ΟΛΟΙ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ!!!

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2007

Αρθρο-φωτιά ενός ανήσυχου συντρόφου.

Οι πολίτες μιλούν, το ΠΑΣΟΚ ακούει;
Ο Γιώργος "δεν τα άλλαξε όλα", όπως του ζητούσε η κοινωνία...
.
Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΛΗ
Ιατρού στο ΓΝΝ Κυπαρισσίας
Αγροτικού Ιατρού στο Π.Ι Σελλά
.
Όσοι απο τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ βλέπαμε ξεκάθαρα και νηφάλια χωρίς παροξυσμικούς ενθουσιασμούς την παραγματικότητα,προσμέναμε με αγωνία και συγκρατημένη αισιοδοξία το αποτέλεσμα των εκλογών της προηγούμενης Κυριακής.
Αυτό, σε αντίθεση με πολλά οργανωμένα στελέχη του κόμματος, που υποτίθεται οτι έχουν και καλύτερες πηγές ενημέρωσης, τα οποία έκαναν λόγο για την συντριβή του Καραμανλισμού και νίκη της προοδευτικής παράταξης.
Φυσικά υπο άλλες συνθήκες αυτό θα ήταν το αναμενόμενο αποτέλεσμα και μάλιστα δε θα χρειαζόταν να έχει κάποιος πτυχίο στατιστικής για να το προβλέψει, αρκεί να ζούσε αυτά τα τρία και πλέον χρόνια στην Ελλάδα. Τα γεγονότα είναι απο μόνα τους μάρτυρες μίας πολιτικής σρατηγικής που ακολουθήθηκε και χαρακτηρίστηκε απο ελλειψη σχεδιασμού και οραμάτων και απο μία ουσιαστικά απλη διαχείριση και μάλιστα κακής του κρατικού μηχανισμού που παρέλαβε η συγκεκριμένη κυβέρνηση απο την κυβέρνηση Σημίτη.
Δεν θα ήταν φρόνιμο να αρχίσει να απαριθμεί κανείς και πάλι τις συνέπειες αυτής της πολιτικής. Αυτό έγινε πριν τις εκλογές. Ειδικά οι Πελοποννήσιοι ακόμα τινάζουμε την στάχτη απο τα σπίτια μας και τα ρούχα μας.Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί ενώ είχαμε και δυστυχώς συνεχίζουμε να έχουμε μία αναποτελέσματική και σε ορισμένα θέματα επικίνδυνη για τον τόπο κυβέρνηση, δεν καταφέραμε να κάνουμε την ανατροπή.Με απογοήτευση παρακολουθώ τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στο Πασοκ και πολύ φοβάμαι, πως σε αντίθεση με τα κοινώς λεγόμενα σε αυτές τις περιπτωσεις, πως το μήνυμα ελήφθη, μάλλον κάποιοι συνεχίζουν να κωφεύουν και άλλοι αδυνατούν ή δε θέλουν να δούν την εκλογική καθίζηση του κόμματος...
Ωστόσο ο σοφός ελληνικός λαός δείχνει το δρόμο γιατί μην ξεχνάμε οτι στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Αυτό το οποίο δεν έκανε το 2004 ο πρόεδρος Παπανδρέου το έπραξαν οι πολίτες την Κυριακή. Απλά έδειξαν με την ψήφο τους την έξοδο σε πολλά πρώην κυβερνητικά στελέχη του Πασοκ. Δεν είναι τυχαίο οτι δεν κατάφεραν να εκλεγούν στελέχη όπως ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο Στέφανος Τζουμάκας, ο Χρήστος Πρωτόπαπας, ο Γεράσιμος Αρσένης, ο Λουκάς Αποστολίδης κ.α.
Το Πασοκ είχε χρέος μετά την εκλογική ήττα του 2004 να προχωρήσει σε ουσιαστικό διάλογο και να πάρει θέση απέναντι σε όλα τα σοβαρά ζητήματα που προέκυπταν και να μην παίζει κρυφτό με τον εαυτό του ,δίνοντας την ευκαιρία στη κυβέρνηση να μιλάει για έλλειψη θέσεων και προτάσεων. Ο πρόεδρος Παπανδρέου όφειλε να προχωρήσει με νέα πρόσωπα και να αφήσει στην άκρη αυτούς που αποτέλεσαν τροχοπέδη στην πορεία του πασοκ προς τη νίκη. Υπήρχαν στελέχη όπως ο Μιχάλης Καρχιμάκης απο το Λασίθι, ο Χρήστος Αηδόνης απο τη Δράμα, ο Ανδρέας Λοβέρδος και μερικοί άλλοι οι οποίοι έδιναν σκληρή μάχη μέσα στη βουλή αποκαλύπτοντας συνεχώς σκάνδαλα και παραλέιψεις. Άλλοι με μια σειρά επερωτήσεων και καταγγελιών αποδείκνυαν την κυβερνητική ανικανότητα. Παρόλα αυτά το Πασοκ έθετε άλλες προτεραιότητες. Το πασοκ έχασε πολύτιμο χρόνο προσπαθώντας να ανασυγκροτηθεί και έπεσε στην παγίδα δημιουργίας επιτροπών και συμβουλίων τα οποία κοσμούσαν με την παρουσία τους πολλά στελέχη των κυβερνήσεων Σημίτη τα οποία είχαν κριθεί αρνητικά απο το λαό ήδη απο το 2004. Ωστόσο κάτι οι ισορροπίες που ήθελε να κρατήσει ο πρόεδρος και κάτι οι προσωπικές στρατηγικές δεν άφησαν το κόμμα να προχωρήσει μπροστά και να το αγκαλιάσει η κοινωνία.Ο πρόεδρος Παπανδρέου είχε όλη τη δύναμη να κάνει αυτό που λέγαμε όλοι "Γιώργο προχώρα αλλαξέ τα όλα". Δεν το έκανε.
Αντιπολίτευση ουσιαστική δεν έγινε τα 3,5 αυτά χρόνια. Δεν είναι δυνατό να διαγράφονται στελέχη επειδή απλως εκρουαν τον κίνδυνο της ήττας και να προσπαθούμε να κάνουμε αντιπολίτευση με όρους της δεκαετίας του 80. Ας το καταλάβουν κάποιοι και κυρίως οι οπαδοί της οικογενειοκρατίας. Ο Γιώργος δεν είναι Αντρέας. Για τη νέα γεννιά και εμένα προσωπικά οι όροι δεξιά ,1-1-4, γενιά πολυτεχνείου έχουν ξεθωριάσει.Εχουν χρησιμοποιηθεί τόσο πολύ τα τελευταία 25 χρόνια που καταντά γραφικό να τους επαναλαμβάνουμε. Φυσικά και δεν λησμονούμε τίποτα και εννοείται πως τιμούμε τους αγώνες του δημοκρατικού λαού αλλά πλέον εχουμε χρέος τα καλέσματα εκείνης της εποχής να μας οδηγούν και τα οράματα να τα κάνουμε πράξη και όχι να ανασύρουμε τα συνθήματα μόνο σε περίπτωση ανάγκης κομματικής συσπείρωσης.
Δεν είναι δυνατό ένα κόμμα 3.000.000 πολιτών να περιμένει σαν Μεσσία τον Κώστα Λαλιώτη για να οργανώσει την ποεκλογική εκστρατεία και μάλιστα με όρους και τακτικές της δεκαετίας του 80.Θα μιλήσω για τον χωρο που εργάζομαι,την υγεία και θα πω πως δεν είναι δυνατόν σκιώδης υπουργός να έχει οριστεί απο τον πρόεδρο ο Χρήστος Πρωτόπαπας που ουδεμία σχέση έχει με το χώρο αυτό. Είναι αδιανόητο το κόμμα να έχει ζητήσει εκλογές απο το Φεβρουάριο και το προγραμμά του να μην έχει παρουσιαστεί. Είναι πρωτοφανές να ζητάμε εκλογές και να μην έχουμε κλείσει τα ψηφοδέλτια και τελευταία στιγμή να ψάχνουμε εξιλαστήρια θύματα. Στη Μεσσηνία το βιώσαμε για 2η εκλογικά αναμέτρηση αυτό.
Είναι κρίμα να χάνουμε απο μία τόσο αποτυχημένη κυβέρνηση και τέλος είναι κρίμα ένας Παπανδρέου να μην στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και να μην αντιλαμβάνεται τις προκλήσεις των καιρών και να μην παραιτείται. Είναι άδικο να αναλώνει και άλλο την προσωπικότητά του δίνοντας εναν μάταιο αγώνα και ειναι επικίνδυνο για τον ίδιο να τον υπερασπίζονται στα Αθηναικα ΜΜΕ όλοι αυτοί που απέτυχαν να εκλεγουν και αυτοί στους οποίους οι σύγχρονοι Έλληνες γύρισαν την πλάτη.
Μεσσήνιες και Μεσσήνιοι, φίλοι και μέλη του Πασοκ, η δημοκρατική παράταξη έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον. Ας σταματήσουμε την παραφιλολογία και το παρασκήνιο. Ας είμαστε ρεαλιστές. Ο τόπος και οι πολίτες περιμένουν πολλά απο εμας. Ας μην τους απογοητεύσουμε



Το άρθρο προέρχεται από www.press-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: