ΟΛΟΙ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ!!!

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2007

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ....ΑΡΗ!!!

GAZMEND CAPLLANI.
Ενας επαγγελματίας μετανάστης,ο οποίος μέσα από διάφορες ενασχολήσεις του,έχει καταφέρει να περνάει τα μηνύματα του και ταυτόχρονα να βγάζει όχι απλώς ένα καλό μεροκάματο,όπως οι περισσότεροι από εμάς,αλλά ένα σκασμό λεφτά.
Ας τα πάρουμε από την αρχή λοιπόν τα πράγματα.
Ο Gazmend Kapllani μετανάστευσε στην Ελλάδα από την Αλβανία το 1991, σε ηλικία 18 ετών. από τότε μένει νόμιμα στην Ελλάδα ως φοιτητής. Το 1997 παίρνει το πτυχίο του από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου, στην Αθήνα, με κρατική υποτροφία. Το θέμα της διατριβής του είναι «Νεοτερικότητα και Ετερότητα – Η εικόνα του Αλβανών στον Ελληνικό Τύπο και των Ελλήνων στον Αλβανικό Τύπο». Ως δημοσιογράφος, εργάζεται για την εφημερίδα «Τα Νέα», την κρατική ραδιοφωνία NET 105,8, την αλβανική εφημερίδα Koha Jone, και την έκδοση Balkan Crisis Report του Ινστιτούτου Κάλυψης Πολέμων και Ειρήνης (IWPR). Είναι ακόμα ιδρυτικό μέλος της ΜΚΟ «Στέκι Πολιτισμού Αλβανών Μεταναστών», μέλος του κεντρο-αριστερού εξω-κοινοβουλευτικού κόμματος Ανανεωτική Εκσυγχρονιστική Κίνηση της Αριστεράς (Α.Ε.Κ.Α.), και υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής των δικαιωμάτων των μεταναστών στα ελληνικά ΜΜΕ.

Πηγή www.greekhelsinki.gr



Αντιγράφω από την ιστοσελίδα www.anthropos.gr

ΣΤΕΚΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΛΒΑΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το Στέκι Πολιτισμού Αλβανών Μεταναστών είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που ιδρύθηκε το 2000 με έδρα την Αθήνα. Η λειτουργία του εγκρίθηκε με υπ’ αριθμό 5842/2001 απόφαση του Πρωτοδικείο Αθηνών.
Οι βασικοί σκοποί του Συλλόγου είναι:
Η υπεράσπιση και κατοχύρωση των κοινωνικών και πολιτιστικών δικαιωμάτων των Αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα
Η γνωριμία τους με τον ελληνικό πολιτισμό και η καλλιέργειά του, καθώς και η γνωριμία με άλλους πολιτισμούς
Η πληροφόρηση για θέματα που σχετίζονται με την ζωή τους στην Ελλάδα με κύριο σκοπό την ομαλή τους ένταξη στην ελληνική κοινωνία, διατηρώντας την πολιτιστική τους ταυτότητα.
Η προώθηση των πολιτιστικών σχέσεων Ελλάδα και Αλβανίας
Η εκπόνηση και πραγματοποίηση προγραμμάτων για τη διάσωση της πολιτιστικής ταυτότητας τους και την καλύτερη ένταξη στο πολιτιστικό πλαίσιο που ζουν, την πνευματική ολοκλήρωση και την κοινωνική ένταξη των μελών και ιδιαίτερα των νέων
Η εκπόνηση και πραγματοποίηση προγραμμάτων πολιτιστικών, εκπαιδευτικών, παιδαγωγικών και άλλων για τους μετανάστες στην Ελλάδα
Η επικοινωνία και συνεργασία με άλλες κοινότητες και ενώσεις που επιδιώκουν ανάλογους σκοπούς στην Ελλάδα και σε τρίτες χώρες
Η συστηματική μελέτη και παρακολούθηση των προβλημάτων των Αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα, όπου αυτοί είναι εγκατεστημένοι, και η προσπάθεια για την επίλυσή τους
Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του το «Στέκι Πολιτισμού Αλβανών Μεταναστών στην Ελλάδα» συνεργάζεται με διεθνείς και εθνικούς οργανισμούς και φορείς όπως οι:
Human Rights Watch,
Amnesty International,
Minority Rights Group,
Ευρωπαϊκό Λόμπι Γυναικών,
Συνήγορος του Πολίτη,
Αλβανική Πρεσβεία,
Αμερικανική Πρεσβεία,
Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας,
ΙΜΕΠΟ – Ελληνικό Ινστιτούτο Μετανάστευσης
ΕΛΙΑΜΕΠ – Ελληνικό Ινστιτούτο για την Ελληνική και Εξωτερική Πολιτική
ΚΕΜΟ,
ΑNTIGONE,
ΕΡΤ (Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση),
Hellenic League for Human Rights, o Εργαστήρι Μελέτης της Μετανάστευσης και Διασποράς του Πανεπιστημίου Αθηνών,
Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι,
Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου
Αλβανικό Κέντρο Κινηματογράφου
ΕΡΓΟΝ Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης
ΚΕΚ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ
Έντυπα και Ηλεκτρονικά ΜΜΕ (Τα Νέα, Καθημερινή, κ.α.)
Ελληνικό Forum Μεταναστών
Άλλες Οργανώσεις Μεταναστών και Προσφύγων στην Ελλάδα, κ.α.
Το Στέκι Πολιτισμού Αλβανών Μεταναστών από το 2005 έως σήμερα συμμετέχει, ως ισότιμος εταίρος, στην υλοποίηση του Έργου «Οι Διαστάσεις της Ξενοφοβίας και η Προώθηση Πολυπολιτισμικών Προτύπων» που υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΞΕΝΙΟΣ ΔΙΑΣ» στο πλαίσιο της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας EQUAL Β’ Κύκλος.


Όπως βλέπετε,έχει πολύ ενδιαφέρον με ποιους συνεργάζεται η εν λόγω ΜΚΟ.
Ψάξτε λίγο τις υπόγειες σχέσεις όλων αυτών των οργανισμών και θα οδηγηθείτε εύκολα σε συμπεράσματα.
Από το 2005,επί κυβέρνησης ΝΔ,η ΜΚΟ του Καπλάνι,συμμετέχει στην αναπτυξιακή σύμπραξη «ΞΕΝΙΟΣ ΔΙΑΣ» για την υλοποίηση του προγράμματος EQUAL της ΕΕ,που αφορά στην καταπολέμηση της ξενοφοβίας και του ρατσισμού και την προώθηση πολυπολιτισμικών προτύπων.
Σε επόμενο άρθρο μας θα δείτε ποιοι άλλοι συμμετέχουν στο project,και κάτω από την επίβλεψη ποιού Υπουργείου.
Επίσης θα δούμε τι ακριβώς είναι αυτό το πρόγραμμα (EQUAL).
Το μόνο που δυστυχώς δεν θα μάθουμε ποτέ,είναι πόσα χρήματα κοστίζει στον Ελληνα φορολογούμενο η «προώθηση των πολυπολιτισμικών προτύπων»,αφού το Ελληνικό Δημόσιο συμμετέχει κατά 25% στην συγχρηματοδότηση του έργου.
Μια ακόμα χρήσιμη πληροφορία θα ήταν,με τι κριτήρια επιλέχτηκε η συγκεκριμένη ΜΚΟ του Καπλάνι από την στιγμή που υπάρχουν δεκάδες άλλες παρόμοιες οργανώσεις και πόσα χρήματα εισέπραξε για την συμμετοχή της.

Υ.Γ.Υπάρχει μια ανώνυμη καταγγελία από εργαζόμενο στο κρατικό ραδιόφωνο την οποία εμείς δεν είμαστε σε θέση να διασταυρώσουμε.Η καταγγελία αναφέρεται στις μηνιαίες αποδοχές του Καπλάνι για τις εκπομπές του στο ραδιόφωνο,οι οποίες ανέρχονται στις 7.000 ευρώ.Αν ισχύει κάτι τέτοιο,τότε επαληθεύεται το ρηθέν από τον Σπύρο Καλογήρου «Είναι πολλά τα λεφτά Αρη».

Υ.Γ.2 Απολαύστε τον τρόπο που σκέφτονται τα «αδέλφια» μας,οι Αλβανοί για την Ελλάδα και τους Ελληνες.

"Why do Albanians hate Greeks so much?
This is so funny, Greeks trying to reason. Greeks are the biggest hypocrite, ethnocentric, and pedophile peoples of the world. The only reason that they are afraid of us is because they see that we are starting to control their own country. Just wait, democracy does wonders. Soon, Greece will be erased off the map, naturally."

Τουλάχιστον δεν κρύβονται.Αρχίζουν λένε να παίρνουν τον έλεγχο της χώρας.Διαφωνεί κανείς;
Δείτε περισσότερα ειρηνικά κηρύγματα από τους Αλβανούς εδώ
http://www.albanian.com/community/vbl/showthread.php?t=2640&page=2


To be continued.

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά τάχετε μπουρδουκλώσει όλα.
-Κάποιοι Αλβανοί βρίζουν τους Έλληνες στο διαδίκτυο (το ίδιο κάνουν αντιστοίχως και κάποιοι Έλληνες).
-Ο Καπλάνι, που έχει διδακτορικό από ελληνικό πανεπιστήμιο, συμμετέχει σε μια ΜΚΟ που έχει αντιρατσιστικούς στόχους.
-Ο Καπλάνι γράφει στα Νέα κλπ.

Δεν βλέπω πὠς αυτά που λέτε στοιχειοθετούν ύποπτες διασυνδέσεις του Καπλάνι. Μια θολούρα (άραγε επικρατεί και στο κεφάλι σας ή το κάνετε επίτηδες;) που απλώς δημιουργεί εντυπώσεις.

Μακάρι να είχαμε και άλλους μετανάστες που εκφράζονται τόσο ωραία στα ελληνικά, και που αποτελούν φωνές ψυχραιμίας και φιλίας, σε αντίθεση με εσάς.

Ανώνυμος είπε...

Είμαι αυτός που έγραψε το 1ο σχόλιο. Θεώρησα υπερβολικό το ποσό των 7000 ευρώ που υποτίθεται ότι παίρνει ο Καπλάνι από την ΕΡΤ και ρώτησα φίλο που δουλεύει στην ΕΡΤ σε πόστο που του δίνει πρόσβαση στα μισθολογικά δεδομένα.
Παίδες, σας το λέω υπεύθυνα, ο Καπλάνι παίρνει 300 ευρώ τον μήνα, για να κάνει 4 εκπομπές, μία την εβδομάδα. Ποια 7 χιλιάρικα ρεεε... 300 ευρώ.
Ψάξτε το κι εσείς.

Ανώνυμος είπε...

Είμαι εργαζόμενος στα ΝΕΑ για αυτό τον λόγο δεν μπορώ να αποκαλύψω την πραγματική μου ταυτότητα. Απο απόλυτα αξιόπιστες πηγές έχω τη πληροφορία οτι ο μισθός του Καπλάνη στην ΕΡΑ δεν είναι 7000 ευρώ αλλά 13.000 ευρώ. Επίσης στα ΝΕΑ παίρνει 25.000 ευρώ καθαρά στο χέρι! Πολλά τα λεφτά ρε Άρη πραγματικά. Πρέπει να ερευνήσετε επίσης εάν επιτρέπουν οι νόμοι στην Ελλάδα να πετύχουν οι μετανάτες, ειδικά οι Αλβανοί και να γίνουν δημοσιγράφοι, συγγραφείς και επιστήμονες. Πως δεν μερίμνησε ο νομοθέτης αδέλφια για αυτό το πράγμα; Πως το επιτρέψαμε. Επίσης έχετε εξετάσει το ενδεχόμενο το βιβλίο που παρουσιάζετε να το έχουν γράψει οι μυστικές υπηρεσίες, οι Αλβανικές, οι Αμερικανικές, οι Εβραικές και οι Τούρκικες; Μπορεί να είναι μια συνεργασία όλων αυτών. Επίσης να βγάζουμε μια ανακοίνωση εμείς οι πατριώτες οτι όποιος διαβάζει Καπλάνη θα τον εξορίσουμε στο Μακρόνησο. Βέβαια τα αρχίδια θα τους κλάσουμε αλλά λέμε να ακουστούμε. Επίσης πως επιτρέπουμε συλλόγους μεταναστών εδώ πέρα; Τι είπες Στέκι Πολιτισμού; Γιατί έχουν πολιτισμό οι Αλβανοί; Αυτά τα πράγματα πρέπει να απαγορεύονται δια ροπάλου. Έχουμε γίνει ξέφραγο αμπέλι αδέλφια. Αλλα τι να περιμένεις απο πουλημένους σαν τον Γιωργάκη και το Κωστάκη. Που καταντήσαμε ρε αδέλφια! Ξεσηκωθείτε γιατί χανόμαστε. Ξεσηκωθείτε να την κάνουμε ξανά την Ελλάδα κατ'εικόνα και σαν τα μούτρα μας! Συνέχισε τις αποκαλύψεις αδελφέ περιμένουμε και άλλα. Αν και φοβάμαι οτι αυτός ο κωλοαλβανός μας έχει όλους χεσμένους. Εμείς τα σκατά μας τελικά ανακατεύουμε. Πατρίδα ή θάνατος!

Ανώνυμος είπε...

Είμαι εργαζόμενος στο Πλέιμποϊ και δηλώνω ότι ο Καπλάνι δεν παίρνει 25000 τον μήνα αλλά 2,5 εκατομμύρια ευρώ τον μήνα, από μυστικά κονδύλια του ελληνικού και του κουβανέζικου ΥΠΕΞ.
Δεν ντρέπεστε ρε λιγάκι... Όλα για την αλήθεια, έ; Αρκεί να είναι η αλήθεια που μας βολεύει: οι Αλβανοί τύπου Καπλάνι απεργάζονται την υποδούλωση του Γένους.

theodore είπε...

Περιμένεις σοβαρές απαντήσεις σ'αυτό το ρεσιτάλ βλακείας?
Αν έχεις επιχειρήματα καλώς.Αν όχι μην σπαταλάς την περιορισμένη φαιά σου ουσία χωρίς λόγο.
Οσο για τον φίλο σου υπάρχουν κι άλλα που θα βγούν.Υπομονή.

Ανώνυμος είπε...

ΟΞΩ ΦΑΣΙΣΤΕΣ..........

Ανώνυμος είπε...

Θιχτήκατε που βγαίνουν βρώμες για τον αλβανοπράκτορα; Περαστικά, σπάνε τα αποστήματα σιγά σιγά. Μην το καταλάβουμε αργά μόνο....

Αυτά τα...πράματα μας μισούνε. Ανέκαθεν μας μισούσαν και ποτέ δεν θα σταματήσουν. Έρχονται, εκπαιδεύονται, πληρώνονται (ο Τσενάι που τα βρήκε τα δολλαριακια να παει Αμερικα;) για να μπορουν να σταθούν οι εκπρόσωποι τους όταν έχοντας πλεόν μπει στους βαθυτερους ιστους της χωρας, υα βγάλουν και το κομμα τους και πλεον θα ελεγχουν τα πάντα.

Τώρα το κανει ο Ξυριζα αυτό, πριν το Πασοκ και στο τελος δεν θα τους έχουν ανάγκη. Ο ξενιστής θα είναι πλεόν αυτόνομος. Για κακή σας τύχη όμως οι Έλληνες αρχίζουν και τα παίρνουν για τα καλά, διοχετεύοντας θυμό 17 χρόνων μεσα απο το νετ, εκεί που ακουγόσασταν μόνο εσεις!

Περαστικα και θα έρθει η ώρα....

Grammateas είπε...

Εγώ ρε παιδιά δεν καταλαβαίνω ένα πράγμα. Να έχεις τα πιστεύω σου, να θέλεις να τα διαδώσεις και να παίρνεις επιχορηγήσεις από τον κρατικό κορβανά. Δηλαδή όποιος θέλει και έχει τα κονε δεν διστάζει να απλώνει χέρι στο δημόσιο χρήμα. Έλεος πια με τις ΜΚΟ. Το συντριπτικό ποσοστό είναι οργανώσεις-σφραγίδες. Γιατί να παίρνουν τα λεφτά;

Zorba the Greek είπε...

Δεν τον ξέρω τον κ.Γκαζμέντ, ούτε έχω δικαίωμα να τον σχολιάσω. Αλλά είναι γεγονός πως αρκετές ΜΚΟ έχουν ύποπτο ρόλο. Ας έχουν, δικαίωμα τους. Αλλά το κράτος γιατί εμπλέκεται; Τι σχέση έχει η χρηματοδότηση τους απ' το δημόσιο πορτοφόλι με τη δράση που ασκούν; Αναπάντητα ερωτήματα.

Ανώνυμος είπε...

Ο Γκασμέτ Καπλάνι εκτός όλων των άλλων είναι και ένθερμος υποστηρικτής της «θεωρείας Φαλμεράϊγερ», ενός αυστρουγγαρού πράκτορα που προωθούσε εσκεμμένα την άποψη πως οι νέοτεροι έλληνες είναι σλάβοι και αλβανοί, γιατί το τότε Ελληνικό κράτος προσανατολιζόταν προς την Ρωσία και με αυτόν τον τρόπο αυτός ο μπάσταρδος μαγιαρογερμανομογγόλος πράκτορας προσπαθούσε να θεμελιώσει τυχόν επέμβαση και κατάληψη της Ελλάδας, αφού κατ' αυτόν οι νεοέλληνες δεν είχαν ιστορικά δίκαια στην χώρα τους...

Να τους χαιρόμαστε τέτοιους «μετανάστες»-πρακτοράκια της Σιγκουρίνι (ή όπως αλλιώς λέγονται οι αλβανικές μυστικές υπηρεσίες) που μας προσβάλουν μέσα στην ίδια μας την πατρίδα...

Ανώνυμος είπε...

karsilama oso paei cai to xaneis perissotero..

Ανώνυμος είπε...

ego pali eimai .. cai ola ta apoblacomena fasistakia pou sxoliazoun ... rrreeeeee ZOA eseis min axoneste toso poli gia thn patrida sas .. afou eseis den eiste ellines .. ellinas einai o rosos simathitis m pou milaei ellinika calitera apo olous esas ..

Ανώνυμος είπε...

ego pali .. cai min xechnate oti o pappous sas sthn amerikh htan practoras ton kommuniston ... cai to remali ithele na pigainei cai stis giortes ths ellinikhs kinothtas .. ase p viaze cai cana coritsaki otan de douleye san to skili

Ανώνυμος είπε...

Douleyo se tsonotoperiodiko gi'ayto den mporo na apokalypso tin taytotita mou. Symfona me apolyta aksiopistes plhrofories o Kaplani ta pianei kai apo mas, den ksero pos ginetai ayto. Sas entharryno na to ereynisete. To tsontoperiodiko mas legetai: "Fuck the nazis" (ellinika "Ai gamithite nazistes"). Tha to vrite sta periptera, dipla sto periodiko "Resalto"

Ανώνυμος είπε...

Τα παπαγαλάκια του Πρετεντέρη, του Σωμερίτη, του Μανδραβέλη και του Καμπύλη, έπιασαν δουλειά απ'ότι βλέπω!
Σας τσούζει η αλήθεια για το γκαζάκι σας;
Λυσσάξτε παλιόσκυλα και άντε στην
Πρεσβεία για ξύδι!
Μπράβο στο μπλογκ!

ΠΑΣΟΚ Πατριωτικό και Σοσιαλιστικό!
Πατρίδα ή Θάνατος!

Ανώνυμος είπε...

Ematha gia to vivlio tou Kapllani apo to blog sou kai piga kai to agorasa. Na se eyxaristiso pou mou edoses tin eykairia na to gnoriso. Na to diavaseis kai sy,sto synistw. Oraiotati diafimisi tou kaneis pantos. An synexiseis etsi tote "kindyneyei" pragmati na ftasoun ta miniaia esoda tou sta 7000 eyro!

Ανώνυμος είπε...

Το θεμα δεν ειναι ποσα τσεπωνει ο καπλανι αλλα το γιατι.Σπουδασε τζαμπα εδω [πως αραγε?λαθρομεταναστης ειναι],δουλιτσες στον ΔΟΛ,ΝΕΤ κλπ.ειχε καπαρωμενες,ΜΚΟ εστησε,αν ανοιξτε και επαρχιακες σελιδες [Ναυπακτος,Ελασσονα κ.α.]περιφερεται προπαγανδιζοντας και μας βριζει ασταματητα για 'ρατσιστες'.Τωρα για αυτους που εχουν προσβληθει απο φανατικη αλβανιτιδα Β' και τΣΥΡΙΖΟΥΝ ασυστολα τι να πω? Αντε να στησουμε και κανα εμφυλιο στο μελλον για το χατηρι του οποιουδηποτε καπλανι! ΥΓ.Η πρωτη μετονομασια δρομου στην μεταελληνικη εποχη θα'ναι δικαιωματικα δικη του..