αυτή την στιγμή κάτω από την καθοδήγηση συγκεκριμένων κέντρων,για τα οποία το ζητούμενο είναι να βάλουν για τα καλά στο παιχνίδι τον νεοφιλελευθερισμό.
Εγώ αρνούμαι να συμμετάσχω πλέον σ'αυτο το αλλοτριωμένο κόμμα,που απομακρύνεται με γοργά βήματα από την βάση του και αναζητά εκλογική πελατεία σε άλλου είδους target group.
Οι μη προνομιούχοι έχουν πλέον αντικατασταθεί από τις ΜΚΟ και την "συμμετοχική δημοκρατία".
Η νέα αριστερά είναι ρόζ,κοσμοπολίτικη,ακίνδυνη για το κατεστημένο.
Ανάθεμα κι αν όλα αυτά τα παιδάκια που αρθογραφούν για το ΠΑΣΟΚ σήμερα,έχουν κατέβει ποτέ τους σε διαδήλωση.
Ανάθεμα κι αν καταλαβαίνουν τι ακριβώς σημαίνει ΔΕΞΙΑ για τους παλιότερους.
Ο λαός πλέον τους γυρνά την πλάτη επιδεικτικά.
Καιρός να δημιουργηθεί κάτι νέο που θα εκφράσει τους πόθους και τις ελπίδες του εργαζόμενου,του μικρομεσαίου,του ανθρώπου της διανόησης,του κάθε Ελληνα και Ελληνίδας.
Καιρός να πάρει και πάλι η ευρύτερη κεντροαριστερά τον ρόλο που της αρμόζει στο πολιτικό γίγνεσθαι.
Αυτόν του ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ και όχι του ΚΟΜΠΑΡΣΟΥ όπως την έχουν καταντήσει σήμερα ο ΓΑΠ και οι λογιών λογιών παρατρεχάμενοι.

Κλείνοντας,παραθέτω ένα απόσπασμα από ένα παλιότερο post του blog ΤΣΟΥΧΤΡΕΣ www.aliatas.blogspot.com. που αρμόζει νομίζω στο σημερινό ΠΑΣΟΚ.

"Αυτό που κρατάει ένα κόμμα, είναι οι αρχές και η ιδεολογία του. Όταν αυτά γίνονται χυλός από τους ίδιους τους αρχηγούς, τότε το κόμμα δεν έχει λόγο ύπαρξης, δεν εκπροσωπεί καμιά τάξη ή κοινωνικά στρώματα. Μόνο τους χορηγούς του."

2 σχόλια:

konstantinos chouvardas είπε...

Και μόνο οτι διάβασες και γράφεις για το μανιφέστο σημαίνει κάτι… σημαίνει οτι πετύχαμε, να γίνει διάλογος... το να διαφωνείς είναι σεβαστό!!!
Εάν συμφωνείς με τα υπόλοιπα κράτα τα υπόλοιπα και πέτα τα δύο που διαφωνείς!!

Αλλά ξαναδιάβασε τα προσεκτικά, μπορείς εύκολα να πεις ότι δεν συμφωνείς;
Για διάβασε και τι λέω στην αρχή.
Είναι ένα κείμενο που μπορεί να αποτελέσει βάση για διάλογο.

theodore είπε...

@kostas chouvardas
Ας τα πάρουμε λοιπόν ένα,ένα.

1. Η σύγχρονη Αριστερά είναι δημοκρατική. Πιστεύει στην εξουσία του λαού, από τον λαό, για τον λαό.

Δηλαδή για να καταλάβω τι είναι αυτό τώρα,ευφυολόγημα;
Δηλαδή όλοι οι άλλοι χώροι είναι αντιδημοκρατικοί;Και ποιά απ'όλες τις αριστερές είναι η πραγματικά δημοκρατική;Το σημερινό ΠΑΣΟΚ θεωρείται ως αριστερά,κι αν ναί γιατί;Τι το κάνει να αυτοπροσδιορίζεται ως αριστερό κόμμα;

Το Νο 2 είπαμε το αφήνω.

3. Η σύγχρονη Αριστερά υποστηρίζει την ολοκλήρωση. Πιστεύει στην ελευθερία της συνείδησης και της γνώμης σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία. Υποστηρίζει ταυτόχρονα ότι η κοσμική ουδετερότητα του δημόσιου χώρου πρέπει να είναι εγγυημένη.

Ωραία λόγια.Υποστηρίζει την ολοκλήρωση.Τι ακριβώς θέλει να πεί ο ποιητής;Ελα μου ντε.
Οσο για την πολυπολιτισμική κοινωνία,άσε καλύτερα,χωράει πολλή συζήτηση το θέμα.Ολα τα λεφτά όμως είναι η κοσμική ουδετερότητα.Κούφια λόγια τα λένε αυτά στο χωριό μου,αγαπητέ φίλε.

4. Η σύγχρονη Αριστερά υποστηρίζει την εργασία, την οποία θεωρεί θεμελιώδη αξία για την ολοκλήρωση. Γνωρίζει πως μια δυναμική οικονομία δεν είναι μια οικονομία που δεν καταστρέφει θέσεις εργασίας, αλλά μια οικονομία που δημιουργεί περισσότερες από όσες καταργεί. Η προτεραιότητα της Αριστεράς δεν είναι να υπερασπίζεται καθεμία θέση εργασίας, αλλά να εξασφαλίζει κάθε εργαζόμενο, επιτρέποντάς του να έχει πρόσβαση σε μια εργασία, να αλλάζει δουλειά, αν θέλει, και να μη φοβάται να την αλλάξει, αν πρέπει.

Αλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε κι εδώ.Αν χρειαστεί δηλαδή,σύμφωνα με την "νέα αριστερά",εγώ μπορεί από οικονομολόγος να γίνω σουβλατζής ή ταξιτζής,γιατί έτσι επιβάλλει το νέο μοντέλο.Μωρέ μπράβο.Εγώ πειράζει που φοβάμαι σύντροφοι;

5. Η σύγχρονη Αριστερά υποστηρίζει τις κανονιστικές ρυθμίσεις και πιστεύει στον ρυθμιστικό ρόλο των δημόσιων εξουσιών και στην αποστολή τους να διορθώνουν τις κοινωνικές ανισότητες.

Συμφωνώ απόλυτα.Μην το πείτε μόνο στους συντρόφους Ανδρουλάκη,Μάνο και Ανδριανόπουλο και βγάλουν σπυράκια.

6. Η σύγχρονη Αριστερά υποστηρίζει την αναδιανομή. Δεν πιστεύει πως η συσσώρευση του πλούτου σε μερικούς είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την πρόοδο όλων. Αντιθέτως, πιστεύει πως η διαρκής μάχη για την ισότητα είναι κοινωνικά δίκαιη και οικονομικά αποτελεσματική. Μάχη για ισότητα ευκαιριών πρώτα, μέσω του αγώνα κατά της αναπαραγωγής του κοινωνικού χάσματος στα σχολεία. Για διόρθωση των ανισοτήτων έπειτα, όσον αφορά το εισόδημα, αλλά και την πρόσβαση στην εργασία, την κατοικία, τις μεταφορές, την υγεία.

Συμφωνώ απολύτως.Πως θα γίνει όμως ο αγώνας κατά του κοινωνικού χάσματος στα σχολέια;Με την συνεχιζόμενη ηθελημένη εξαθλίωση της δημόσιας παιδείας και την προώθηση της ιδιωτικής;Μα έτσι το μεγαλώνουμε το χάσμα μεταξύ των μαθητών.Τα φτωχόπαιδα στα άθλια δημόσια και τα πλουσιόπαιδα στα κυριλέ ιδιωτικά.ΑΛήθεια αγαπητέ φίλε μήπως γνωρίζεις να μου πείς πόσοι από το ΠΑΣΟΚ στέλνουν τα παιδιά τους σε δημόσια σχολεία;
Μήπως γνωρίζεις για παράδειγμα αν ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ,που θα έπρεπε να δίνει το παράδειγμα,έχει στείλει τον Αντρίκο και την Μαργαρίτα σε δημόσια σχολεία;
Οταν λέμε μεγάλες κουβέντες πρέπει και να τις τηρούμε πρώτα εμείς,έτσι δεν είναι;

Θα μου επιτρέψεις να συνεχίσω αύριο με τα υπόλοιπα,γιαί πέρασε η ώρα.

Καλό βράδι.