ΟΛΟΙ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ!!!

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2008

Νέα ταραχή στο ΠΑΣΟΚ για τα ιδιωτικά κολλέγια.


Αυτοί μας δουλεύουν,δεν εξηγείται διαφορετικά. Πρίν λίγο καιρό ο ΓΑΠ δήλωνε δεξιά κι αριστερά ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η ενδυνάμωση της δημόσιας παιδείας και κατέθετε την πλήρη αντίθεση του στην ιδιωτική ανώτατη παιδεία. Μόλις προχθές βγήκε ο ανεκδιήγητος υπουργός (ιδιωτικής παιδείας),Ευριπίδης Στυλιανίδης και δήλωσε ότι θα αναγνωρίζονται πλέον τα πτυχία που χορηγούν τα ιδιωτικά κολλέγια,εξισώνοντας τα με τα πτυχία των πανεπιστημίων. Ο τομέας παιδείας του ΠΑΣΟΚ έβγαλε ανακοίνωση όπου μεταξύ άλλων έλεγε:

«Ανίκανη» να παρέχει την υποστήριξη και αναβάθμιση της Τριτοβάθμιας Δημόσιας παιδείας χαρακτήρισε την κυβέρνηση ο Τομέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωση του τονίζοντας ότι «ο υπουργός Παιδείας περιορίστηκε στις δογματικές αγκυλώσεις του για τον ρόλο των ιδιωτικών πανεπιστημίων».

Τι καταλαβαίνετε όλοι;Οτι το ΠΑΣΟΚ ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.
Σήμερα διαβάζω ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος έκανε αιχμηρές δηλώσεις επί του θέματος καυτηριάζοντας την κυβερνητική πρακτική να νομιμοποιεί με το έτσι θέλω αμφίβολης ποιότητας κολλέγια. Από την Καθημερινή ακολουθεί το απόσπασμα:

«Υπό το πρόσχημα της συμμόρφωσης στην Κοινοτική Οδηγία για την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων που έχουν παραχωρηθεί από άλλες χώρες-μέλη της Ε.Ε., επιδιώκει να κατοχυρώσει νομοθετικά το ιδιωτικό, επιχειρηματικό και δεύτερης ποιότητας πανεπιστήμιο. Αυτή όμως η επιλογή της κυβέρνησης είναι ευθέως αντίθετη προς το άρθρο 16 του Συντάγματος», δήλωσε ο κ. Bενιζέλος.
Και ζήτησε από την κυβέρνηση «τη ρητή νομοθετική απαγόρευση των συμβάσεων με τις οποίες πανεπιστήμια αναθέτουν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις την πραγματοποίηση αριθμού προπτυχιακών μαθημάτων στο όνομα του πανεπιστημίου».


Ο Βενιζέλος λέει αυτό που όλοι καταλαβαίνουν,αλλά υποκρίνονται,ότι δηλαδή η ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση είναι ευθέως αντισυνταγματική.
Και διαβάζω παρακάτω στην ίδια εφημερίδα:

Η δήλωση προκάλεσε έντονη δυσφορία στη Χαριλάου Τρικούπη διότι ο κ. Βενιζέλος, παρότι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ με αρμοδιότητα και για την Παιδεία, δεν είχε ενημερώσει για το περιεχόμενό της. Επίσης, υποστηριζόταν πως «μοιάζει να βγήκε από τον ΣΥΡΙΖΑ».
Η κ. Διαμαντοπούλου, αφού εξασφάλισε τη σύμφωνη γνώμη του κ. Παπανδρέου, προχώρησε σε νέα ανακοίνωση, όπου μεταξύ άλλων υπενθυμίζει ότι «το ΠΑΣΟΚ, γνωρίζοντας πολύ καλά τις επερχόμενες εξελίξεις στην Ε.Ε., ήδη από το 2006 είχε καταθέσει αναλυτικές προτάσεις, όπου περιλαμβανόταν και η αλλαγή του άρθρου 16 με συγκεκριμένο περιεχόμενο, ώστε να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα της παιδείας, με βάση το δημόσιο συμφέρον, και όχι το εμπορικό κέρδος».

Δηλαδή τους πείραξαν οι αλήθειες που λέει ο Βενιζέλος και έβαλαν την Διαμαντοπούλου να λέει ως συνήθως άρες μάρες κουκουνάρες.
Τους πείραξε ότι είναι σαν να έβγαλε την ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ,οι άνθρωποι που πρίν λίγες εβδομάδες παρακάλαγαν γονυπετείς τον Αλαβάνο για συνεργασία.
Πάρτε βρε επιτέλους μιά ξεκάθαρη θέση.
Είστε υπέρ ή εναντίον των κολλεγίων και των ιδιωτικών πανεπιστημίων;
Τι μασάτε τα λόγια σας συνέχεια;

Πιστεύει ο ΓΑΠ και η κλίκα του ότι έτσι θα ξεγελαστεί ο κόσμος;
Δεν καταλαβαίνουν ότι η διγλωσσία και η υποκρισία είναι αυτή που ενοχλεί τους πολίτες;
Δεν κατανοούν ότι αυτή δεν είναι στάση ενός υπεύθυνου πολιτκού φορέα;
Μάλλον δεν τα καταλαβαίνουν όλα αυτά.

Κι αυτά είναι που πληρώνει τόσο καιρό το Κίνημα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εδώ δεν καταλαβαίνει τα στοιχειώδη.. Τί του ζητάτε να καταλάβει βρε παιδιά; Ότι πρέπει να ξύνεται με τα δικά του νύχια; Μα δεν του είπε κανένας από την κλίκα ότι χρειάζεται να αφήσει νύχια... Όλοι του λένε "Μη σε νοιάζει.. Έχουμε εμείς νύχια και θα σε ξύνουμε όταν χρειάζεται...
Τί λέμε τώρα...