ΟΛΟΙ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ!!!

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2007

ΜΚΟ,μιά ανεξέλεγκτη μάστιγα των καιρών μας






Αλλος ένας κρίκος στην σκοτεινή αλυσίδα των μυστηριωδών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων,έσπασε στο Σουδάν.

Πολλές από αυτές τις Οργανώσεις,κάτω από τον μανδύα του ανθρωπισμού και των ανθρώπινων δικαιωμάτων,εκμεταλεύονται τις καταστάσεις,για να κονομήσουνε κάποιοι επιτήδειοι,και να προωθήσουνε αμφίβολες ιδεολογίες της λεγόμενης "Νέας Εποχής".

Παρακάτω ακολουθεί απόσπασμα από τις αποκαλύψεις που ήρθαν στο φώς για τις παράνομες ενέργειες της Γαλλικής ΜΚΟ "Κιβωτός της Ζωής" στο Σουδάν.


"Κατηγορίες για απαγωγή και απάτη απήγγειλαν οι αρχές του Τσαντ εναντίον εννέα Γάλλων και επτά Ισπανών που εμπλέκονται σε απόπειρα μεταφοράς στην Ευρώπη 103 μικρών παιδιών. Η γαλλική οργάνωση Κιβωτός της Ζωής υποστηρίζει πως επρόκειτο για ορφανά του Νταρφούρ. Οι γαλλικές Αρχές το διαψεύδουν. Είναι ένα μόνο από τα σκοτεινά σημεία της υπόθεσης.
Oι 16 Ευρωπαίοι συνελήφθησαν την Πέμπτη στην Αμπεσέ του ανατολικού Τσαντ, καθώς προσπαθούσαν να βγάλουν αεροπορικώς τα 103 παιδιά (ηλικίας από 3 έως 10 ετών) από τη χώρα. Έξι Γάλλοι, μέλη της οργάνωσης Κιβωτός της Ζωής, κατηγορούνται για απαγωγή και απειλούνται βάσει της νομοθεσίας του Τσαντ, αν η χώρα αρνηθεί να τους εκδώσει στη Γαλλία, ακόμα και με εικοσαετή καταναγκαστικά έργα. Τρεις ακόμα Γάλλοι δημοσιογράφοι που κατέγραφαν την επιχείρηση, καθώς και επτά Ισπανοί, το πλήρωμα ενός τσάρτερ που είχε μισθωθεί για την περίσταση, κατηγορούνται για συναυτουργία.


Το δόλωμα

Τα μέλη της Κιβωτού της Ζωής αρνούνται κάθε παράνομη πράξη: τα παιδιά είναι- όπως υποστηρίζουν- ορφανά του ακήρυχτου πολέμου που μαίνεται στο Νταρφούρ του Σουδάν τα τελευταία τέσσερα χρόνια, και αν δεν τα απομάκρυναν θα λιμοκτονούσαν· σκοπός τους ήταν όπως λένε να τα δώσουν σε ανάδοχες οικογένειες στη Γαλλία, όπως δικαιούνται βάσει του Διεθνούς Δικαίου, και όχι να τα δώσουν για υιοθεσία- αν και πληροφορίες θέλουν τις ανάδοχες οικογένειες να έχουν πληρώσει χιλιάδες ευρώ. Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών όμως ισχυρίσθηκε πως τα περισσότερα παιδιά είναι «από το Τσαντ... με γονείς από το Τσαντ». Μιλώντας σε αξιωματούχους του ΟΗΕ, μάλιστα, από το ορφανοτροφείο όπου μεταφέρθηκαν, κάποια παιδιά είπαν πως οι γονείς τους είναι ζωντανοί και ότι τα απομάκρυναν από τα χωριά τους, στα σύνορα Τσαντ- Σουδάν, χρησιμοποιώντας ως δέλεαρ γλυκίσματα.

Η Κομισιόν

Η Κομισιόν κατήγγειλε την οργάνωση για «ανεύθυνη συμπεριφορά». Ο πρόεδρος του Τσαντ, Ιντρίς Ντεμπί, ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία των συλληφθέντων κατηγορώντας τους πως αντιμετωπίζουν τους Αφρικανούς «σαν ζώα»: «Αυτή είναι λοιπόν η εικόνα του ευρωπαϊκού σωτήρα, που δίνει μαθήματα στις χώρες μας», δήλωσε. Το Παρίσι κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να εξευμενίσει την πρώην αποικία του: ο Νικολά Σαρκοζί μίλησε τηλεφωνικά στον Ντεμπί και τον διαβεβαίωσε πως καταδικάζει τις ενέργειες της Κιβωτού: «Θα προσπαθήσουμε να επιτύχουμε μια συμφωνία ώστε κανείς να μη χάσει την υπόληψή του σε αυτήν την υπόθεση», δήλωσε. Στο μεταξύ, ο πρώην πρόεδρος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Ρονί Μπρομάν, κατηγόρησε τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών και συνιδρυτή της οργάνωσης, Μπερνάρ Κουσνέρ, πως φέρει «ηθική ευθύνη» για τη δράση της Κιβωτού της Ζωής στο Τσαντ, μιας και υποστηρίζει το δικαίωμα επέμβασης στα εσωτερικά κυρίαρχων κρατών για ανθρωπιστικούς λόγους. Από την Μπανγκόκ όπου βρίσκεται, ο Κουσνέρ δήλωσε απλώς πως το όραμά του για την ανθρωπιστική δράση «δεν είναι ότι μπορούμε να ενεργούμε εκτός κανόνων». Η γαλλική κυβέρνηση πάντως δεν αγνοούσε τις προθέσεις της Κιβωτού: η οργάνωση είχε ανακοινώσει από τον περασμένο Απρίλιο τη συμμετοχή της σε μια εκστρατεία για την απομάκρυνση 10.000 ορφανών του Νταρφούρ και από την πλευρά του το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών την είχε προειδοποιήσει από τον Αύγουστο ότι τα σχέδιά της ήταν αμφιβόλου νομιμότητος.


Πηγή του άρθρου www.tanea.gr


Διαβάστε επίσης ΕΔΩ κάποια χρήσιμα στοιχεία για τον ρόλο των ΜΚΟ και της περίφημης "Κοινωνίας των πολιτών".

Δεν υπάρχουν σχόλια: