ΟΛΟΙ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ!!!

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2008

ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΕΣ.


Καιρό τώρα θέλω να ασχοληθώ με το ζήτημα της «κλιματικής αλλαγής» και της «παγκόσμιας υπερθέρμανσης».


Ακούω δεξιά κι αριστερά καταστροφολογικές προβλέψεις που όλες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η γή όπου να ‘ναι καταστρέφεται,η θερμοκρασία του πλανήτη θα φτάσει στα ύψη,οι πάγοι θα λιώσουν και θα πλημμυρίσουμε,με λίγα λόγια η ανθρωπότητα βαδίζει προς ένα προδιαγεγραμμένο τέλος.


Οταν ήμουν φοιτητής,είχα δημοσιεύσει μια εργασία μου που αφορούσε τις οικονομικές επιπτώσεις από το φαινόμενο του θερμοκηπίου.



Θυμάμαι ότι ψάχνοντας την ξένη βιβλιογραφία και διαβάζοντας έργα ειδικών,όλοι κατέληγαν στο συμπέρασμα ότι η ζημιά που ήδη έχει προκληθεί στην ατμόσφαιρα από τους ανθρώπινους ρύπους είναι μη αναστρέψιμη.Το μόνο που θα μπορούσε να γίνει,είναι να επιβραδυνθούν οι επιπτώσεις μειώνοντας τις εκλύσεις CO2.


Σήμερα βλέπω δύο σχολές σκέψεις να συγκρούονται με αφορμή την υπερθέρμανση.


Η μία είναι η καταστροφολογική και η άλλη είναι η επιφυλακτική.


Σίγουρα όλοι σας θα έχετε διαβάσει πολλές αναλύσεις για τις καταστροφές που μας περιμένουν και πώς αυτές μπορούν να αντιμετωπιστούν.


Δεκάδες οργανώσεις και χιλιάδες άνθρωποι έχουν στρατευτεί στον αγώνα της καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής,πολλές φορές βέβαια όχι από ανιδιοτέλεια,αλλά οσφριζόμενοι το κέρδος που παρουσιάζεται πλέον μέσα από την ενασχόληση με την λεγόμενη «πράσινη οικονομία».


Εγώ επέλεξα να σας παρουσιάσω κάποιες άλλες ματιές,ίσως εκκεντρικές,ίσως επιφυλακτικές που αμφισβητούν τις κατεστημένες απόψεις για την κλιματική αλλαγή και την υπερθέρμανση.


Εσείς θα κρίνετε τελικά αν είναι ένα πραγματικό γεγονός ή κάποιοι έχουν στήσει και σ’αυτήν την περίπτωση ένα παιχνίδι με τεράστια οφέλη και κέρδη.


Για παράδειγμα ο βραβευμένος με Νόμπελ για τον αγώνα του υπέρ του περιβάλλοντος,πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ,Αλ Γκόρ,φημολογείται ότι έχει ήδη αποκομίσει τεράστια κέρδη από αυτήν την νέα ενασχόληση του.


Εδώ μπορείτε να δείτε κάποια πράγματα για την λεγόμενη «Al Gores profit machine”.

http://www.riehlworldview.com/carnivorous_conservative/2007/03/al_gores_inconv.html


Στην συνέχεια θα παραθέσω μια λίστα από διευθύνσεις ιστοσελίδων όπου μπορείτε να δείτε τα επιχειρήματα της άλλης πλευράς,να τα αξιολογήσετε και να κρίνετε μόνοι σας που βρίσκεται τελικά η αλήθεια.

http://petridisradio.blogspot.com/2008/06/blog-post_274.html

http://filopatria.wordpress.com/2008/06/26/29-3/

http://www.nuked.gr/modules.php?file=article&name=News&sid=482

http://www.skepticsglobalwarming.com/el/global-warming-myth/mainstream-media/mainstream-media-ignores-global-warming-hoax/

http://underinformation.wordpress.com/2008/02/16/aeiforos/

http://www.bbc.co.uk/greek/specials/1727_environment/page4.shtml


Είναι σίγουρο ότι σε ένα τόσο λεπτό ζήτημα όπου υπεισέρχονται πολλοί παράγοντες,δεν είναι εύκολο να κατανοήσει κάποιος τους μύθους από την πραγματικότητα.


Ειδικά για τους περισότερους από εμάς,που δεν είμαστε ειδικοί σε τέτοια ζητήματα.


Οσο όμως παρατηρώ τα τεράστια κέρδη που συσσωρεύονται σήμερα με δικαιολογία την αντιμετώπιση της πλανητικής υπερθέρμανσης,όσο οι οικολογικες ευαισθησίες κάποιων επιφέρουν πείνα στις χώρες του τρίτου κόσμου προτιμώντας να χρησιμοποιούν το καλαμπόκι και το ρύζι για παραγωγή βιοκαυσίμων αντί να τρέφουν τους πεινασμένους λαούς,όσο προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα μελλοντικά κύματα λαθρομετανάστευσης με δικαιολογία τις κλιματικές αλλαγές,τόσο μου μπαίνουν υποψίες.


Κι όσο πιο υποψιασμένος γίνομαι,τόσο θα ερευνώ το θέμα.Το ίδιο σας προτρέπω να κάνετε κι εσείς.

Το περιβάλλον είναι κάτι πολύ σοβαρό για να το μετατρέπουν κάποιοι επιτήδειοι σε business.

2 σχόλια:

σίβυλλα είπε...

Τρίτη, 8 Ιούλη, στο Σύνταγμα στις 7 το βράδυ
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2008/07/8-7.html

Μια ομάδα από Ιταλόπουλα που ζουν στην Ελλάδα,
διοργανώνει μια πικετοφορία για τους νέους νόμους του Μπερλουσκόνι.
Τρίτη, 8 Ιούλη, στο Σύνταγμα στις 7 το βράδυ,
ταυτόχρονα με τη μεγάλη διαδήλωση της Ρώμης
(8 luglio, Roma, in piazza contro le leggi-canaglia. Passaparola!).
Όσοι πιστοί προσέλθετε!

Η κυβέρνηση του Berlusconi κατέθεσε ένα πολυνομοσχέδιο-έκτρωμα, όπου παρά και εναντίον του Συντάγματος:
- Φιμώνει τον Τύπο και τα ΜΜΕ
- Εξαιρεί τον πρωθυπουργό από το δικαίωμα της δικαστικής κρίσης
- Επιφέρει «μεταρρυθμίσεις» που φέρνουν την Ιταλία στο κατώφλι του φασισμού (δικαστής Di Pietro).
Οι διανοούμενοι της Ιταλίας, οι δημοσιογράφοι, η αριστερά (σήμερα εξ ολοκλήρου εξωκοινοβουλευτική), μεμονωμένοι βουλευτές και γερουσιαστές, πραγματοποιούν διαδηλώσεις σε όλες τις πόλεις της Ιταλίας με κεντρικό σύνθημα:

Πίστη στο Δημοκρατικό Σύνταγμα που γεννήθηκε από τις αξίες της Εθνικής Αντίστασης εναντίον του φασισμού.

Το μήνυμα του Umberto Eco:

Εκφράζω την αλληλεγγύη μου στη διαδήλωση και θα ήθελα να είναι χρήσιμες ώστε να μην ξεχαστούν δύο ζητήματα.
1. Δημοκρατία δεν σημαίνει πως η πλειοψηφία έχει το δίκιο. Σημαίνει πως έχει το δικαίωμα να κυβερνάει.
2. Δημοκρατία δεν σημαίνει ότι η μειοψηφία έχει άδικο. Σημαίνει πως, ενώ σέβεται την κυβερνητική πλειοψηφία, υψώνει δυνατά τη φωνή της κάθε φορά που νομίζει ότι η πλειοψηφία έχει άδικο (ή ακόμη χειρότερα όταν αντιτίθεται στους νόμους, την ηθική και τις αρχές της δημοκρατίας), και οφείλει να το πράττει δυναμικά, γιατί αυτή είναι η εντολή των πολιτών.
Όταν η πλειοψηφία υποστηρίζει ότι έχει δίκιο και η μειοψηφία δεν αντιδράει, τότε η δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο.

Umberto Eco, 2 Ιούλη 2008

Ορισμένα μηνύματα υπέρ των διαδηλώσεων στη γειτονική Ιταλία:

Εδώ το βίντεο του Ιταλού φιλοσόφου Paolo Flores d'Arcais, όπου απευθύνει έκκληση στον ηγέτη του Δημοκρατικού Κόμματος Walter Veltroni,* να ακούσει τον Umberto Eco και τη βάση του πρώην αριστερού κόμματός του, που αντιστέκονται στα φασιστικά μέτρα του Berlusconi (http://temi.repubblica.it/micromega-online/caro-walter-ascolta-umberto-eco-video/)

* Το Δημοκρατικό Κόμμα (μετάλλαξη του πρώην κομμουνιστικού κόμματος, έχει διαχωρίσει τη θέση του από την αριστερά).

Εδώ το ηχητικό μήνυμα-κάλεσμα στη διαδήλωση, του Don Andrea Gallo, του αντιφασίστα αντάρτη ιερέα (http://temi.repubblica.it/micromega-online/don-andrea-gallo-perche-aderisco-audio/)

Εδώ το ηχητικό μήνυμα-κάλεσμα στη διαδήλωση, του Gianni Vattimo, ενός από τους σημαντικότερους ευρωπαίους φιλοσόφους (http://temi.repubblica.it/micromega-online/gianni-vattimo-perche-aderisco-audio/)

Εδώ το ηχητικό μήνυμα-κάλεσμα στη διαδήλωση, της παγκοσμίου φήμης αστροφυσικού Margherita Hack, γεννημένης το 1922 (http://temi.repubblica.it/micromega-online/margherita-hack-perche-aderisco-audio/)

Εδώ το ηχητικό μήνυμα-κάλεσμα στη διαδήλωση, του Marco Revelli, συγγραφέα που κοσμεί το πάνθεον της ιταλικής λογοτεχνίας και αντιφασίστα (http://temi.repubblica.it/micromega-online/marco-revelli-perche-aderisco-audio/)

Ανώνυμος είπε...

προκειμένου να χτυπήσεις τον ΓΑΠ αναπαραγάγεις τις παπαριές του Μπους...