ΟΛΟΙ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ!!!

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2007

Εξάντας,η εκπομπή-κόσμημα της Ελληνικής τηλεόρασης


To βραβείο «καλύτερης τηλεοπτικής σειράς της Μεσογείου», ομόφωνα στον Εξάντα
Cagliari – Ιταλία, 16/12/2007.
Το Faro D’Oro (Χρυσός Φάρος), το βραβείο της καλύτερης τηλεοπτικής σειράς της Μεσογείου, απέσπασε ο Εξάντας κατά τη λήξη του ΧΙΙ Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ και Ρεπορτάζ που πραγματοποιήθηκε στο Κάλιαρι της Σαρδηνίας.

Η σειρά ντοκιμαντέρ, διαγωνίζονταν δίπλα σε μερικές από τις σημαντικότερες τηλεοπτικές παραγωγές της Γαλλίας και της Ιταλίας, -ανάμεσά τους το Chroniques D’En Haut του France3 και τα Bleu Bazar και TG2 Dossier του TV5 Monde.
«Το βραβείο, απονεμήθηκε ομόφωνα και σε πανηγυρικό κλίμα, στον Εξάντα. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της επιτροπής “πρόκειται για την καλύτερη, σήμερα, τηλεοπτική σειρά της Μεσογείου που ασχολείται με θέματα κοινωνικά, γεωπολιτικά, περιβαλλοντικά, οικονομικά, καθώς και με θέματα κουλτούρας των λαών”.
Η επιτροπή δήλωσε ότι κατά την αξιολόγησή της, “έλαβε σοβαρά υπόψη, την ποιότητα της δημοσιογραφικής έρευνας, τα θέματα με τα οποία ασχολείται η σειρά, την ικανότητα και το ταλέντο των δημιουργών της, καθώς και την καλλιτεχνική ποιότητα του αποτελέσματος”.».

Πρόκειται για την πρώτη φορά, που μια ελληνική σειρά λαμβάνει τη διάκριση αυτή στα δεκατρία χρόνια λειτουργίας του International Prize for Mediterranean Documentary and Reportage και στα δώδεκα χρόνια από τη θέσπιση του βραβείου.
===========================================================
Συγχαρητήρια στον πολύ καλό δημοσιογράφο Γιώργο Αυγερόπουλο,για το βραβείο που απέσπασε ο Εξάντας.
Ο Γιώργος είναι η τρανή απόδειξη του πόσο καλή μπορεί να γίνει η τηλεόραση όταν βέβαια θέλει.
Σας συστήνω δε να διαβάσετε οπωσδήποτε από την ιστοσελίδα της εκπομπής τις συνεντεύξεις,αλλά και το ιστορικό του ντοκυμαντέρ που γύρισε το 2006 στην Βενεζουέλα για τον Τσάβες.
Μπορείτε να τα δείτε στην διεύθυνση: http://exandas.ert.gr/archive/Venezuela/

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε τα λέμε...του χρόνου!
Χρόνια πολλά, καλή χρονιά!
Επιστροφή 7/1!

Ανώνυμος είπε...

Έτσι φαίνεται θεόδωρε. Τεχνικά είναι πράγματι έτσι και το αποτέλεσμα εξαιρετικό. Όμως θυμάσαι πριν δύο χρόνια όταν άρχιζε η κόντρα ΗΠΑ ιράν, το ντοκυμανταίρ του Αυγερόπουλου για το Ιράν. έπεσε η μπούργκα και η καταπίεση των ομοφυλοφύλων και των γυναικών σύννεφο, λές και η χώρα είναι κόλαση. His masters voice μου φαίνεται ο Γιώργος και είναι κρίμα...

ένας που γνωρίζει πολλά

Ανώνυμος είπε...

Το ντοκιμαντέρ για το Ιραν το έχω δει και ήταν τέλειο. Εγώ δεν κατάλαβα ότι ήταν his masters voice, αλλά ένα θεοκρατικό κράτος από αυτά που ίσως να μην ήθελες να ζεις, φίλε που γνωρίζεις πολλά. Ο Αυγερόπουλος είναι ΟΚ τύπος και κάνει καταπληκτική δουλειά

theodore είπε...

@chris
Σου εύχομαι τα καλύτερα για το
νέο έτος που έρχεται.
Ελπίζω να τα πούμε κι από κοντά κάποια στιγμή.

theodore είπε...

Παιδιά δεν το θυμάμαι το ντοκυμαντέρ για το Ιράν,οπότε δεν μπορώ να σχολιάσω.
Το θέμα είναι ότι σε μιά εποχή πνευματικής ένδειας,ο Εξάντας είναι μιά φωτεινή εξαίρεση.

Grammateas είπε...

Μόνο εσύ το πρόβαλες αυτό Θοδωρή. Εμείς μάθαμε μόνο ότι στη Γιουροβίζιον θα πάει η Χρύσπα ή ο Μαρτάκης... Για τα σκυλιά είναι η τηλεόραση!

theodore είπε...

@grammateas
Δυστυχώς φίλε,ζούμε μιά fast food εποχή.Ανθρωποι γίνονται διάσημοι εν μιά νυκτί και ξαναχάνονται στην ανωνυμία,ενώ οι πραγματικά άξιοι παλεύουν με νύχια και δόντια γιά μιά θέση στον ήλιο.
Τρανό παράδειγμα εκτός από αυτούς που αναφέρεις,ο γιός του πρώην βουλευτή της ΝΔ Αναγνωστόπουλου,ο οποίος με την βοήθεια του μπαμπά,εκλέχτηκε για πρώτη φορά στην Καρδίτσα.
Ο εν λόγω βουτυρομπεμπές μέχρι τώρα,ασχολείτο με το...μπιλιάρδο και τα...γρήγορα αυτοκίνητα.
Αυτά κι αν είναι προσόντα:-)))

G. Bangos είπε...

Πραγματικά μια όαση στην τηλεοπτική μας έρημο, πολλά συγχαρητήρια στον Γ. Αυγερόπουλο για τη θαυμάσια εκπομπή του και άλλα τόσα και στον Θοδωρή που το προέβαλε

http://alithies-gr.blogspot.com