ΟΛΟΙ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ!!!

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2007

ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΥΣ.... ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ



Ο Καραγκιόζης ήταν η αγαπημένη

μου παιδική φιγουρα.

Μεγάλωσα με τις ιστορίες του,

κάποτε βοηθουσα και ένα φίλο

μου,ερασιτέχνη καραγκιοζοπαίκτη.

Μου άρεσε το χιούμορ του,

η αθυροστομία του,το τσαγανό του.

Χαιρόμουνα ιδιαίτερα όταν εξαπατούσε τον Τούρκο πασά,

και όταν με πονηριά εξουδετέρωνε τον τρομερό Βεληγκέκα.


Στις μέρες μας πλέον,ο καραγκιόζης θεωρείται ντεμοντέ.

Κάποιοι όμως σύγχρονοι ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ αλωνίζουν στο σύγχρονο μπερντέ,το διαδίκτυο.

Κι όχι μόνο αλωνίζουν,αλλά προσπαθούν με νύχια και με δόντια να μας πείσουν ότι κακώς γεννηθήκαμε Ελληνες.Ισως να μας προτιμούσαν Βεληγκέκες,αφού ο θαυμασμός που τρέφουν για οτιδήποτε Τούρκικο είναι πρωτοφανής.

Προ καιρού είχαμε δημοσιεύσει ένα άρθρο που αφορούσε έναν δημοσιογράφο της εφημερίδας ΑΥΓΗ,τον Διονύσιο Γουσέτη.

Ο κύριος αυτός σε ένα του δημοσίευμα στην ιστορική εφημερίδα της αριστεράς,κακοποιούσε την ιστορία και εξυμνούσε την μπέσα των Τούρκων και των Αλβανών.

Μπορείτε να το ξαναδιαβάσετε αν αντέχετε βέβαια ΕΔΩ .

Φαίνεται όμως ότι η ΑΥΓΗ των 2-3.000 φύλλων ημερησίως δεν αρκούσε για την προπαγάνδα των "συντρόφων".

Στην Ελληνική wikipedia ανακαλύψαμε ένα κατάπτυστο κείμενο που βασίζεται στους ανιστόρητους ισχυρισμούς κάποιου Δημήτρη Λιθοξόου.Αυτός ο κύριος έχει συγγράψει ένα βιβλίο που ονομάζεται "Σύμμικτος Λαός".Αν δεν καταλάβατε για τον Ελληνικό λαό μιλά.

Το βιβλίο έχει εκδοθεί από τον εκδοτικό οίκο Μπατάβια,ιδιοκτησίας του Δρ.Νακρατζά,στελέχους του "Ουράνιου Τόξου" και γνωστού ανθέλληνα,που κατοικεί μόνιμα στην Σουηδία.

Σας δίνω μιά μικρή ιδέα του συγκεκριμένου άρθρου,που ονομάζεται "Η σφαγή της Τριπολιτσάς".


Σφαγή της Τριπολιτσάς αποκαλείται η σφαγή μεγάλου αριθμού Τούρκων και Εβραίων αμάχων από τον στρατό του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, που ακολούθησε αμέσως μετά την κατάληψη της Τρίπολης από τον ίδιο αυτό στρατό.



Η σφαγή που ακολουθεί την κατάληψη της πόλης από τον στρατό του Κολοκοτρώνη ήταν τρομακτική: επί τρεις ημέρες οι Έλληνες σφαγιάζουν τους αμάχους Τούρκους και Εβραίους, τις γυναίκες, τα παιδιά και τα βρέφη, αφού προηγουμένως βιάσανε, βασάνισαν, εκπαραθύρωσαν, κάψανε και λεηλάτησαν. Υπολογίζεται οτι κατακρεουργήθηκαν 2.000 Εβραίοι και 30.000 Τούρκοι.[3][4] Κερδισμένοι απο την άλωση ήταν κυρίως οι Μανιάτες, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και η Μπουμπουλίνα.


Η σφαγή της Τριπολιτσάς μπορεί να χαρακτηρισθεί και ως μια μορφή γενοκτονίας λόγω του εθνοφυλετικού χαρακτήρα που πήρε.



Αν αντέχετε,διαβάστε το ολόκληρο.




Που 'σαι ρε Καραγκιόζη να τους πάρεις στο κυνήγι όλους αυτούς τους σύγχρονους "προοδευτικούς" που στο όνομα δεν ξέρω ποιάς ιδεολογίας καταπατούν κάθε έννοια λογικής.

Αυτοί είναι ικανοί να μας πούν ότι ο Αθανάσιος Διάκος δεν σουβλίστηκε,αλλά ήταν ένας μαζόχας που γούσταρε kinky games με τα μεμέτια.

Οτι ο Αλή πασάς ήταν ένας καλοκάγαθος γεροντάκος κι ότι οι σφαγές της Χίου και των Ψαρών ήταν παράπλευρες απώλειες.
Ούστ λαμόγια,αργυρώνητοι πρακτορίσκοι της δεκάρας.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Σφαγή της Τριπολιτσάς αποκαλείται η σφαγή μεγάλου αριθμού Τούρκων και Εβραίων αμάχων από τον στρατό του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, που ακολούθησε αμέσως μετά την κατάληψη της Τρίπολης από τον ίδιο αυτό στρατό.

Η σφαγή που ακολουθεί την κατάληψη της πόλης από τον στρατό του Κολοκοτρώνη ήταν τρομακτική: επί τρεις ημέρες οι Έλληνες σφαγιάζουν τους αμάχους Τούρκους και Εβραίους, τις γυναίκες, τα παιδιά και τα βρέφη, αφού προηγουμένως βιάσανε, βασάνισαν, εκπαραθύρωσαν, κάψανε και λεηλάτησαν. Υπολογίζεται οτι κατακρεουργήθηκαν 2.000 Εβραίοι και 30.000 Τούρκοι.[3][4] Κερδισμένοι απο την άλωση ήταν κυρίως οι Μανιάτες, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και η Μπουμπουλίνα". Αφού έτσι έγινε τι σ'ενοχλεί, δεν κατάλαβα. Κατάλαβα κατάλαβα ο περιούσιος λαός ε; Και τι σε νοιάζει εσένα ρε Καραγκιόζη για τη Μπουμπουλίνα αφού αυτή ήταν Αρβανίτισσα. Το'ξερα οτι σου αρέσει ο Καραγκιόζης και μένα. Ξέρεις γιατί; Γιατί του Καραγκιόζη του φταίνε πάντα οι άλλοι. Γι'αυτό λέμε "άντε ρε καραγκιόζη (εθνικοσοσιαλιστή)!" Με απογοήτευσες όμως γιατί ο Καραγκιόζης είναι εισαγωγή απο Τουρκία τέκνο μου, αχ τώρα με έκανες και πόνεσα πραγματικά, αν σε είχα κοντά θα σε είχα σφάξει σαν τους Τούρκους της Τριπολιτσάς, προδότη, μήπως είσαι τουρκόσπορος, Εβραίος ή γυφτοσκοπιανός και συ!

theodore είπε...

Αν και συνήθως βαριέμαι να απαντάω σε αμαθείς και ανεγκεφαλους όπως εσύ,αυτή την φορά βρέ μπαγάσα με βρήκες στα κέφια μου.Πάρε λοιπόν ένα απόσπασμα από την ιστορία του καραγκιόζη,μπάς και ξεστραβωθείς.
Οσο για την Μπουμπουλίνα που ήταν Αρβανίτισα,γατί να με πειράξει ανόητο μειράκιον?
Κι εγώ κατά το ήμισυ είμαι Αρβανίτης.Σου χάλασα την μανέστρα τώρα ε?
===============================
Oμως υπάρχει και ακόμα ένας θρύλος για τον Καραγκιόζη που αναφέρεται στην ιστορία ενός έλληνα από την Υδρα, του Γ. Μαυρομάτη και τοποθετείται χρονολογικά περίπου τον 18ο αιώνα. Ο Μαυρομάτης, λέγεται ότι ήλθε στην Τουρκία από την Κίνα με το θέατρο σκιών του. Αποφασίζοντας να εγκατασταθεί πλέον μόνιμα στην Πόλη, προσάρμοσε τόσο τη ζωή του όσο και το θέατρό του στα ήθη των τούρκων. Ετσι, oνόμασε τον πρωταγωνιστή του Καραγκιόζ, προέκταση στα ελληνικά Καραγκιόζης, που στα τούρκικα σημαίνει μαυρομάτης. Ο Μαυρομάτης πέθανε στην Τουρκία και πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε βοηθό του τον Γιάννη Μπράχαλη, τον πρώτο καλλιτέχνη του είδους που έφερε τον Καραγκιόζη στην Ελλάδα.

Οι πρώτες ιστορικά βεβαιωμένες πληροφορίες για το θέατρο του Καραγκιόζη εντοπίζονται στα μέσα του 17ου αιώνα και μας τον παρουσιάζουν να εκφράζει εικόνες από την ζωή των Τούρκων. Πολλοί υποστήριξαν ότι ο Καραγκιόζης μας ήταν τούρκικο θέατρο, όμως, όποιος γνωρίζει τον πνευματικό χαρακτήρα των λαών που ζούσαν μέσα στην τουρκική αυτοκρατορία, δύσκολο να φαντασθεί τούρκο, ή εβραίο ή αρμένη για δημιουργό του Καραγκιόζη και μάλιστα εμπνευσμένο από τη ζωή δυο ελλήνων: του Χατζηαβάτη και του Μαυρομάτη. Απλώς, η εντύπωση δημιουργήθηκε γιατί, μετά την εμφάνιση του Καραγκιόζη, η τουρκική κυριαρχία απλώθηκε σ'όλες τις χώρες της Βυζαντινής αυτοκρατορίας και επόμενο ήταν το θέατρο σκιών να πάρει μορφή και έκφραση σύμφωνα με τις νέες κοινωνικές συνθήκες, δηλαδή, οθωμανική.

Ηταν, επομένως, λογικό οι ακόλουθοι τέσσερεις σχεδόν αιώνες της τουρκοκρατίας να έχουν σαν αποτέλεσμα να ξεχασθεί τόσο πολύ η ελληνικότητά του, ώστε οι περισσότεροι ερευνητές να χαρακτηρίζουν τον Καραγκιόζη σαν τούρκικο θέατρο σκιών. Παρουσίαζε την τούρκικη ζωή ο Καραγκιόζης επειδή μέσα στην τουρκοκρατία διαμορφώθηκε και προς τους Τούρκους κυρίως απευθυνόταν. Ηταν ανάγκη, επομένως, να καλυφθεί με τούρκικο όνομα ο κεντρικός του ήρωας, γιατί διαφορετικά ήταν αδύνατον να ελέγχει τα φαινόμενα

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ θεόδωρε, μη κάθεσαι και χάνεις την ώρα σου με τους αγράμματους, που μπερδεύουν τον εθνικοσοσιαλισμό με τον πατριωτικό σοσιαλισμό. Και σαν Αρκάς δικαιούμαι να μιλήσω. Κατ αρχάς οι Λιθοξόοι, Τριαρίδηδες, Δημητράδες, Νακρατζάδες κλπ είναι γνωστοί φιλοσκοπιανοί που μόνο στη Ελλάδα βλέπουν καταπιεσμένες μειονότητες. Πουλημένοι με λίγα λόγια μπράβοι του Παρατηρητηρίου, Ουρ. Τόξου κλπ. (δες κι εδω να φρίξεις! http://www.sitemaker.gr/antiethnikistik/). Σε ότι αφορά την άλωση, ναι έγιναν πράγματα εγκληματικά, ο ίδιος ο Κολοκοτρώνης λεει ότι διασχίζοντας την Τρίπολη με το άλογό του, δεν πάτησε σε έδαφος, παρα μόνο σε πτώματα. Αλλά ΟΛΟΙ ξεχνάνε τι ψυχολογικό είχαν μεζέψει 4 αιώνες οι Ελληνες! Ολοι ξεχνάνε τους Διάκους, τη Χίο και τις άπειρες σφαγές των αγρίων οθωμανών που ένα μέρος τους πολύ ωραία παραθέτει ο Κοσσυβάκης στο "Ιδού οι Τούρκοι" που προτείνω να το διαβάσουν όλοι αυτοί. Καλή συνέχεια

theodore είπε...

@constantinos
Αγαπητέ φίλε,
θα έχεις καταλάβει ήδη ότι δεν παίρνω και πολύ στα σοβαρά τους δήθεν αντιεθνικιστές,αντιρατσιστές και γενικά αντί,οι οποίοι μάλλον έχουν ψυχολογικό πρόβλημα.Ψυχολογικό πρόβλημα που γεννήθηκαν Ελληνες.
Και φυσικά έχεις απόλυτο δίκιο όταν λε΄ς ότι δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τον εθνικισμό από τον πατριωτισμό.
Με την δική τους λογική,όλοι οι λαοί που πολέμησαν για την λευτεριά τους,ήταν εθνικιστές.
Τελειώνοντας να τους αφιερώσω μιά μαντινάδα από την Κρήτη.


Αλλοίμονο σ'αυτόν που σιωπά και λέει "τί με νοιάζει ;",
και την αλήθεια για να πεί όπου σταθεί διστάζει.

αποθρασύνει τους κακούς , ψεύτες και λαοπλάνους
κι'ανοίγει πόρτες για να μπούν, σε μισητούς τυράννους.

Grammateas είπε...

ΛΟΙΠΟΝ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ. ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΔΟΣΥΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟΙ. ΤΟΣΟ ΣΑΝ ΤΗΝ ΤΣΙΧΛΑ ΣΤΟ ΠΑΠΟΥΤΣΙ, ΘΑ ΕΛΕΓΑ.Ε, ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΩΡΑ...

Ανώνυμος είπε...

Γουσέτηδες, Καμπύληδες, Σωμερίτιδες, Μανδραβέληδες, Σμαίληδες, Πρετεντέρηδες, Τριαρίδηδες κτλ.
Ο κατάλογος νεοταξιτών δοσίλογων του δημοσιογραφικού και ακαδημαικού κόσμου σε διατεταγμένη υπηρεσία της Πρεσβείας, μακρύς.
Η απήχησή τους στην κοινωνία μας δυσανάλογα μικρή σε σχέση με τον αριθμό τους. Κι όμως συνεχίζουν!
Ας είναι καλά η Πρεσβεία και ότι εμείς οι υπόλοιποι δεν έχουμε ακόμη υψώσει αγχόνες στην Πλατεία Συντάγματος.
Θα γίνει κι αυτό...
Όρεξη να έχουμε και αρκετές χορδές πιάνου... (όπως έκανε η NKVD, δεν αξίζουν το σχοινί τέτοιοι αχρείοι)!

ΠΑΣΟΚ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ!
ΠΑΤΡΙΔΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ!

ΥΓ. εθνικοσοσιαλιστή, πήγαινε να κοιταχτείς! αρκετά οι ναζίδες και οι νεοταξίτες όμοιοί σου δυσφήμισαν τη νομοτελειακή σύγκλιση εθνικισμού και σοσιαλισμού, άντε στα τάρταρα με τον Αδόλφο!

Ανώνυμος είπε...

Αργήσατε λεβέντες μου. Όλοι όσοι αναφέρετε δεν εμφανίστηκαν ξαφνικά το διαδίκτυο. Έχουν παρελθόν. Τους Δημητράδες και τους ΛιθοξοοΝακρατζάδες τους τρώμε στην μάπα για μια δεκαετία τουλάχιστον από τότε που κυβερνούσε ο "να ευχαριστήσω τους Αμερικάνους" με το ΠΑΣΟΚ. Από τότε υφαίνουν τον ιστό τους. Ας είναι όμως. Καλλιο αργά παρά ποτέ! Έρχεται σύγκρουση και χρειαζόμαστε όλοι οι Έλληνες.

Όσο για την Τρομπολιτζά πριν την κατάληψη οι Έλληνες ζήτησαν από τους κλεισμένους να παραδοθούν αλλά αυτοί δεν ήθελαν για να μην χάσουν το βιός τους. Έ, έπαθαν μια φορά και αυτοί όσα έκαναν συστηματικά στους Έλληνες για 400 χρόνια, αυτά έχει η ζωή, κέρδητα και ζημίες.

Στην δε πολιορκία ο "γέρος" είδε έναν Εβραίο πάνοπλο στο Ελληνικό στρατόπεδο και είπε το κλασσικό "Οβριό κι αρματωμένο πρώτη φορά βλέπω".

Όσο για την ετυμολογία του Καραγκιόζη καλά τα λες.

Ανώνυμος είπε...

Αποκωδικοποίηση....: θρησκειών, μυθολογιών, ψυχής, σιωπής,.....
Σχηματοποίηση λόγου, κοσμογονία, θεογονία,.....
URL : www.siopi.gr
Γεια.....