ΟΛΟΙ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ!!!

Σάββατο 26 Ιουλίου 2008

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΑΠ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ."ΚΑΜΙΑ ΤΥΧΗ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ".ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΙ ΠΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΑΡΑ!!!

Τι το καπνίζεις το ρημάδι αφού σε χαλάει;
Συνέντευξη έδωσε πάλι ο πρόεδρος-φαίνεται έχει καθιερώσει κάθε Σάββατο να δίνει και μία-και είπε ως συνήθως τα δικά του.
Από αυτά θα σταχυολογήσω κάποια για να φανεί ακόμα μιά φορά η ανεπάρκεια του,η τάση του στις κωλοτούμπες και ο πολιτικός του αμοραλισμός.
====================================================================================================


Υποστηρίζετε ότι ο Καραμανλής συγκαλύπτει τα σκάνδαλα και είναι εμπρηστής της πολιτικής ομαλότητας. Δεν είναι βαριές κατηγορίες αυτές; Πού τις στηρίζετε;

«Δεν αρνείται επίμονα ο κ. Καραμανλής την Εξεταστική Επιτροπή για τη Siemens;

Δεν είναι αλήθεια ότι ο πρωθυπουργός έκρυψε στο συρτάρι του το πόρισμα Ζορμπά για τα ομόλογα και το μαύρο πολιτικό χρήμα που κατευθύνθηκε στα "γαλάζια" ταμεία; Τώρα καταργεί την ίδια την Επιτροπή του κ. Ζορμπά και καταλύει το αυτοδιοίκητο των δικαστηρίων.

Για το σκάνδαλο της "Γερμανός" διατηρεί ακόμη στη θέση της τη διοίκηση του ΟΤΕ και καλύπτει τις πράξεις του υπουργού Οικονομίας. Αυτές οι ενέργειες συνθέτουν μια πολλαπλή επίθεση στους θεσμούς και την ποιότητα της δημοκρατίας μας. Η δική μου φωνή απλώς εκφράζει αυτό που ο κάθε πολίτης ζει και σκέφτεται. Δεν είναι βαριές οι κατηγορίες της αντιπολίτευσης. Είναι βαριές οι ευθύνες της συγκάλυψης».

-Μα καλά λίγες εβδομάδες νωρίτερα δεν ήταν ο ίδιος που είπε στην Βουλή ότι δεν αμφισβητεί την προσωπική ηθική του Καραμανλή και ότι χρέος των δυό τους ήταν να καθαρίσουν την πολιτική ζωή από φαινόμενα διαφθοράς;
Λές και όλοι οι άλλοι πολιτικοί είναι ανέντιμοι και μόνο ο Γιωργάκης και ο Κωστάκης είναι οι τίμιοι.
Σαφώς και ο Καραμανλής έχει τεράστιες ευθύνες για όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό και όχι μόνο,αλλά αυτό θα πρέπει να το λές συνεχεια σαν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όχι να προσπαθείς να τον βγάλεις λάδι, όπως έκανε ο ΓΑΠ στην Βουλή,ενισχύοντας τα σενάρια ότι το ενα χέρι νίβει το άλλο με προφανή σκοπό τον συμψηφισμό και την συγκάλυψη.
Εκτός κι αν ο στόχος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι πράγματι αυτός.
===================================================================================================

Τις τελευταίες μέρες κυριάρχησε μια συζήτηση για το αν το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί ή όχι τη νίκη στις ευρωεκλογές ή λόγω της λεγόμενης χαλαρής ψήφου δεν έχει και μεγάλη σημασία το αποτέλεσμα. Θα νικήσει το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές; Είναι ορόσημο για σας αυτή η αναμέτρηση με την έννοια ότι κρίνεστε εκλογικά και πάλι;

«Ας μην πνιγόμαστε σε μία κουταλιά νερό! Το ΠΑΣΟΚ αγωνίζεται ώστε πάντα η ψήφος του λαού να είναι ουσιαστική και αποφασιστική. Αλλά όλοι γνωρίζουν ότι η ψήφος στις ευρωεκλογές έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά, διότι αισθάνεται ο πολίτης ότι δεν κρίνεται η κυβερνητική εξουσία. Δυστυχώς είναι μια ιστορική πραγματικότητα και όχι μόνο στη χώρα μας.

-Αντε πάλι, τα ίδια Παντελάκη μου,τα ίδια Παντελή μου.
Εχει αρχίσει ήδη το ψηστήρι να αποδεχτούμε ακόμα μιά ήττα,να την καταπιούμε καλύτερα αμάσητη.
Εντάξει πρόεδρε,αφού είναι έτσι η ιστορική πραγματικότητα ας μην κατέβουμε καθόλου στις ευρωεκλογές.
Γιατί να χρησιμοποιήσεις τα δικά μου χρήματα αλλά και των άλλων συντρόφων από τις συνδρομές μας σε μιά μάχη που εκ των προτέρων την θεωρείς χαμένη;
Γιατί να τρέξουμε εμείς, τα μέλη του ΠΑΣΟΚ,οι φίλοι του,οι ψηφοφόροι του, αν εσύ ο ίδιος, η κορυφή του Κινήματος μας προϊδεάζεις για μιάν ακόμα βαριά ήττα;
Ειλικρινά πρώτη φορά στην ζωή μου βλέπω στρατηγό χεσμένο ως τα μπούνια πρίν την μάχη.
Πρόεδρε μ'αυτά που δηλώνεις δυστυχώς δεν απαξιώνεις μόνο το πρόσωπο σου και τον θεσμό του προέδρου,αλλά και ολόκληρο το ΠΑΣΟΚ,το οποίο πλέον επί των ημερών σου έχει συμπεριφορά πολύ μικρού κόμματος.
Γελοιοποιείς την ιστορία μας,τους αγώνες μας,την προσφορά μας,αποδεχόμενος έτσι μοιρολατρικά την έκβαση της μάχης των ευρωεκλογών.
Δεν ταιριάζει σε κανέναν μας μια τέτοια αντιμετώπιση από την ηγεσία,δεν ταιριάζει σε κανέναν μας μιά τέτοια στάση απέναντι στις μάχες που μας περιμένουν.
Αν αυτό δεν είναι προδοσία,αναρωτιέμαι τι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί έτσι;
Αν εσύ θές ένα μικρό ΠΑΣΟΚ συνηθισμένο να χάνει,δικαίωμα σου.
Εμείς όμως θέλουμε ένα μεγάλο ΠΑΣΟΚ,νικηφόρο,που δεν θα φοβάται τους αντιπάλους του.
Και γι'αυτό το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε παρά τους εκβιασμούς και τις απειλές που δεχόμαστε.
===========================================================================================

Λίγο πιο κάτω λέει ο ίδιος άνθρωπος «Το ΠΑΣΟΚ πάντα διεκδικεί τη νίκη. Ακόμα και όταν το διακύβευμα είναι διαφορετικό.»

-Μάλλον άρχισε να λειτουργεί η ευεργετική επίδραση του εικονιζόμενου τσιγάρου,ή κάποιος του ψιθύρισε στο αυτί να πάψει να...παπαρολογεί!!!
===================================================================================================

Θεωρείτε πιθανό το ενδεχόμενο ο Κ. Καραμανλής να κάνει ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές μαζί;

«Ενα μόνον μπορώ να πω με απόλυτη βεβαιότητα: Είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή!».

Ετοιμοι για τί δεν μας ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος.
Ενα κόμμα διαλυμένο,με χρέη που το πνίγουν,με οργανώσεις παρατημένες στην τύχη τους,με τα μέλη να φυλλοροούν δεξιά κι αριστερά,με έναν πρώην πρωθυπουργό διαγραμμένο και τα περισότερα μεγαλοστελέχη δυσαρεστημένα, μόνο έτοιμο για εκλογές δεν το λές.
Αλλά ο Γιώργος το έχει μάθει καλά το ποίημα,τα ΜΜΕ θα φταίνε,ο Βενιζέλος θα φταίει,ο Χατζηπετρής θα φταίει,όλο και σε κάποιον θα ρίξει το φταίξιμο για την επερχόμενη συντριβή.
Το να φταίει το ξερό του το κεφάλι,μάλλον δεν θα του περνάει ούτε κάν σαν σκέψη.
Βέβαια για να σου περάσει κάτι σαν σκέψη θα πρέπει να διαθέτεις και το ανάλογο όργανο το επονομαζόμενο και...εγκέφαλο.
Και ο πρόεδρος έχει αποδείξει επανειλλημένως ότι δεν του περισσεύει και πολύ.
======================================================================================================

Εφτά μήνες μετά την επανεκλογή σας, το ΠΑΣΟΚ έχει χαμηλές επιδόσεις στις δημοσκοπήσεις ενώ συχνά εξακολουθεί να εμφανίζεται διχασμένο, δεν υπάρχει πολιτική ενότητα, που ήταν και ο στόχος σας, και πολύ εύκολα πέφτει στην εσωστρέφεια. Τι δεν πάει καλά;

«Η ενότητά μας δεν μπορεί να είναι προσχηματική. Δεν βασίζεται σε λυκοφιλίες παλαιών ομαδαρχών. Βασίζεται στο κοινό μας πρόγραμμα, στη βούλησή μας να αλλάξουμε τη χώρα. Η εσωκομματική αναμέτρηση για την ηγεσία ήταν μία πρωτόγνωρη μαζική διαδικασία - μία δημοκρατική κατάκτηση. Ηταν όμως και μία επώδυνη διαδικασία. Τώρα, είμαστε σε μια καινούργια φάση και προσωπικά έκλεισα τους λογαριασμούς με το παρελθόν. Αφήνουμε πίσω μας τις μέρες των συγκρούσεων και της εσωστρέφειας».

Γιατί όμως δεν κερδίζει ακόμα;

«Ενα πράγμα είναι σίγουρο: όσο το ΠΑΣΟΚ ασχολείται με τα προβλήματα του πολίτη, κερδίζει.

-Εδώ όπως βλέπετε κι εσείς άλλα τον ρωτάει ο δημοσιογράφος,άλλα απαντάει ο "keep walking".
Γιατί δεν ανακάμπτετε τον ρωτάει,κάναμε μιά πρωτόγνωρη εσωκομματική διαδικασία απάντάει.Οτι του φανεί του Λολοστεφανή δηλαδή.
Οσο για τις λυκοφιλίες παλιών ομαδαρχών θα του θυμίσω,μιάς και απ'ότι φαίνεται έχει και αδύναμη μνήμη,την υπόσχεση του στον Τσοχατζόπουλο να τον στηρίξει στο Συνέδριο του 1996 και την κωλοτούμπα του της τελευταίας στιγμής να στηρίξει Σημίτη,γέρνοντας την ζυγαριά προς την πλευρά του νύν εχθρού του.
Αυτά για να μην ξεχνάμε ποιοί έπαιζαν πάντα παιχνίδια και ποιοί πρωτοστατούσαν στις ίντριγκες και στα παρασκήνια.

Οταν ένας πολιτικός δεν μπορεί να τηρήσει τον λόγο του και την υπόσχεση του στους ίδιους του τους συντρόφους, πως περιμενει να τον εμπιστευτεί ο απλός λαός;
Τώρα το ότι το ΠΑΣΟΚ κερδίζει είναι κι αυτό μια καινοτόμα αντίληψη που λανσάρει ο ΓΑΠ.
Οσο το ΠΑΣΟΚ παραμένει δεύτερο,σου λέει κερδίζει.Κερδίζει τα υπόλοιπα τρία κόμματα.
Ισως στο μυαλό του είναι κι αυτό ένα είδος νίκης.
=============================================================================================
Πλησιάζει η 3η Σεπτέμβρη και με αφορμή την αλλαγή των γραφείων πολλοί λένε ότι πρέπει να αλλάξει ριζικά και το ΠΑΣΟΚ, να επανιδρυθεί, να αλλάξει όνομα και σύμβολα. Εσείς πώς εννοείτε την επανίδρυση; Τι αλλαγές θα εξαγγείλετε στις 3 Σεπτεμβρίου; Συμμερίζεστε την άποψη που διατυπώνεται στο δημόσιο διάλογο ότι έκλεισε ο ιστορικός κύκλος του ΠΑΣΟΚ;

«Το ΠΑΣΟΚ το αλλάζουμε κάθε μέρα. Είναι σήμερα ένα διαφορετικό κόμμα από ό,τι πριν τέσσερα χρόνια. Αναβαπτίζεται στις αρχές του, με πολλά νέα πρόσωπα, νέες πρακτικές και ένα νέο πρόγραμμα. Η επανίδρυση του ΠΑΣΟΚ δεν αφορά στο όνομα και στα σύμβολά του, δεν είναι μια υπόθεση επικοινωνιακή, που μπορεί να διεκπεραιωθεί με κινήσεις εντυπωσιασμού. Είναι μια υπόθεση πολιτικής ουσίας και καθημερινής πρακτικής. Το ΠΑΣΟΚ σήμερα είναι ξανά έτοιμο να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στην πατρίδα και στον πολίτη. Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ της 3ης του Σεπτέμβρη του 2008. Το ΠΑΣΟΚ που είναι έτοιμο να δώσει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών».

-Πράγματι,που έλεγε κι ο Ανδρέας,είναι σίγουρα ένα διαφορετικό κόμμα το σημερινό ΠΑΣΟΚ.
Ενα κόμμα ανυπόληπτο,διχασμένο,με μειωμένη απήχηση στην κοινωνία,πολύ περισότερο σοσιαλφιλελεύθερο παρά σοσιαλιστικό.
Με λίγα λόγια ένα απεχθέστατο έκτρωμα με φαρδιά την υπογραφή του Γιωργάκη Παπανδρέου στην ούγια.
===========================================================================================================
Ολόκληρη η συνέντευξη που δόθηκε στον δημοσιογράφο Πάνο Σώκο δημοσιεύτηκε στην σημερινή Ελευθεροτυπία και μπορείτε να την διαβάσετετε εδώ:
http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=77621008,85511312

Η φωτό από το www.bang-gr.blogspot.com

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ενοχλείς το παιδί όταν παίζει τα παιχνίδια του?
Αυτό σε ενοχλεί?

theodore είπε...

@anonymos
Πολλά με ενοχλούν στο...παιντί.
Αν αρχίσω να τα γράφω,θα χρειαστούν...χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

Μη μου στενοχωρείτε το μικρό Γιωργάκη,,..
Μικρός είναι ακόμα. Όταν μεγαλώσει θα στρώσει!/

Ανώνυμος είπε...

Αφού κόψαμε την υπονόμευση στον Γ. Παπανδρέου την άρχισε ο ίδιος.

Ανώνυμος είπε...

Η χαζομάρα για τον geffry είναι απυθμενει. Δεν πιάνει πάτο ποτέ.