ΟΛΟΙ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ!!!

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2007

ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΑΣΥΡΜΟ.ΝΑΙ ΣΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
















Ο ανιστόρητος ειδικός διαπραγματευτής
των ΗΠΑ,ο ίδιος που αποκάλεσε σφαγέα
των λαών τον Μέγα Αλέξανδρο,προκαλεί
ξανά με το κείμενο που προωθεί για την
λύση της διένεξης μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων.

Αντιγράφω από την εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ"

Σύνθετη ονομασία και για τη Μακεδονία!
Κατά πληροφορίες ο Μάθιου Νίμιτς ζητά αλλαγή της ονομασίας και της Μακεδονίας με την προσθήκη προσδιορισμού
Αθήνα και Σκόπια μελετούν το κείμενο που έχει παραδώσει ο κ. Νίμιτς, το οποίο σε μια σελίδα περιλαμβάνει δέκα σημεία που φωτογραφίζουν τη λύση την οποία ενδεχομένως θα προτείνει με την ολοκλήρωση της αποστολής του.
Αν και καταβάλλονται προσπάθειες το περιεχόμενο του κειμένου να παραμείνει μυστικό, εκτός του σημείου εκείνου που προτείνεται η υιοθέτηση νέας διεθνούς ονομασίας για την ΠΓΔΜ (και έσπευσαν να απορρίψουν οι Σκοπιανοί) σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνεται ακόμη αναφορά στην υποχρέωση της Ελλάδας να «αναγνωρίσει τη συνταγματική ονομασία της χώρας αυτής», δηλαδή το Δημοκρατία της Μακεδονίας για εσωτερική χρήση, αλλά και στην αλλαγή της ονομασίας της Μακεδονίας (με την προσθήκη ενός προσδιορισμού, π.χ. «Ελληνική»), καθώς καμία πλευρά δεν θα έχει αποκλειστική χρήση του ονόματος.
Γίνεται επίσης αναφορά στην εγκατάλειψη αλυτρωτικών αναφορών αλλά και «αρνητικών προσβλητικών και εθνικιστικών συμπεριφορών».
Δεν είναι όμως γνωστό εάν η ονομασία που θα προταθεί, θα είναι μια πραγματικά σύνθετη ονομασία και εάν η νέα ονομασία θα τίθεται σε εφαρμογή από την πρώτη στιγμή της συμφωνίας, ώστε να μην υπάρξουν περιθώρια ακόμη και για μικρό μεταβατικό διάστημα για την άτυπη εφαρμογή της διπλής ονομασίας.
Ερωτηματικό επίσης παραμένει ο τρόπος με τον οποίο ο κ. Νίμιτς θα χειριστεί το λεπτό ζήτημα των «μειονοτήτων» (το οποίο περιλαμβάνεται στα δέκα σημεία των εισηγήσεών του), καθώς η σκοπιανή πλευρά επιμένει στη θέση της για «προστασία των μακεδονικών εθνικών μειονοτήτων στις γειτονικές χώρες», κάτι που για την Ελλάδα αποτελεί την απόλυτη κόκκινη γραμμή, γιατί κάτι τέτοιο θα διατηρήσει ζωντανή την πιο ακραία μορφή αλυτρωτισμού.
Ερωτώ και τα δύο μεγάλα κόμματα.
Είναι δυνατόν να δεχθούν τον εξευτελιστικό όρο να ονομάζουμε την Μακεδονία μας "Ελληνική Μακεδονία"?
Είναι δυνατόν να ανεχθούμε τις προκλητικές αιτιάσεις των Σκοπιανών περί δήθεν "Μακεδονικών μειονοτήτων"?
Είναι δυνατόν να ανεχόμαστε προκλητικές δηλώσεις όπως αυτές που έκανε πρόσφατα το "Ουράνιο Τόξο".για στρατιωτική παρέμβαση του ΟΗΕ και της ΕΕ κατά της Ελλάδας με πρόσχημα την προστασία των μειονοτήτων όπως έγινε στο Κόσοβο και την Βοσνία?
Αναμένουμε με μεγάλη προσοχή τις αντιδράσεις των Ελληνικών κομμάτων.
Υ.Γ. Αφού όλοι κόπτονται για την Συμμετοχική Δημοκρατία,γιατί δεν διεξάγουν ένα δημοψήφισμα,να αποφασίσει ο Ελληνικός Λαός για το θέμα της ονομασίας?
Αλλά βλέπετε,τον λαό τον θυμούνται όποτε τους συμφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: