ΟΛΟΙ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ!!!

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2007

Ε,όχι ρε φίλε,δεν μοιάζουν.


Το παρακάτω post δημοσιεύτηκε στο προσωπικό blog του GAZMEND CAPLLANI στις 12/12/2006.
Σήμερα κηδεύεται ο Πινοσέτ. Εύχομαι να τον «μιμούνται» όλοι οι δικτάτορες αυτού του κόσμου. Εάν βρισκόμουν στη Χιλή προφανώς και θα πανηγύριζα για τον θάνατό του. Θα ξεχνούσα, έστω και για μερικές ώρες, ότι μπροστά στον θάνατο οι άνθρωποι είναι όλοι ίσοι (;). Ειρωνεία της τύχης: Πινοσέτ και Κάστρο. Μαζί. Την εποχή που ο Πινοσέτ δεν είχε ακόμα επιβάλλει την απόλυτη, εγκληματική εξουσία του και ήταν απλώς αρχηγός του στρατού της Χιλής. Δυο δικτάτορες. Side by side. Με στρατιωτική στολή και οι δυο, μοιάζουν, σχεδόν, σαν δίδυμοι. Το ερώτημά μου είναι ένα: γιατί ο εξ αριστερών (στη φωτό) δικτάτορας είναι κακός δικτάτορας και ο εκ δεξιών (στη φωτό) δικτάτορας θεωρείται «καλός δικτάτορας»; Επιστρέψτε μου μια απλοϊκή ερώτηση: υπάρχουν κακοί και καλοί δικτάτορες;
Ε όχι ρε φίλε,δεν είναι έτσι τα πράγματα.Γιά κάποιους,ίσως πολλούς,ίσως λίγους,ο Φιντέλ αντιπροσωπεύει πολύ περισότερα πράγματα από αυτά που το μυαλουδάκι σου αντιλαμβάνεται.
Η Κούβα στις αρχές της δεκαετίας του 50,είχε μετατραπεί σε μιά χώρα-μπανανία,που ο λαός της στέναζε κάτω από την δικτατορία του Μπατίστα και των Αμερικάνων,οι οποίοι είχαν μετατρέψει την Αβάνα σε ένα τεράστιο Καζίνο.Οσο οι συνέταιροι κονόμαγαν,τόσο οι πολίτες της χώρας στέναζαν από την φτώχια και την καταπίεση.Οι άνδρες δούλευαν οι περισότεροι σαν γκαρσόνια και οι γυναίκες σαν πόρνες για τους πλούσιους γιάνκηδες.
Την πρωτοχρονιά του 1959,ο Φιντέλ και οι επαναστατικές δυνάμεις κατέλαβαν την πρωτεύουσα Αβάνα και έδωσαν τέλος στην τυραννία του αιμοσταγή Μπατίστα.
Δυστυχώς αυτό το κάθαρμα,όπως τα περισότερα καθάρματα αυτού του κόσμου κατάφερε να δραπετεύσει στις ΗΠΑ,όπου και πέθανε,πλούσιος από τα χρήματα του Κουβανικού λαού τα οποία φρόντισε να πάρει μαζί του.
Οι Αμερικάνοι λύσσαξαν,γιατί βλέπεις φίλε μου,γι'αυτούς οι λαοί είναι αμελητέες ποσότητες,μπροστά στα κέρδη των μαφιόζων.
30 δολοφονικές απόπειρες έχουν γίνει εναντίον του Φιντέλ από την CIA.
To 1961 η CIA,αφού εξόπλισε και εκπαίδευσε Κουβανούς αντικαθεστωτικούς,τους οδήγησε σε απόβαση στον Κόλπο των Χοίρων.Εξολοθρεύτηκαν περίιπου 200 και οι υπόλοιποι αιχμαλωτίστηκαν από τους επαναστάτες.
Τότε ήταν που ο Κάστρο αποφάσισε να δέσει την χώρα του στο άρμα του Κομουνισμού,αφού κατάλαβε ότι οι Γιάνκηδες δεν θα του συγχωρούσαν ποτέ την ταπείνωση στην οποία τους υπέβαλλε.
Από τότε η ηρωϊκή Κούβα,ανθίσταται εναντίον των ΗΠΑ,δεχόμενη την απεριόριστη οργή τους,με το περίφημο εμπάργκο που έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην χώρα.
Η φτώχια έχει κάνει έντονη την παρουσία της,και ο λαός είναι αλήθεια δυσανασχετεί τα τελευταία χρόνια.Παρ'όλα αυτά,όταν εμφανίζεται ο Φιντέλ,τα πλήθη ξεσηκώνονται.
Ζητωκραυγάζουν για τον ηγέτη τους,αυτόν που τους έκανε να αισθάνονται περήφανοι που είναι Κουβανοί.
Αυτή είναι η διαφορά κύριε Καπλάνι,μετξύ του Πινοσέτ και του Φιντέλ.
Οταν ο Χιλιανός δικτάτορας πέθανε,στο Σαντιάγκο στήθηκε ένα ατελέιωτο πάρτυ.
Οταν θα φύγει ο Φιντέλ,ο λαός του και όχι μόνο θα χύσει πικρά δάκρυα.Θα τον αποχαιρετήσουμε όλοι μας,με το σύνθημα της θρυλικής Passionaria.NON PASSARAN.
Κι αυτή την φορά το σύνθημα φιλαράκο θα απευθύνεται σε σένα και τους ομοίους σου.
Θα καταλάβετε σύντομα ότι τα σχέδια που εξυφαίνονται και που υπηρετείτε με τόση πίστη,θα καταρρεύσουν από την αντίσταση των λαών του κόσμου.
Ο δήθεν αριστερισμός σας,αυτή η νεοφιλελεύθερη αριστερά που πρεσβεύετε εσύ και το σινάφι σου θα λάβουν την απάντηση τους σύντομα.
Και για όσους μας κατηγορήσουν για "εθνικισμό",που είναι πολύ της μόδας,θα απαντήσουμε με τις τελευταίες λέξεις του αποχαιρετιστήριου γράμματος του Τσέ στον Φιντέλ.
Πάντα μπροστά για τη νίκη!

Πατρίδα ή θάνατος!

Σε αγκαλιάζω με όλο τον επαναστατικό μου ζήλο.
Δείτε ολόκληρο το γράμμα εδώ http://www.marxists.org/ellinika/archive/guevara/1965/10/03.htm

7 σχόλια:

Rizobreaker είπε...

Πολύ σωστά όσα γράφεις!!
Όποιος νομίζει ότι ο Κάστρο είναι δικτάτορας να πάει στις ΗΠΑ να ζήσει ως άστεγος όπως άλλα 40.000.000 άνθρωποι!!

Hasta la victoria siempre!!

theodore είπε...

@rizobreaker
Καλώς ήλθες στην παρέα...ριζοσπάστη.

Ανώνυμος είπε...

Πατρίδα ή θάνατος? Τι σύνθημα είναι αυτό?? Πάνω του !! Λογικό είναι οι Νεοταξίτες να θέλουν να τον παρομοιάσουν με τον φασίστα Πινοσέτ. Ετσι δουλεύουν...Οτι και να κάνουν όμως φαίνεται ότι θα ανατείλει σιγά - σιγά ο αριστερός πατριωτικός χώρος στην Ελλάδα και τότε...Πολλά θα αλλάξουν. Και επι τη ευκαρία, προτείνω το καταπληκτικό άρθρο του Κ. Αθανασίου στο τελευταίο ΡΕΣΑΛΤΟ, με τίτλο "Το φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ - Η αποθέωση του ελιτισμού και του ατομικισμού" ΑΞΙΖΕΙ!! Κανονικό ξεμπρόστιασμα του σύγχρονου ΚΚΕεσ, του κατ'εξοχήν "προσκυνημένου" κόμματος, του Δούρειου Ιππου της παγκοσμιοποίησης στον αριστερό (βλ. φιλελεύθερο!) χώρο. Ας ελπίσουμε ότ σύντομα θα διαλυθούν εις τα εξ ών συνετέθησαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, μπας και προκύψει κάτι νέο που να μας εκφράζει (το ΚΚΕ άστο να ...υπάρχει απλώς, όπως πάντα)

theodore είπε...

@constantinos
Αγαπητέ φίλε,
Ετσι είναι τα πράγματα ακριβώς.
Οποιος τολμά να ψελλίσει έστω την λέξη πατρίδα,βαφτίζεται αυτομάτως ως εθνικιστής,φασίστας,τραμπούκος.
Καλό το παραμύθι,αλλά δεν έχει δράκο.
Κι εγώ νοιώθω εδώ και καιρό,ότι είναι καιρός να εκφραστεί η Κεντροαριστερά από κάτι καινούργιο.Κάτι που θα μπορεί να ενσωματώσει τα μεγάλα κομάτια του Ελληνικού λαού που έχουν σιχαθεί αυτό το ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη.
Μακάρι να κάνει κάποιος το αποφασιστικό βήμα που χρειάζεται.

Grammateas είπε...

Αυτό είναι το μεγαλείο της Δημοκρατίας μας. Κάποιος offshore διανοούμενος (Καπλάνι) να κρίνει και να μιλάει ελεύθερα για τον Κάστρο. Και να το συγκρίνει με τον Πινοσετ. Αφιερωμένο στους ντόπιους "αριστερούς της μπριζόλας"...

Ανώνυμος είπε...

Paidia proteino to shmeioma ayto na to steiloume stin Koubaneziki Presbeia giati aytoi exoun kai mayres listes kai an aytos o koloalbanos paei sthn Kouba na ton mpaklarosoun kai na ton steiloun se ekeines tis foveres fylakes pou exei xtisei o Kastro gia tous antifronoustes. Re syntrofia afou sas vlepo san anergous to kserete oti i Koubaneziki Presveia zhta fylakes gia tis fylakes antifronounton. Sas orkizomai to eida shmera, sas to leo giati sas vlepo poly kefatous gia kati tetoious. Einai kai enas tropos na gamate tis poutanes ekei pera - entaksei kales einai kai oi dimetres Rosides edo pera - kai na kanete ethelontiki ergasia. Diktatoria i thanatos! Hasta la Vista Camarad!

Ανώνυμος είπε...

"Αυτή είναι η διαφορά κύριε Καπλάνι,μετξύ του Πινοσέτ και του Φιντέλ.
Οταν ο Χιλιανός δικτάτορας πέθανε,στο Σαντιάγκο στήθηκε ένα ατελέιωτο πάρτυ.
Οταν θα φύγει ο Φιντέλ,ο λαός του και όχι μόνο θα χύσει πικρά δάκρυα.Θα τον αποχαιρετήσουμε όλοι μας,με το σύνθημα της θρυλικής Passionaria.NON PASSARAN". Ναι κύριε Καπλάνι μετά όπως θα επιτρέψει απο την κηδία με τα δάκρυα στα μάτια ο λαός θα σαλπάρει στα σαπιοκάραβα για να πλημμυρίσει τη Φρόριντα. Μπορεί να έρθουν και στα μέρη μας. Και αν κάποιος απο αυτούς έχει το θράσος σαν και σένα να μην πλήνει τα βρώμιχα τα σώβρακά μας αλλά να μας τα βγάλει στη φόρα με την μαετρία της πένας του, εάν μας τελειώσει και ντοκτορά, εάν βγάζει και χρήματα και ζει καλά θα τον βαφτίσουμε πράκτωρα και οτι θέλουμε. Γιατί εμείς κύριε Καπλάνι αγαπάμε όλους τους λαούς της γης αρκεί να μείνουν στα σπίτια τους. Εμείς κύριε Καπλάνι αγαπάμε τους μετανάστες, αρκεί να μας καθαρίσουν τον κήπο, να μας φροντίσουν την κατάκοιτη μητέρα, να μας καθαρίσουν τα σκατά. Εσύ ρε φίλε μας πέφτεις πολύς, είσαι 20, 30, 40 φορές πιο μορφωμένος απο μας, είσαι και πετυχημένος, δεν μοιάζεις με κακομοίρη και κάνεις και πέντε-έξι δουλειές, τις κάνεις και καλά και είσαι και Αλβανός! Που ακούστηκε κάτι τέτοιο κύριε Καπλάνι! "Δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ Αλβανέ, Αλβανέ!". ΧΑΙΛ ΑΔΕΛΦΙΑ!