ΟΛΟΙ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ!!!

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2008

Ομιλία Βενιζέλου στην ΚΟΕΣ.

Σύμφωνος με τη θέση του Γιώργου Παπανδρέου για αλλαγή του εκλογικού συστήματος δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ. Ασκησε ωστόσο κριτική σε άλλες πλευρές της πολιτικής του Κινήματος και έθεσε ζήτημα εσωκομματικής δημοκρατίας.
Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η 11η Νοεμβρίου, αλλά και η 16η Σεπτεμβρίου, αποτελούν παρελθόν, συμφωνώντας και σε αυτό με τον κ. Παπανδρέου. «Όμως» εξήγησε, «αυτές οι ημερομηνίες προσδιορίζουν σε μεγάλο βαθμό το παρόν και το μέλλον της παράταξης και του τόπου».

Τόνισε ακόμη ότι οι δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν εν όψει της 11ης Νοεμβρίου «ένθεν κακείθεν» ισχύουν.Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης ανέφερε επίσης ότι σέβεται το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «αφήνει ελεύθερο το πεδίο στον Γιώργο Παπανδρέου, προκειμένου να ξεδιπλώσει τις επιλογές του και να εφαρμόσει την πολιτική του», χωρίς να προσδιορίσει τη συμμετοχή του ίδιου του κ. Βενιζέλου στην εφαρμογή της όποιας πολιτικής επιλεγεί από το κόμμα.
Η δέσμευση που ανέλαβε ο κ. Βενιζέλος αφορούσε στη συμμετοχή του στον προσυνεδριακό διάλογο και στην επαφή με την κοινωνία.
Αναφερόμενος στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι αποδείχθηκε πως δεν υπάρχει εσωτερικός εχθρός και δεν υπάρχει εσωκομματική αντιπολίτευση, προσθέτοντας ότι το κόμμα «πρέπει να σέβεται τις διαφορετικές απόψεις και τα δίκτυα ιδεών και να τα θεωρεί πλούτο στην πολυφωνία». Ο κ. Βενιζέλος άσκησε επίσης έντονη κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, επιρρίπτοντάς τους τις ευθύνες για την κρίση στην οποία βρίσκεται η χώρα, για την υπέρβαση της οποίας, όπως είπε, χρειάζεται ένα κίνημα κατά της χυδαιότητας και της ευτέλειας.

«Ο κ. Καραμανλής θα πιει το ποτήρι της δικής του προσωπικής ευθύνης» τόνισε, ενώ, αναφερόμενος στην παρουσία του κ. Καραμανλή και τις δηλώσεις που έκανε την Παρασκευή στη Βουλή, σχολίασε ότι «ήταν αμήχανος, κοινότοπος και αδύναμος, ενώ αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων».
«Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός ακυρώθηκαν πολιτικά» υποστήριξε, χαρακτηρίζοντας τον κ. Καραμανλή «φτερό στον άνεμο των σκανδάλων που παράγει η κυβέρνηση και η προσωπική του ομάδα εξουσίας».
Επέκρινε ακόμη τον πρωθυπουργό για την απόφασή του να επισκεφθεί την Αγκυρα αυτή την κρίσιμη ώρα, τονίζοντας ότι «η Τουρκία δεν είναι Ινδία» και ζητώντας του να αναβάλει για αργότερα την επίσκεψή του, διότι, όπως είπε, δεν έχει την ηθική και ψυχική δύναμη να αντιμετωπίσει τέτοια θέματα.
Μέσα σε αυτό το κλίμα, τόνισε ο κ. Βενιζέλος, οι ευθύνες του ΠΑΣΟΚ είναι μεγαλύτερες. Καταλήγοντας, τάχθηκε κατά της «δημοσιογραφικής αντιπολίτευσης» και της λογικής του «ώριμου φρούτου», διότι, όπως είπε, όλα αυτά δεν οδηγούν πουθενά.


Πηγή: www.in.gr

Η επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ δεν καταδέχεται να δημοσιεύσει τις ομιλίες τόσο του Βενιζέλου,όσο και του Σκανδαλίδη στην συνεδρίαση της ΚΟΕΣ.
Φαίνεται η Ξενογιαννακοπούλου και ο Αθανασάκης των οποίων οι ομιλίες δημοσιεύθηκαν είναι πιο σημαντικά στελέχη.
Αλλη μιά προσπάθεια φίμωσης.Αλλο ένα δείγμα του πως αντιλαμβάνεται την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ το σημερινό ΠΑΣΟΚ.
Η λέξη "ντροπή" έχει χάσει προ πολλού το νόημα της.
Και για του λόγου το αληθές www.pasok.gr





9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καμία από τις σημερινές (19/1) τοποθετησεις δεν έχει ανέβει ακόμα στο σάιτ. Θα δεχόμουν ότι έχεις δίκιο αν είχε ανέβει η δευτερολογία ΓΑΠ και είχαν κοπεί οι υπόλοιπες σημερινές. Νομίζω βγάζεις βιαστικά συμπεράσματα...

theodore είπε...

@almalibre13
Μακάρι να έχεις δίκιο και να διαψευστώ.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΓΑΠ.
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ.
ΩΡΑ 22.13/19/1/08
http://www.pasok.gr/portal/gr/
ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ!!!!http://topasokeinaiedo.wordpress.com/

Γραφείο Τύπου

19.01.2008, Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου θα παραστεί την Κυριακή 20 Ιανουαρίου, στη Συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής των Εφήβων

19.01.2008, Δευτερολογία Γιώργου Α. Παπανδρέου στη συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του Κινήματος

19.01.2008, Δευτερολογία Νίκου Αθανασάκη στη συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου

19.01.2008, Δήλωση Σπύρου Κουβέλη σχετικά με την καταδίκη της Ελλάδας στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων για το περιβάλλον

18.01.2008, Ομιλία Γιώργου Α. Παπανδρέου στη συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του Κινήματος

18.01.2008, Ομιλία Νίκου Αθανασάκη στη συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του Κινήματος

18.01.2008, Ομιλία Χρήστου Πολυζωγόπουλου στη συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του Κινήματος (απομαγνητοφωνημένο κείμενο)

18.01.2008, Ομιλία Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου στη συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του Κινήματος (απομαγνητοφωνημένο κείμενο)

18.01.2008, Ομιλία Μίμη Ανδρουλάκη στη συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του Κινήματος (απομαγνητοφωνημένο κείμενο)

18.01.2008, Δήλωση Γιάννη Ραγκούση σχετικά με την απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

18.01.2008, Δηλώσεις Γιώργου Α. Παπανδρέου μετά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια

Ανώνυμος είπε...

Περίμενε ρε μεγάλε!!!
Δεν έχουν όλοι τα ίδια κιλά!!!!

ποιο πολλά κιλά... ποιο πολύ δουλειά η απομαγνητοφώνηση...

εξάλλου είναι τακτική του beny να μην δίνει την ομιλία του...

tzonakos είπε...

Ωραίος ο Βαγγέλης.
Δεν νομίζω οτι εχει απόλυτη ανάγκη να δημοσιεύεται οτι λέει στην κεντρική σελίδα του κόμματος.
Τα μαθαίνουμε και απο αλλού.
Αυτο εδω ειναι απο το in.gr και εγω το διάβασα χθες στο contra.gr
Τον Βαγγέλη τον χρειάζεται τόσο το κόμμα όσο και η δημοκρατία. Σε μια Δημοκρατία, δεν υπάρχει φίμωση.
Καλημερα Θόδωρε

theodore είπε...

@tzonakos
Καλημέρα.
Η σελίδα του κινήματος δεν νομίζω ότι είναι προσωπικο τσιφλίκι κανενός.
Γιατί δλδ.παρουσιάζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον η τοποθέτηση της Μαριλίζας?
Είμαστε πολλοί που ενδιαφερόμαστε να ενημερωθούμε για τις τοποθετήσεις του Βενιζέλου σ'αυτές τις κρίσιμες ώρες και το ΠΑΣΟΚ μας στερεί αυτή την δυνατότητα.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ προσπάθησα να ακούσω την ομιλία του από το web-radio του ΠΑΣΟΚ αλλά παρουσίασε κάποιο σφάλμα. Λίγο αργότερα στην ομιλία Σκανδαλίδη λειτουργούσε μια χαρά!
:)
Η Ξενογιαννακοπούλου είναι όλα τα λεφτά!

theodore είπε...

@chris
Χα,χα,χα.
Αστα φίλε.Μιλάμε για στελέχη μεγάλου βεληνεκούς.
Αναρωτιέμαι υπάρχει έστω και ένας που να ενδιαφέρθηκε για το τι είπε η συγκεκριμένη στην ΚΟΕΣ;
Είπε τόσο σημαντικά πράγματα,για να δημοσιευτούν στην επίσημη ιστοσελίδα;
Καλά για Πολυζωγόπουλο και Αθανασάκη δεν μιλάω.Αυτοί πλέον είναι εκτός συναγωνισμού.
Τα αγαπημένα παιδιά του ΓΑΠ.

Grammateas είπε...

Τώρα αυτά δεν είναι κουτοπονηριές; Νήπως τελικά τη "λευκή απεργία" την κάνουν εκεί στη Χ.Τρικούπη και το μαγαζάκι είναι το site?