ΟΛΟΙ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ!!!

Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2007

Κάντε δώρο ένα βιβλίο στις γιορτές


Ενα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο κυκλοφορεί ήδη στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Λιβάνη.
Ο Γιώργος Δελαστίκ ένας αξιολογότατος δημοσιογράφος που αρθογραφεί στο ΕΘΝΟΣ,αναλύει τις διακρατικές και όχι μόνο σχέσεις στα ταραγμένα Βαλκάνια των ημερών μας.
Ακολουθεί το εισαγωγικό σημείωμα των εκδόσεων Λιβάνη για το βιβλίο.
Kανένας σχεδόν δε θέλει πια να ονομάζεται Bαλκάνιος. Kαμιά χώρα της περιοχής δεν ανταποκρίνεται στις κρούσεις της Aθήνας για τη συγκρότηση ενός «βαλκανικού μετώπου» μέσα στην EE και στο NATO.
H Σλοβενία, η Kροατία και η Bοσνία ισχυρίζονται ότι ανήκουν στην Kεντρική Eυρώπη. Tο ίδιο και η Pουμανία. Eπιπροσθέτως, η Pουμανία και η Bουλγαρία μετατρέπονται σε ορμητήρια της Oυάσινγκτον για κατακτητικούς πολέμους στη Mέση Aνατολή, στον Kαύκασο και στην Kεντρική Aσία. Aποκτούν πληθώρα αμερικανικών βάσεων και καθίστανται απειλή για τη Pωσία. Tα Tίρανα θεωρούν την ανεξαρτητοποίηση του Kοσόβου ως αποφασιστικό βήμα για την αναβίωση της «Mεγάλης Aλβανίας», η οποία υπήρξε επί φασιστικής κατοχής. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η τουρκική επιρροή στα Bαλκάνια αναπτύσσεται ορμητικά, ευνοούμενη από τις νέες συνθήκες.
H Eλλάδα τι κάνει σε αυτό το «πολιτικό ναρκοπέδιο» των Bαλκανίων του 21ου αιώνα; Πώς αντιστέκεται και ποιες συμμαχίες σφυρηλατεί; Πρέπει ή όχι να προβάλει βέτο στην ένταξη της ΠΓΔM στο NATO και στην EE; Θα επιτραπεί στον ελληνικό λαό να αποφασίσει με δημοψήφισμα αν επιθυμεί ή όχι την ένταξη της Tουρκίας στην EE; Συνιστά ή όχι απειλή για την Eλλάδα η «Mεγάλη Aλβανία»;
Tο βιβλίο του Γιώργου Δελαστίκ φωτίζει τη σημερινή βαλκανική πραγματικότητα και εντάσσει στο διεθνές πλαίσιο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική εξωτερική πολιτική.

2 σχόλια:

Αδόλφος Χιτλερόπουλος είπε...

ρε πατριώτη έσβησες τα ποστ σου για τον Καπλάνι βλέπω, αυτά που είχαν τη φωτογραφία και το βιβλίο του. Τελικά και συ σαν την ΚΥΠ την έπαθες. Μας πρόδωσες. Ποιος θα βρεθεί ρε αδέλφια να τσακίσει αυτόν τον κωλοαλβανό! Και δεν υπάρχουν πια ούτε οι SS που λατρεύω εγώ ούτε τα γκουλαγ που λατρεύει ο Δελαστίκ. Έχουμε μείνει άστεγοι αδέλφια. Γιώργο χάσαμε που λέμε. Αλλά εχει ο καιρός γυρίσματα. Αν σπρώξουμε όλοι μαζί, λίγο εμείς και λίγο εσείς, που στην ουσία κάνουμε μια ωραία συνουσία, θα φέρουμε ξανά SS και γκουλαγ. Σήμερα θα σας αποκαλέσω ΤΑΒΑΡΙΣ! ΧΑΙΛ ΤΑΒΑΡΙΣ!

Αδόλφος Χιτλερόπουλος είπε...

Συγνώμη αδελφέ. Έκανα λάθος δεν τα έσβησες απλά τα χρειάστηκες και πετας σε άλλα θέματα τώρα. Παίρνω πίσω το περι προδωσίας. Παραμένει το ΧΑΙΛ ΤΑΒΑΡΙΣ! Απο σήμερα θα σε αποκαλέσω ΧΑΙΛ ΤΑΒΑΡΙΣ. Ωραίο όνομα δεν είναι. Δείχνει την άρρηκτη φιλία μεταξύ ημών των δυο, ΣΕ ΦΙΛΩ!