ΟΛΟΙ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ!!!

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2008

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ SIEMENS.


Το σκάνδαλο SIEMENS εξαντλείται μέχρι στιγμής με ευθύνη όλων των κομμάτων στις βόλτες του Λιάπη,στο αν ο Τρεπεκλής ήταν φίλος του ΓΑΠ και σε διάφορα άλλα τέτοια ήσσονος σημασίας γεγονότα.

Ο Γιώργος βγαίνει κάθε εβδομάδα στα κανάλια και φωνάζει για κουκούλωμα και έλλειψη πολιτικής βούλησης από την πλευρά της ΝΔ.Ως εδώ καλά.


Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως αντί να ψάχνει το ΠΑΣΟΚ για τυχόν παρατυπίες στις συμβάσεις που ανέθεσε το κόμμα της ΝΔ στην Siemens,ασχολείται με τις τσάρκες του πρωθυπουργικού ξάδελφου και κάνει σημαία του αυτό το θέμα της πλάκας.

Ας δούμε λοιπόν ποιές είναι οι αλήθεις και ποιά τα ψέμματα σ'αυτήν την υπόθεση.

ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΩΤΗ.Η Siemens σύμφωνα με τα λεγόμενα των στελεχών της χρηματοδότησε αδρά και τα δύο μεγάλα κόμματα την τελευταία δεκαετία.

ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ
.Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει τα χρήματα που έδωσε για μίζες η γερμανική εταιρεία ήταν πάνω από δέκα εκατομμύρια γερμανικά μάρκα.Μέχρι στιγμής το μόνο που έχει ανακαλυφθεί ήταν το ένα εκατομμύριο που έλαβε ο Τσουκάτος.Τα υπόλοιπα θα μάθουμε ποτέ που ακριβώς πήγαν και κυρίως για ποιούς λόγους;

ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΡΙΤΗ
.Αναμφίβολα επιχειρείται από την πλευρά της κυβέρνησης να κουκουλωθεί όσο πιό γρήγορα γίνεται το σκάνδαλο.Είναι προφανές ότι ο αρμόδιος εισαγγελέας κος Αθανασίου αφέθη μόνος να μελετήσει έναν τεράστιο όγκο εγγράφων,όπως είναι και πασιφανές ότι άγεται και φέρεται από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κο Σανιδά,του οποίου τα έργα και οι ημέρες είναι πλέον γνωστά.
==========================================================================================================================================================================
ΨΕΜΜΑ ΠΡΩΤΟ.Οσοι υποκρίνονται ότι δεν άκουσαν,δεν ήξεραν,δεν είχαν πάρει μυρωδιά για το μαύρο χρήμα που έρεε στα κομματικά ταμεία όλα αυτά τα χρόνια,είναι το λιγότερο υποκριτές μηδέ εξαιρουμένων των δύο τωρινών αρχηγών.Κακά τα ψέμματα,όλοι έκαναν τις πάπιες κατά το κοινώς λεγόμενον,όσο δεν είχαν σκάσει μύτη οι πληροφορίες από την Γερμανία.

ΨΕΜΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ.Είναι σίγουρο ότι επιχειρείται αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης από τις πραγματικές διαστάσεις του σκανδάλου.Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων,τα δελτία των οκτώ,ακόμα και πολλοί bloggers,ασχολούνται με το ταξίδι του Λιάπη,την σχέση Τρεπεκλή-ΓΑΠ και την συμμετοχή του Νίκου Παπανδρέου στο Δ.Σ. μιάς Α.Ε.

Μας δείχνουν δηλαδή το δένδρο,την ίδια ώρα που μας κρύβουν το δάσος.
Και το δάσος στην προκειμένη περίπτωση είναι τι δουλειές πήρε η Siemens,ποιοί τις ανέθεσαν,πόσο κόστισαν;Εκεί κρύβεται όλο το ζουμί της υπόθεσης.

ΨΕΜΜΑ ΤΡΙΤΟ.
Τόσο οι κραυγές του ΠΑΣΟΚ,όσο και η άρνηση της κυβέρνησης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής είναι υποκριτικές.
Το ΠΑΣΟΚ φωνασκεί ενώ ξέρει πολύ καλά ότι καμία εξεταστική μέχρι σήμερα δεν έχει αποκαλύψει τίποτα για άλλα σκάνδαλα.
Η Ν.Δ. πάλι όσο ήταν στην αντιπολίτευση ζητούσε εξεταστικές κάθε βδομάδα.Σήμερα παθαίνει αλλεργία και μόνο στο άκουσμα της λέξης.
==========================================================================================================================================================================

Ως συμπέρασμα μπορούμε να πούμε ότι ένα ακόμα σκάνδαλο της πολιτικής μας ζωής οδεύει γοργά προς κουκούλωμα.Κανείς δεν έχει την διάθεση να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες που αναλογούν σε πολιτικά πρόσωπα,επιβεβαιώνοντας ακόμια μιά φορά το "κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει".

Οπως στην υπόθεση Ζαχόπουλου την έχουν πληρώσει μόνο η Τσέκου και οι δυό δικηγόροι,έτσι και τώρα θα βρεθούν δυό τρείς αποδιοπομπαίοι τράγοι που θα τους φορτώσουν τις αμαρτίες ολόκληρου του πολιτικού συστήματος της χώρας.

Οταν σε άλλες χώρες παραιτούνται υπουργοί για πολύ μικρότερα παραπτώματα,η εμμονή των εγχώριων πολιτικών για τις καρέκλες τους αποδεικνύει περίτρανα την έλλειψη πολιτικής παιδείας και ήθους.Η πολιτική ευθυξία είναι απ'ότι φαίνεται λέξη άγνωστη για τους ταγούς του έθνους μας.

Τους περισεύει παρ'όλα αυτά η αναισθησία,το θράσος και ο χοντροπετσισμός.Οταν σχεδόν ολόκληρος ο λαός τους χλευάζει και τους αποδοκιμάζει,αυτοί σφυρίζουν αδιάφορα υποκρινόμενοι ότι δεν γνωρίζουν τίποτα για τον φόνο.

Στο χέρι όλων μας είναι,ανεξάρτητα κομματικών πεποιθήσεων, να αποδείξουμε στους φαύλους όλων των κομμάτων,ότι έχουμε κριτήριο και πάνω απ'όλα μνήμη.

Στις επόμενες εκλογές ας τους τιμήσουμε όπως τους αξίζει.

Με πίσσα και πούπουλα.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα ρε γαμώτο, αν είχε βγει ο Μπένυ όλα θα ήταν αλλιώς, κρίμα...

Τόσα σωστά και τέλεια γράφεις και δεν σε ακούει κανείς στο ΠΑΣΟΚ πια.

Αλήθεια, γιατί δεν έρχεσαι στον ΣΥΡΙΖΑ που είναι το ΠΑΣΟΚ του σήμερα;

Και αν ποτέ βγει ο Μπένυ -και δεν του κόψει τον δρόμο προς την ηγεσία ο φραπές κανενός τρελλού ξανά- ξαναγυρνάς στο ΠΑΣΟΚ.

Σκέψου το, αυτό το ΠΑΣΟΚ δεν χωρά ενά τόσο αντικειμενικό και ανήσυχο πνεύμα.

theodore είπε...

@ανώνυμος 9.10
Πως τα κατφέρνετε κάποιοι και όλα τα φέρνετε γύρω από το όνομα του Βενιζέλου είναι αξιοπρόσεκτο.

Οσο για τον ΣΥΡΙΖΑ φιλαράκι για να γίνει ΠΑΣΟΚ χρειάζεται κάτι βασικό που του λείπει.

Εναν ηγέτη.

Με τον cool ALEXIS θα πάρει σίγουρα τους ψήφους καμιάς όμορφης νεαράς κορασίδος,αλλά μέχρι εκεί.

Θέλει πολλά καρβέλια ο μικρός ακόμα για να μπορέσει να σταθεί ως αρχηγός κόμματος.

Κι αν μιλάτε εσείς για τον Βενιζέλο,θα σου θυμίσω ότι αντί να δώσετε το χρίσμα σε ένα δοκιμασμένο στέλεχος όπως ο Κουβέλης,προτιμήσατε το life style του ALEXIS.

Οπότε δεν δικαιούστε να λέτε και πολλά.

Ανώνυμος είπε...

Μετά την ομολογία της Siemens ότι λάδωνε για να πάρει δουλειές,το κράτος πρέπει να κινηθεί νομικά εναντίον της και να μην ξανασυνεργαστεί μαζί της.Στοιχειώδες.
Αυτή είναι η ουσία και εκεί φαίνεται ποιος έχει εξαρτήσεις
και ποιος όχι.
Καλά theodore το ξέρουμε...μετά τον Βενιζέλο δεν υπάρχει κανείς.
Το χάος!
Τώρα σε χάλασε και ο Τσίπρας.
Μια χαρά τα πηγαίνει ο άνθρωπος!
Δεν το ξέραμε να του ζητήσουμε κι εκείνου να είναι 'υπεύθυνος' και να μιλάει σαν γεροντοκόρος για να πάρει την έγκριση ορισμένων.

Ανώνυμος είπε...

Στο μεταξύ,μαθαίνουμε ότι το ΠΑΣΟΚ είχε φτάσει τη ΝΔ στις δημοσκοπήσεις.
Μετά όμως έσκασε η υπόθεση Τσουκάτου και άνοιξε η ψαλίδα.
Το ερώτημα λοιπόν είναι προφανές.
Για πόσο ακόμα το ΠΑΣΟΚ είναι διατεθειμένο να πληρώνει την περίοδο Σημίτη και τους εκσυγχρονιστές;
Ας το αποφασίσουν και ας μας το πουν.

theodore είπε...

@anonymos
Το αν τα πηγαίνει καλά ο Τσίπρας θα φανεί στις κάλπες,όχι στις δημοσκοπήσεις.
Οσο για το τι πληρώνει το ΠΑΣΟΚ είναι μεγάλη κουβέντα.
Πως γίνεται από την μία να μας λένε ότι το κόμμα σηκώνει κεφάλι και από την άλλη ο ΓΑΠ να υπολείπεται αισθητά του "κανένας" για πρωθυπουργός,είναι μιά απορία.
Ετσι κι αλλιώς η αυτοδυναμία είναι όνειρο θερινής νυχτός και για τα δύο μεγάλα κόμματα.
Σίγουρα θα υπάρξουν εξελίξεις σύντομα,ώστε να μην μπεί η χώρα σε περιπέτειες ακυβερνησίας.

Ανώνυμος είπε...

Οι αμερικάνοι και τα κανάλια τους είχαν βολευτεί πολύ όμορφα με το πασόκ για πολλά χρόνια.
Πρώτα με το σχέδιο Ανάν, δεύτερο με τους αγωγούς και τρίτον με τα σκόπια, έχουν πάρει ανάποδες με τον Κώστα και χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να τον ρίξουν (κανάλια, υποκλοπές, κλπ).
Ματαιοπονούν όμως, οι Έλληνες ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ.
Ούστ παλιάνθρωποι και τα τσιράκια σας από τη χώρα μας.

Ανώνυμος είπε...

Με μπροστάρη τον Μπούλη άρχισαν αντιαμερικανικό αγώνα οι δεξιούληδες και δεν το πήραμε χαμπάρι;

Άντε και καλό αντάρτικο...

Ανώνυμος είπε...

Άλλο άνθρωπο δεν βρήκαν να πούν ότι τα πήρε, στον καλοκάγαθο Λιάπη βρήκαν να την πέσουνε; Γελάει όλη η Ελλάδα με τις καραγκιοζο-φήμες, ΜΟΝΟ ΟΙ SUPER-ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ μπορούν να τα πιστέψουν αυτά.
Το marketing της Χ.Τρικούπη δεν είναι αυτό που ήτανε.
Keep walking.

aliatas είπε...

Η υπόθεση με τις μίζες της «Ζήμενς» αφορά κατά 90% το ΠΑΣΟΚ και «μόνο» κατά 10% τη ΝΔ. Το διαβεβαίωσε ο βουλευτής της ΝΔ, ο κ. Μανώλης. Φαίνεται, δηλαδή, ότι ο κ. Μανώλης διαθέτει το κατάλληλο ...αποπατόμετρο και ως εκ τούτου μέτρησε το βόρβορο και κατέληξε ακόμα και σε ποσοστά του τύπου «το ΠΑΣΟΚ έλαβε τόσο τοις εκατό επί της μπόχας - η ΝΔ έλαβε τόσο τοις εκατό επί της ρεμούλας». Ως εκ τούτου η ΝΔ - κατά τον κ. Μανώλη πάντα - είναι «ολίγον έγκυος» σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ που είναι «περισσότερο έγκυος». Και για όσους δεν το κατάλαβαν:

Μετά από τέτοιου είδους ποσοστιαίες (!) προσεγγίσεις εκ μέρους ενός εκ των (κυβερνητικών, μάλιστα) «πατέρων του Εθνους», είναι περίπου βέβαιο ότι η κυοφορούμενη «κάθαρση», υπέρ της οποίας όλοι τους ομνύουν, πάει για ...ανεμογκάστρι.