ΟΛΟΙ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ!!!

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2008

Συνεχίζεται η κατρακύλα.


Στην πρώτη δημοσκοπηση για το 2008 της Metron Analysis για τον ANT1,είναι φανερή η μεγάλη φθορά της Κυβέρνησης και ταυτόχρονα η σημαντική κάμψη του ΠΑΣΟΚ πρός όφελος των μικρότερων κομμάτων και κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ του οποίου τα ποσοστά έχουν εκτοξευτεί.
Σύμφωνα με την πανελλαδική έρευνα της Μetron Analysis για τον ΑNT1, η ΝΔ διατηρεί ένα προβάδισμα της τάξης του 1,3% έναντι του ΠΑΣΟΚ, αλλά μέσα σε μόλις δύο μήνες -με τις υποθέσεις Μαγγίνα και Ζαχόπουλου- μετράει την απώλεια επτά ποσοστιαίων μονάδων, κατατρακυλώντας στην πρόθεση ψήφου στο 27,6%.Αυτή τη φθορά, ωστόσο, δεν καταφέρνει να την εισπράξει το ΠΑΣΟΚ που την ίδια ώρα χάνει, σύμφωνα με την έρευνα, περίπου πέντε μονάδες, πέφτοντας στο 26,3%. Πρόκειται για τον χαμηλότερο βαθμό συσπείρωσης των δύο μεγάλων κομμάτων από τη δεκαετία του '80.
Ζούμε άραγε το τέλος του δικομματισμού;

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλή χρονιά!
τί γκάλοπ ΣΟΚ είναι αυτά;;;
26%;;;
άντε πατώσαμε!

theodore είπε...

Kαλή χρονιά.
Δυστυχώς κάποιοι τα είχαν προβλέψει,αλλά κατηγορήθηκαν και κατηγορούνται ως υπονομευτές.
Και είμαστε μόνο στην αρχή.

Grammateas είπε...

Νομίζω ότι είναι άσχημη περίοδος για τα 2 μεγάλα κόμματα, ειδικά όταν τα μετράνε οι δημοσκοπήσεις! Το θέμα για το ΠΑΣΟΚ είναι να διαμορφώσει το ίδιο την ατζέντα και να μην κυνηγάει την κακιά ΝΔ γιατί μας τραβάει μαζί της στην κατρακύλα. Πάντως το θέμα είναι να μην εμπεδωθούν τα ευρήματα αυτά...

Ανώνυμος είπε...

Μια χαρά είναι τα γκάλοπ, εκτός από ένα σημείο: την άνοδο του Νεοταξίτικου προπύργιου, του ανθελληνικύ (πλέον) ΣΥΡΙΖΑ. Οσο για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αναμένεται πλήρης διάλυση εις τα εξ ων συνετέθησαν. Υπομονή (αν δεν μας προλάβουνε οι εξωτερικές εξελίξεις....)

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ είπε...

ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ.Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΣ ΠΟΥ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ 35%ΚΑΙ ΠΑΝΩ.

Zorba the Greek είπε...

Δε "σβήνει" έτσι εύκολα ο δικομματισμός στην Ελλάδα, αγαπητέ φίλε. Τα γκάλοπ μάλλον αντικατοπτρίζουν την αηδία του κόσμου γιά την κυβερνητική σήψη και ταυτόχρονα την αποδοκιμασία του γιά την έλλειψη αντιπολιτευτικού λόγου από πλευράς ΠΑΣΟΚ.

Ο Γ.Παπανδρέου, κοιμόμενος βεβαίως, χάνει τη μεγαλύτερη πολιτική ευκαιρία της ζωής του, να χτυπήσει την κυβέρνηση τώρα που έχει σχεδόν καταρρεύσει. Άξιος της μοίρας του κι' αυτός.