ΟΛΟΙ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ!!!

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2007

Ιδού ένα δείγμα αριστερής πολιτικής


Οταν κάποιοι συζητάνε για αριστερές στροφές,συμμετοχικές δημοκρατίες,κοινωνίες των πολιτών κι άλλα υψηλού επιπέδου ευφυολογήματα,κάποιοι κάνουν πράξη την αριστερή και σοσιαλιστική πολιτική, απαντώντας έτσι σε όσους ισχυρίζονται ότι μόνο η νεοφιλελεύθερη προσέγγιση έιναι εφικτή στις σύγχρονες κοινωνίες.
Ξέρετε,η νέα μόδα που έχει χτυπήσει και τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα της Ευρώπης,η οποία επιτάσσει ότι απαιτείται συρρίκνωση του δημόσιου τομέα και περαιτέρω απελευθέρωση των αγορών.
Η ίδια πολιτική που εφαρμόστηκε και συνεχίζει να εφαρμόζεται στην χώρα μας,κάτω από την ψευδεπίγραφη ταμπέλα της "μεταρρύθμισης".
Μεταρρυθμιστής ο Σημίτης,μεταρρυθμιστής κι ο Καραμανλής.
Κι ενώ στην Ελλάδα οι μεταρρυθμίσεις των μαθητευόμενων μάγων γίνονται πλέον δυσβάσταχτες για τα λαϊκά στρώματα,κάπου αλλού συντελούνται πράγματα και θαύματα.
Αντιγράφω από το σημερινό ΕΘΝΟΣ
===============================================
Ο Ούγκο Τσάβες αναλαμβάνει τη... θέρμανση των κατοίκων της Καισαριανής και άλλων εργατουπόλεων της Ελλάδας. Με πρωτοβουλία του δημάρχου Σπύρου Τζόκα, ο ιστορικός δήμος του Λεκανοπεδίου επιδιώκει να προμηθεύεται φθηνότερο πετρέλαιο απευθείας από τη Βενεζουέλα.

Σύμμαχος» του δημάρχου σε αυτήν την προσπάθεια είναι και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται αυτές τις ημέρες στο Καράκας ως μέλος της αντιπροσωπείας του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για να παρακολουθήσει τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της Κυριακής, την αναθεώρηση του Συντάγματος της Βενεζουέλας.

Στο περιθώριο της επίσκεψής του ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης της Αθήνας «Ανοιχτή Πόλη» έχει ζητήσει συναντήσεις με τον υπουργό Ενέργειας της χώρας και τον δήμαρχο του Καράκας, με τους οποίους θα συζητήσει τις δυνατότητες διάθεσης φθηνού πετρελαίου σε ελληνικούς δήμους.



Πρωτοπόρος σε αυτόν τον εναλλακτικό τρόπο ενεργειακής κάλυψης του δήμου του είναι ο δήμαρχος Λονδίνου Κεν Λίβινγκστον, ο οποίος έκλεισε συμφωνία με την κυβέρνηση Τσάβες ώστε να εφοδιάζεται με φθηνό πετρέλαιο, το οποίο χρησιμοποιεί για την κίνηση των λεωφορείων της βρετανικής πρωτεύουσας και παράλληλα εξασφαλίζει δωρεάν ή σχεδόν δωρεάν εισιτήρια για τους νέους ή τις κοινωνικές ομάδες με χαμηλά εισοδήματα.

Στη διάσκεψη βρέθηκε και ο δήμαρχος Καισαριανής, ο οποίος συνάντησε στελέχη της κυβέρνησης του Ούγκο Τσάβες και συζήτησαν το ενδεχόμενο η χώρα της Λατινικής Αμερικής να προμηθεύει με «μαύρο χρυσό» εκτός της Καισαριανής και άλλες ελληνικές πόλεις.

Υπολογίζεται πως, παρά τα έξοδα μεταφοράς, η τιμή του πετρελαίου θα είναι κατά τουλάχιστον 30% χαμηλότερη από τη σημερινή.

«Βρέθηκα στην πολύ ενδιαφέρουσα διεθνή διάσκεψη ως δήμαρχος της Καισαριανής, προσπαθώντας να διερευνήσω τις δυνατότητες προμήθειας πετρελαίου απευθείας από τη Βενεζουέλα, σε τιμή πολύ χαμηλότερη από εκείνη της ελεύθερης αγοράς», εξηγεί στο «Εθνος της Κυριακής» ο δήμαρχος Σπύρος Τζόκας.
==================================================
Τσάβες.Συγκρατήστε καλά αυτό το όνομα.Θα σας απασχολήσει αρκετά στο μέλλον.
Ο άνθρωπος έχει ιδέες,έχει κότσια,έχει όραμα.
Και φυσικά δεν μπορώ παρά να δώσω συγχαρητήρια,τόσο στον Αλέξη τον Τσίπρα,όσο και στον δήμαρχο Καισαριανής,για την αξιέπαινη πρωτοβουλία τους.
Ας τα βλέπουν οι σύντροφοι στο ΠΑΣΟΚ.Οταν οι άλλοι δίνουν λύσεις στα σημαντικά προβλήματα της φτωχολογιάς,εμείς στο κόμμα μας ασχολούμαστε με την ΚΟΕΣ και την "Πράσινη Οικονομία".Περαστικά μας λοιπόν.



9 σχόλια:

Sofia Maria Angelara είπε...

Ε καλά... Άμα περιμένουμε τον Παπανδρέου να μεριμνήσει, σωθήκαμε...
Περαστικά μας λοιπόν.

theodore είπε...

@σοφία
:-)))

Elias είπε...

Καλήμέρα,έχω σχόλιο στο blog μου για Ούγο...

tractatus είπε...

@theodore δεν είμαι και τόσο σίγουρη για τον Τσάβες και δεν μου αρκούν οι προσφορές του χωρίς να δώ τη συνέχεια και την εφαρμογή των ανταλλαγμάτων. Επίσης, οι ακραίες θέσεις του ολοκληρωτισμού και ο αποκλεισμός της αντίθετης άποψης(βλ. συζήτηση με τον Ισπανό Πρωθυπουργό περί Αθνάρ) με κάνουν επιφυλακτικοί στο αν πρόκειται για προοδευτικό ή απλά για λαϊκιστή που εκμεταλλεύεται καταστάσεις. Αποψή μου, βέβαια.

fisherman είπε...

Καλημέρα
Και για μένα ο Τσάβες είναι ένα ερωτηματικό. Το θεωρώ αδύνατο αυτό που κάνει να βρίζει δηλαδή όποιον του πάει κόντρα και να κάνει τόσο άνετα το μάγκα. Πιστεύω ότι παίζει κάποιο ρόλο αλλά δεν ξέρουμε ακόμη ποιο. Σίγουρα τον χρειάζονται κάποιοι γιατί βρίσκεται στο «μαλακό υπογάστριο» των ΗΠΑ. Αλλά τόση άνεση δεν έχω ξαναδεί… Να περιμένουμε να δούμε. Πιστεύω ότι κάποιο λάκκο έχει η φάβα…
Όσο για τους Δήμους της Αττικής … Πολύ φτηνότερα είναι να βάλουν φυσικό αέριο στα κτήρια του Δήμου και να αφήσουν τα επικοινωνιακά κολπάκια… Δεν θα μπλέξει και ο δήμος με μεταφορές και τέτοια. Η ποσότητα είναι πολύ μικρή για να βγάλει κέρδος ένας δήμος ή τουλάχιστον να ενδιαφερθεί ένα ολόκληρο κράτος…

Grammateas είπε...

OK, όλοι έχουμε ενστάσεις αλλά εδώ κοτζάμ δήμαρχος Λονδινου και κοίταξε το συμφέρον της πόλης του, αγνοώντας τα αμερικανάκια και τα πάσης φύσεως ντόπια δεκανίκια τους. Και άντε να έρθουν τα stealth πάνω από την Καισαριανή, λέτε να χτυπήσουν και το Λονδίνο; Δεν νομίζω...

Ανώνυμος είπε...

Ο κόσμος ζητά λύσεις στα προβλήματα.
Τις βαθυστόχαστες σκέψεις και τις ατελείωτες φιλοφοσοφικές αναλύσεις ούτε τις καταλαβαίνει και ούτε ασχολείται με αυτές.
Ένας Δημότης Καισαριανής και blogger.
(Βαγγέλη άραξε και απόλαυσε το θέαμα!)

YΓ.: Τhanks για το email!

theodore είπε...

Αγαπητοί φίλοι.
Καλά κάνετε και είστε κάποιοι επιφυλακτικοί απέναντι στο φαινόμενο Τσάβες.
Πάντοτε η κριτική στάση είναι η καλύτερη.Αλλά επειδή ένας πολιτικός κρίνεται πάντα από την προσφορά στον λαό του,νομίζω ότι το ισοζύγιο κλίνει μέχρι στιγμής θετικά για τον Ούγκο.
Οσο για την στάση του απέναντι στον Αθνάρ και τον Χουάν Κάρλος,μην ξεχνάτε τι αντιπροσωπεύουν οι Ισπανοί για τους Λατινοαμερικάνους.

Υ.Γ Σας ευχαριστώ όλους για την συμμετοχή.Ελπίζω μέσα από γόνιμο διάλογο να μπορούμε να καταλήγουμε σε χρήσιμα συμπεράσματα.

Ανώνυμος είπε...

ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ! ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ. ΟΥΤΕ ΜΟΝΟ ΕΘΝΙΚΟΣ. ΕΙΣΑΙ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΠΑΜ! ΚΛΛΩΣ ΣΕ ΒΡΗΚΑ! ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΣΤΕΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΨΑΧΝΑ ΣΤΕΓΗ