ΟΛΟΙ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ!!!

Τρίτη 22 Ιουλίου 2008

ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ.ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΤΟΥ GRAND RESORT ΔΙΑΚΗΡΥΤΤΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΑ ΛΑϊΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ.


Ρε παιδιά κάποιος να τον μαζέψει δεν υπάρχει; Ο Τσοχατζόπουλος μίλησε και πάλι.Ιδού κάποια αποσπάσματα από την σημερινή του συνένεντευξη στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

Για μένα, μόνο μια οδός υπάρχει, για να αντιμετωπίσουμε την κρίση του πολιτικού μας συστήματος, άρα και την κρίση των κομμάτων: συλλογική, δημοκρατική δραστηριοποίηση, μαζί με το λαό και την κοινωνία, αλλά με νέο περιεχόμενο, με νέες πολιτικές. Εμείς, στο ΠΑΣΟΚ, έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας και λέμε ότι θα αποχωριστούμε ριζικά εκείνες τις πολιτικές του παρελθόντος επί εκσυγχρονισμού, οι οποίες μας οδήγησαν σε ένα βαθμό στην ήττα και για αυτό ακριβώς προβάλλουμε νέες πολιτικές, προοδευτικής, αριστερής, κοινωνικής κατεύθυνσης. Το τι θα κάνουν τα άλλα κόμματα είναι δικό τους θέμα. Εμείς δεν καλούμε κανένα κόμμα να κάνει ό,τι κάνουμε εμείς.

Χρειαζόμαστε ριζική διαφοροποίηση από εκείνες τις πολιτικές, βεβαίως όχι από το σύνολο του εκσυγχρονισμού, διότι ο εκσυγχρονισμός πρόσφερε και τεράστιο έργο. Όμως υπήρξαν και πολιτικές που ακολουθήσαμε, οι οποίες απηχούσαν τη λογική που επικράτησε και στην Ευρώπη, του συμβιβασμού της σοσιαλδημοκρατίας με τον νεοφιλελευθερισμό. Με συνέπεια σε ένα μεγάλο τμήμα του λαού να μη φτάνουν πλέον οι καρποί της προόδου, της ανάπτυξης και της δημοκρατικής εξέλιξης, αλλά να περιορίζονται σε ένα τμήμα μόνο της κοινωνίας. Κάτι που βέβαια δίχασε έτσι την κοινωνία, με αποτέλεσμα οι πολίτες που αισθάνθηκαν ότι τους εγκατέλειψε το ΠΑΣΟΚ να μας εγκαταλείψουν κι αυτοί.

Έτσι το 2004 το ΠΑΣΟΚ έχασε χιλιάδες ψηφοφόρους, από τα λαϊκά στρώματα, για τα οποία το ΠΑΣΟΚ υπάρχει. Διότι εμείς είμαστε εδώ για να στηρίξουμε πρωτίστως τα λαϊκά στρώματα. Μόνο εάν ικανοποιούνται αυτά, μετριέται ως θετική η απόδοσή μας. Και επειδή αυτά δεν ικανοποιήθηκαν, για αυτό έφυγαν, πήγαν προς τα αριστερά. Για αυτό, τώρα, λέμε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάει αριστερά, να ξανασυναντήσει την κοινωνική του βάση, η οποία έφυγε, με φιλολαϊκές πολιτικές, οι οποίες θα δικαιώνουν τον πολίτη.

Προσωπικά εκτιμώ, αλλά πιστεύω ότι και όλο το ΠΑΣΟΚ δεν έχει άλλη επιλογή παρά να τιμήσει και τον πρώην Πρωθυπουργό και τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και το έργο που κάναμε. Γιατί, σε τελική ανάλυση, όλοι δουλέψαμε για να υπάρξει αυτό το έργο και ήταν θαυμάσιο έργο αυτό που έγινε. Όμως αυτό δεν έχει σχέση και δεν αναιρεί το θέμα της κατεύθυνσης της πορείας που επιλέγουμε σήμερα. Επιλέγουμε μια άλλη πολιτική κατεύθυνση, διότι αυτή χρειάζεται ο λαός και απαιτεί η συγκυρία, διότι έτσι μπορούμε να πάμε μπροστά και να νικήσουμε ξανά, χωρίς αυτό να σημαίνει απόρριψη προσώπων ή απόρριψη του έργου, για το οποίο είμαστε και περήφανοι.

Βρε Ακη πές μας αλήθεια,πως θα στηρίξεις εσύ ειδικά τα λαϊκά στρώματα;
Από τις καμπάνες του Grand Resort του φίλου σου του Μαντωνανάκη που του χάρισες την πλάζ στο Λαγονήσι;
Μήπως από τις σουίτες του Four Seasons του Παρισιού;Γιατί βλέπεις ένας γνήσιος αγωνιστής σαν εσένα δεν μπορούσε να παντρευτεί στην ψωροκώσταινα.
Μήπως θα πείσεις τον φίλο σου τον Χριστοφοράκο να μας κάνει κι εμάς καμιά έκπτωσούλα για τις αυγουλιέρες των 80 ευρώ και τις τοστιέρες που σου προμήθευσε;
Τελικά κάποιοι άνθρωποι έχουν το ακαταλόγιστο,δεν εξηγείται διαφορετικά.
Ενας πολιτικός σαν τον Ακη,που προκάλεσε τόσο βάναυσα το λαϊκό αίσθημα,ένας πολιτικός που καταψηφίστηκε στις τελευταίες εκλογές,ένας πολιτικός ο οποίος ξεπούλησε κάθε ψήγμα ιδεολογίας που ίσως κάποτε είχε για να ζήσει την dolce vita,απλά δεν δικαιούται να ομιλεί.
Ας καταλάβει ότι περισότερο κακό κάνει,παρά καλό στο ΠΑΣΟΚ.
Κι ας συνειδητοποιήσει ότι μάλλον ήλθε η ώρα να αποσυρθεί για να χαρεί ότι απέκτησε με τόσο....κόπο από την πολιτική του καρριέρα.
Και να 'ναι σίγουρος ότι ο λαός δεν χρειάζεται τέτοιους ντεμέκ σοσιαλιστές να τον εκπροσωπούν.




6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θόδωρε να τελειώνουμε με τέτοιους τύπους...

Αρκετά καταστρέψανε την Κεντροαριστερά...

theodore είπε...

@chris
Ε,καιρός νομίζω είναι, να μπαίνουν σιγά σιγά στα μουσεία της παλαιοντολογίας.
Δεν θέλουν να το καταλάβουν,αλλά που θα πάει,θα το πάρουν χαμπάρι.

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Τον μπογια σιγα σιγα...

theodore είπε...

@preza tv
:-)

Ανώνυμος είπε...

Γεωργάκη, γρήγορα τη χαντζάρα!

Ανώνυμος είπε...

Φοβερός ο γιωργάκης. Κανει το συνέδριο της σοσιαλιστική διεθνούς στον ναό του καπιταλισμού--- grand resort lagonisi. Δεν παει καλά ο άνθρωπος.