ΟΛΟΙ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ!!!

Κυριακή 6 Ιουλίου 2008

Bjorn Lomborg,ο αιρετικός συγγραφέας που λατρεύουν να μισούν οι οικολόγοι.


Το 2004 το περιοδικό «Time» τον κατέταξε στους 100 ανθρώπους του πλανήτη με τη μεγαλύτερη επιρροή και φέτος η βρετανική εφημερίδα «Guardian» τον συμπεριέλαβε στη λίστα με τους 50 ανθρώπους που θα μπορούσαν να σώσουν τον πλανήτη.

Είναι ο Δανός στατιστικολόγος και συγγραφέας Bjorn Lomborg,ο οποίος κατά καιρούς έχει εξοργίσει τους πράσινους ακτιβιστές αντικρούοντας τα επιχειρήματά τους με στατιστικές και επιστημονικά στοιχεία.

Ο συγγραφέας και πρώην μέλος της Greenpeace, υποστηρίζει στο βιβλίο του The Skeptical Environmentalist (Ο Σκεπτικιστής Οικολόγος) πως η ψευδοεπιστημονική κινδυνολογία των περιβαλλοντικών οργανώσεων και των ΜΜΕ για την υποτιθέμενη κατάρρευση της οικολογικής ισορροπίας οδηγεί σε άσκοπες δαπάνες για το περιβάλλον, τη στιγμή που εκατομμύρια άνθρωποι χρειάζονται άμεση παροχή βοήθειας. «H παγκόσμια άνοδος της θερμοκρασίας, εξαιτίας του φαινομένου του θερμοκηπίου, δεν είναι μια επικείμενη πλανητική έκτακτη ανάγκη» λέει.

«Eίναι μία, αλλά μόνο μία, από τις πολλές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε σε παγκόσμια βάση. Δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι ζουν ακόμη δίχως ηλεκτρική ενέργεια και τρία δισεκατομμύρια δίχως καθαρό πόσιμο νερό και υγιεινή. Σε αυτό τον αιώνα ο υποσιτισμός, οι ασθένειες, το βρόμικο νερό και η έλλειψη υγιεινής θα σκοτώσουν πολύ περισσότερους ανθρώπους από ό,τι η παγκόσμια άνοδος της θερμοκρασίας», υποστηρίζει.

O Λόμποργκ υποστηρίζει ότι σήμερα ένα μεγάλο μέρος του οικολογικού κινήματος βασίζεται περισσότερο στον συναισθηματισμό και τον ρομαντισμό, αλλά όχι στον ορθολογισμό της αντιμετώπισης των προβλημάτων, κάτι που απαιτεί την ιεράρχησή τους με κριτήρια που αφορούν τη αποτελεσματικότητα της χρήσης των πόρων που διατίθενται για αυτά.

Tο 2004 κάλεσε στην Kοπεγχάγη οκτώ από τους κορυφαίους οικονομολόγους στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων και τεσσάρων κατόχων Nόμπελ και τους ζήτησε να ιεραρχήσουν μια σειρά προβλημάτων, ανάλογα με την αποτελεσματικότητα αντιμετώπισής τους σε σχέση με το κόστος. Aν και οι καλεσμένοι του ανήκαν σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, συμφώνησαν όλοι σε μια κοινή ιεράρχηση. Στην κορυφή της ιεραρχίας ήταν το AIDS και ακολουθούσαν ο υποσιτισμός, η απελευθέρωση του εμπορίου και η ελονοσία. Στην τελευταία θέση της ιεράρχησης ήταν η άνοδος της θερμοκρασίας. Στη συνέχεια, ο Λόμποργκ επανέλαβε κάτι ανάλογο στα Hνωμένα Eθνη. Tους παρουσίασαν μια σειρά προβλημάτων του πλανήτη και, παράλληλα, ένας ειδικός σε κάθε πρόβλημα έκανε μια αναλυτική παρουσίαση της κατάστασης. Kατόπιν ζητήθηκε από τους πρεσβευτές να απαντήσουν στο εξής ερώτημα: «Aν είχατε 50 δισεκατομμύρια ευρώ, πώς θα ιεραρχούσατε τις δαπάνες σας;». Tα αποτελέσματα ήταν ανάλογα με αυτά της συνάντησης των οικονομολόγων.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=13816&subid=2&tag=9543&pubid=2397111
http://www.physics4u.gr/articles/lomborg.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Bj%C3%B8rn_Lomborg
http://www.lomborg.com/
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Skeptical_Environmentalist

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τρομερό πόστ! Όλα τώρα φανερώνονται!

Άμα ήταν ο Μπένυ πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς αυτόν θα έφερνε να μας τα πει, όχι αυτόν τον άχρηστο τον Ρίφκιν...

Όλο λάθος τα κάνει ο ΓΑΠ ρε γαμώτο... Δεν μπορεί να φέρει κάποιον στη Σοσιαλιστική Διεθνή της χλίδας να τα πει όπως τα λέει ο Μπους; Όχι ότι τα έχει πάρει ο δικός σου, α πα πα...

Αλήθεια, γιατί είσαι ακόμη στο ΠΑΣΟΚ του ψευτο-οικολόγου ΓΑΠ και δεν έρχεσαι στον ΣΥΡΙΖΑ, να αποτελιώσουμε μαζί το ΠΑΣΟΚ του πρίγκιπα;

ΥΓ: Τρομερό και το μπάνερ με τον ΓΑΠ πρίγκιπα! Τελικά ρε φίλε είσαι τρομερός! Γνήσιος ΠΑΣΟΚος, σπάνιο είδος πια... Γι' αυτό πήτρατε μόλις 32% στις 11 Νοεμβρίου...

theodore είπε...

Φιλαράκο επειδή ακριβώς είμαι παλιός πασόκος που πονάει για την σημερινή καταντια του Κινήματος,γι'αυτό φωνάζω.
Αν είσαι οπαδός του ΣΥΡΙΖΑ,που πολύ αμφιβάλλω,κοίτα το κόμμα σου κι άσε μας εμάς.
Εμείς τον γολγοθά μας τον τραβάμε εδώ και τέσσερα χρόνια,δεν χρειαζόμαστε άλλους να μας πούν τι θα κάνουμε.
Αν πάλι θές να στηρίξεις τον ΓΑΠ,be my guest που θα έλεγε και ο ίδιος.