ΟΛΟΙ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ!!!

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2007

Βελτρόνι και λαθρομετανάστευση.





Βάλτερ Βελτρόνι ονομάζεται ο νέος αστέρας της κεντροαριστεράς στην Ιταλία.Χαρακτηρισμοί όπως "Κλίντον της Ιταλίας" βέβαια,όπως τον αποκάλεσε το περιοδικό Newsweek, δεν ξέρω πόσο κολακευτικοί μπορεί να είναι.Ας δούμε πως υποδεχθήκαμε την εκλογή του στην Ελλάδα.



Στον Βελτρόνι οι κεντροαριστερές ελπίδες
ΡΩΜΗ. Στο χαρισματικό δήμαρχο της Ρώμης, Βάλτερ Βελτρόνι εναποθέτει η ιταλική κεντροαριστερά, τις ελπίδες για την αναγέννησή της, δεδομένου ότι 15 μόλις μήνες μετά την οριακή νίκη της στις εκλογές, η δημοτικότητα της κεντροαριστερής κυβέρνησης Πρόντι βρίσκεται στο ναδίρ.


Εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Ριζικές αλλαγές υπόσχεται ο Β. Βελτρόνι
Πολιτικό πολιτισμό υπόσχεται να κομίσει στην Ιταλία ο Βάλτερ Βελτρόνι που ανακηρύχθηκε και επισήμως ηγέτης του νέου Δημοκρατικού Κόμματος στο ιδρυτικό συνέδριο, το περασμένο Σάββατο στο Μιλάνο.


Εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΑ


Κάτι νέο γεννήθηκε...
ΡΩΜΗ
Του Λ. ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΥ
Η Κεντροαριστερά πανηγυρίζει, πιστεύοντας ότι γυρίζει μια σελίδα και αλλάζει κεφάλαιο. Δεν είναι μόνον η εκλογή ενός νέου προσώπου, αλλά η συμμετοχή του κόσμου. Γι' αυτό είναι ιστορική ημέρα η εκλογή του Βάλτερ Βελτρόνι ως α' γραμματέα του Δημοκρατικού Κόμματος από τη βάση των στελεχών, μελών και φίλων των δύο βασικών κομμάτων της κυβερνώσας κεντροαριστερής παράταξης, αλλά και ξένων με άδεια παραμονής στην Ιταλία -των Δημοκρατικών της Αριστεράς και της Μαργαρίτας που «συγχωνεύονται» ή ενώνονται για να το δημιουργήσουν.


Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


================================================


Ο Βελτρόνι ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα ως δημοτικός σύμβουλος στην Ρώμη,υποστηριζόμενος από το Ιταλικό κομουνιστικό κόμμα.Υπήρξε διευθυντής σύνταξης της "Unita",της εφημερίδας που ίδρυσε ο Αντόνιο Γκράμσι.Παρ'όλα αυτά ο Βελτρόνι δήλωσε ότι δεν ήταν ποτέ του κομουνιστής.Εχει δηλώσει θαυμαστής του JFK και του Δημοκρατικού κόμματος των ΗΠΑ.


Θεωρείται "κοσμοπολίτης" πολιτικός,υπερασπίζεται τα δικαιώματα των ομοφυλόφυλων και των μεταναστών και πρόσφατα συναντήθηκε με την Αννα Διαμαντοπούλου η οποία δήλωσε ότι υπάρχουν «πολλά κοινά σημεία ανάμεσα στο μανιφέστο Βελτρόνι και στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ».


Πρίν 20 περίπου μέρες ένα βίαιο έγκλημα με θύμα μια γυναίκα 47 ετών και θύτη έναν Ρουμάνο τσιγγανικής καταγωγής συντάραξε την Ρώμη.Ξέσπασαν βίαια επεισόδια και η κυβέρνηση Πρόντι αναγκάστηκε άμεσα να πάρει μέτρα όπως την μαζική απέλαση από την χώρα εκατοντάδων μεταναστών από την Ρουμανία.


Ο δήμαρχος της Ρώμης και ηγέτης του νεοσυσταθέντος Δημοκρατικού Κόμματος Βάλτερ Βελτρόνι ζήτησε «κατανόηση» από το Βουκουρέστι γι' αυτές τις τελευταίες εξελίξεις, εξηγώντας πως «στη Ρώμη, η παρουσία τόσων πολλών μεταναστών δεν μπορεί να είναι ανεκτή».«Αλλά θα το καταφέρουμε, να μην υποκύψουμε, τελικά, στην αδιαλλαξία και την ξενοφοβία» είπε ο Βελτρόνι, παραχωρώντας συνέντευξη στην εφημερίδα Repubblica. «Όμως, και οι Ρουμάνοι ας κατανοήσουν την δική μας ανησυχία» σημείωσε ο Βελτρόνι, ο οποίος κινεί τα νήματα της ιταλικής κεντροαριστεράς.

=================================================


Οπως βλέπετε η κεντροαριστερή κυβέρνηση της Ιταλίας προχώρησε σε απελάσεις με αφορμή έναν φόνο.Εδώ αντίστοιχα έχουμε βιώσει όχι έναν,αλλά εκατοντάδες εγκληματικές ενέργειες από αλλοδαπούς.Είδατε ή ακούσατε τίποτα για απελάσεις;Οχι βέβαια.Εμείς δεν ήμαστε ρατσιστές και ξενοφοβικοί.Δεν είμαστε ακροδεξιοί.Δεν είμαστε Πρόντι και Βελτρόνι.

Δυστυχώς η ανεξέλεγκτη μετανάστευση πολλών εγκληματικών στοιχείων,ιδιαίτερα από τις πρώην ανατολικές χώρες,είναι ένα πρόβλημα που θα παίρνει ολοένα μεγαλύτερες διαστάσεις.Το ζήτημα της ασφάλειας θα γίνεται και ποιό έντονο τα επόμενα χρόνια.Η πολιτεία μας μέχρι τώρα δείχνει τελείως ανίκανη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της λαθραίας μετανάστευσης.Χρειαζόμαστε μιά ρεαλιστική πολιτική μετανάστευσης.Να εξετάσουμε πόσους χρειαζόμαστε σαν χώρα,πόσους μπορούμε να φιλοξενήσουμε και βέβαια να εντάξουμε τους νόμιμους μετανάστες στην κοινωνία μας,χτυπώντας στην ρίζα της την εκμετάλευση που κάποιοι συμπολίτες μας την έχουν αναγάγει σε εθνικό σπόρ.

Ας πάρουμε μέτρα τώρα πρίν να είναι αργά.






Δεν υπάρχουν σχόλια: