ΟΛΟΙ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ!!!

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2008

ΓΑΠ,ΡΟΝΤΟΣ,ΚΟΠΠΑ ΚΑΙ ΣΙΑ.Η ΚΛΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ.


Ακατανόητη χαρακτηρίζεται από πολλούς και μέσα στο ΠΑΣΟΚ η εμμονή της ηγεσίας για μη απάντηση του πρωθυπουργού στην προκλητική επιστολή Γκρούεφσκι.

Προειδοποίηση στην κυβέρνηση να μην ανοίξει συζήτηση με την ΠΓΔΜ «για οτιδήποτε άλλο πέρα από αυτό που είναι το μοναδικό μας μέλημα με τη γειτονική χώρα, την επίλυση του ζητήματος του ονόματος», απηύθυνε εκ νέου χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ,Γ.Παπακωνσταντίνου,διαβάζω στο ΕΘΝΟΣ.

Ο δε ΓΑΠ μόλις προχθές από την Ουρανούπολη μίλησε για εθνικισμούς και από τις δυό πλευρές ξεχνώντας ότι η χώρα μας προκλήθηκε βάναυσα από τις ανιστόρητες αιτιάσεις των Σκοπιανών.

Ολοι καταλαβαίνουν ότι ο ΓΑΠ βρίσκεται σε λεπτή και δύσκολη θέση. Αυτός ο κοσμοπολίτης,ο σοιαλδημοκράτης,ο διεθνιστής να αναγκάζεται να ασχολείται με τέτοια ποταπά θέματα είναι ανήκουστο. Αυτός ασχολείται μόνο με ότι έχει σχέση με "πράσινη οικονομία" και πράσινα άλογα θα προσέθετα.

Αλλά με φίλους όπως ο Ρόντος που ήταν βέβαια παρών και στο Συμπόσιο της Σύμης (σιγά μην έχανε τα spa και τα jacuzi) και την Κοππά του γνωστού ΚΕΜΟ που σιγοντάρει τις αλυτρωτικές βλέψεις όχι μόνο των Σκοπιανών αλλά και άλλων γειτόνων (θέμα Τσάμηδων),τι μπορείς να περιμένεις;

Στην περιήγηση που έκανα χθές στα blogs έπεσα μαλιστα πάνω σε ένα που παρακολουθώ με ενδιαφέρον εδώ και καιρό. Η ομάδα που γράφει εκεί δεν έχει κρύψει ποτέ της την συμπάθεια που τρέφει στον ΓΑΠ.

Το χθεσινό κείμενο όμως ήταν εξωφρενικό και παράλογο.
Ρίχτε του μιά ματιά ΕΔΩ

Ο τίτλος του είναι "Μακεδονικό,"ανύπαρκτες μειονότητες" και υπαρκτές αγκυλώσεις". Παραθέτω κάποια χαρακτηριστικά αποσπάσματα.

Επί τέλους η επιστολή Γκρουέβσκι στον Καραμανλή έθεσε τα θέματα που εδώ και δεκαετίες αρνούμαστε να δούμε ως κοινωνία:
  • Το ζήτημα της αναγνώρισης της Μακεδονικής εθνικής ταυτότητας.
  • Το ζήτημα της αναγνώρισης της ύπαρξης Μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα και
  • Το ζήτημα της επιστροφής των Μακεδονικής εθνότητας πολιτικών προσφύγων του Εμφυλίου.
Η εξέγερση του Ίλιντεν, που στην εθνική μυθολογία των Μακεδόνων είναι το αντίστοιχο του 1821 για εμάς, στην ελληνική ιστοριογραφία έχει καταγραφεί σαν υποκινούμενη από τους Βούλγαρους εξέγερση.

Προϋπόθεση για μια αποστασιοποιημένη ανάγνωση όλων αυτών των θεμάτων είναι η αναγνώριση από όλους ότι, ανάμεσα στην Ελλάδα στη Βουλγαρία και στη Σερβία υπάρχει ένα έθνος που αυτοαποκλήθηκε Μακεδόνες γιατί έτσι του γουστάρει, που έχει δώσει μια δική του ερμηνεία στην ιστορία και που έχει τα ίδια δικαιώματα με όλους τους άλλους.

Ελπίζω ότι τέτοια ποταπά,ανιστόρητα και επικίνδυνα επιχειρήματα δεν βρίσκουν σύμφωνους ούτε την ηγετική κλίκα του ΠΑΣΟΚ,ούτε πολύ περισότερο τους φίλους και τα μέλη του.
Η Ιστορία είναι αμείλικτη με τους "νενέκους",αυτό να το σκεφτεί καλά ο ΓΑΠ και τα φιλαράκια του.
Ο λαός είναι αγριεμένος και δεν πρόκειται να ανεχτεί παιχνιδάκια,ειδικά στα Εθνικά ζητήματα.
Τώρα χρειάζεται ομοψυχία και συναίνεση για να αντιμετωπίσουμε σαν χώρα όσους καπηλεύονται την ιστορία μας.
Ολοι ενωμένοι σαν μιά γροθιά πρέπει να δώσουμε στους αλαζόνες και υπερφίαλους Σκοπιανούς να καταλάβουν μία και καλή ότι δεν πρέπει να παίζουν με την υπομονή μας.
Οτιδήποτε άλλο δεν χωρά αυτήν την ώρα.



3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θόδωρε έχεις ξεφύγει τελείως.Προκαλείς την θλίψη.Κούλαρε λίγο.Άρχισες να μοιράζεις και πιστοπιητικά ΠΑΣΟΚοφροσύνης? Έλεος.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστά λέει το ΠΑΣΟΚ ότι ως Ελλάδα δεν πρέπει να μπαίνεις σε συζητήσεις για ένα θέμα του οποίου την ύπαρξη δεν αναγνωρίζεις καν!Άρα η επιστολή Καραμανλή,παρά το περιεχόμενό της,είναι διπλωματικά άστοχη και το μόνο που εξυπηρετεί είναι εσωτερική κατανάλωση.
Αυτό λέει και ο Λοβέρδος.

theodore είπε...

Δυστυχώς το ΠΑΣΟΚ και σ'αυτήν την περίπτωση δεν έχει ξεκάθαρη πολιτική.
Αν δεν σπάσεις αυγά,ομελέτα δεν γίνεται.
Αυτήν την στιγμή οι Σκοπιανοί φέρονται εχθρικά προς την Ελλάδα.
Η απάντηση πρέπει να είναι ανάλογη.
Τα υπόλοιπα είναι περιττά.