ΟΛΟΙ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ!!!

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2008

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΡΕΜΠΡΕΝΙΤΣΑ.ΠΡΟΣΟΧΗ,ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ,ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΔΟΥΝ.







Οι φωτογραφίες είναι νεκρών Σέρβων πολιτών που βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν από τις παραστρατιωτικές δυνάμεις των Βόσνιων μουσουλμάνων σε χωριά γύρω από την Σρεμπρένιτσα.



Γι' αυτούς δεν θ΄ακούσετε ποτέ τίποτα,κανένας Πρετεντέρης και κανένας Μανδραβέλης δεν έγραψαν,ούτε θα γράψουν κάτι,όσο για τον δολοφόνο τους, τον Naser Oric,φρόντισαν να τον αθωώσουν στο Διεθνές Δικαστήριο Εγκλημάτων ελλείψει αποδεικτικών στοιχείων.



Το προβλέψαμε από εδώ και τώρα το βλέπουμε να πραγματοποιείται.
Τα δεκανίκια της Νέας Τάξης ξεσάλωσαν για την συλληψη του Ράντοβαν Κάρατζιτς.
Σφαγέα τον ανεβάζουν,χασάπη τον κατεβάζουν οι Σωμεριτοπρετεντέρηδες κι από κοντά ο Μανδραβέλης,η Πανδώρα,όλα τα καλά παιδιά δηλαδή.
Αξιοπρόσεκτη η αγαστή τους σύμπνοια και ο συναγωνισμός τους στο ποιός θα λούσει με τα περισότερα κοσμητικά επίθετα τον πρώην ηγέτη των Σερβοβόσνιων.
Ολοι αυτοί οι καθ'όλα αξιοσέβαστοι και έντιμοι δημοσιογράφοι βεβαίως έκαναν γαργάρα την αθώωση Κροατών και Αλβανών φονιάδων,ενώ φρόντισαν να απαξιώσουν και την Κάρλα ντελ Πόντε όταν στο βιβλίο της περιέγραφε με τα μελανότερα χρώματα τα εγκλήματα των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου κατά των Σέρβων αιχμαλώτων τους.
Ολοι αυτοί λοιπόν που αποτελούν την αφρόκρεμα της νεοταξίτικης προπαγάνδας στην χώρα μας,κατηγορούν το Κάρατζιτς με περίσσιο θα λέγαμε φανατισμό για την σφαγή της Σρεμπρένιτσα.
Το ερώτημα όμως που τίθεται, είναι τι πράγματι έγινε στην Σρεμπρένιτσα το 1995;
Σύμφωνα με τους δυτικούς οι Σερβοβόσνιοι έσφαξαν περίπου 8.οοο γυναικόπαιδα και άμαχους όταν κατέλαβαν την πόλη μετά από σκληρές μάχες.
Είμαστε παρ'όλα αυτά σίγουροι ότι έγιναν έτσι τα πράγματα;
Προσωπικά θα πίστευα ευκολότερα τον Μλάντιτς ή τον Κάρατζιτς από τον Πρετεντέρη και την Πανδώρα,αλλά αυτό είναι θέμα προσωπικής αξιολογησης της αξιοπιστίας του καθενός.
Ας δούμε λοιπόν μαζί ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε σε μιά από τις μεγαλύτερες εφημερίδες του Καναδά,την Globe and Mail,τον Ιούλιο του 2005.
Το άρθρο υπογράφει ο στρατηγός ε.α. Λούις Μακένζι που ήταν ο πρώτος διοικητής της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στο Σαράγιεβο.
==========================================================================

Αυτή η εβδομάδα σημαδεύεται από τη 10η επέτειο της δεύτερης μεγαλύτερης αποτυχίας των Ηνωμένων Εθνών από την ημέρα της ίδρυσής τους το 1945 - η γενοκτονία στη Ρουάντα καταγράφεται αδιαφιλονίκητα ως η No 1 αποτυχία τους. Με κραυγαλέο τρόπο οι εκδηλώσεις της επετείου που προαναφέραμε επικεντρώθηκαν στη σφαγή των «πλέον» των 8.000 Βοσνίων ανδρών και εφήβων από τον στρατηγό του σερβικού στρατού Ράντκο Μλάντιτς, στη Σρεμπρένιτσα, τον Ιούλιο του 1995.

Τα ΜΜΕ στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν αναφέρθηκαν καθόλου στα βαθύτερα αίτια του ολέθρου της Σρεμπρένιτσα, ούτε στο θέμα της απόδοσης των ευθυνών. Προτίμησαν μια απλουστευτική ερμηνεία που κινήθηκε μεταξύ μαύρου και άσπρου, όπου στη θέση του μαύρου και του κατηγορούμενου ήταν οι Σέρβοι.

Έπαιξα κι εγώ ένα μικρό ρόλο σε κάποια συμβάντα που προηγήθηκαν της σφαγής και ίσως μια αναδρομή σ' αυτά τα φωτίσει κάπως.

Στις αρχές του 1993, μετά την αποστράτευσή μου από τον καναδικό στρατό, μου ζητήθηκε να παρουσιαστώ στον ΟΗΕ. Στο μεταξύ επιτροπές του κογκρέσου των ΗΠΑ προσπαθούσαν να καταλήξουν σε τι στάση θα κρατούσαν στο ζήτημα της Βοσνίας. Λίγους μήνες πριν, ο διάδοχός μου στη δύναμη προστασίας των Ηνωμένων Εθνών, στρατηγός Φιλίπ Μοριγιόν, είχε αντίθετα με τις συμβουλές των ανωτέρων του στον ΟΗΕ ακολουθήσει την οδό προς την Σρεμπρένιτσα συνοδευόμενος από ένα μικρό σώμα Καναδών στρατιωτών. Εκεί είπε στους πολίτες της Σρεμπρένιτσα ότι βρίσκονται κάτω από την προστασία των Η.Ε. Οι άνθρωποι του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη ήταν έξαλλοι με την ενέργεια του στρατηγού Μοριγιόν, αλλά με τα ΜΜΕ στην πλευρά του στρατηγού, αναγκάστηκαν να συστήσουν το σχέδιο «Ασφαλής Ουρανός» (ή «ασφαλής παράδεισος») για έξι περιοχές στη Βοσνία, συμπεριλαμβανομένης της Σρεμπρένιτσα.

Αναρωτήθηκα τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό το σχέδιο. Ένας βουλευτής των ΗΠΑ με ρώτησε πόσες δυνάμεις θα χρειάζονταν για να υπερασπιστώ τους «Ασφαλείς Ουρανούς». «Περίπου 135.000 άνδρες» του απάντησα. Έπρεπε να είναι τόσοι πολλοί διότι οι Σέρβοι είχαν ισχυρό πυροβολικό. Ο νέος διοικητής του ΟΗΕ για τις δυνάμεις εδάφους, Βέλγος Φράνσις Μπρικεμόντ, είπε ότι συμφωνεί με τις εκτιμήσεις μου, αλλά θα ήθελε να επιχειρήσει την προσπάθεια με 65.000 πρόσθετους άνδρες. Ο Γ.Γ. του ΟΗΕ κ. Μπούτρος Μπούτρος - Γκάλι μετέβη στο Συμβούλιο Ασφαλείας και συνέστησε την αποστολή 27.500 επιπλέον ανδρών. Το συμβούλιο ασφαλείας ενέκρινε 12.000 στρατιώτες και 6 μήνες μετά, λιγότεροι από 2.000 στρατιώτες προστέθηκαν στην Unprofor, για την εφαρμογή του σχεδίου «Ασφαλής Ουρανός».

Μετά από αυτό, το συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ, άλλαξε την φρασεολογία του στην απόφαση για τον «Ασφαλή Ουρανό», από το: «Ο ΟΗΕ θα υπερασπισθεί τους Ασφαλείς Ουρανούς» στο «με την παρουσία του στην περιοχή ο ΟΗΕ θα αποτρέψει τις εχθροπραξίες στους Ασφαλείς Ουρανούς». Με άλλα λόγια, ένα καχεκτικό, μικρό, ελαφρά οπλισμένο σώμα του ΟΗΕ, θα θυσιάζονταν σαν αρνιά στην Σρεμπρένιτσα για να αποτρέψουν τον σερβικό στρατό.

Δεν πήρε πολύ καιρό στους Βοσνίους Μουσουλμάνους να καταλάβουν ότι ο ΟΗΕ δεν μπορούσε να κρατήσει την υπόσχεσή του να υπερασπιστεί την Σρεμπρένιτσα. Με βοήθεια απ' τους απ' έξω, είχαν αρχίσει να προωθούν εκατοντάδες μαχητές και όπλα μέσα στον «ασφαλή - ελεύθερο ουρανό». Όταν οι Βόσνιοι Μουσουλμάνοι μαχητές εκπαιδεύτηκαν και εξοπλίστηκαν καλύτερα, άρχισαν τα ριψοκίνδυνα τολμήματα έξω από την Σρεμπρένιτσα, πυρπολώντας σερβικά χωριά και σκοτώνοντας τους κατοίκους των. Μετά ξανάμπαιναν στην ασφαλή από τον ΟΗΕ πόλη της Σρεμπρένιτσα, τον «Ασφαλή Ουρανό». Αυτές οι επιθέσεις έφτασαν στο κατακόρυφο τους το 1994 και συνεχίστηκαν μέχρι τις αρχές του 1995, ακόμη και μετά την αντικατάσταση της μικρής καναδικής δύναμης πεζικού, που ήταν εκεί επί ένα χρόνο, με μια μεγαλύτερη Ολλανδική δύναμη.

Οι Βόσνιοι Σέρβοι μπορεί να είχαν βαρύτερα όπλα, αλλά οι Βόσνιοι Μουσουλμάνοι είχαν καλύτερη εκπαίδευση πεζικού (καταδρομών), που ταίριαζε καλύτερα στο γεωγραφικό ανάγλυφο της περιοχής γύρω από την Σρεμπρένιτσα. Όταν έλιωσε το χιόνι, την άνοιξη του 1995, έγινε προφανές στον Νάσαρ Όριτς, τον ηγέτη των Βοσνιομουσουλμανικών δυνάμεων, ότι ο βοσνιοσερβικός στρατός θα χτυπούσε την Σρεμπρένιτσα, για να σταματήσει τις επιθέσεις του στα σερβικά χωριά. Έτσι, αυτός και μεγάλος αριθμός των μαχητών του, έφυγαν κρυφά από την Σρεμπρένιτσα. Η πόλη αφέθηκε χωρίς άμυνα εσκεμμένα, με τη στρατηγική ότι, εάν οι Σέρβοι επιτεθούν σε μια πόλη ανοχύρωτη, τότε σίγουρα αυτό θα γινόταν αιτία το NATO και οι ΗΠΑ, δικαιολογημένα πλέον, να κάνουν αεροπορικούς βομβαρδισμούς κατά των Σέρβων. Έτσι λοιπόν ο σερβοβοσνιακός στρατός μπήκε στην Σρεμπρένιτσα σαν να έκανε περίπατο.

Το τι ακολούθησε μετά, είναι ζήτημα κλίμακας. Οι Βόσνιοι Μουσουλμάνοι, οι άνδρες και τα μεγαλύτερα αγόρια, χωρίστηκαν από τους γέρους, τα παιδιά και τις γυναίκες, που προωθήθηκαν προς την Τούζλα, όπου θα ήταν ασφαλείς.Είναι αποτροπιαστικό, αλλά πρέπει να ειπωθεί ότι, εάν σχεδιάζεις γενοκτονία, δεν αφήνεις τις γυναίκες να φύγουν, αφού αυτές είναι το κλειδί και η μόνιμη σύνδεση με την ομάδα που θέλεις να εξοντώσεις. Πολλοί από τους άντρες και τους έφηβους εκτελέστηκαν και τάφηκαν σε μαζικούς τάφους.

Τα στοιχεία που δόθηκαν στην Χάγη, στο δικαστήριο εγκλημάτων πολέμου, αμφισβητούν σοβαρά το ότι «μέχρι και» 8.000 Βόσνιοι Μουσουλμάνοι σφαγιάστηκαν. Ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει και περίπου 5.000 που είχαν καταχωρηθεί ως αγνοούμενοι. Πάνω από 2.000 πτώματα βρέθηκαν σε τάφους γύρω από την Σρεμπρένιτσα και περιλαμβάνουν και τα πτώματα των στρατιωτών από τις εντατικές μάχες των τριών ετών γύρω από την πόλη. Σύμφωνα με τους μαθηματικούς υπολογισμούς λοιπόν ο αριθμός 8.000 είναι μη ρεαλιστικός.

Ο Νάσαρ Όριτς, ο αρχηγός των Βοσνίων Μουσουλμάνων στην Σρεμπρένιτσα, βρίσκεται τώρα στο δικαστήριο της Χάγης κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου, διαπραχθέντα κατά την διάρκεια της «υπεράσπισης» της Σρεμπρένιτσα. Τα υπάρχοντα στοιχεία δείχνουν ότι είναι υπεύθυνος για την δολοφονία πολλών Σέρβων πολιτών, στα περίχωρα της Σρεμπρένιτσα, ό,τι έκανε και ο σερβοβοσνιακός στρατός με την σφαγή των Βοσνίων Μουσουλμάνων μέσα στην Σρεμπρένιτσα.

Τα λάθη δεν αναιρούν το ένα το άλλο, αλλά αυτές οι στιγμές της ιστορίας είναι ντροπή για όλους μας, γιατί έγιναν εξαιτίας της δικής μας αδιαφορίας και δεν θα έπρεπε να θεωρηθούν μεμονωμένα, χωρίς να εξετασθούν τα αίτια που τα δημιούργησαν.
=============================================================================


Τι λέει λοιπόν εδώ ο Καναδός στρατηγός;
Οτι τα γυναικόπαιδα απελευθερώθηκαν από τους Σερβοβόσνιους και εκτελέστηκαν μόνο οι άνδρες μάχιμης ηλικίας ως αντίποινα για τα εγκλήματα των μουσουλμάνων.
Αποτροπιαστικό και κατακριτέο το γεγονός,δεν χωρά αμφιβολία,αλλά εδώ καταρρίπτεται τόσο η θεωρία της γενοκτονίας,όσο και ο τελικός αριθμός των θυμάτων.
Οι 8.000 νεκροί θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι 20.000 ή 50.000,ανάλογα με τα κέφια των δυτικών προπαγανδιστών.
Απλά δεν τους έβγαιναν τα νουμερα.
Και φυσικά κουβέντα για τα απεχθή εγκλήματα του Naser Oric του ηγέτη των μουσουλμάνων που βασάνισε και σκότωσε χρησιμοποιώντας σούβλες,μαχαίρια και σφυριά σχεδόν 3.800 Σέρβους χωριάτες με εξειδίκευση στα γυναικόπαιδα.
Κουβέντα για τους Αραβες μισθοφόρους που πολέμησαν στο πλευρό των ομόθρησκων τους Βόσνιων μουσουλμάνων και οι οποίοι πρωτοστάτησαν στις βιαιότητες.
Το μόνο σίγουρο απ'αυτήν την ιστορία είναι ότι κάποιοι μαγείρεψαν τα αποδεικτικά στοιχεία,σκηνοθέτησαν μιά "υποτιθεμενη γενοκτονία",όπως αυτή που βλέπαμε στο CNN με τους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου,ορίστηκαν εκ των προτέρων οι ένοχοι και μάλλον έχει προκαθοριστεί και η τύχη τους.
Παρακολουθούμε λοιπόν σήμερα το προαναγγελθέν φινάλε εκείνων των γεγονότων.

Υ.Γ Το άρθρο του Καναδού στρατηγού το βρήκα
ΕΔΩ>




10 σχόλια:

Γιώργος Ασημακόπουλος είπε...

Άφου άκουσα κακή κουβέντα από εσένα για τον Πρετεντέρη όλα μπορεί να γίνουν, μέχρι και να ψηφίσεις ΠΑΣΟΚ στις Ευρωεκλογές!

theodore είπε...

@Ασημακόπουλος
Ναί κι αν το ψηφίσω εγώ στις ευρωεκλογές θα...σαρώσει.
Να εύχεσαι στις ευρωεκλογές να παραμείνει έστω δεύτερο.
Αλλωστε το είπε κι ο Γιώργος,ψηφίζουμε χαλαρά.
Ε,αφού ο ίδιος ο πρόεδρος δίνει το πρασινο φώς στους ψηφοφόρους του να κάνουν χαβαλέ,καταλαβαίνεις τι θα γίνει.
Του...κουτρούλη ή καλύτερα του...Γιωργάκη ο γάμος.

σίβυλλα είπε...

Λευτεριά στον ΡΑΝΤΟΒΑΝ ΚΑΡΑΤΖΙΤΣ
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2008/07/blog-post_3981.html

Λευτεριά στον ΡΑΝΤΟΒΑΝ ΚΑΡΑΤΖΙΤΣ
Libertà per Radovan Karadžić
Freedom for Radovan Karadžić
Liberté pour Radovan Karadžić
Libertad para Radovan Karadžić
Freiheit für Radovan Karadžić
Свобода для Radovan Karadžić

ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ
BALCANI SENZA BASI E AMERICANI
BALKANS WITHOUT BASES NATO AND AMERICANS
LES BALKANS SANS BASES OTAN ET AMÉRICAINS
BALCANES SIN LAS BASES OTAN Y LOS AMERICANOS
BALKAN OHNE UNTERSEITEN NATO UND AMERIKANER
БАЛКАНЫ БЕЗ НАТО И АМЕРИКАНЦОВ ОСНОВАНИЙ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ
NO ΑΛ FASCISMO E IMPERIALISMO
NO IN THE FASCISM AND THE IMPERIALISM
PAS DANS LE FASCISME ET L'IMPÉRIALISME
NO EN EL FASCISMO Y EL IMPERIALISMO
NICHT IM FASCHISMUS UND IM IMPERIALISMUS
НЕ В ФАШИЗМЕ И ИМПЕРИАЛИЗМЕ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΡΑΝΤΟΒΑΝ ΚΑΡΑΤΖΙΤΣ

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάλι που δεν καταλαβαίνω τι δουλειά έχουμε εμείς να ταυτιζόμαστε με τον ένα η τον άλλο σε αυτό τον πόλεμο;
Μονό από στείρο αντιαμερικανισμό;
Από θρυσκευτική μισαλοδοξία; Απο φυλετικη συγγένεια; Απο εχθρότητα προς του Αλβανούς

Ουτε το πρωτο δεχομαι, ουτε το δευτερο, ουτε φυσικα ισχυει το Τριτο.
Αντε να δω το τελευταίο αν και ακομα είναι νωρίς.

Δεν βλεπω λοιπόν τον λόγο!

Εδω δεν ασχολουνται καλα καλα οι Σερβοι που μαλλον των εδωσαν γι ανα μπουν στην ΕΕ...

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΡΑΝΤΟΒΑΝ ΚΑΡΑΤΖΙΤΣ

εε!
οχι δα!

Γιώργος Ασημακόπουλος είπε...

@papaioannou: η αλήθεια είναι ότι τα συμφέροντα της Ελλάδας εξυπηρετούνται καλύτερα αν στην περιοχή υπάρχει τουλάχστον μια ακόμη ισχυρή και σταθερή κρατική οντότητα. Αν δεν είχε γίνει η επιδρομή στη Σερβία δεν θα είχαμε τα σημερινά προβλήματα με τα Σκόπια, δεν θα είχαμε το κράτος-συμμορία του Κοσόβου (αναφερομαι στο εκεί οργανωμένο έγκλημα), δεν θα είχαμε την "μεγάλη" Αλβανία κλπ κλπ.

Οι "γενοτονίες" για τις οποίες κατηγορούνται οι Σέρβοι και για τις οποίες θεωρητικά έγινε η επιδρομή, είναι συνηθισμένη πρακτική στον πόλεμο. Ειδικά όταν εμπλέκονται γηγενείς πληθυσμοί και όχι εκστρατευτικά σώματα. Όσο κυνικό και αν ακούγεται. Στην Κύπρο ήταν καλύτερα; Στην μικρασιατική εκστρατεία;

Λογικό είναι λοιπόν να προκαλούνται τέτοια δικαια συναισθήματα. Σε επίπεδο θυμικού κατανοώ την αντίδραση του theodore -πάρα από τα πειράγματα-και των υπολοίπων απόλυτα. Άλλο είναι όμως το ζητούμενο για την Ελλάδα: παλιότερα βλέπαμε τέτοιες αναταράξεις να μετατρέπονται σε ευκαιρίες για την εξωτερική μας πολιτική. Σήμερα, παρακολουθούμε απαθείς τα τεκτενόμενα και περιμένουμε "οδηγίες", χωρίς να συνδιαμορφώνουμε τις εξελίξεις.

Έχει κάποιος εκεί στο ΥΠΕΞ άραγε αναλύσει το σενάριο της σύλληψης του Κάραντζιτς και να έχει έτοιμο ένα πλάνο δράσης; Ξέρει κανείς ποιες απειλές προκαλούνται, ποιες οι ευκαιρίες που ανοίγουν; Κρίνοντας από την στάση Καραμανλή για το Ανάν (είμαι κατά αφού τελειώσει το δημοψήσμα!) φοβάμαι πως όχι...

theodore είπε...

@papaioannou
Εμείς δεν ταυτιζόμαστε με κανέναν.
Η Ελλάδα έχει τα δικά της συμφέροντα τα οποία θα συμφωνήσω με τον Ασημακόπουλο,εξυπηρετουνταν καλύτερα όσο υπήρχε μιά ισχυρή κρατική οντότητα που λεγόταν Σερβία.
Από εκεί και πέρα είναι απλά θέμα κριτικής ματιάς σε ότι αφορά την λειτουργία της παγκόσμιας δικαιοσύνης.
Μιά δικαιοσύνη που μόνο τυφλή δεν είναι,αφού σεσημασμένους εγκληματίες τους αθωώνει,ενώ άλλους τους καταδικάζει πρίν ακόμα δικαστούν.
Η προσωπική μου αίσθηση περί δικαίου δεν μου επιτρέπει να παραμένω σιωπηρός σ'αυτήν την διαστρέβλωση της έννοιας της δικαιοσύνης.

Ανώνυμος είπε...

@ Γιώργος Ασημακόπουλος Διαφωνώ κάθετα και σε όλους του τόνους σε αυτό που λες: Ότι δηλαδή «συμφέρει» την Ελλάδα μια ισχυρή κρατική οντότητα στην περιοχή. Επέτρεψε μου να προτιμώ να περιτριγυρίζομαι ως έθνος, από Έθνη μικρά αδύναμα και ασήμαντα (κοινώς ξεβράκωτα).
Ποιο ειδικά θα έλεγα ότι προτιμώ μια Τουρκία σπασμένη στα 6 από μια Τουρκία όπως είναι σήμερα, αλλά και μια Σερβία στα 10 και ας φωνάζουν οι σκοπιανοί μια Αλβανία στα 4 από μια Μεγάλη Αλβανία και μια Βουλγαρία στα δυο. Οι λόγοι είναι προφανείς
Απορώ πως δεν το βλέπεται εσύ και ο theodre που συμφωνεί μαζί σου!
2.Λες: «Έχει κάποιος εκεί στο ΥΠΕΞ άραγε αναλύσει το σενάριο της σύλληψης του Κάραντζιτς.»
Ο Καραντζιτς κρύβονταν και έχει αποσυρθεί από την πολιτική. Όπως είχα πει: Τον «έδωσαν» οι Σέρβοι για να μπουν στην ΕΕ.. Δεν βλέπω να επανέρχεται στην ενεργό πολιτική οπότε, δεν βρίσκω το λόγο να «τα χαλάσουμε» με όλη την διεθνή κοινότητα (και την Σερβία) για χάρη του
λέει ο Theodore: Από εκεί και πέρα είναι απλά θέμα κριτικής ματιάς σε ότι αφορά την λειτουργία της παγκόσμιας δικαιοσύνης.
Ο πόλεμος γεννά δίκαιο φίλε μου. Και ισχύει το «ουε τοις ηττημενοις!!»
Μπορεί να είναι σκληρό αλλά ισχύει όπως ισχύει το «Σκληρός νόμος αλλά νόμος»
Όλα όσα έγιναν στην Σερβια έγιναν με την σφραγίδα του ΟΗΕ και εάν δεν την γνωρίζεται είναι εκείνη που δείχνουμε σε όλον το κόσμο όταν μιλούμε για το έγκλημα στην Κύπρο με βάση την οποία υπάρχει ακόμα η Κυπριακή Δημοκρατία και με βάση την οποία τα εδάφη που κατέλαβαν οι Τούρκοι αποκαλούνται κατεχόμενα.
Μην βλέπουμε λοιπόν τα πράγματα ρηχά..!

Ανώνυμος είπε...

Ε μην βγάλουμε και ήρωα τον Κάρατζιτς βρε Σίβυλλα!Πάει πολύ.

Γιώργος Ασημακόπουλος είπε...

@papaioannou: μην αρπαζεσαι:)

Πιστεύω ότι μας συμφέρει να έχουμε σύνορα με σταθερά κράτη και όχι κρατίδια που ανάλογα με τα ζόρια που τραβάνε μας την πάφτουν, όπως πχ κάνει η Τουρκία και η FYROM.
Δεν μπορείς να συννενοηθείς με κάποιον που διαρκώς θεωρεί ότι απειλείται και αλλάζει στάση ανάλογα. Άντε να βγάλεις άκρη με τα Σκόπια και την Τουρκία που κάθες τρεις και λίγο πιστεύουν ότι τους απειλούν θεοί και δαίμονες. Τέσπα, μια γνώμη είναι.

Όσο αφορά το ΥΠΕΞ, απλά αναρωτιέμαι αν είχαν έτοιμη την αντίδρασή τους στο συμβάν ή την σκαρφίζονται εκείνη τη στιγμή. Δεν είπα να τα χαλάσουμε με τη διεθνή κοινότητα για τον Κάραντζιτς, έλεος. Ρώτησα αν στο ΥΠΕΞ παίζουν παιχνίδια στρατηγικής ή απλά κάνουν δημόσιες σχέσεις με προμηθευτές οπλικών και ενεργειακών συστημάτων. Μάλλον δεν με κατάλαβες.

Εννοειται ότι ο πόλεμος γεννά δίκαιο,συμφωνώ απόλυτα. Δεν άκουσα πολλους να το λένε όμως αυτό για την Κύπρο αυτό, με την ευκαιρία του σχεδίου Ανάν. Εκεί ήμασταν ΟΛΟΙ παλικαράδες.