ΟΛΟΙ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ!!!

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2007

Περί νεοπασόκων....συνέχεια.

Συνεχίζουμε την παρουσίαση των λεγόμενων "νεοπασόκων".
Μιάς ράτσας που ενέσκηψε πρόσφατα
επί ηγεμονίας ΓΑΠ στο ΠΑΣΟΚ.
Ο σημερινός μας "νεοπασόκος"
ονομάζεται Σωτήρης Κούκιος.
Στήριξε έντονα τον ΓΑΠ κατά τη
προεκλογική περίοδο της εσωκομματικής μάχης.
Αντιγράφω από το blog του.
=========================================================================

"Χθες διάβασα κάτι που με στενοχώρησε προσωπικά. Το εξώδικο της ΜΚΟ της Αρχιεπισκοπής εναντίον του Διονύση Γουσέτη, δημοσιογράφου της Αυγής. Με το που το διάβασα μου προέκυψε ένα δίλημμα. Σαν άνθρωπος που προέρχεται από το δίκτυο των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών που συμμετείχε και συνέβαλλε σε όλες τις θεσμικές πρωτοβουλίες τα τελευταία χρόνια, που πάλεψε για το όραμα της συμμετοχής, που είδε άρθρα άδικα και κάποιες φορές συκοφαντικά, συναισθηματικά καταλαβαίνω το στρίμωγμα ενός ΜΚΟ που έχει διαχειριστεί και διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα. Από την άλλη μεριά ο Διονύσης Γουσέτης είναι ένας δημοσιογράφος που όλα αυτά τα χρόνια διακρίνεται για την αντικειμενική του προσέγγιση και για μια δημοσιογραφία που στάθηκε δίπλα στο σκόπο όλων των εμπλεκομένων στη Κοινωνία των Πολιτών. "
===================================================================
Σας έχω μιλήσει σε παλαιότερα posts γιά τον ρόλο των ΜΚΟ,της "κοινωνίας των πολιτών" και άλλες τέτοιες νεωτερίστικες μπαρούφες,που μας ήρθαν κατ'ευθείαν από τα think tanks των ΗΠΑ και υϊοθετήθηκαν ασμένως από το Νέο Πασοκ.
Οπως βλέπετε ο "σύντροφος" μας μιλά με τα καλύτερα λόγια για τον Γουσέτη,έναν δημοσιογράφο της ΑΥΓΗΣ.
Οι περισότεροι δεν θα τον γνωρίζετε.Τι λέτε λοιπόν να μάθουμε κάποια πράγματα για τον εν λόγω δημοσιογράφο....
==================================================================
Αντιγράφω από άρθρο του στην ιστοσελίδα της "Ανανεωτικής Συσπέιρωσης",μιάς συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ.



Η σκοτεινή όψη του ’21
Διονύσης ΓουσέτηςΑυγή, 01/04/2006

- Λιβαδειά, 30 Μαρτίου. Επικεφαλής ο αρματωλός Φιλικός Αθανάσιος Διάκος. Τούρκοι και Αλβανοί μουσουλμάνοι καταφεύγουν στο κάστρο και αμύνονται μέχρι τις 25 Απριλίου. Παραδίδονται και σφάζονται όλοι χωρίς διάκριση.

- Μεσολόγγι, 1η Ιουνίου. Πτώση του Μεσολογγίου. Οι μουσουλμάνοι κάτοικοί του σφάζονται ή μοιράζονται δούλοι.-

Βραχώρι (Αγρίνιο), 9 Ιουνίου. Μακελεύονται 500 μουσουλμανικές οικογένειες, που είχαν παραδώσει μετά από συνθήκη τα όπλα, καθώς και το σύνολο του εβραϊκού πληθυσμού της πόλης (200 κάτοικοι).-

Νεόκαστρο ή Ναυαρίνο (Πύλος), 7 Αυγούστου. Οι πολιορκημένοι μουσουλμάνοι παραδίδονται με όρους σεβασμού της ζωής και της τιμής τους. Η συμφωνία προβλέπει την παράδοση της περιουσίας τους και μεταφορά τους με καράβια στην Αίγυπτο. Οι σφαγές που διαπράττουν στη συνέχεια οι νικητές, με επικεφαλής τον επίσκοπο Μεθώνης Γρηγόριο, υπερβαίνει όσα μπορεί να χωρέσει ο ανθρώπινος νους.

Παραλείπω τη σφαγή στην Τριπολιτσά των 40.000 μουσουλμάνων και Εβραίων και το πλιάτσικο από τους Κολοκοτρώνη, Πετρόμπεη, Αναγνωσταρά, Μπουμπουλίνα κ.λπ. Είναι η βαρβαρότερη, αλλά και η γνωστότερη.

Για περισσότερες λεπτομέρειες και βιβλιογραφία παραπέμπω τον αναγνώστη στο βιβλίο του Δημήτρη Λιθοξόου "Σύμμικτος λαός" (εκδόσεις Μπατάβια), απ’ όπου άντλησα τα παραπάνω.Κάποιοι δικαιολογούν τα εγκλήματα: "Μα έτσι ήταν τότε οι συνήθειες. Άγριες". Όχι, δεν ήταν συνήθεια να παραβαίνεις το λόγο σου (τη "μπέσα" στα αλβανικά) και να σφάζεις ανθρώπους στους οποίους εγγυήθηκες τη ζωή και την ακεραιότητά τους. Οι Οθωμανοί τηρούσαν τη "μπέσα" κατά γράμμα, ήδη από τον 15ο αιώνα. Εξ άλλου, αν πιστεύαμε ότι η συνήθεια ήταν αυτή, τι νόημα θα δίναμε στις προσπάθειες και την πίστη των Τούρκων σε συμφωνίες που προφανώς θα παραβιάζονταν;

Ολο τό άρθρο ΕΔΩ
===========================================================
Ετσι είναι κύριοι.Οι Ελληνες έσφαζαν,ενώ οι Τούρκοι οι φουκαράδες,οι μπεσαλήδες,υπέφεραν τα πάνδεινα.Μην μπερδεύεστε,Ελληνας τα γράφει,όχι Τούρκος.
Για τον μαρτυρικό θάνατο του Αθανάσιου Διάκου κουβεντα.
Για τον εξανδραποδισμό της πατρίδας μου,των ηρωϊκών Ψαρών κουβέντα.
Για την καταστροφή της Χίου και την σφαγή που επακολούθησε κουβέντα.
Για τους Σουλιώτες,το Μεσολόγγι,τις σφαγές του Ιμπραήμ κουβέντα.
Αυτό σύντροφοι είναι το ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ που ετοιμάζουν μεθοδικά,οι "νεοπασόκοι".
Ενα κόμμα που προωθεί τις νεοταξικές απόψεις περί ιστορίας,εκπαιδευσης,πολιτισμού,κουλτούρας.
Ρε τυχάρπαστοι,ρε καιροσκόποι,όσο και να συνωμοτείτε,όσο και να απεργάζεστε σκοτεινά σχέδια,τόσο εμείς θα σας βγάζουμε φόρα παρτίδα.
Εχουν γνώσιν οι φύλακες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: