ΟΛΟΙ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ!!!

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2007

Κυβέρνηση...ανοιχτοχέρηδων!

ΑΔΕΔΥ: 30 λεπτά την ημέρα η αύξηση στους δημ. υπαλλήλους

Αυξήσεις... 30 λεπτά την ημέρα θα πάρουν, κατά μέσο όροι οι δημόσιοι υπάλληλοι σύμφωνα με τη νέα (2008) εισοδηματική πολιτική (αυξήσεις 3% στους βασικούς μισθούς, όχι στο σύνολο των αποδοχών, αφού εξαιρούνται πολλά επιδόματα).

«Οι αυξήσεις 3,5% που χορηγήθηκαν εξανεμίστηκαν από τις κρατήσεις στο συνταξιοδοτικό επίδομα», επισήμανε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπ. Παπασπύρος.

Οι απώλειες στα πραγματικά εισοδήματα θα ξεπεράσουν το 2%, εκτιμά η ΑΔΕΔΥ, που προσθέτει τις απώλειες αυτές στις αντίστοιχες του 2007.
«Το τρέχον έτος η πραγματική μείωση του μισθού έφτασε σε ποσοστό το 2,74%, καθώς οι ονομαστικές αυξήσεις 3,5% που χορηγήθηκαν εξανεμίστηκαν από τις κρατήσεις στο συνταξιοδοτικό επίδομα των 140 ευρώ», σημείωσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπ. Παπασπύρος.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι μηνιαίες αυξήσεις στον κατώτερο βασικό μισθό υπάλληλοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ήταν 22 ευρώ, ωστόσο οι αντίστοιχες κρατήσεις από το επίδομα έφτασαν τα 24,74 ευρώ! Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Η. Βρεττάκο, η εισοδηματική πολιτική οδηγεί σε νέες απώλειες, ανωνεώνει τη βαθιά λιτότητα στους μισθούς και φυσικά στις συντάξεις.

Aπό www.enet.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: