ΟΛΟΙ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ!!!

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2007

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ-ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΕΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ



Αύξηση περίπου 12,7 ευρώ την ημέρα θα λάβει ο κάθε βουλευτής το 2008. Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό δαπανών της Βουλής για το 2008, η αύξηση, με βάση την εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης, προσδιορίστηκε στο 3,5%.
Έτσι, το μεροκάματο του βουλευτή θα ανέρχεται στα 370 ευρώ, ενώ το ετήσιο εισόδημα βουλευτών και ευρωβουλευτών υπολογίζεται ότι θα φτάνει κατά μέσο όρο τις 135.000 ευρώ.
Στο βουλευτικό μεροκάματο περιλαμβάνονται, εκτός από το μισθό, η συμμετοχή των εκπροσώπων του έθνους στα θερινά τμήματα του Κοινοβουλίου, τα διάφορα επιδόματα για την οργάνωση των γραφείων τους, τα έξοδα κίνησής τους, οι οικογενειακές παροχές, καθώς και οι ασφαλιστικές τους εισφορές.
Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, οι αποδοχές των βουλευτών είναι πολύ πιθανό να αυξηθούν, μετά το μπόνους των 900 εκατ. ευρώ που έδωσε η κυβέρνηση για τα αναδρομικά της πενταετίας 2003-2007 στους δικαστικούς λειτουργούς, τους οποίους ακολουθούν μισθολογικά οι βουλευτές. Προϋπόθεση, βέβαια, είναι κάποιος συνταξιούχος βουλευτής να προσφύγει στα δικαστήρια τους επόμενους μήνες.
Ειδικότερα, το βασικό μεροκάματο του βουλευτή είναι 224 ευρώ. Προσαυξάνεται κατά περίπου 50 ευρώ από τη συμμετοχή του στα θερινά τμήματα της Βουλής και τις επιτροπές. Περίπου 18 ευρώ την ημέρα λαμβάνει για τις μετακινήσεις του, ενώ παίρνει ως επίδομα οργάνωσης γραφείου 75 ευρώ την ημέρα.
Το ποσό που προβλέπεται για τη χρηματοδοτική μίσθωση (leasing) των αυτοκινήτων των βουλευτών είναι 4,7 εκατ. ευρώ το χρόνο. Η δαπάνη που έχει προβλεφθεί για την κάλυψη των τηλεπικοινωνιακών αναγκών των βουλευτών και ευρωβουλευτών ανέρχεται στα 10,2 εκατ. ευρώ, ενώ κονδύλι 760.000 ευρώ προβλέπεται ειδικά για τα κινητά τους τηλέφωνα.

πηγη: www.news.in.gr
====================================================================
Tην ίδια ώρα ανακοινώνονται τα σχέδια της κυβέρνησης για τις συντάξεις.
"Από 5ετία σε 10ετία: -15%
* Σταδιακά, από το 2012 και μετά, ο υπολογισμός της σύνταξης δεν θα γίνεται με βάση την καλύτερη 5ετία, αλλά την καλύτερη 10ετία. Με το νέο υπολογισμό οι αποδοχές μπορεί να μειωθούν έως και 15%, αναλόγως των αποδοχών κατά τα τελευταία, πριν από τη συνταξιοδότηση, χρόνια.
* Οι επικουρικές συντάξεις θα πέσουν, υποχρεωτικά, στο 20% της κύριας. Και καθώς η κύρια θα υπολογίζεται επί μικρότερου συντάξιμου μισθού (αποδοχές 10ετίας), η επικουρική θα μειωθεί έως και κατά 50% (σημ. από 26%-36% που κυμαίνεται σήμερα επί της κύριας, η οποία, επιπλέον, υπολογίζεται με βάση την 5ετία στο ΙΚΑ, και τον τελευταίο μισθό σε ΔΕΚΟ και Δημόσιο).
* Οι προσληφθέντες μετά το 1982 δεν θα μπορούν να βγαίνουν στη σύνταξη με 35ετία στο 58ο έτος, αλλά θα επανέλθει η πρόβλεψη του ν. 2084/1992-Σιούφα για συνταξιοδότηση στο 60ό.Εξοδος σε 39-40 χρόνια (!)
* Για την έξοδο χωρίς όριο ηλικίας θα χρειάζονται 39 χρόνια ασφάλισης (από 37 που προέβλεπε ο ν. 3029.2002-Ρέππα) και 40 στις περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης.
* Θα καθιερωθεί νέα λίστα Βαρέων Επαγγελμάτων και θα απαλειφθεί η αναφορά «Ανθυγιεινά», ώστε να φανεί ότι τηρούνται τα προσχήματα περί υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία.
Πηγή www.enet.gr
===================================================================

1 σχόλιο:

"aris" είπε...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΟ ΤΟΠΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.


Πράγματι, τουλάχιστον όπως ακούγεται, δεν είναι παρά μια πολύ καλή ιδέα.

Ομως θα πρέπει να τονίσουμε ότι σε μια τέτοια διαδικασία θα πρέπει ο αρχικός πυρήνας να συναντηθεί και να υπάρξει μια άμμεση επαφή.

Θα πρέπει να καθορίσουμε τι ακριβώς θα είναι αυτό όπου πάμε να κάνουμε(ιντερνέτ περιοδικό, club υποστηριχτών πχ). Εαν οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι μέλοι ή όχι , φίλοι ή όχι του πασοκ.Ολα αυτά φυσικά είναι ενδεικτικά και ελάχιστα από τα πολλά ίσως που πρέπει να συζητηθούν.

Και φυσικά πάντα σε συνεννόηση με τον ίδιο τον Βαγγέλη Βενιζέλο (ας μας πει τη γνώμη του πχ) διότι προσωπικά δε φιλλοδοξώ να εμφανιστώ βασιλικότερος του βασιλέως σε καμία περίπτωση.

Αναμένω τα σχολιά σας.

15 Νοέμβριος 2007 10:01