ΟΛΟΙ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ!!!

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2007

ΜΠΆΧΑΛΟ....


Θαυμάστε εικόνα πολιτικού κόμματος.

Αναταραχή και ερωτήματα προκάλεσαν στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής τα δύο non paper που κυκλοφόρησαν χθες από την τομεάρχη Οικονομίας του κόμματος, κυρία Λ. Κατσέλη, για την υπόθεση του ΟΤΕ.
Οσοι πέρασαν το πρωί από τις θυρίδες τους βρήκαν ένα τρισέλιδο έγγραφο που κατέληγε στην προτροπή προς την κυβέρνηση να διαπραγματευθεί με τους μετόχους του ΟΤΕ ώστε να μην απειληθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του. «Δηλαδή», όπως έλεγαν στελέχη, «υιοθετούσε τη θέση της Marfin», ενώ η επίσημη θέση του κόμματος ήταν να κατατεθεί τροπολογία που θα διασφάλιζε τα συμφέροντα του κράτους.
Η «παρατήρηση» αυτή έφθασε γρήγορα στο γραφείο του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, κ. Δ. Ρέππα, ο οποίος έδωσε εντολή στους κλητήρες να αποσύρουν το συγκεκριμένο non paper από τις θυρίδες. Μάλιστα, όταν έβλεπαν ότι από κάποιες θυρίδες έλειπε «αναζητούσαν τους βουλευτές στους διαδρόμους και τους το έπαιρναν από τα χέρια», σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα.
Λίγη ώρα αργότερα στις θυρίδες μοιράστηκε ένα άλλο έγγραφο. Ηταν πανομοιότυπο με το πρώτο, αντί της διαπραγμάτευσης, όμως, ανακοίνωνε την πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να καταθέσει τροπολογία. Προκειμένου να απορροφηθούν οι κραδασμοί που είχαν ήδη προκληθεί συγκλήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή των κυρίων Δ. Ρέππα, Θ. Πάγκαλου, Χ. Καστανίδη, Γ. Μαγκριώτη και της κυρίας Λ. Κατσέλη. Εκεί αποφασίστηκε το τελικό κείμενο της τροπολογίας, κυρίως όμως συμφωνήθηκε να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι σχετικά με το θέμα που είχε δημιουργηθεί. Αλλά ήταν αργά.
Η εικόνα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να συζητούν έντονα -τόσο στο εντευκτήριο όσο και στους διαδρόμους έξω από την επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων- δεν μπορούσε να αποσυρθεί, όπως έγινε με το χαρτί. Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναζητούσαν αν επρόκειτο για λάθος ή αν υπήρχαν άλλες σκοπιμότητες. Κατόπιν πολλών συζητήσεων -σε ένα διάλογο της κυρίας Λ. Κατσέλη και του κ. Κ. Γείτονα- έγινε αντιληπτό πως δεν ήταν όλοι στο ΠΑΣΟΚ υπέρ της κατάθεσης τροπολογίας. Ακόμη και η υπεύθυνη τομεάρχης του κόμματος ήταν αντίθετη! Το σκεπτικό επί της ουσίας το ανέπτυξε ο κ. Κ. Γείτονας, ο οποίος υπογράμμισε ότι «δεν έχουμε κανένα λόγο να καταθέσουμε τροπολογία για να καλύψουμε τα λάθη της κυβέρνησης»!
Η αρρυθμία αυτή προβλημάτισε το γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, που ενημερώθηκε με καθυστέρηση. Ο κ. Γ. Παπανδρέου ήταν κατηγορηματικός. «Θα καταθέσουμε τροπολογία σύμφωνα με την απόφαση του πολιτικού συντονιστικού οργάνου», διεμήνυσε μέσω των ανθρώπων του. Ο προβληματισμός, όμως, για τη διάταξη μάχης που έχει επιλεγεί εντάθηκε. Μετά και το χθεσινό περιστατικό είναι ακόμη περισσότεροι όσοι -στο ΠΑΣΟΚ- περιμένουν με αγωνία το συνέδριο για να εκλεγεί η νέα ηγετική ομάδα.
Διαβάστε και ένα σχετικό άρθρο από το www.press-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: