ΟΛΟΙ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ!!!

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2008

Η αρχή του....τέλους



Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες ενός παράδοξου φαινόμενου,που όμοιο του δεν έχει καταγραφεί από το 1974 και μετά.

Εχουμε από την μία πλευρά την κυβέρνηση της ΝΔ,μιά κυβέρνηση διεφθαρμένη,ανίκανη να χειριστεί με σοβαρότητα τα κρίσιμα προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας,μιά κυβέρνηση που έχει διαλύσει τα πάντα στο πέρασμα της.

Και από την άλλη μιά αντιπολίτευση άνευρη,αναιμική,χωρίς προσανατολισμό που αντί να κερδίζει από την φθορά της κυβέρνησης,συνεχίζει να κατρακυλά στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.



Τα δύο μεγάλα κόμματα,είναι φανερό πλέον,ότι πνέουν τα λοίσθια.

Ανίκανα να εκσυγχρονιστούν και να αλλάξουν,έχουν χάσει προ πολλού την εμπιστοσύνη των πολιτών.Ο βιολογικός τους κύκλος έχει κλείσει οριστικά και αμετάκλητα.

Το μόνο που θα καταφέρουν στο πέρασμα του χρόνου,θα είναι να καταντήσουν σαν το ΚΚΕ,απολιθώματα της Ιστορίας.



Εδώ και τώρα θα πρέπει να υπάρξει ευρύτερη συννενόηση και συνεργασία πολιτικών,διανοούμενων,εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων,για την δημιουργία ενός νέου πολυσυλλεκτικού φορέα,που με πυξίδα πάντα την ευρύτερη κεντροαριστερά,θα επιδιώξει να ενώσει και όχι να χωρίσει τους πολιτες, με βάση ένα νέο πολιτικό συμβόλαιο με τον λαό.



Στον 21ο αιώνα η στείρα αντιπαράθεση μεταξύ δεξιάς και αριστεράς τείνει να αντικατασταθεί από την αντιπαράθεση μεταξύ φιλολαϊκών και αντιλαϊκών πολιτικών.

Θα σας δώσω ένα παράδειγμα.

Τον λαό τον συμφέρει βασικοί τομείς κοινωνικών αγαθών να παραμείνουν κάτω από την εποπτεία του Δημοσίου.Τέτοιοι τομείς είναι η υγεία,οι τηλεποικοινωνίες.τα μέσα μαζικής μεταφοράς,η παιδεία.

Τι έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα τα δύο μεγάλα κόμματα;

Να απαξιώσουν πλήρως τον δημόσιο τομέα,να τον δυσφημήσουν τόσο πολύ,ώστε να πείσουν τον απλό πολίτη ότι τελικά η λύση βρίσκεται στον ιδιωτικό τομέα.

Δυστυχώς η πολιτική και των δύο ήταν και είναι ταυτόσημη σε ότι αφορά τον δημόσιο χαρακτήρα των κοινωνικών αγαθών.

Πρόσφατο παράδειγμα το ξεπούλημα κερδοφόρων κομματιών του ΟΛΠ σε ξένους επενδυτές.

Ο δε εκλεγμένος κάποτε με την σημαία του ΠΑΣΟΚ,Στέφανος Μάνος,πλειοδότησε σε χθεσινές του δηλώσεις,προτείνοντας την κατασκευή ενός εξ'ολοκλήρου ιδιωτικού λιμένος στο Λαύριο που θα ανταγωνιστεί το δημόσιο λιμάνι του Πειραιά.Να χαρώ εγώ το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ.

Κι επειδή αρκετοί θα υποστηρίξουν πάλι ότι δεν κάνει να λέμε τέτοια πράγματα για το ΠΑΣΟΚ,ότι το υπονομεύουμε,ότι είμαστε πράκτορες κ.λ.π.,σας παραθέτω τις απόψεις δύο bloggers που στήριξαν φανατικά τον ΓΑΠ,αλλά πλέον αρχίζουν να συνειδητοποιούν την απελπιστική κατάσταση.Κι αυτοί υπονομευτές είναι;
http://politicalvigilance.blogspot.com/2008/01/blog-post_11.html
http://koukios.wordpress.com/2008/01/09/apohorisi/

Δεν υπάρχουν σχόλια: